mesiac
Streda, 8.5.2024
Meniny má Ingrida

Voľný pokec - 

NAJVACSIA LOZ SVETA, KTORA BOLA PREUKAZANA A REAKCIE LUDI

neznámy
neznámy | 14.6.2012 14:45
Ještě pár upřesnění tvých tvrzení:

- jídlo rozhodně zdravější nebylo, nikdy jsi neslyšela o tunách ddt a dalších (dnes již zakázaných) chemikálií, které se na naše pole sypaly ve velkém? tehdy si nikdo nedělal hlavu s dodržováním žádných norem. Co se vymklo kontrole, prostě se pod pohrůžkou trestu ututlalo (viz třeba Černobyl)

- žebráci byly vždy, jen nesměli být vidět. Potěmkinovi vesnice jsou dokonalým vynálezem,což?

- matky s dětmi byly doma půl roku, pak musely povinně nastoupit do zaměstnání. Díky tomu nejen mou generaci vychovávaly od pouhých 6-ti měsíců jesle a dril. Stopy totoho zacházení a nedostatek mateřské lásky si tisíce mých vrstevníků bude hojit po celý život.
neznámy
neznámy | 14.6.2012 14:54
Ja som pisala,predtym,ze ani komunizmus nebol ten spravny,ze aj tam sa pachalo,len aspon nebolo zobrakov a ludia na ulici s detmi.Pisem,ze v kazdej dobe sa naslo pozitivne aj negativne.Bohuzial vsetci nie su silni a nedokazu sa tak presadit.Pre mna toto tiez nie je sloboda,lebo ja si slobodu predstavujem inac.Teraz ak chces byvat zober si hypoteku na cely zivot.To,ze chces nieco trocha viac tak to citis velmi.robis v kuse aby si nieco mala ale potom to vidno na zdravi.Takze umna sloboda nie je ani teraz.Kazdy ma iny pojem o slobode a to aj respektujem
neznámy
neznámy | 14.6.2012 15:02
Takže pokud tomu rozumím dobře - ke svobodě by ti stačily peníze (na slušné bydlení, něco víc než máš...). Respektuju to. Ale pro mě toto není svoboda.
Mohu tě ujistit, že čím méně toho člověk má, tím je svobodnější. Jen jsme na to v tomto konzumním zhýčkaném západním světě zapoměli. Lidé v Africe, Asii, Indii...nemají ani desetinu toho,co má kdejaké pětileté děcko u nás a jsou mnohem šťastnější. Myslím si, že v tom je naše nemoc - chtít pořád víc.

Pro mne dnes svoboda je - pokud se tedy ještě bavíme v kontextu téhle modré kuličky a toho, že nadnárodní faramceutické a politické lobby mi řídí život sice nenápadně,ale jistě - což skutečně asi nezměníme.
Mohu mít svobodný názor, mohu ho veřejně projevit, mohu psát knihy, tvořit,dýchat,cestovat kamkoliv mě napadne,najít si práci kdekoliv ve světě, žít s kýmkoliv chci (aniž bych se obávala náboženských, politických či jiných postihů). A to je pro mě dost. Svoboda je o vnitřním stavu, nikoliv stavu bankovního konta. Kolik znáš šťastných, vyrovnaných a "svobodných" milionářů? asi nějací jsou, ale těch opravdu vnitřně šťastných obyčejných lidí, co žijí v chatrči najdeš mnohem víc.
neznámy
neznámy | 14.6.2012 15:20
Ja som nepisala omne,ze sloboda je o peniazoch.Ja len,ze aj tu chatrc si musis kupit a dokonca je viac predrazena.Takze premna je sloboda,ze mozem robit to co ma bavi.lenze,ked chces cestovat tak tiez musis mat nato prachy,neviem ci ta niekto zobere zadarmo.Najit si praci kde sa ti zachce? Moja,chod von a potom uvidis ci ta zamestnaju,kde sa ti paci.Vecsinou ta zoberu,kde nikto nechce z domacich robit,ked sa chces presadit tak musis dvakjrat vynalozit usilia ako ten domaci a este mas mensi plat.Presne tak sloboda je o vnutornom stavu,vsetko zalezi na kazdom.Len si zavisla v akej spolocnosti zijes a vzdy sa musis prisposobit,ked nie tak potom mas problem
neznámy
neznámy | 14.6.2012 15:41
Ludia v tych chatrciach maju vela pokory a ziju skromne.Na druhej strane,maju deti,ktore chodia do skoly.Kde su stale vystavene posmuchu,ze ako sa obliekaju,niektore bohuzial aj v hygiene.Mozno si nebola v tej chatrci ale niekedy by si zaplakala ako ziju.Ja som videla mozem povedat,ze az srdce ma bolelo.Takze co tam pises,ze cestovat,spoznavat a robit co sa ti paci mozes jedine ak mas prachy.Takze premna je to len pre tych,ktori maju nato.Ti,obycajni su skromny ale kolkrat musi obratit to euro aby si kupili aspon zakladne potraviny.Pre mna ani toto sloboda nie je.Len to,ze mas viac moznosti ale nie sloboda.
neznámy
neznámy | 14.6.2012 16:01
Jedine je v tom je krasne,ze tie rodiny aj v tych tazkych podmienkach su sudrzny a vedia prejavit sucit a lasku k rodine a k inym.Toto je premna najcennejsie na tomto svete.
neznámy
neznámy | 14.6.2012 16:43
Každá myšlenka bohužel byla zneužita a to od věky věků a nejen učení všeho druhu
:)-BOW-
neznámy
neznámy | 14.6.2012 19:09
Demokracie
neznámy
neznámy | 14.6.2012 19:17
Nemôžem nereagovať na to, čo si napísala na Astro Chate.. podľa Teba nie je vierohodné, keď 33 ročná žena píše, ako bolo za komunistov, lebo bola ešte dievčatko.
Predstáv si, že tá 33 ročná žena, keď bola dievča, mala rodičov. A bola veľa ráz svedkom hrubého šikanovania a ponižovania jej rodičov od súdruhov príslušníkov ŠTB, ktorým bolo jedno, že je toho malé dievča svedkom.
Jej rodičia neboli zločinci. Len túžili aspoň po akej takej slobode.
A predstáv si, že jej rodičia jej ,vďaka Bohu, neklamali. Tak ako mnohým iným ich rodičia klamali a klamú, prekrucujú pravdu.
Tak ksakru nehovor, že 33 ročná žena o komunistoch nič nevie!!
Verím, že by sa to mnohým hodilo, aby tí mladší nevedeli, aby boli tvárnejší...
A ešte si napísala, že Ty sa dokážeš prispôsobiť každej dobe.
To jediné Ti naprosto verím...
neznámy
neznámy | 14.6.2012 19:26
Jsi mě rozesmál, nejhorší dobu rozhodně nezažila a to je bohu dík fakt:):D
To se týče i rodičů
neznámy
neznámy | 14.6.2012 19:36
Jsem rád, že jsem Tě rozesmál... a teď si to přečti ještě jednou. Píšu, že toho ví mnoho od svých rodičů, kterým nemá důvod nevěřit. A oni to zažili
Opravdu směšné?
neznámy
neznámy | 14.6.2012 20:39
Ja som napisala,ze komunizmus mal niektore aj pozitiva a uz to druhykrat opakovat nebudem.Po druhe ani kapitalizmus nepriniesol slobodu,jedine tym,ktori vecsinou mali predtym cervene kabatiky alebo ich detom.Nasli sa sikovnejsi,ked sa dostali k moci tak vsetko pokupili za púar korun a teraz uz len si uzivaju.Hlavna vec,ze po celom svete su velke demostracie,lebo chcu zmenu.To,ze ked niekoho sikanovalo STB to ja som nezazila.To mozu kto to zazil na vlastnej kozi.Teraz mas slobodu prejavu,ved to vidiet vsade a na kazdom kroku.Co sa robilo vtedy tak aj dnes,len to,ze nevies,kde ta zabiju pre par eura.To,ze sa viem prisposobit,nie je,ze som niekde v kute ale viiem si zarobit na seba aby som mohla niekde cestovat von,lenze niekedy za aku cenu,ze musim robit v kuse.Nevravim,ze musim cestovat,ved na SK sa stale,kde ma ist.Lenze teraz kolko ludi moze povedat,ze moze si cestovat,spoznavat atd.Kapitalizmus je pre silnych a bohuzial vsetci taki nie su.Dalej na tuto temu koncim Takze premna je to,ze mas viac moznosti ale nie sloboda.TU jedine dosiahnes,ked nadobudnes vnutorny pokoj.
neznámy
neznámy | 14.6.2012 21:02
Do kym ludia nezmenia myslenie tak mozme byt v akej dobe,nikdy nebude ta prava sloboda pre vsetkych.Vnutorny pokoj nasli len duchovni,ktori pochopili a nasli tie prave hodnoty vo svojom vnutri.Lenze to su ludia,ktori maju vela pokory,sucitu a ziju velmi skromne.Lenze takych je velmi malo.
neznámy
neznámy | 14.6.2012 22:21
ahoj ofka ano toto som mala na mysli,alebo napriklad vojna vo vietname stale si hovoria ze ju vyhrali ale vsetci vieme ze prehrali, mam na mysli veci ktore museli tito svetovladci priznat ,lebo uz sa inak nedalo.lambanana.:)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 21.6.2012 02:17
Pro mně teorie Darvina , že jsme vznikly z opice
neznámy
neznámy | 21.6.2012 19:11
super aj ja si myslim ze je to jedna z blbin.
neznámy
neznámy | 21.6.2012 21:09
Ovce nebo opice zas tak velký rozdíl v tom nevidím :)-LOL-;)
neznámy
neznámy | 1.7.2012 08:52
Nic. Myslím, že se na světě děje jen to, co se má dít - a to - že lidé se jen učí, aby někam pokročili. Učí se vzájemně - jeden od druhého - proto jsou tu spolu.
neznámy
neznámy | 1.7.2012 18:14
mili vanili
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...