mesiac
Nedeľa, 5.5.2024
Meniny má Lesana

Príroda a zmysly - 

Je Boh ? alebo ...

neznámy
neznámy | 24.6.2015 13:12
Hľadala som v archívoch (nielen na nete) čisto zo zvedavosti a našla som veci, ktoré ma nemilo prekvapili.
Jedna vec je hádzať výroky do pléna, druhá vec je žiť ich.
neznámy
neznámy | 24.6.2015 13:36
neznámy
neznámy | 24.6.2015 14:46
prepáč asi tvojmu príspevku nerozumiem...už som sa vyjadrila že ak je to inak,tak potom - tu som čerpala.
http://www.czechfreepress.cz/dalsi-blogy/dopis-alberta-einsteina-sve-dceri.html

a napokon som sa nechcela dohadovať o Ensteinovi,ale prispela som tým,čo sa mi páčilo a ten text je krásny....nech ho napísal aj Miško z hornej-dolnej.:)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 24.6.2015 16:28
Áno, je krásny a naozaj je jedno, kto ho povedal. Prepáč prosím ťa, nechala som sa neprimeraným spôsobom uniesť a radšej nebudem hovoriť prečo. Ďakujem, že si taká milá-FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.6.2015 04:46
-BYE-jedno je len koliesko na furiku:)
netreba sa zamyslat, to som len chcela podotnut, ze vo vztahovej rovine sa riesia tie veci dokopy. to vedome fungovanie kazdy chape po svojom, niekomu sa nemusi pacit, ze by sa nad takym niecim vobec zamyslal, lebo kazdy funguje po svojom. Ja vsak verim ze skutocneho Boha je mozne najst v samote, na to ma vsak malokto odvahu, tam sa vztah posuva do nekonecna, a moze z toho aj lahko zasvitorit, preto sa asi ludia vztahuju obycajne iba medzi sebou:))
neznámy
neznámy | 25.6.2015 07:36
Jaj,takový informace jsme nikde ani koutkem oka nezahlídla...-CONFUSED-
(Budu muset popátrat.)
To je teda drsný....
neznámy
neznámy | 25.6.2015 08:32
Je to ešte oveľa drsnejšie, ako som uviedla. V pražských archívoch i v knižniciach sa dá nájsť dokonca aj prepis jeho denníkov, len neviem, či sa to nerieši iba osobnou návštevou archívu. A aj tam som sa občas dostala k takým informáciám, ktoré neboli celkom jednoznačné.
Inak, pátrala som po niekom úplne inom, len sa mi k tomu priplietli tieto dokumenty, tak som len tak zo zvedavosti začala hľadať ďalej - no a šok :(
Ona
Ona | 26.6.2015 17:59
Ja osobne verím, že Boh je - a podľa mňa je to láska
-HEART-
neznámy
neznámy » Ona | 27.6.2015 00:21
Láska nespí ..... či už ju nazývame Bohom alebo akokoľvek inak, láska prúdi je to energia. Láska má veľa mien a má toľko podob koľko je na nebi hviezd a je to to jediné čo može človek človeku dať! Láska sú emócie, nepokoj, zmierenie i nádej ..
neznámy
neznámy | 27.6.2015 09:23
Cit je tvoja schopnosť cítiť, ale láska napĺňa tvoj cit. Láska nie je cit, ale jeho zdroj. Energia sa dá vyjadriť vzorcom, mení sa v čase a priestore. Boh sa vzorcom vyjadriť nedá a je večný a nemenný. Boh objíma svet a napĺňa ho láskou v hlbine sveta. Boh je princíp sexuality pravého muža. Koľko mužov dnes napĺňa ženy láskou? Koľkí sa na ženách len ukájajú, akoby boli batoľatá a potrebovali sa ukojiť na tele ženy? Koľko pravých mužov je dnes vo svete?
neznámy
neznámy | 27.6.2015 10:21
A koľko pravých žien je dnes vo svete? A koľko žien dnes napĺňa mužov láskou?
A prečo nie je Boh princíp sexuality pravej ženy?
Ja som za rovnováhu, keď už. :P
oneday
oneday » Ona | 27.6.2015 10:25
-BOW--FLOWER-
neznámy
neznámy | 27.6.2015 10:33
Ešte chcem trošku rypnúť do tej načatej témy pána Einsteina.
Jasné, že nie je žiaden motivační guru ako to z neho robí innternet. Ale ja mám vždy nutkavý pocit zastávať sa tých, čo sa nemôžu vyjadriť k informáciám o sebe. Tak to robím aj pri ňom. Nie je to pretol že by som si pána Einsteina idealizovala.
Písala si, že že svoju prvú ženu donútil dať dieťa do sirotinca. Našla som si tiež nejaké články na nete, ktoré jeho prvú ženu neopisujú veľmi lichotivo.
Nedávno som pozerala dokumentárny film o živote Márie Montessori, ženy ktorá založila jeden veľmi úspešný smer výchovy a vzdelávania detí. Montessori škôl a škôlok je po celom svete naozaj veľa.
Tiež ma zarazilo, že svoje dieťa tiež po pôrode odložila, dala ho na výchovu do akejsi rodiny na vidiek. Až v dospelosti sa znovu stretli.
V tej dobe bolo myslenie a konanie ľudí dosť odlišné ako je tomu dnes, možno nie je správne posudzovať konanie tých ľudí z toho pohľadu aký máme teraz.
Naozaj nikoho nechcem ospravedlňovať, len je ťažké objektívne vidieť ľudí, v ktorých koži sme neboli a ktorí žili v úplne iných spoločenských pomeroch aké sú teraz. :)
neznámy
neznámy | 27.6.2015 10:46
Pravý muž nemôže hľadať chybu v žene. To muži robia zo žien zlatokopky. V sexualite rovnosť nie je. Ide o identitu ega. Žena je telo, ktoré má ducha a muž je duch, ktorý má telo. Existujú výnimky, ale princíp zostáva. Väčšina žien sa identifikuje v tele, väčšina mužov v duchu. Pre muža je dôležité žiť podľa svojej sexuálnej podstaty, vtedy podporuje aj ženskosť v žene. Mám to vyskúšané. Muža treba motivovať kritikou, ženu pochvalou.
neznámy
neznámy | 27.6.2015 10:58
Prepáč, ale to sú podľa mňa dosť jednostranné blbosti. Nič v zlom. :)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 27.6.2015 11:04
Vždy mi je čudné, keď žena mužovi daruje kvet :)
neznámy
neznámy | 27.6.2015 11:08
Práve preto si informácie overujem z najserióznejších možných zdrojov - určite nie v bežných internetových článkoch. Ako som povedala, pátrala som v pražských knižniciach a v archívoch.
Vieš napríklad, že Pavol Dobšinský je autorom Slovenských rozprávok iba z jednej tretiny? Že väčšinovým autorom je A.H. Škultéty a dokonca on jediný bdel nad dodržiavaním írečitosti? O tom sa tiež nevie, pritom autentické dokumenty sú SNK v Martine a v archíve vo VK. :)
neznámy
neznámy | 27.6.2015 11:13
Jasné, Boh je Osoba :)
neznámy
neznámy | 27.6.2015 11:28
:)
neznámy
neznámy | 27.6.2015 11:32
Nie, nie, ja to tak neberiem, že som mirdovi darovala kvet, tá ikonka je tu na zverokruhu zaužívaná skôr ako forma ospravedlnenia a rešpektu.
Teda ja to chápem takto. A keďže som nazvala mirdove ideály blbosťami, tak som to chcela trochu vykryť, no. :D
Ale keď už sme pri tom, mne príde dávanie kvetín ženám pokiaľ ide o nejaký prejav formálnosti, ešte oveľa väčšia blbosť.
Ak kvietok naozaj, tak z lásky naozaj. Alebo radšej vôbec. -PUH-
Stránka:
< 1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...