mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Príroda a zmysly - 

INTUICIA

neznámy
neznámy | 24.9.2015 08:12
viac krat sa mi stalo ze mam akesi tusenie, pocit, pripadne logicku dedukciu, proste ide o intuiciu, ktora sa mi viackrat ukazala ako pravdiva. myslim ze toto ma kazdy, jeden v tom, druhy v onom.

otazka je ako sa na toto zamerat, rozvinut ci pracovat s tym? nemyslim nieco z knih ale z vlastneho zivota
neznámy
neznámy | 24.9.2015 08:35
Když jsem zjistila, že mám taková tušení, která se potvrdila v reálu, začala jsem se cvičit tak, že jsem je jednoduše následovala. Na ix měsíců jsem vyhodila ze svého života astro, karty, rady druhých lidí. Jen jsem následovala hluboký niterný pocit (pozor! ne emoce, ne mysl, ale niterný tichý hlásek) a během 2 let jsem se vycvičila natolik, že můžu vlastní intuici důvěřovat vždy. Byly situace kdy se mi dostalo naprosto "nelogického" pocitu nebo pokynu, který vypadal naoko, že když ho poslechnu, tak bude všechno špatně. Opak byl pravdou, VŠECHNO dopadlo dobře, vše šlo jak na drátkách a dostala jsem ještě hodně navíc. To je synchronicita.-HEART-
neznámy
neznámy | 24.9.2015 08:38
Logická dedukce není intuice,ale pokud jdou ruku v ruce,je to ideální...pak je i někdy těžký rozlišit,co přišlo intuicí a co dedukcí.

A z vlastního života jeden tip - nenosit hodinky a zkoušet čas odhadovat.Nenařizovat si ráno budíka,prostě si ho nařídit v hlavě ;)
neznámy
neznámy | 24.9.2015 17:31
-FLOWER-gratulujem, k tomu chcem dakedy dospieť -HEART-
neznámy
neznámy | 24.9.2015 18:50
Mna by skor zauimalo, ako sa da chvilami takato intuicia vypnut... ja ju mam najsilnejsiu ak ide o muzov, ktori ma zaujimaju a nemusi nutne ist o ludi, s ktorymi by som chcela mat aj vztah. Casto su to skor take platonicke lasky, s ktorymi viem, ze by som si nesadla. Funguje to tak, ako keby som dotycneho zrazu zacala podvedome brat ako partnera, na ktoreho ziarlim. Nedokazem to kontrolovat, proste to pride vzdy samo :) Zvycajne to zacne pocitom nelogickej, nevysvetlitelnej zrady, bez akehokolvek realneho zakladu. Trebars s niekym ani nemusim byt prave v kontakte, len zrazu zacnem voci nemu citit nevysvetlitelny odpor. A zrazu sa mi dotycny ozve a trebars vyhlasi, ze sa zamiloval (co je informacia, ktora by ma skor mala tesit, no ten pocit zrady vyvolany predtym v podvedomi tam skratka ostava :(
neznámy
neznámy | 24.9.2015 20:46
myslim ze to co popisujes nesuvisi s intuiciou ale skor s podvedomym premietanim minulosti ci sklamania do sucasnych muzov
neznámy
neznámy | 25.9.2015 14:46
hovorím tomu vnútorné vedenie (dvojaký základ slova - od vedieť a od viesť) je to prvotný impulz, to čo mi prvé napadne, prebleskne hlavou, prípadne tam môže byť aj nejaká reakcia tela.. a podľa toho konať, nenechať to prejsť a mlieť cez rozum.. je to také "toto alebo takto by si mala" t.j. toto alebo takto je to správne.. keď sa ďalej nad tým zamýšľam, tak to pôvodné zanikne niekde v posudzovaní a porovnávaní a ja neviem v čom všetkom, jednoducho sa toho chytí ego a presadí si tvrdo svoje ..

takže vnímať prvotné impulzy, snažiť sa ich zachytiť, skúsiť sa podľa nich zariadiť a nekompilovať ich až tak rozumom :-)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...