mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Ľudská duša - 

Vojna

emanuel
emanuel » fiohattu | 27.2.2022 18:22
pekný výrok,len chápem že pokiaľ sa nás to osobne netýka vieme sa odosobniť ,asi by sme inak hovorili,keby zomierali naši príbuzný a boli sme priamo ohrozený,hoci myslím že sme.....každopádne uznala som že neviem robiť nič pre zmenu situácie,je zbytočné sa stresovať,ak aj budú použité zbrane ktoré Rusko nepochybne má ,určite s nás nič neostane.......len sa divím pri podpisovaní dohôd v minulosti o likvidácii jadrových zbraní že bol niekto tak naivný a veril že mocnosti túto dohodu dodržia ani za jednu stranu by som ruku do ohňa nedala,hrajú len akési divadlo aby to nejako bez totálnej nudy s pocitom dôležitosti doklepali na tomto svete
lak
lak » emanuel | 28.2.2022 14:02
dakujem
lak
lak » simetra | 28.2.2022 14:03
pekne si to vyjadrila
simetra
simetra » Antonidas | 28.2.2022 16:41
Mnohí šíria tieto "objasnenia", prečo začala vojna. Dokonca hovoria, že Putin je jediný ľudský prezident, lebo doteraz vojnový konflikt nezačal.

Podľa mňa sú medzi nami šialenci.


A podľa mňa teraz treba len jedno. Spojiť sa a odsúdiť Putinov ťah. Na to sa sústrediť, nie dávať "vysvetlenia" na obhajobu jeho šialeného kroku.

Putin klamal celému svetu, klamal nám všetkým "priamo do očí".
Putin porušil všetko. Aj dnes, tou zhodenou nenukleárnou bombou.

Poslal mladých chlapcov do boja, v podstate na takmer istú smrť.

Zabíja aj civilistov, aj keď povedal, že útočí len na vojenské objekty.

Ženy a deti spali v noci na hraniciach vonku na tráve. Odišli zo svojej vlasti, museli sa odlúčiť od svojich mužov, ktorí možno v boji zahynú, majú so sebou len pár vecí, to sú totálne strašné veci, to si nevieme ani len predstaviť.

Čo ma teší, ako sa zachovali Slováci, pomáhajú ako sa dá. Len na ako dlho to tak bude? Budú vládať dlhšie, zvládneme to, čo nás čaká?

Na toto som chcela odpovede, ale tu už každý na to zvysoka....kašle.
lak
lak » simetra | 28.2.2022 16:51
covidova pandemia bola zaroven iq testom naroda.. clovek by neveril, kde to zije -NOOO- keby to chronologicky vychadzalo, povedala by som, ze tento narod bol predloha k idiocracy -LOL-
fiohattu
Antonidas
Antonidas » simetra | 1.3.2022 17:58
Osobne nepodporujem vojnu. Ale udržujem si odstup a beriem do úvahy obe strany, prečo.... Vojna je krajné riešenie kde zlyhali politici a odserie si to ľud. Povedzme si to na rovinu,zlyhala európska , ukrajinská a ruská politická elita. No čakajú nás ťažké časy hlavne ohľadom ekonomiky a nehovoriac o zmene klímy...
Do roku dvoch neúmerná drahota potravín ,paliva a vykurovania v domácnosti. Nehovoriac o zmenách v klíme,do konca tejto dekády môže pomaly zaplavovať časť území v Európe. Nútená migrácia národov ,proste táto vojna, naši politici zlyhali na spoluprácu.
Len dúfam ,že sa rozumne dohodnú ukrajinci s rusmi čo najskôr. Hlavne kvôli budúcnosti Európy.....a spoločného riešenia výziev, ktoré nás čakajú. Ak nedostanú rozum a nebudú sa vzájomne počúvať a rešpektovať čo komu vadí a čo sa dá spraviť, všetci si vypijeme kalich horkosti do dna. Keď bude nutná budúca spolupráca,ozvú sa rany na duši...
Antonidas
Antonidas » Antonidas | 1.3.2022 19:30
A ešte na doplnenie : plne súhlasím s pánom Eduardom Chmelárom ,s jeho názormi na vojnu a vnímaním situácie vo svet je to človek, ktorého úplne rešpektujem a vážim si ho.
Jeho som volil za prezidenta a je veľká škoda v dnešných časoch ,že sa ním nestal.
Je "úsmevné" sledovať,ako sa z ľudí stáva to ,čím pred pár rokmi pohŕdali. Čakajú nás ťažké časy...
Niekoľko rokov nosím so sebou citát z filmu :
Definujú nás chvíle, keď máme ťažkosti, záleží na tom,ako ich zvládneme.
simetra
Antonidas
Antonidas » simetra | 2.3.2022 08:13
Odporúčam pozrieť
https://youtu.be/JC0qy-QnbCY
nikav
nikav » simetra | 2.3.2022 08:49
Z toho odkazu mi je zle! Máme rozdielny "vkus".

Toto mi lahodí lepšie

s Grigorijom Mesežnikovom: Putin je najnebezpečnejší človek v dejinách

https://www.youtube.com/watch?v=ZvHo4WUuQ7c&ab_channel=Aktuality.sk
simetra
simetra » Antonidas | 2.3.2022 10:20
Prepáč, ale Staněk od istého nezaberá môj čas ani záujem.

Ale inak nič v zlom, samozrejme :)

Pozdravuj doma L. :)
simetra
simetra » nikav | 2.3.2022 10:25
Skúsim vypočuť, keď bude príležitosť :)

Však nie nadarmo ho nazvali Putler.

Mnohí Slováci vybavujú pasy a chcú odísť. Majú šťastie, že majú kam alebo za čo.

Preto som sa pýtala tu na názor astrológov, lebo nemyslím si, že len ja som vyplašená a plná obáv až strachu. Ich astrologické pohľady čítam aspoň na astrologickej stránke na facebooku. Aj Rudove.
emanuel
emanuel » simetra | 2.3.2022 14:08
na FB je skupina československé astrologické fórum treba tam pozrieť
astonm
astonm » simetra | 2.3.2022 14:47
Máš úplnú pravdu. Keby mal Putin v hlave nádor, ktorý mu tlačí na oblasť zodpovednú za racionálne myslenie, nekonal by inak. Jeho rozhodnutia a vyhlásenia sú tak mimo reality, že ďalšou fázou by boli už len vidiny a nekoordinovaná reč. Nikto samozrejme nevie, či tie jeho šialené rozhodnutia má na svedomí choroba alebo je to jeho vrodená porucha osobnosti, ktorá sa s pribúdajúcim vekom a obrovskou mocou presunuli do maximálneho extrému.
To, že rozhodnutie zmocniť sa vojensky susedného štátu je psychopatické, svedčí aj fakt, že bolo robené na základe vzdušných zámkov neporaziteľnosti. A tie si staval Putin z korupcie, namyslenosti, arogancie a úplne falošnej predstavy o skutočnom stave a situácii u seba doma ako aj vo svete. Okolie, ktoré má k nemu prístup, mu tlačilo do hlavy len bludy, ktoré chcel počuť. To, že aj po "reforme" armády je tá jeho len nemotivovaná a frustrovaná svorka chlapcov
s vypláchnutými mozgami, mizernou poruchovou technikou a bez skutočnej organizovanosti, je vidno na skrachovanom "blitzkriegu". S takým materiálom, v takom stave a v takom rozsahu sa vojna nedá vyhrať. Aj keď použije na zastrašenie nejakú tú prskavku zo svojho jadrového materiálu, tak nemá šancu. A je možné, že tak aj urobí na nejakom opustenom mieste a menšou silou, lebo "ON" predsa musí vyhrať! A je jedno čo ho to bude stáť. Ak tak naozaj aj urobí, a nieje to len moja falošná a mylná prognóza, bodaj by aj bola, tak Putin stratí úplne všetko a sním aj celé Rusko. Lebo osobne si nemyslím, že svet sa nechá vtiahnuť do jadrovej odvety, aj keď ďaleko k tomu nebude. Našťastie nikto iný s takouto mocou a výbavou nieje psychopat, ako Putin. Ale osobne dúfam, že nie všetci okolo neho sú úplne bez mozgu a snažia sa nájsť vhodný čas, priestor a spôsob, ako mu oznámiť, že je už mŕtvy muž.
emanuel
emanuel » astonm | 2.3.2022 14:59
mýlite sa v jednom ľudí s podobným psychyckým stavom je v politike celkom dosť
astonm
astonm » emanuel | 2.3.2022 19:31
Nemýlim sa v tom, že psychopat s jadrovým kufríkom je len jeden.
fiohattu
fiohattu » astonm | 2.3.2022 20:05
Tak toto by som vôbec nepovedala :) určite sa ešte nejaký ten nájde...
lak
lak » astonm | 3.3.2022 07:57
-THUMBSUP-
simetra
simetra » astonm | 3.3.2022 10:55
Mám odložený jeden článok, v ktorom sa píše o stave ruskej vojenskej techniky

https://www.armadninoviny.cz/bez-ukrajiny-rusko-slozite-strasit-svet-jadernou-valkou.html?fbclid=IwAR0tQKZGb4t3SQ7KKpNQJNtA_zxfMEpjXI7dB4mJMCwbsti234FbMvh03q0


Ale popravde, teraz je tak šialená doba a informačná vojna, že ja už nedôverujem žiadnemu zdroju a myslím si, že my nevieme vôbec nič o tom, aká je pravda.


Podľa určitých správ poslal Putin na takmer istú smrť mladých chlapcov, ktorí údajne boli dokonca oklamaní o tom, kam idú a za akým účelom. Boli nadrogovaní metamfetamínim, ktorého účinok po pár dňoch vyprchal a oni sú v totálne zúfalom stave.
Toľko mŕtvych ľudí.
Toľko utrpenia.
Toľko utečencov.
Začínajúce obrovské ekonomické následky aj u nás.

A to sme si mysleli, aký problém je pandémia...



V priloženom dokumente je simulácia globálneho konfliktu vedcov z univerzity Princeton

https://sgs.princeton.edu/the-lab/plan-a?fbclid=IwAR1SwCvSBD1sGBtiGfz4_fuAI7_y2AnMDNnavnpFVB1d5fzUlslfuetvRao
Stránka:
< 1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...