mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Ľudská duša - 

Úloha otca

neznámy
neznámy | 24.11.2013 21:31
v auguste toho roku sme mali veľmi vážne problémy v rodine a privolával som v jeden večer všetkých našich ochranných anielov, nech nám to pomôžu vyriešiť. naše dieťa len málo tušilo čo sa robí. ráno nám hovorí... "videla som dvoch anielov dnes ráno" - maminkinho a jej. povedali jej že sa nič nestane, ale ona nevedela možno že sa niečo deje. to bol odkaz asi pre nás. vravela že videla ich ako také iskričky a veľmi slabo ich počula lebo mali veľmi jemné hlásky... :)
neznámy
neznámy | 24.11.2013 21:33
prostredie vytvárajú ľudia, alebo dokonca možno aj sú tým prostredím
neznámy
neznámy | 24.11.2013 21:36
to ano, ale to je potom ludstvo ako take co vytvara atmosferu a ak aj najdes par ludi, s ktorymi zdielate nieco spolocne tak tym nezmenite tu atmosferu prevahovu.....teda podla mojich pocitov nie
neznámy
neznámy | 24.11.2013 21:40
ale je pravda, že ľudia dnes majú strašne málo času na seba navzájom a sú učení byť stále viac oddelení od celku a egoistickí. je celkom možné, že je to celé cielené tento spôsob života tými čo majú v moci tento svet, pretože ak by sme žili v jednote ako ľudia, mali by sme väčšiu silu a vládcovia menšiu.
neznámy
neznámy | 24.11.2013 21:42
ano...ludia su aj nauceni na akysi obranny postoj voci svetu, ze od tych cudzich ocakavaju skor to zle, vo svojich malych kruhoch sa spravaju k sebe dobrosrdecne, ale vo vacsom celku to akosi hapruje
neznámy
neznámy | 24.11.2013 21:49
Malý kruh môže byť aj kruh rodiny alebo pracovný kolektív. Aj tam sa ľudia dokážu správať horšie ako hyeny.
neznámy
neznámy | 24.11.2013 21:51
jasne, dokazu, ale vedia spolu casto aj vychadzat na porovnanie s vacsim okruhom kde je to coraz menej caste

no teraz ma napadol pracovny cisto zensky kolektiv, to musi byt hardcore niekedy :D
neznámy
neznámy | 24.11.2013 21:57
Ehm.. k tomu čisto ženskému kolektívu sa radšej nejdem ani vyjadrovať takto verejne :D...
neznámy
neznámy | 24.11.2013 21:58
o tom tu uz tema vlastne aj bola, tak sme sa tam ako zeny celkom zhodli, ze nejaky ten muz do kolektivu dobre padne-PUH- no to by som uz uplne odbocila
neznámy
neznámy | 24.11.2013 22:27
Čo v prípade, (ako ja) ked sa rodičia na správanie dieťaťa nepozerajú cez Luny, Urán či konjunkciu s Plutom..?
Osobne sa mi správanie tvojej dcérky tiež nezdá štandardné, neviem to inak vyjadriť, hoci správanie hlavne môjho syna má úplne ´daleko do štandardu. a teda som konfrontovaná so všetkým možným :) Ale je tu fakt, že žijeme tu a teraz a musíme sa zapasovať do istých "noriem" nazvime to
a takéto uspávanie (sama uspávam každý večer už 10 rokov a dvoch) by ma asi dosť rozladilo, prekvapilo a určite by som s takým Božským kludom nenechala dieťa sa realizovať vo vývine -LOL-
Ja ked si neviem rady, tak sa vždy utešujem presne tými minulými životmi, že to niečo rieši.. lebo inak by som sa zbláznila, prevalcoval(i) by ma úplne, človek ked naznačí len že nevie odpovedať, alebo nemá navrch, zaváha čo len na sekundu, tak si ho títo novoveké Bytosti vychutnajú jak zákusok -YUMMIE-
Gitus
Gitus | 25.11.2013 00:15
skoda mojho otca ze tu uz nieje mohol si dat nejake kurzy u teba a pomahat mi zorientovat sav tomto svete a aj v sebe samej.moja luna je totiz preaspektovana:) lebo kto iny ak nie otec by mal milovat a chapat dceru taku aka je presne ako to robis ty .A jked sa mozno sprava trochu nezvycajne.moja dcera je tiez zvlastna,okolie hovori ze cela mama:)
MandMs
MandMs | 25.11.2013 01:32
No, ostava verit,ze este existuju taki muzi :-)
Inak silny clanok!
neznámy
neznámy | 29.11.2013 11:34
jeste me vlastne napadlo, ze uloha otce se cely zivot meni

muj tata ma ted 50 a je uz uplne jinak vyzraly, nez kdyz mel treba 35

nemuzu po nem vlastne ani ocekavat, aby byl dokonaly uz v bode meho narozeni, deti se plodi kratce po te, kdy se rodice sami teprve stavaji dospely a vse je vlastne "pokus omyl" :)

a ja mam take uz jine naroky na nej nez treba v puberte :) a samozrejme i on na me ..a co vic, nebude trvat dlouho, a ja se zacnu stavat jeho "matkou" a on bezmocnym starym "ditetem"

vztah se vyviji a jedina uloha otce si myslim je, ho zachovat -HEART-
granko
granko | 29.11.2013 15:33
šak zamýšľam sa, zamýšľam -LOL-

výchova, jej malomeštiacky ideál harmonickej rodiny, tak ako sa zhruba definuje, je osvietenským konceptom.. starým tak koľko? 2-3 storočia? toľko chytrých knižiek sa napísalo, toľko debát, prípadových štúdii a eh.. rodinných konštelácii sa spočítalo.. hehe

že dnes nemajú rodičia na deti čas? a koľko ho mali kedysi a ešte otcovia? ako sa využíval? ak si nepatril k privilegovaným, makať sa muselo! a od mala, aby sa sa prežilo.. žiadne pitvanie a analytické rozhovory, rečičky a ťuťuli-muťuli.. deti sú dnes síce stále viac a viac inteligentnejšie ale ľudsky zároveň dospievajú oveľa neskoršie ako kedysi.. čím viac menej sa rodí pevných charakterov, osobností imúnných voči "duchu doby" sa mi zdá.. vzhľadom na minulosť a jej oveľa tvrdšie podmienky - zvláštny paradox..

nuž pekný článok a vcelku by som súhlasil, len nepreceňuje toho otca nejako? obdobne sa zvykne rodinná klíma.. akoby so ženy či dieťaťa dcéry nerobil akúsi nesvojprávnu bytosť! ak mám parafrázovať:

"nikto z ľudí ženu nepredurčí, neposilní alebo nezraní viac.. než ona sama."

pretože, celé mi to zaváňa syndrómom obeti..

no a čím otec by mal podla môjho gusta, byť pre deti, v niečom sa s článkom kryjem:
- predovšetkým by mal garantovať a chrániť osobnú slobodu dieťaťa, nezasahovať do jeho života, nezneužívať svoju vôľu na predstavy a činy aký by mal jeho život byť, nedávať žiadne direkcie - naopak tvoriť možnosti výberov..
- mal by žehnať, podporovať v záujmoch a inšpirovať
- predovšetkým by mal predstavovať dnes už vágny a vyprázdňujúci sa pojem spravodlivosti, on, možno jediný aj oproti matke by mal mať právo trestať.. žiadne "berme deti aj s tým zlým".. tak jasné berme ale neamnestujme - otec má byť prísny ku zlému a zlé trestať.. poslať odkaz: urobíš niečo zlé a neprejde ti to! zaplatíš.. tak ako sa potom deje či skôr nedeje v našich životoch v rámci spoločnosti..
- mal by predstavovať oporu v ťažkých časoch kedy sa nedarí.. vždy veľkorysú ponuku bezvýhradnej loajality, vernosti.. inak by vyšší bod stratil platnosť..
- nemal by byť pre dieťa idolom, pretože tie sa vždy zboria - tak ako by sa nemal báť ukázať silu svojej osobnosti, nemal by sa báť ukázať aj svoju slabosť, tiež je "iba" človek.. ktorému môže práve jeho dieťa pomôcť.. mal by sa snažiť byť zakaždým skutočný - iba tak dieťa ušetrí sklamaním či dezilúziám.. hoci práve otcovstvo prináša mužovi šancu stať sa lepším človekom, než ním bol doposiaľ..

no a tam kde píšem mal, môžte rozumieť - by som chcel.. pretože na otcovstvo neexistujú nejaké všeobecné predpisy.. je totiž veco uosobného svedomia každého chlapa, ktorý na seba vezme takú zodpovednosť..

/a dcéry môže sem tam rozmaznávať -PUH-/
Gitus
Gitus » granko | 29.11.2013 15:51
precenuje???to urcite.-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 6.12.2013 20:14
teď jsem narazila na článek který se hodí k tématu, jak je taky možné řešit používání "nevhodných" slov u dětí a přijde mi to docela fajn způsob, i když s tím nesouhlasím do puntíku.... http://www.naomialdort.cz/otazky-a-odpovedi/ked-deti-pouzivaju-slova-ktore-nechceme-aby-vraveli
Stránka:
< 6 7 8
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...