mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Ľudská duša - 

Sen o dieťati

neznámy
neznámy | 22.9.2014 10:37
Dnes sa mi sníval zvláštny, dosť živý sen. Aj keď ešte nemám deti, mala by som ich síce rada, ale až taká existenčnú túžbu po nich zasa nemám, snívalo sa mi, že sa mi narodilo dieťa. Bol to chlapec, chcela som mu dať meno Adam (žiadneho Adama inak nepoznám). Držala som ho v náručí a okamžite som k nemu pocítila silné materinské city ako lásku a ochranu. Bola som veľmi šťastná, že mám svoje vlastné dieťa, aj keď to bolo dieťa nemanželské a jeho otec o tom nevedel. Keď som sa prebudila, bola som z toho sna zmätená, cítila som sa akoby mi niekto naozaj zobral dieťa, bol to len prvotný pár sekundový pocit.
Vedel by mi niekto ozrejmiť, čo taký sen môže znamenať a naznačovať? Momentálne osobne necítim nejakú silnú potrebu mať deti a aj keby som chcela mať deti niekedy, mám obavy, že nenájdem vhodného partnera, s kt. by som si chcela založiť rodinu...
nikav
nikav | 22.9.2014 11:06
Na tento sen určite nezabudneš, keď ťa tak silno emocionálne zasiahol. Ja mávam občas takéto sny ráno v konečnej fáze spánku, asi už v alfa hladine a to sú sny s posolstvom a zotrvávajú v mojej pamäti ako v archíve, kedykoľvek si ich môžem "prehrať" so všetkými detailami. Raz súvisel s klusajúcim koňom a klopot kopýt som vnímala aj potom v bdelom stave. Mám pocit, že by si sa mala zamerať na poriešenie negatívneho programu - obavy z nenájdenia vhodného partnera, lebo ten ťa blokuje, aby si ho našla.
vevuska
vevuska | 22.9.2014 11:25
Tento sen by som skôr chápala ako fakt z minulého života. Niekedy sú živé sny nielen o budúcnosti, ale aj z minulých životov. Preto si mala aj ten silný pocit, bo pocity ti ostávajú v podvedomí z minulých životov. :) Tento sen sa ti teda stal v minulom živote. Preto tie silné pocity. :) A ešte by som to zobrala ako varovanie, aby si sa nezaplietla aj v tomto živote so ženatým chlapom. Aj za cenu toho, že by si si nakoniec nikoho nenašla. Ale zase...v dnešnej dobe je veľa možností ako získať dieťa aj bez partnera. :)
neznámy
neznámy » nikav | 22.9.2014 11:26
Hmm... no áno bol to intenzívny sen a vyjadroval určite nejakú moju vnútornú túžbu po naplnení, preto som v tom sne mala nesmierny pocit šťastia a istoty, keď som v náručí držala svoje vlastné dieťa.
Mám obavy, to je jasné... celý môj horoskop sa točí okolo partnerkých vzťahov, takže mám to tak aj dané, ale už som sa vzdala nejakého bojovania za niečo a pre niečo. Keďže dianie v tejto veci nemôžem ovplyvniť vlastnou vôľou, čo bolo pre mňa dosť ťažké prijať, nechávam to už plynúť. Nech sa stane to, čo sa má stať...
ďakujem za názor.
neznámy
neznámy » vevuska | 22.9.2014 11:32
Ďakujem za názor... áno, myslím, že to môže naznačovať aj niečo z minulosti. Mimochodom keď som to dieťa mala v náručí, kŕmila som ho tiež a dieťa bolo živé, usmievalo sa na mňa a čosi aj rozprávalo. Asi mi už ťukajú biologické hodiny fakt na plno, lebo mi prišlo ľúto, keď som sa zobudila, že to bol len sen a nemám v skutočnosti žiadne dieťa...
ten mimomanželský pomer, to je zaujímavý postreh. Niečo sa mi také stalo už a bolo to dosť ťažké ukončiť pre mňa. Mimochodom v tomto živote ak nenájdem vhodného partnera, som rozhodnutá mať dieťa aj tak, že sa dám umelo oplodniť, ale to má ešte čas. :)
martinbd
martinbd » vevuska | 22.9.2014 11:35
Pokiaľ viem, tak pocity majú pominuteľnú podstatu, takže bránou smrti asi neprejdú, to čo sa môže znovu vteliť je to, čo má vzťah k večnosti, ak tomu správne rozumiem. Sen treba chápať symbolicky, dôležité je, aký z neho mala pocit a nie cez aké obrazy sa zjavil, lebo ten istý pocit sa mohol zjaviť v sne úplne iným dejom/obrazmi, ale takým, ktorý by mal to isté citové zafarbenie.
vevuska
vevuska » martinbd | 22.9.2014 11:58
Tisha to správne pochopila :) A áno, v každom sne ide o symboliku, ale nie v živých snoch. V živých snoch je to iné v tých silných emóciách, pocitoch. A ak sú veľmi silné, tak sa to už stalo v minulosti. Viem o čom hovorím, sama mávam živé sny a časom vie človek oddeliť živý sen od obyčajného. Kebyže zažiješ živý sen, pochopíš. Okrem silných pocitov sa vtedy ani pohnúť nedokážeš. Aj keď už máš oči otvorené. V týchto snoch nejde ani o našu vlastnú fantáziu, ktorú mávame pri snoch. Je to niečo ako druhá realita, ktorú neovládaš.
neznámy
neznámy | 22.9.2014 12:19
ja by som to v prvom rade chápal ako veľmi pozitívny symbol. bral by som do úvahy myšlienky, že to môže byť zrod niečoho nového, nového života. skús pomeditovať nad tým čo bolo asi pred 4 rokmi. vtedy si mala návrat direkčnej luny na radixovom descendente a teraz ti to opakuje v samotných direkciách luna aj descendent. tvoja luna je vládca 4.d a v campanovi aj 5.d, čiže rodina a potenciálne aj deti (5.d). luna sa ti blíži k direkčnej venuši, jupiteru, radixovému slnku a MC. MC je náš status a tvoja tadiaľ pôjde. jupiter môže byť prírastok, rozrastanie niečoho (lunárneho), venuša je potešenie všeobecne a slnko je to s čím sa identifikujeme. aj cezeň pôjde luna. tvoje slnko je navyše vládcom 5.d v kochovi. takže nejak sa tomu 5.d tá luna nevie vyhnúť ;). a to všetko sú konjunkcie - nové cykly/začiatky. ďalšie prídu tak zhruba o necelých 30 rokov. samozrejme že to nemusí byť dieťa, ale je možné, že tá luna s tým snom súvisí, zvlášť keď tam je toľko planét na jednej kope cez ktoré sa valí..
neznámy
neznámy » vevuska | 22.9.2014 12:22
Hmm... myslím vážne, že je tam nejaká prepojenosť v tomto prípade s minulosťou. ako píšeš o tým intenzívnych emóciách a ak si predstavím to moje citové rozpoloženie v tom sne a potom hneď po prebudení, je to dosť možné, že sa mi čosi také v minulosti stalo, že som prišla o dieťa, aj keď to rozhodne nemôžem tvrdiť. Ten pocit po prebudení a prvé, čo ma napadlo okrem toho, že mi prišlo ľúto, že nemám vlastne žiadne dieťa, hneď v tom bol zamiešaný iracionálny pocit, že mi dieťa niekto zobral a to môže byť práve ten súvis s minulosťou.

Iste, je to celé o symboloch. Čo som čítala o tom, čo znamená DIEŤA v sne, tak to symbolizuje našu vlastnú zraniteľnosť, nevinnosť, čistotu a teplo, no tiež nový začiatok, refresh starého a narodenie nového v nás.
Ak sme dieťa v sne kŕmili, môže to značiť, že nám chýba vnútorná výživa, a potrebujeme dostatočne nakŕmiť a vyživiť svoje vnútro. To držanie dieťata som nenašla nejaký vhodný výklad, čo by to mohlo značiť...
neznámy
neznámy | 22.9.2014 12:28
je dosť možné, že sa rieši tvoje vlastné detstvo. nejaké nenaplnené pocity z detstva. urán môže napríklad pôsobiť ako oslobodzovateľ potlačených emočných kŕčov a traum, ktoré naznačuje tvoje pluto v radixe. môže to byť niečo z tak útleho detstva, že o tom nemusíš mať tušenie
neznámy
neznámy | 22.9.2014 12:33
hladať význami v minulych životoch je strata času
Adam je prvý človek, tento sen nemá nič spoločného s materstvom na fyzickej úrovni
to meno je dôležitý symbol a sen hovorí o tvojej prítomnosti a vývoji a je to krásny sen, myslím že budeš mať ďalšie zaujmavé sny :)
martinbd
martinbd » vevuska | 22.9.2014 12:35
Z toho že máš živý sen predsa nemôžeš automaticky usudzovať na minulé životy. Máš živý sen, to je fakt, ako si to vysvetľuješ je už niečo iné.
neznámy
neznámy | 22.9.2014 14:12
Ďakujem za Tvoju analýzu, čo sa týka mojich direkcií... myslím, že je to tak ako píšeš, asi sa u mňa bude niečo diať v súvislosti s tou Lunou, kt. mi tranzituje cez Desc. Nezdá sa mi, že by to súviselo s mojím detstvom a niečím nenaplneným, aj keď to Pluto v konj. s Lunou naznačuje na iste potláčanie pocitov a problémy s matkou, ale ten sen mi nevyvolal žiadne pocity ohľadom môjho vlastného detstva. Skôr si myslím, že je to nejaká predpríprava na materstvo, al. na niečo nové čo sa má vo mne zrodiť... v každom prípade to bol pozitívny sen, v kt. som mala pocit vnútorného naplnenia a šťastia skrz to dieťa. :)
vevuska
vevuska » martinbd | 22.9.2014 22:49
Vacsina zivych snov ukazuje bud buducnost alebo minuly zivot.
neznámy
neznámy » vevuska | 23.9.2014 06:54
blbosť
neznámy
neznámy » nikav | 23.9.2014 11:41
poslala som Ti postu, prepac, ze az teraz..
neznámy
neznámy » nikav | 23.9.2014 11:41
poslala som Ti postu, prepac, ze az teraz..
vodniicka
vodniicka | 23.9.2014 12:50
tisha, no mozno nieco z minulosti a mozno nieco z buducnosti, ja som rok dopredu mavala sny z casu na cas o dietati, zo zaciatku som si myslela, ze nejake nove zaciatky..ale potom coraz blizsie k dnu Deee :D boli sny intenzivnejsie, az kazdodenne...takze ja som vlastne po dni Dee vedela, ze som tehotna, a ze to uz dusa dietata takto so mnou dopredu na dialku komunikovala..casto na to spominam, bolo to krasne a fascinujuce..dokonca v tom case som vsade zakopavala o cumle..
ale zas..nijak nechcem ovplyvnovat tvoju momentalnu realitu..mozno len sleduj, ked sa nieco take vyskytne zas..
neznámy
neznámy » vodniicka | 23.9.2014 13:35
dakujem za prispevok, v kazdom pripade je ten sen dobre znamenie a je pozitivny... dieta je este sice v nedohladne ale raz urcite pride, aspon to tak citim. Uvidim potom, ked naozaj budem tehotna, ze co sa mi bude snivat vtedy. :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...