mesiac
Nedeľa, 28.4.2024
Meniny má Jarmila

Hudba a filmy - 

hudba na aktivaciu DNA

neznámy
neznámy | 22.10.2011 09:44
A čo toto? Raz Berky Mrenica v rozhovore spomenul, že keď túto skladbu hral na turné v Indii, počas hry si mu sadol na husličky vtáčik.
No a pre Indov to nebolo nič iné ako zázrak. A mali pravdu,nie?

http://www.youtube.com/watch?v=LZCCQyJ_Ux8&feature=related
neznámy
neznámy | 22.10.2011 14:44
Na pociatku bolo Slovo...slovo je vlastne vlnenie,...a vsetci sme rozroznenim jedneho celku, kazda vec, aj ta najmensia castica ma nejake vlnenie (kmita),
takze vsetko je vlnenie, ci pevna vec, ci hudba, myslienka...myslim, ze to Slovo je obrazne vyjadrena fyzika...ako inak to mohli vyjadrit, kvantovou fyzikou asi tazko, ezoterika a veda maju viac spolocne, ako si mnohi myslia.
neznámy
neznámy | 22.10.2011 14:49
Hudba a ovplyvnenie DNA povazujete za cudne? Nie som z fyziky ziaden expert, ale vlnenie som zrala...vlnenia interferuju, cize, ked sa stretnu, tak sa ovplyvnuju a tymto sa menia (meni sa vlnova dlzka, frekvencia,...), takze hudba, ale v podstate hocico ovplyvnuje nase DNA...mozno niekto prisiel na to, ake frekvencie hudby maju pozitivny vplyv na DNA...a co taka biorezonancia, tiez sa prostrednictvom nej ludia liecia, nie?
neznámy
neznámy | 22.10.2011 15:07
Však ja súhlasím, že hudba, alebo zvuk ako taký, má silný vplyv na čokoľvek a nie len na ľudí. Aj pozitívny, aj negatívny.
A ostatné som už napísala predtým.
Akurát mi dosť vadia také pseudovedecko-ezoterické vyjadrenia.
A na to mám právo vyjadriť svoj subjektívny názor, povedať, /napísať/, čo si o tom myslím.
Ak to niekto vníma ako hudbu na aktiváciu DNA, je to jeho názor, mňa do toho nič. Nie je nič, čo by potvrdzovalo, alebo vyvracalo pravdivosť tejto témy, tak nie je o čom polemizovať.
A okrem toho, myslím si, že skutočne krásna hudba akú sem dala Vanda aktivizuje minimálne dušu a navyše v pozitívnom zmysle. ;)
neznámy
neznámy | 22.10.2011 17:35
Skúsim ako laik trošku argumentovať. DNA je nukleová kyselina vo vnútri bunky a je nosičom genetickej informácie, riadi rast, delenie a regeneráciu bunky.
To hovorí Wikipédia.
Takže je to niečo, čím sa zaoberajú chemici a genetici. A veľmi silno pochybujem o tom, že by sa vo vedeckých laboratóriách pohybovali ezoterickí "výskumníci", ktorí priebežne s vedcami skúmajú nejaké vplyvy hudby, alebo čohokoľvek iného na správanie sa tejto kyseliny.
Pripadá mi to poriadne pritiahnuté za vlasy a pre mňa toto je len spôsob ako dať nejakú váhu a dôležitosť výmyslu, aby tak pôsobil dôverihodnejšie a "vedecky".
A súhlasím s Lavondyssom, ktorý napísal, že telo je manifestácia.
Na tele a v tele sa prejavuje to, čo je najprv v duši. Ak má niečo moc ovplyvniť v kladnom smere dušu, prejaví sa to aj na tele. Myslieť si, že budem zdravá, keď mojej DNA niekto zahrá pesničku, to mi akosi nesedí.
neznámy
neznámy | 22.10.2011 19:02
tu sa mi zda, ze maju pravdu vsetci, a znovu mi prichadza na pomoc cast z Artemisinho citatu, rozdelenia patria do rise pojmov a tie do rise ludi...a pojem ezoterika, ci fyzika a veda su tiez pojmy a odlisnosti z rise ludi, to znamena, ze to co je v nas vecne, byva v nebeskom dome, do ktoreho vchadzame oknami noci a pokracovanie tohoto prekrasneho citatu uz povie Chalil:)
neznámy
neznámy | 22.10.2011 19:10
zase som to trosilinku doplietla:
lebo čo je vo vás večné a nekonečné,
býva v nebeskom dome, do ktorého vstupujete bránou rannej hmly a ktorého oknami sú piesne a ticho noci.:)
neznámy
neznámy | 22.10.2011 21:48
Tak ma napadla pesnicka "Rozvijej sa poupatko" :)
Ako tu pisala Vanda v zmysle, ze skatulkujeme a zaradujeme, tak potom su niektore veci pre nas rozum nepochopitelne, vsak ho aj vyuzivame dost biedne na to, aky ma potencial.
neznámy
neznámy | 22.10.2011 21:55
"A súhlasím s Lavondyssom, ktorý napísal, že telo je manifestácia.
Na tele a v tele sa prejavuje to, čo je najprv v duši. Ak má niečo moc ovplyvniť v kladnom smere dušu, prejaví sa to aj na tele. Myslieť si, že budem zdravá, keď mojej DNA niekto zahrá pesničku, to mi akosi nesedí."
Aj ja s nim suhlasim,...ked pesnicka (hudba) ovplyvni tvoju dusu, neovplyvni tvoje telo (materialne), aj tu materialnu DNA?
neznámy
neznámy | 22.10.2011 22:00
...rozdelenia patria do rise pojmov a tie do rise ludi...
Tak si aj ja pomôžem týmto citátom.
Nedá sa absolútne syntetizovať a tvrdiť, že všetko je jedno a rozdelenia a pojmy nemajú zmysel. Nie je to tak. Práve že majú. Inak by akékoľvek diskusie nemali význam.
Medzi nami ľuďmi. :)
neznámy
neznámy | 22.10.2011 22:20
ked pesnicka (hudba) ovplyvni tvoju dusu, neovplyvni tvoje telo (materialne), aj tu materialnu DNA?

Samozrejme, každá ktorá zarezonuje v duši. Aj Berky Mrenica. Nemusí mať špeciálny názov ani špeciálne pomenovanie.
Aha, aj táto napríklad. :)


http://www.youtube.com/watch?v=MxTt0UDDBmA&feature=related
neznámy
neznámy | 22.10.2011 22:33
Joj, nikto netvrdi, ze rozdelenia nemaju zmysel. Takto to funguje u drvivej vacsiny ludi, co nam diktuje rozum. Ludia radi komunikuju, napr. definujte mi pojem laska apod., ci je to mozne vyjadrit jazykom rozumu, pochybujem, ale na telepaticku komunikaciu sme este nedozreli.
neznámy
neznámy | 22.10.2011 22:36
A ako to funguje u tej nedrvivej menšiny?
neznámy
neznámy | 22.10.2011 22:41
No, myslim, ze su aj ludia, ktori vedia komunikovat telepaticky (napr. citat myslienky), ak sa stretnu taki dvaja, nemusia ani otvorit usta a "pokecaju" :D
neznámy
neznámy | 22.10.2011 22:44
To mi občas hovorí môj kocúr, keď sa na mňa vytrvalo pozerá. Poznám to. :D
neznámy
neznámy | 22.10.2011 23:08
Aj ja pochybujem, že by našu DNA mohla ovplyvňovať hudba. V jednej knihe pre medikov - o nádoroch mozgu (od Náhlovského myslím) - som čítala, že taký nádor napr. vzniká na báze zmeny kódu, ktorá môže vzniknúť aj v jednom géne, ale keďže gény pracujú ako systém, automaticky ovplyvní všetky. Z vedeckého hľadiska sa síce doteraz nevie, čo túto zmenu v géne vyvoláva, ale predpokladá sa, že ide o rádioaktívne žiarenie, alebo vírusy, lebo tie narozdiel od baktérií majú možnosť aplikovať svoju DNA do našej.
Aspoň takto som to pochopila, lebo to tam bolo na mňa až moc zložito písané. Žiarenie je však tiež vlnenie, keď sa to tak vezme, ale toto vlnenie je pri niektorých produktoch nadmerné. Je veľký rozdiel medzi osciláciou vzduchových častíc v prúde reči, alebo osciláciou pri napr. ionizujúcom žiarení. Ak by nejaká hudba mohla mať vplyv na DNA (lebo sú štýly, ktoré dokážu človeka priviesť do tranzu), tak by asi musela pôsobiť veľmi intenzívne, v malej vzdialenosti a po dosť dlhú dobu.
neznámy
neznámy | 23.10.2011 02:24
ano, ale clovek celkovo nie je iba cast jeho genetickeho materialu, jeho DNA. Clovek je sice v nej zakodovany a vznikol po fyzickej stranke spojenim dvoch polovic chybajucich informacii, ale na druhej strane je tam aj iny rozmer. Ak by tymto dvom poloviciam nebolo sudene, aby sa dalej rozvijali, lebo virus, ziarenie alebo medved...tak by nebolo nic ani clovek. Verim vo veci, ktore clovek svojim velkoobsiaznym mozgom a chapanim nikdy nedokaze pochopit, lebo ho ovela presahuju a ako moze pochopit to, co ho presahuje?..ak by sme boli ciste pragmaticki, kam by sme potom zaradili zazraky, ktore sa obcas deju?:)
neznámy
neznámy | 23.10.2011 14:18
Je dobré mať aj otvorené srdce ale aj kritickú myseľ, lebo hlavne v tejto dobe nie je nijakou zriedkavosťou, keď sa to otvorené srdce stáva lákadlom pre tých, ktorí žijú z toho, že klamú ľudí a lákajú ich na rýchly duchovný rozvoj, alebo zdravie tela.
Pre mňa je pojem ezoterika jedno a duchovno druhé. Ezoterika sa mi spája práve s takými snahami, mať zisk z predaja tzv.duchovnosti. Mám s tým nejaké skúsenosti, videla som ako to funguje a preto k téme ezoterika pristupujem tak trochu s dešpektom.
Možno niekto iný vníma pojem ezoterika celkom inak a tak nejaký rozpor v diskusii môže vzniknúť len preto, lebo nemáme ujasnené pojmy. Kto, čo a ako vníma. :)
neznámy
neznámy | 23.10.2011 19:37
Toto som nasla vo wikiopedii, zda sa, ze tejto pojem zabera kadeco:Ezoterizmus je komplex ezoterických pojmov a názorov.[1] Slovo vzniklo z gréckeho slova starogr. ἐσωτερικός [esōterikos], ktoré pochádzalo zo slova starogr. ἔσω [esō] „vo vnútri“. Prenesený význam je potom: „vzťahujúci sa k vnútornému“. Súbor konkrétnych ezoterických prvkov sa nazýva ezoterika.[2] Antonymum je exoterizmus.
Ezoterické poznanie je také, ktoré je možné získať len v úzkej skupine „osvietených“, „zasvätených“, alebo zvláštne vzdelaných ľudí.[3] Exoterické poznanie je oproti tomu všeobecne známe, verejne prístupne a stabilne prijímané v celej spoločnosti.
Ezoterizmus nie je súrodá tradícia, ale veľký rad často nesúvisiacich prvkov a hnutí.
Rímska ríša mala niekoľko tajomných náboženstiev, ktoré vyžadovali zasvätenie. Podobne sa niektorým javilo aj kresťanstvo s rituálom krstenia. Gnostické hnutia o sebe tvrdili, že vlastnia tajné poznanie (gnósis), podobne ako ďalší antický smer zvaný hermetizmus.
Izmaeliti dbali na rozlišovanie medzi „vnútorným“ a „vonkajším“. Verili, že duchovné spasenie prichádza cez prijaté ezoterické svetlo (Nur), čo je vlastne hľadanie duchovného osvietenia.
Aj keď v dejinách existuje mnoho ezoterických subjektov, ktorých začiatky siahajú tisícky rokov do minulosti, do dnešných dní žiaden z nich neprežil ako tradícia s priamou kontinuitou. Potom ich mŕtve myšlienky ožívali vďaka rôznym revivalistickým kultúrnym vlnám. Napr. počas talianskej renesancie prekladatelia ako Marsilio Ficino alebo Pico della Mirandola upriamovali svoju pozornosť na novoplatonizmus a texty, o ktorých si mysleli, že hovoria o predmojžíšovskom hermetizme.
V 17. storočí európsky ezoterizmus prešiel do rozekrucianizmu a neskorších foriem slobodomurárstva. V polovici 19. storočia nový záujem o ezoterizmus hlavne vo Francúzsku podnietil vznik teozofického hnutia H. P. Blavatskej. V 20. storočí sa Teozofia ďalej transformovala vďaka Annie Besantovej, C. W. Leadbeaterovi, Alice Baileyovej, Rudolfovi Steinerovi a ďalším. Teozofii sa prisudzuje hlavný vplyv na rozmanitosť dnešného ezoterizmu, prejavujúceho sa v rôznych metafyzických organizáciách a skupinách hnutia New Age. Antropozofia je syntéza západných ezoterických tradícií a Teozofie, ktorú vytvoril Rudolf Steiner na začiatku 20. storočia, aby stimulovala vývoj vo vzdelávaní, poľnohospodárstve a medicíne.[5] Je treba spomenúť ešte ezoterické školy G. I. Gurdžijeva a P. D. Uspenského, ktoré sa snažili rozvíjať ľudskú individualitu.
neznámy
neznámy | 23.10.2011 19:45
tym, ze som napisala, ze toto je hudba na aktivaciu DNA som chcela len obrazne povedat, ze niekedy cloveka vzpruzi aj obycajne neobycajna hudba. A niekedy vobec nezalezi na tom, ci fajci, alebo vela je, alebo ma podla nejakeho schematu zly zivotny navyk, dolezite je, ze ma radost z toho co robi. Aj ked tym nebolo zrovna myslene, ze ked si vyhodi na plece velky kazetovy prehravac velkosti 7x5metrov a pusti nejaku hudbicku pri rezkej chodzi v bielej koseli zakasenej do nohavic jedneho krasneho slnecneho dna, tak to bude s jeho DNA robit zazraky-LOL-Raz som sa skoro nezdrzala smiechu, ked kolegyna aktivna fajciarka vychadzala zo svojho auta, no najprv sa vyvalilo plno bieleho kudola dymu a az potom sa objavila ona. Ked si predstavim ten v uvodzovkach pozitok v zafajcenom aute, tak mi to vobec pozitkarske nepripada. A ak niekto si z pojmu ezoterika ci zdravie postavi siator pod ktorym predava rozne produkty za ucelom vlastneho prospechu, tak to nemusi znamenat, ze to vsetci tak robia na jedno kopyto:)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...