mesiac
Nedeľa, 5.5.2024
Meniny má Lesana

Ezoterika a záhady - 

Tarot - veštenie budúcnosti

neznámy
neznámy | 4.12.2012 15:43
Skúsila som Keltský kríž, aj tvoju metódu... Bola som veľmi milo prekvapená, že mi vyšli obe predpovede veľmi podobné, no tá podľa tvojho výkladu sa mi zdala lepšia, pretože bola rozsiahlejšia čo sa týka budúcnosti a celkovo mi prišla taká zrozumiteľnejšia :-) Myslím, že si ju osvojím aj ja :-) Ešte stále si vykladáš kartu dňa aj s druhou kartou? A ako často si robíš ten tvoj rozsiahlejší výklad?
neznámy
neznámy | 5.12.2012 08:33
Ak mám karty zo sebou,tak si ráno vždy vyhodím dve....a rozsiahlejší výklad si nerobím často,len ak sa vyskytne nejaká situácia a ja chcem vedieť kam smeruje...V posledných dvoch rokov vlastne len na prácu,tam mávame šoky...inak ma nič moc nezaujíma.........;)
neznámy
neznámy | 5.12.2012 12:09
Ale skusit mozes :)
neznámy
neznámy | 5.12.2012 21:44
Mňa toho zaujíma strašne veľa, ale viem, že sa musím držať na uzde a nesmiem to preháňať... Ale je to veľké pokušenie :-)
neznámy
neznámy | 6.12.2012 06:08
Ja som sa rokmi naučila mať rada prekvapenia v dobrom,či zlom....Akosi je potom život farebný a nedovoluje zakrpatieť;)
neznámy
neznámy | 6.12.2012 18:04
Dobré prekvapenia mám rada aj ja, ale zlé nemám rada a preto sa snažím sa im vyvarovať...
neznámy
neznámy | 6.12.2012 19:22
To asi nejde a nie je riešenie...keby nám všetko bežalo ako na drátkach,zakrpatieme-SHAME-
neznámy
neznámy | 7.12.2012 00:13
Nedávno som čítala, že sa dá pomocou tarotových kariet určiť časová os udalostí, ktoré by sa mali odohrať a to takto:
Používajú sa na to len karty malej arkády s číslami a esá, teda bez dôrnych kariet. Číslo na karte je číselný údaj a mince = počet rokov, hole = počet mesiacov, meče = počet týždňov a poháre = počet dní. Napr. sedmička mincí teda znamená, že určitá udalosť sa udeje do 7 rokov, trojka holí znamená, že predpovedaná udalosť sa udeje do 3 mesiacov. Myslíš, že by na tom mohlo byť niečo pravdy? Počula si už o tom?
Antonidas
Antonidas | 8.12.2012 14:18
Tarotové karty majú silu, to nepopieram. Mám tarotové karty , učím sa ich ... snažím sa ich pochopiť aj intuitivne, nielen výklad z kníh ( to je základ pochopenia tarotu ). Používam knihy od
Hajo Banzhaf - Základní výklady tarotu (EUGENIKA) výborná na jednochuché výkaldy a TAROT Klíčová slova (FONTÁNA) výborná na denný výklad karty dňa.
Po vyjadrení sa jednej veštkyne ,že tarot je zahrávanie sa s vyššími energiami a silami, sa negatívna energia vracia človeku ktorý karty vykladá - myslím,že znalej som tarot odložil bokom. Ktorá veštkyňa je šťastná ? Sám som si dennodenne vykladal kartu dňa , chcel odpoveď na každú životnú situáciu. A teraz sa spolieham na vlastné rozhodnutia,a snažím sa znášať za svoje činy i dôsledky...dobré i zlé. Snažím sa riadiť intuíciou ,a karty beriem rekreačne, zistiť z nich max tak nejakú sekundárnu informáciu. Svoj život si musíš riadiť ty a nie primárne karty ;)
Apropo, čoho sa človek najviac bojí... s tým bude konfrontovaný... to najviac do života priťahuje
neznámy
neznámy » Antonidas | 8.12.2012 15:40
Pekne si vysvetlil,čo som ja povedala inak,jednoducho život sa má žiť ...je o napredovaní a to by nešlo bez výšok aj pádov-THUMBSUP-
neznámy
neznámy » Antonidas | 9.12.2012 12:19
Ja som začala s tarotom hlavne preto, že ma to vždy fascinovalo a priťahovalo a veľmi som túžila naučiť sa s ním pracovať. Teraz keď sa mi to už podarilo, aj keď k dokonalosti to má ešte ďaleko, ale na začiatočníka je to myslím veľmi dobré, tak teraz sa pomaly učím, že nemusím mať tarotové karty v ruke stále, ale pomaly si zvykám na to, že majú svoje čestné miesto v skrinke a nevyťahujem ich odtiaľ každý deň... Viem, že tarot ma šťastnou nespraví a musím si žiť svoj život podľa seba, ale zasa občas nejaké to varovanie, alebo upozornenie nie je na škodu... :-)
Putes
Putes | 9.12.2012 14:13
Přesně tak, dříve jsem se do nich dívala denně a stala se z toho závislost, ale teď už opravdu jen, když potřebuji znám na něco odpověď.-FLOWER-
neznámy
neznámy » Putes | 9.12.2012 14:19
Ja by som skor odporucila anjelske karty.. ja si myslim ze pri nich sa nie je coho obavat. Nevykladam si ich sice kazdy den, len ked citim vnutornu potrebu, a viem, ze som ochotna a schopna pocuvat a prijat, co mi nadelia.. Citit z nich istotu, lasku a starostlivost.
neznámy
neznámy | 9.12.2012 16:20
Počula aj čítala som o určovaní rokov a mesiacov v kartách,ale nepoužívam to v praxi ,ak robím výklad väčšinou je krátkodobý a kartám sa už venujem málo...Myslím že každý človek má slobodnú vôlu a veša vecí sa môže zmeniť za akékoľvek časové obdobie...
neznámy
neznámy | 10.12.2012 21:22
Anjelské karty som dostala tento víkend ako dodatočného Mikuláša od môjho bývalého priateľa :-) Veľmi som sa im potešila a pomaly sa s nimi zoznamujem... Od akého autora máš anjelské karty ty?
neznámy
neznámy | 10.12.2012 21:33
Mňa stále neprestáva udivovať a fascinovať ako majú karty vždy pravdu, ale sú situácie kedy ich ani ja nepoužívam, ako napr. dnes... Bola som totiž na pohovore a ja som skrátka nemala odvahu si vyložiť karty pred a ani po... Mám obavu, že keby mi ukázali niečo nedobré, že by ma to rozhodilo... Takže sa necháp prekvapiť čo mi zavolajú z tej spoločnosti kde som bola a karty v tomto prípade nebudem žiadať o radu, či predpoveď :-)
Ja som začala tarotové karty používať hlavne preto, že teraz prežívam veľmi zlé obdobie a potrebujem niekoho, alebo niečo, čo by mi povedalo, že všetko zlé sa raz skončí a zasa bude dobre... Viem, že keď sa mi životná situácia zlepší, nebudem to s tarotom preháňať, ale momentálne proste potrebujem vidinu pozitívnej budúcnosti... Neviem či moja budúcnosť bude taká pozitívna ako mi to vychádza v kartách, ale verím v to, a dúfam, a to mi dodáva silu prekonať zlé obdobie, takže aj keď som v živote realista, pomáha mi to a ja som za to rada :-)
neznámy
neznámy | 10.12.2012 22:02
Ja som tarotky zacala pouzivat,lebo som bola zvedava,ci funguju-povazujem ich za najhlbsiu cestu do duse cloveka,uz len ked si zoberies Velku arkanu-rocne cykly-proste je to cesta cloveka za svojim sebapoznanim.
Karty ma naladili na pocuvanie svojej intuicie a po case som ich odlozila.
Pouzivam ich raz za rok,symboly na nich mi premietaju film ako na platne.
Takze po Tme pride Svetlo a prajem Ti,aby si v nom ostala,ako dlho chces.;)
neznámy
neznámy | 11.12.2012 16:18
Ďakujem :-) To Svetlo by som potrebovala už ako soľ :-)
neznámy
neznámy | 17.4.2015 14:35
Pro vás co si rádi vykládáte sami, mám několik zajímavých odkazů na výklad zdarma:

http://karty.atarot.cz/ - karty všeho druhu v češtině
http://www.angelmessenger.net/free-angel-card-readings/ - andělské karty v angličtině
http://www.free-tarot-reading.net/free - tarot v angličtině
http://www.osho.com/iosho/zen-tarot/paradox - OSHO karty, ale pouze omezená free verze
neznámy
neznámy | 20.4.2015 11:42
Já se učila kdysi od Zuzany Antares, její učebnice tarotu, dobrý je Hajo Banzhaf, ale hodně se dá najít i na internetu, asi nejpřehlednější stránky, co jsem kdy našla byly tyto http://spimajim.nazory.eu/rubriky/uvod. pro začátek je dobrý dávat denní kartu, hledat její význam v událostech dne. I když v denních událostech se projevuje mírněji a nenápadněji, než v dlouhodobém výkladu. Teprve potom, až vstřebáš zabarvení symboliky a živlu té, které jednotlivé karty, teprve pak je dobré kombinovat a zase kombinace začínat jen na tři karty, žádné složité výkladové obrazce.
Stránka:
2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...