mesiac
Pondelok, 4.5.2026
Meniny má Florián

Ezoterika a záhady - 

Nahoda

neznámy
neznámy | 3.5.2013 12:42
když už potřebujete podmět, čeština ho explicitně nepotřebuje podobně jako např. latina, pak tedy

Neexistuje to, co by mne utopilo na lžíci vody.
neznámy
neznámy | 3.5.2013 12:50
jinak stejně zábavné by mohlo být zkoumat otázku smyslu a nahodilosti ve vztahu k jednotlivým společenským kulturám a to i po dějinné přímce zpět.

třeba výpovědi o otázkých smyslu/ne-smyslu jevů dejme tomu takové generace Američanů okolo Timotyho Leara by mohly být hodně zajímavý.
neznámy
neznámy | 3.5.2013 13:06
To nevim. Mne totiz to auto zrazilo. Chystala jsem varit veceri a chybeli mi nejake ingrediencie tak jsem sla do obchodu. Jezdim autem no protoze se jednalo o drobnosti, obchod byl pomerne blizko a mela jsem dostatek casu, tak jsem se vydala pesi po tom samem chodniku, po kterem jsem denne chodila na prochazky s pejskem. /Nahodou jsem mela i tak sve auto v servisu a chybeli mi jen 2 vajicka, ktere u mne nikdy nechybi/. Tesne pred obchodem, kdyz jsem chtela prejit na druhou stranu, videla jsem ritici se auto velikou rychlosti/pozdeji se zistilo, ze jel 120km/hod misto 60km/h/a proto jsem radeji pockala na chodniku. Ridic zacal brzdit/blizil se k semaforu/, nezvladl rizeni a najel primo na mne...a ujel. Nahodou dva lide si zapsali poznavaci cislo jeho auta/byl proto dolapen/ a zavolali ambulanci.
Byl to bozi zamer? Karma? Trest za neco? Zhoda nahod? Byla jsem v nespravnem case na nespravnom miste?...-CONFUSED- Nevim. No tech udalosti/mne se netykajicich, mam vic/, musim vsak ted zkoncit.-BYE- Mam hlad-PUH-
neznámy
neznámy | 3.5.2013 13:32
Byla jste na tom místě v nesprávný čas. Kdybyste tam nestála, řidič by Vás neporazil. Možná by ani nehavaroval, to ale nevíme.

Snažíte se dát té náhodě smysl. Podle svého naučeného sebezpytování, sebeobviňování. Trest? Za co? Karma? Dědičný hřích?
neznámy
neznámy | 3.5.2013 14:09
Tak na tom mne zaujalo,že v predikci bychom měli počítat s náhodou.
Když nahlídku do Wiki,tak tam se píše:
"Schopnost velmi spolehlivé predikce založila autoritu některých věd, zejména tak zvaných exaktních věd, kde se predikce mohou opírat o předpoklad jediné nutné a dostačující příčiny, čili o předpoklad kauzality".....KAUZALITA ...jsme zas u toho...?
-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 3.5.2013 14:17
Byť v nesprávny čas na nesprávnom mieste neexistuje. Vždy je čas správny a miesto takisto.
Zrovna tento príklad niny náhoda rozhodne nie je. Kedže všetko je ako má byť a deje sa v náš najlepší prospech hoci to tak (racionálne) nevnímame, úraz, nehoda že ju až na chodníku zrazilo auto v žiadnom prípade nie je náhodnou udalosťou pokial vezmeme do úvahy to že realitu si vytvárame sami - účastníci sú dvaja, šofér a zrazená nina - v tom danom momente vyústilo ich myslenie, vnímanie, snaženie, zámer a všetko možné ostatné týkajúce sa vedomia aj podvedomia v jednu určitú udalost - v zrazenie niny na chodníku. Od toho momentu sa odvíja sled udalostí ´dalších, ktoré sú už potom následkom a súčasne( zároveň) príčinou udalostí ktoré budú nasledovať potom.
V živote som zažila tolko "náhod" že by ich do žiadnej duchovnej škatulky nešlo pohádzať, niektoré súvislosti mi prišli až po rokoch. Všetko má svoj zmysel a význam, na čo sa len človek pozrie a na čo si len človek zmyslí, všetko je súčasťou velkého kolobehu udalostí, ktoré sa vytrhnuté z kontextu zdajú byť absolutne nezmyselné. Dávať náhode zmysel nemusí nikto len seba-spytovaním alebo obvińovaním, ani trestaním, alebo omluvami či výhovorkami na karmy.. Stačí len VNÍMAŤ a CÍTIŤ, netreba ani všetko racionálne analyzovať do špiku...
neznámy
neznámy | 3.5.2013 14:54
Ani anglictina.
Ted vidim, ze ta mnou zvolena veta nebyla vhodna.

Lepsi priklad: Mnich nikdy neji. Nevi co je byt hladovy./dva zapory, ve druhe vete podmet byt nemusi; je jasny z predchozi vety/.
The monk never eats. He doesn't know what is to be hungry./jeden zapor; podmet ve druhe vete byt musi/.

Mne dava vetsi smysl, obsahove: neexistuje nic co by mne..../je to vic definitivne/.
neznámy
neznámy | 3.5.2013 15:04
Proooc jina oblast? Nahoda je treba produkt od nekoho pro nekoho.
Stejne je pro nekoho od nekoho pouzivan "buh"

Proto nahoda jasne existuje.

Je to stejny jako kdyz pro nekoho existuje "cakra" a pro nekoho ne.
neznámy
neznámy | 3.5.2013 15:07
Z toho mi vychazi, ze bez nahody by neexistovalo nic. Diskuze vznikla jako vysledek jinych jevu/nahod?/, ktere mne primeli se nad nahodou zamyslet.
Vinikem jsem ja:)
neznámy
neznámy | 3.5.2013 15:13
Byl opily. Takze je velka pravdepodobnost, ze by mozno havaroval.
Ano, snazim se vse pochopit a najit nejaky smysl.
Nevim a nic mne nenapada za co bych si zaslouzila trest.
Nevim ani jestli v karmu a pod verim.-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 3.5.2013 15:18
vono je jedno, estli někdo věří na čakry, důležitý je, že mu fungujou.
plus minus-COFFEE-
neznámy
neznámy | 3.5.2013 15:42
A nekdo treba neveri na cakry,protoze jim rika jinak.
neznámy
neznámy | 3.5.2013 15:52
Ako vies, ze byt v nespravny cas na nespravnom mieste neexistuje? Do duchovnej skatulky - preco ich hadzat tam? Tiez som sa snazila mysliet i hovorit, ze vsetko je ako ma byt. Co ak nie? Urcite opily vodic za volant nepatri - hlavna pricina nehody, druhou jeho neprimerana rychlost.
Ja som sa nesnazila, nemyslela na to, ze ma niekto zrazi na chodniku. Ani som taky zamer nemala, nikdy, ani v podvedomi. Nasledky mam ja.
Neviem co som mala citit a vnimat...ja som videla ako sa ruti a este som sa viac odsunula i na tom chodniku. Viac neviem. Svedkovia videli vsetko, a preto sud rozhodol v moj prospech.
Nedavno som v TV videla jeden program/teda je to cela seria/ kde mlady par siel oslavit svoje zasnuby do oblubeneho hotela, ich oblubeny stol bol obsadeny, tak si sadli vedla, k oknu. O niekolko minut sa zrutila cela jedna ozdobna "klenba" z vyssieho poschodia a preburala strop nad nimi. Zabila ich na mieste. Pricina? Nedbale postavenie klenby a nedbala udrzba hotela. Nasledok? Smrt dvoch mladych ludi a niekolko tazko zranenych...vsetko nebolo ako ma byt.
neznámy
neznámy | 3.5.2013 16:06
Prečo hned trest preboha ? Nepoznáš to, že všetko zlé je na niečo dobré ? Ty si tu nerozpísala všetky podrobnosti, ani sa to nedá, takže my nevieme čo všetko nehode predchádzalo a čo nasledovalo. Vieš že tie najťažšie udalosti v živote človeka môžu byť práve tie najklúčovejšie, ktoré človeka posunú práve niekde úplne inde tam kam majú ? Alebo myslíš že je to len taký duchovný blábol - že " moc ma to v živote posunulo, vďaka tejto udalosti (smrť, nehoda, požiar) som veľa pochopil" a tak. Človek nad niečím rozmýšĺa, niečo si želá, niečo chce dosiahnuť, niekam smeruje a všetky tie myšlienky, udalosti, súvislosti, všetko čo sa mu deje nie je nič iné, len SÚHRA týchto všetkých javov s daným cielom súvisiacimi.
Náhla udalosť a takzvaná náhoda sa stáva vtedy ked nevidíme tie súvislosti jasne a preto sa cítime velmi zaskočení,. prekvapení a do deja vhodení. Že tomu predchádzalo milion krokov nikto z nás racionálne nevníma, zaslepení a zaneprázdnení na také niečo nemáme čas. Válame na osud, karmu a na trest Boží len to, k čomu sami pekne pomaličky smerujeme. Odhliadnuc od viery, náboženstva a od množstva nadupanej duchovnej literatúry je úlohou každého pochopiť, že svoj osud si každý tvorí sám. Aj to čo je v hviezdach napísané sú len predpoklady a dispozície, aj to čo nám baba vyveští je len "možno" aj to hovoria a prežívajú druhí je ich vec, dôležité je na čo myslím ja, čo chcem, čo dokážem z o seba a zo svojho života vytvoriť. Pokial si svojím myslením smerovala skôr k negatívnu, nachádzala si sa v nejakej fáze nie moc priaznivej, pokial si sa v svojich myšlienkach zaoberala niečím - nie velmi pozitívnym, prišla podla zákona rezonancie udalosť (a ten funguje dokonale) - nehoda, ktorá ťa mohla a nemusela vyviesť z toho kruhu kde si ty naoko byť nechcela ( v skutočnosti chcela, lebo si sa tam rochnila) Táto udalosť ťa mohla dlhodobou PN priviesť na nové myšlienky, spoznať mladého doktora, doviesť k pomoci ľuďom ako si to videla v nemocnici alebo aspon zamyslieť sa sama nad sebou
Mám X hnusných náhod za sebou ako som už spomínala a hoci som myslela pri niektorých že neprežijem, vždy to šlo.. to je ten prípad, že - absolutne nie je dôležité ČO sa ti stane, ale AKO S TOU UDALOSŤOU NALOŽÍŠ...
kedže sa ti stane len to, čo je tebe a tvojej mysli blízke, tak ja by som príčinu tresty a karmy moc ´daleko od seba nehladala
neznámy
neznámy | 3.5.2013 17:28
Podla mňa neexistuje, pretože by som pripustila že naše životy sú ako neriadená strela a podliehajú "náhode" A to ja nepripúšťam. Iní to možno pripúšťajú a preto vidia v tom že niekoho stretnú alebo že si zlomia nohu náhodu.. Pokial sa zaoberáš zmyslom svojho života, pohrávaš sa s myšlienkou načo si tu,čo tu robíš, k čomu speješ a čo to vlastne všetko chce byť, tak zistíš že všetko so všetkým súvisí a zapadá ako puzzle o nekonečných miliardách kusov príbehov, činov, slov, pohladení, dobrých či zlých skutkov.. Kto sa myšlienkou svojho pôvodu a ďalšieho "odchodu" nezaoberá, tomu je jedno, či stretol Jana alebo Miša, či robí v Tescu alebo na ministerstve, či sa mu stalo to alebo hento. Skrátka to racionálne zhodnotí že ho nejaký ***** zrazil, zlomil mu nohu, za to si zaslúži minimálne Leopoldov a zo seba urobí len tú obeť.
Nemyslela som to tak že si sa snažila o nehodu, ani že si na ňu myslela a podobne, ale tak, že v danom momente, v danej situácii, v danom tvojom rozpoložení sa stala tá nehoda pretože ty si ju akoby "potrebovala" Aj iné udalosti ktoré nám niekedy doslova spôsobujú bolesť my akoby "potrebujeme" pretože chceme byť takí alebo nejakí - vyprojektujeme si sami seba v mysli. A zrejme niekedy nie je inej cesty, bohužial. Píšem to aj z vlastnej skúsenosti, lebo aj úraz, nehoda, povodeń a smrť blízkeho ktorú som zažila niekolkokrát (a za emócie vyvolané toto udalosťou ma tu jedna milá účastníčka doslova vysmiala ) sú presne tie udalosti ktoré človeka formujú, ako ked pečieš bábovku. Neoklameš ani ten koláč, ked tam nedáš to čo tam má byť, nepečieš to pri správnej teplote a len to odflikneš nejakými lacnými surovinami. Ani život tak neoklameš a zrovna cez tieto bolestivé skúsenosti, ktoré si druhí nevedia ani predstaviť zažívame práve to, čo je pre nás to "správne" a preto znova opakujem že všetko je ako má byť a v správnom čase na správnom mieste.
Hovoria mi ludia že - "ty si taká empatická, môžem ti všetko povedať, lebo rozumieš.." Ano, lebo som skoro všetko čo mi kto hovorí zažila :) Aj rozchody, aj katastrofy, stratu, nemala som peniaze, nemala som kde bývať a podobne. To nie že by som sa sťažovala, len chcem povedať že - nebola by som tým čo som, tam kde som a taká aká som, keby som to nezažila..Proste som si tým musela prejsť a prechádzam neustále, pretože to zrejme chcem. Ale sama si to nejako neuvedomujem ani nevolám po katastrofách. V mojom vedomí (a podvedomí ani nehovorím) je zrejme obraz tej "Zorničky" kapku sa odlišujúci od toho aká som bola, aj aká som teraz a preto potrebujem občas trošku po papuli, aby som nezaspala ako pri nudnom filme. A ty si takisto nič nezažila náhodou, ani nebývaš v cudzej krajine náhodou, ani si nemala takého muža a rodičov ako si mala náhodou, ale preto lebo to CHCEŠ -FLOWER-
neznámy
neznámy | 3.5.2013 19:10
Ahoj Zorni-FLOWER- , asi jsem si letos dala nevědomý závazek, že Ti budu celý rok blahořečit :) Není divu, vždyť ses stala "mluvčím mé duše", vše co jsi napsala o NÁHODĚ brnká na moje struny a já si jen hlídám, abych neměla moc otevřenou pusu-LOL- ... rozhodně to není náhoda ;)
Díky -HEART--FLOWER-
neznámy
neznámy | 3.5.2013 20:02
Nič neni náhoda..Ani to, že sa tu stretáme, že tú diskusiu otvárajú a do nej prispievajú tí čo sem píšu. Keby sa to niekoho zo zúčastnených netýkalo tak to ani neotvorí. Ale kedže ho to priťahuje tak tu píšeme jak žeraví..poniektorí -LOL-
Vím že mi rozumíš a tiež díky -KISS-
neznámy
neznámy | 3.5.2013 20:38
když jsem stál v kauflandu u kasy, chlápek před mnou si prdnul. stoprocentně to nebyla náhoda a chtěl mi tím něco naznačit, protože ten co stál za mnou si ani neprd.

kdo chce, může to analyzovat.
-ROLL-
neznámy
neznámy | 3.5.2013 20:54
To bolo "znamenie zhora", že nemáš podporovat nemeckých imperialistov, ale máš tahat do pravého českého maloobchodu a svojimi nákupmi posilňovať českú ekonomiku, čím pozdvihneš materiálne aj duchovne nielen svoje okolie ale aj SÁM SEBA
neznámy
neznámy | 3.5.2013 21:12
:) Chlapík byl bio a kauflandská "éčka" mu nesedí ... závěr : v kauflandu je zboží na prd -WINKIE-
Stránka:
< 2 3 4 5 6 >

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...