Ezoterika a záhady -
Nahoda
třeba výpovědi o otázkých smyslu/ne-smyslu jevů dejme tomu takové generace Američanů okolo Timotyho Leara by mohly být hodně zajímavý.
Byl to bozi zamer? Karma? Trest za neco? Zhoda nahod? Byla jsem v nespravnem case na nespravnom miste?...-CONFUSED- Nevim. No tech udalosti/mne se netykajicich, mam vic/, musim vsak ted zkoncit.-BYE- Mam hlad-PUH-
Když nahlídku do Wiki,tak tam se píše:
"Schopnost velmi spolehlivé predikce založila autoritu některých věd, zejména tak zvaných exaktních věd, kde se predikce mohou opírat o předpoklad jediné nutné a dostačující příčiny, čili o předpoklad kauzality".....KAUZALITA ...jsme zas u toho...?
-CONFUSED-
Zrovna tento príklad niny náhoda rozhodne nie je. Kedže všetko je ako má byť a deje sa v náš najlepší prospech hoci to tak (racionálne) nevnímame, úraz, nehoda že ju až na chodníku zrazilo auto v žiadnom prípade nie je náhodnou udalosťou pokial vezmeme do úvahy to že realitu si vytvárame sami - účastníci sú dvaja, šofér a zrazená nina - v tom danom momente vyústilo ich myslenie, vnímanie, snaženie, zámer a všetko možné ostatné týkajúce sa vedomia aj podvedomia v jednu určitú udalost - v zrazenie niny na chodníku. Od toho momentu sa odvíja sled udalostí ´dalších, ktoré sú už potom následkom a súčasne( zároveň) príčinou udalostí ktoré budú nasledovať potom.
V živote som zažila tolko "náhod" že by ich do žiadnej duchovnej škatulky nešlo pohádzať, niektoré súvislosti mi prišli až po rokoch. Všetko má svoj zmysel a význam, na čo sa len človek pozrie a na čo si len človek zmyslí, všetko je súčasťou velkého kolobehu udalostí, ktoré sa vytrhnuté z kontextu zdajú byť absolutne nezmyselné. Dávať náhode zmysel nemusí nikto len seba-spytovaním alebo obvińovaním, ani trestaním, alebo omluvami či výhovorkami na karmy.. Stačí len VNÍMAŤ a CÍTIŤ, netreba ani všetko racionálne analyzovať do špiku...
Ted vidim, ze ta mnou zvolena veta nebyla vhodna.
Lepsi priklad: Mnich nikdy neji. Nevi co je byt hladovy./dva zapory, ve druhe vete podmet byt nemusi; je jasny z predchozi vety/.
The monk never eats. He doesn't know what is to be hungry./jeden zapor; podmet ve druhe vete byt musi/.
Mne dava vetsi smysl, obsahove: neexistuje nic co by mne..../je to vic definitivne/.
Ja som sa nesnazila, nemyslela na to, ze ma niekto zrazi na chodniku. Ani som taky zamer nemala, nikdy, ani v podvedomi. Nasledky mam ja.
Neviem co som mala citit a vnimat...ja som videla ako sa ruti a este som sa viac odsunula i na tom chodniku. Viac neviem. Svedkovia videli vsetko, a preto sud rozhodol v moj prospech.
Nedavno som v TV videla jeden program/teda je to cela seria/ kde mlady par siel oslavit svoje zasnuby do oblubeneho hotela, ich oblubeny stol bol obsadeny, tak si sadli vedla, k oknu. O niekolko minut sa zrutila cela jedna ozdobna "klenba" z vyssieho poschodia a preburala strop nad nimi. Zabila ich na mieste. Pricina? Nedbale postavenie klenby a nedbala udrzba hotela. Nasledok? Smrt dvoch mladych ludi a niekolko tazko zranenych...vsetko nebolo ako ma byt.
Náhla udalosť a takzvaná náhoda sa stáva vtedy ked nevidíme tie súvislosti jasne a preto sa cítime velmi zaskočení,. prekvapení a do deja vhodení. Že tomu predchádzalo milion krokov nikto z nás racionálne nevníma, zaslepení a zaneprázdnení na také niečo nemáme čas. Válame na osud, karmu a na trest Boží len to, k čomu sami pekne pomaličky smerujeme. Odhliadnuc od viery, náboženstva a od množstva nadupanej duchovnej literatúry je úlohou každého pochopiť, že svoj osud si každý tvorí sám. Aj to čo je v hviezdach napísané sú len predpoklady a dispozície, aj to čo nám baba vyveští je len "možno" aj to hovoria a prežívajú druhí je ich vec, dôležité je na čo myslím ja, čo chcem, čo dokážem z o seba a zo svojho života vytvoriť. Pokial si svojím myslením smerovala skôr k negatívnu, nachádzala si sa v nejakej fáze nie moc priaznivej, pokial si sa v svojich myšlienkach zaoberala niečím - nie velmi pozitívnym, prišla podla zákona rezonancie udalosť (a ten funguje dokonale) - nehoda, ktorá ťa mohla a nemusela vyviesť z toho kruhu kde si ty naoko byť nechcela ( v skutočnosti chcela, lebo si sa tam rochnila) Táto udalosť ťa mohla dlhodobou PN priviesť na nové myšlienky, spoznať mladého doktora, doviesť k pomoci ľuďom ako si to videla v nemocnici alebo aspon zamyslieť sa sama nad sebou
Mám X hnusných náhod za sebou ako som už spomínala a hoci som myslela pri niektorých že neprežijem, vždy to šlo.. to je ten prípad, že - absolutne nie je dôležité ČO sa ti stane, ale AKO S TOU UDALOSŤOU NALOŽÍŠ...
kedže sa ti stane len to, čo je tebe a tvojej mysli blízke, tak ja by som príčinu tresty a karmy moc ´daleko od seba nehladala
Nemyslela som to tak že si sa snažila o nehodu, ani že si na ňu myslela a podobne, ale tak, že v danom momente, v danej situácii, v danom tvojom rozpoložení sa stala tá nehoda pretože ty si ju akoby "potrebovala" Aj iné udalosti ktoré nám niekedy doslova spôsobujú bolesť my akoby "potrebujeme" pretože chceme byť takí alebo nejakí - vyprojektujeme si sami seba v mysli. A zrejme niekedy nie je inej cesty, bohužial. Píšem to aj z vlastnej skúsenosti, lebo aj úraz, nehoda, povodeń a smrť blízkeho ktorú som zažila niekolkokrát (a za emócie vyvolané toto udalosťou ma tu jedna milá účastníčka doslova vysmiala ) sú presne tie udalosti ktoré človeka formujú, ako ked pečieš bábovku. Neoklameš ani ten koláč, ked tam nedáš to čo tam má byť, nepečieš to pri správnej teplote a len to odflikneš nejakými lacnými surovinami. Ani život tak neoklameš a zrovna cez tieto bolestivé skúsenosti, ktoré si druhí nevedia ani predstaviť zažívame práve to, čo je pre nás to "správne" a preto znova opakujem že všetko je ako má byť a v správnom čase na správnom mieste.
Hovoria mi ludia že - "ty si taká empatická, môžem ti všetko povedať, lebo rozumieš.." Ano, lebo som skoro všetko čo mi kto hovorí zažila :) Aj rozchody, aj katastrofy, stratu, nemala som peniaze, nemala som kde bývať a podobne. To nie že by som sa sťažovala, len chcem povedať že - nebola by som tým čo som, tam kde som a taká aká som, keby som to nezažila..Proste som si tým musela prejsť a prechádzam neustále, pretože to zrejme chcem. Ale sama si to nejako neuvedomujem ani nevolám po katastrofách. V mojom vedomí (a podvedomí ani nehovorím) je zrejme obraz tej "Zorničky" kapku sa odlišujúci od toho aká som bola, aj aká som teraz a preto potrebujem občas trošku po papuli, aby som nezaspala ako pri nudnom filme. A ty si takisto nič nezažila náhodou, ani nebývaš v cudzej krajine náhodou, ani si nemala takého muža a rodičov ako si mala náhodou, ale preto lebo to CHCEŠ -FLOWER-
Díky -HEART--FLOWER-
Vím že mi rozumíš a tiež díky -KISS-