mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Cesty tela i ducha - 

POZERANIE SA DO OČÍ

neznámy
neznámy | 20.4.2013 09:58
tak pri volnom case v praci ma napadlo -YES-

bocime pri rozhovore ocami. ked pri nejakom rozhovore trebars budeme oproti sebe sediet a pocas celeho rozhovoru budeme sa navzajom divat do oci co sa stane?

to je domaca uloha -LOL-
neznámy
neznámy | 20.4.2013 10:03
No len aby tvoj zamestnávatel nelistoval Zverokruh a nenarazil na to, čím sa zaoberáš "vo volnom čase" v práci :D-LOL--YES-
neznámy
neznámy | 20.4.2013 10:08
ja som to raz urobil s jednou vestkynou a zacali sme sa spajat v inej rovine, akoby to preslo do stavu meditacie, hlbsieho zazitku ci co to kua, bolo to davno a mozno som mal o nej predstavu, neviem.

ale chapete co myslim, pozeranie sa do zrkadla dlho do oci, novy vztah partnerov, jak si kukaju do oci, ta hlbka oci.

proste oci gou -YES-
neznámy
neznámy | 20.4.2013 11:42
Nad touto témou som nedávno premýšľala po ceste v preplnenom autobuse. Prečo mám taký problém pozerať sa neznámym ľudom do oči. :)
Ale sú kategórie ľudí, u ktorých tento problém nemám.
Každopádne malé detičky, tak s nimi si dokážem pozerať rovno do očí veľmi dlho. Tie pohľady doslova vyhľadávam.
Potom sú to niektorí starí ľudia.
Ale každopádne oveľa lepšie a ľahšie sa mi pozerá do očí ženám.
Hm, neviem prečo, ale u mužov držať nejaký očný kontakt je nad moje sily. -LOL-
neznámy
neznámy | 20.4.2013 12:21
Podľa mňa pri bežnom rozhovore nie je prirodzené pozerať sa nepretržite do očí. Na rozhovor je najvhodnejšia pozícia v 90 stupňovom uhle, napríklad pri sedení. Vtedy sa človek dokáže sústrediť na to, čo hovorí i na to, čo hovorí opačná strana.
A nepretržité pozeranie si do očí napríklad čerstvo zaľúbených je v poriadku, lebo tam o rozhovor v tej chvíli veľmi nejde, skôr o tú blízkosť.
neznámy
neznámy | 20.4.2013 12:26
oči oči oči oči
človek nimi bočí

ak nebočí
a skočí
zoči voči
do druhých očí
čo to kua zočí?

prečo poník močí?
o čom sa tu točí?
:D
neznámy
neznámy | 20.4.2013 12:34
prirodzene nie je pozerat do oci, lebo uz to mame kulturne vzite. ved citim sa potom taky nahy, odhalitelny, je to blbe atd. no to je to co pises cerstvo zalubenych o slova az tak nejde, ale to spojenie.

ved vyskusajte niekto z detickami alebo niekde kde to je normalnejsie vam, a udrzujte to dlhsie

s byvalou sme si pozerali do oci a zacala sa menit tvar, co je aj v zrkadle, vraj nebezpecne, no neda sa vylucit aj zrakova halucinacia.
neznámy
neznámy | 20.4.2013 12:45
no a nedajbože ešte ta zraková halucinácia ostane a čo budem vidieť potom?
Určite to nebudem skúšať so psami. Tí po mne skáču, keď sa im pozriem do očí dlhšie ako je normál.
neznámy
neznámy | 20.4.2013 13:05
Hm, ja mám opačnú skúsenosť.
Viackrát sa mi stalo, že som psa držala iba pohľadom, aby na mńa neskočil. :)
Jeden taký zážitok za všetky sa stal pred pár rokmi, ked sme boli navštíviť známych na ich chalupe.
Bol vtedy so mnou malý syn, keď odniekiaľ vybehol pes, ktorý skôr pripomínal vlka ako psa, ešte aj oči mal žlté. Nikde nijaký dom, nikto, len ja a syn.
Syna som si schovala za seba a s tým psom sme mali pre mńa nekonečne dlhý očný kontakt. Ja som vtedy až živočíšne cítila, že ak uhnem pohľadom, tak skočí.
Ten pes na nás skoro ani nebrechal, len cez vycerené zuby vrčal. S tak agresívnym výrazom u psa som sa potom už nestretla.
Až po nekonečnej dobe sa objavili ľudia a odohnali ho.
neznámy
neznámy | 20.4.2013 13:18
Keby som bola v tej situácii ja, už tu nie som. Zaručene by po mne skočil. Určite tie psy cítia, že mám pred nimi rešpekt. Pamätám si, že keď som mala okolo 5tich 6tich rokov utekala som na bicykli pred vlčiakom, ktorý ma naháňal. A asi najhoršie to bolo asi pred tromi rokmi, keď sa za mnou a priateľom rozbehol "cvičený" policajný pes a skočil do nás. Neviem, či to bolo mnou alebo neschopnosťou psovoda, ale odvtedy sa veľkým psom priam vyhýbam. -NOOO-
neznámy
neznámy | 20.4.2013 13:31
a tak psy asi nie su najlepsi priklad. ono trebars detom to je naj, oni su najcistejsie.
neznámy
neznámy | 22.4.2013 09:56
Co se týče pohledu do očí zvířatům, byla jsem poučena od jedné ženy, která studovala vlky ... řekla mi zajímavou věc. Když se na mne třeba pes podívá výstražně (útočně), mám pomalu přivírat a znovu otevírat oči. Tím prý dávám najevo, že respektuji jeho území, dělají to prý takhle i psi a kočky směrem ke svým pánům. Zkoušela jsem to na naší kočce a je fakt, že za chvíli ona sama uhne pohledem. Jinak upřený pohled do očí je útočný povel, takže jsi asi na toho psa působila jako ten silnější, což není nepochopitelné, protože každá matka má-li u sebe dítě je učiněná lvice.

Zažila jsem nadřízeného, který, když mi něco říkal, se mi díval upřeně do očí, svá slova podtrhával pokyvováním hlavy a ještě k tomu mi skoro prskal do obličeje. Nebylo mi vůbec dobře-NOOO-
neznámy
neznámy | 22.4.2013 10:08
Vitaj naspäť ofka, teším sa. -BOW-

Dobrá rada, neznámych psov na svojich potulkách stretám dosť často, aj celkom nedávno som osamote stretla dvoch psov, ktorý keď ma uvideli, rozbehli sa na mňa s brechotom. Lenže ja som na nich skríkla a neustúpila som, práve naopak, sama som sa správala výhražne a opäť som sa na nich dívala. Obišli ma oblúkom. :)
Keď tak rozmýšľam, správam sa vlastne nevhodne, ale robím to tak ako to cítim.
Asi by som sa drzo dívala do očí aj medveďovi, lenže to by sa mi zrejme nevyplatilo. :D
Budem radšej trénovať doma s kocúrmi...
neznámy
neznámy | 22.4.2013 10:49
Ahoj -BYE--FLOWER- moc dobré téma-YES-

..... medvíd by se možná chtěl kámošit, ale po svojim -LOL- být tebou vyzkouším nejdřív v cirkuse u ochočeného chlupáče ... na vodítku .... s košíkem na čumáku ...... a měl by mít tak 100 let, aby se mu už nechtělo ani tlapou mávnout .... pak bys z toho vyšla určitě bez škrábnutí-ROFL--YES-

U lidí upřené koukání do očí asi taky působí jako výzva. Když se mi dívá do očí muž, tak mám pocit, že se chce sblížit, konverzovat a zkoumá, co já na to ... když se "zabodnu" do jeho očí, je to signál, aby vystartoval a něco si se mnou začnul-BLUSH-, když uhnu zrakem, nevystartuje, ale kouká třeba dál:D
Obecně si myslím, že upřený pohled do očí není moc zdravý, spíš se dívám na obličej, jako celek ... no, názory na to budou asi různé ;)
neznámy
neznámy | 22.4.2013 11:02
Oci hodne napovedaju o cloveku.-YES-
neznámy
neznámy | 22.4.2013 11:39
:) no ja som mala tú česť dívať sa medveďovi do očí minulé leto na jednej túre, keď sme sa vracali za krásneho počasia z Jamského plesa na Štrbské p. vo Vysokých Tatrách. Len pár metrov odo mňa a môjho brata, nám do cesty dunivo vbehla obrovská vyplašená pravdepodobne medvedica, ktorá sa najprv pozrela vpravo a potom vľavo priamo do mojich očí. Trvalo to len pár sekúnd, no mne to pripadalo, ako večnosť. V tej chvíli, si človek pomyslí, že už je po ňom, že nemá šancu ujsť. Všetko sa mu zdá také spomalené, ako vo filme a počuje iba tlkot svojho srdca všade v celom tele. Ticho som stála a pozerala do jej orieškovohnedých očí. Keď zrazu vybehla s ľahkosťou hore na briežok a v tichosti zmizla kdesi v lese. My sme iba stáli jak obarení. Neviem, čo nás v tej chvíli ochránilo, či anjeli strážni, či môj hlboký pohľad. No ja na oči tej medvedice nikdy nezabudnem ani na to, že sme z tejto situácie vyšli bez jediného škrabančeka... Fúú, normálne tie pocity opäť prežívam, keď o tom píšem... ;)
neznámy
neznámy | 22.4.2013 18:30
Takže si prešla skúškou odvahy. -BOW-
Ja som maca ešte naživo nestretla, aj keď u nás je ich dosť. Mala by som si poklepať na drevo...
Ale keby som stretla, tak asi tiež zamrznem a budem iba civieť.
Vieš prečo ťa nezožral? Máš dobrú karmu. :D
neznámy
neznámy | 24.4.2013 08:59
očami vidíme krásu ženy
lúbi sa nám to moc,
veľmi
sme umelci, kráse verní
nie je v tom nič zlé,
ver mi -YES-
neznámy
neznámy | 24.4.2013 09:08
v každých očiach je tá krása
každá bytosť, vtedy dá sa

v sne sna
sa očami spojíme
priestor i čas
tak spolu zboríme

oči žiaria z vnútra peknej duše
kym ťa pes do rici nepokuše -LOL-
neznámy
neznámy | 24.4.2013 09:52
-LOL- to je básnička. No mňa raz jeden skoro "pokusal".
Asi 5 minút ma naháňal okolo bicykla taký malý rómsky "džmin".
Brechal na mňa jak o dušu. Neviem, čo sa mu na mne nepáčilo. Ver mi, že som nemala čas pozerať sa mu do očí..., ale určite mu nežiarili.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...