mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Cesty tela i ducha - 

(Nad)prirodzené schopnosti :)

neznámy
neznámy | 24.2.2014 00:48
Ak by ste nimi disponovali, priznali by ste ich tomuto svetu, ci skor by ste mlcali ako partizani?

Napr. telepatia, telekyneza, liecenie, videnie aury...atd.

Aky zmysel je ich mat, ked clovek trebars ani nevie co s nimi? :)
neznámy
neznámy | 24.2.2014 09:15
Ja osobne toho ešte moc neviem (skoro nič) a všetko musím konzultovať so skúsenejšími. :)
Schopnosti prichádzajú k človeku postupne, ako sa učí, spoznáva svoje vnútro a zákonitosti sveta. Je na každom, či ich chce využívať na pomoc druhým ľuďom, či ich bude neskromne vystavovať na obdiv ako napr. Ignatenko, alebo budú slúžiť iba pre jeho informačnú potrebu, preskúma ich možnosti a pôjde ďalej.
Prečo ľudia/jogíni a tibetskí mnísi sa radšej utiahnu do samoty a o svojich schopnostiach nehovoria? V určitom momente vývoja tie schopnosti človek začne chápať ako hračku. Buď sa s tou hračkou začne hrať a zabije tým drahocenný čas, alebo hračku odloží, a pôjde ďalej, získa ďalšiu hračku, atď., až kým nedospeje k najvyššiemu bodu svojich možností. No keď si vezmeme napr. Ježiša, on už bol tak vysoko, že nemusel nič objavovať, skúmať, mohol pomáhať chorým a ľuďom v núdzi za cenu života. Podľa mňa takých prípadov bolo a je viac, len sa o nich nepíše, a v súčasnosti sú prísne strážení, aby nešírili poznanie - myslím, že je jasné, prečo.
neznámy
neznámy | 24.2.2014 09:25
Na prvnim miste je asi pomoc sam sebe.
Uz tim ze dokazu pomoct sam sebe pomaham hodne veskerym lidem kolem mne.
neznámy
neznámy | 24.2.2014 09:32
Presne tak to beriem aj ja.
A človek by nemal začať liečiť druhých, kým nevie liečiť seba.
neznámy
neznámy | 24.2.2014 09:35
Momentalne neviem co so svojim darom, nepouzivam ho...pretoze si myslim, ze je lepsie, ked o nom nikto nevie...
Byt atrakciou pre spolocnost...no to je skor hnus ako pocta.
Jezis bol majster, vedel uz vsetko....aj ked nikomu nie je zabranene ponorit sa do svojho vnutra a nacuvat tichu v nas samych...
neznámy
neznámy | 24.2.2014 09:48
Keď dozrie ten správny čas a budeš (alebo niekto blízky bude) tú Tvoju schopnosť potrebovať, spustí sa naplno. Zatiaľ nemáš asi vnútornú potrebu to zveľaďovať, lebo musíš riešiť iné veci. Ono to samé príde...
neznámy
neznámy | 24.2.2014 10:03
Asi mas pravdu, dakujem :)
Chyba mi tu nejaka funkcia suhlasu, ale co uz..-YES-
neznámy
neznámy | 24.2.2014 15:40
Ano taky souhlasím, nejprve umět pomoci sám sobě........někdy to není jednoduché.

Vím, že hodně lidí pomáhá druhým a sobě pomoci neumí......myslím to všeobecně s tou pomocí.
neznámy
neznámy | 24.2.2014 15:49
Hodne lidi pomaha druhym,aby si oduvodnili proc nemaji cas pomahat sami sobe.

Osobne tomu rikam:"slechetny alibismus"


Vlastne konam dobre skutky abych mohl alibisticky zduvodnit svoje ustrnuti a pro mnoho lidi jsem pak kladas ktery se rozdava a obetuje.
vevuska
vevuska | 24.2.2014 16:05
Ahoj, netrap sa tym. Ako tu uz bolo spomenute, tvoje schopnosti vyuzijes v ten spravny cas, ked to bude niekto najviac potrebovat. A ani nad tym rozmyslat nebudes, pojde to same od seba. :-) Viem o com hovorim.
I ked u mna to bolo ine. Ja som o mojich "vedomostiach" vedela od malicka. Len som musela vyrast, aby som tie schopnosti mohla naplno vyuzivat. Dovtedy som vela citala. A bola som troska v uzadi, bo som sa bala, ze ma zavru na psychiatriu. No knihy su len bokovka, prax a skusenosti- konkretne skutky su dolezite. A tie sa rataju ci uz v zivote abo mimo neho. :-)
A pokial ide o to, ci maju schopnosti zmysel, tak ano. Prinajlepsom k ochrane tvojej rodiny. :-)
milan08
milan08 | 26.2.2014 07:57
natiska sa otazka co je nadprirodzene?comu nerozumieme to je pre nas nadprirodzene a to sa straca ked tomu zacneme rozumiet,zacneme ovladat tieto sily.samozrejme vysvetloval by som ale aj varoval pred ich zneuzitim.
neznámy
neznámy | 26.2.2014 08:22
Myslím si, že každý bez výnimky si na tento svet prinesie iba to, čo sa mu v priebehu života môže podariť zvládnuť a využiť. Ako napísala Paws, sú to vlastnosti, ktoré by bolo stratou času vystavovať na obdiv, pretože primárne slúžia k inému účelu.
Navyše - nie sú nadprirodzené, pretože nimi ľudia disponovali od nepamäti, čo sa v minulosti považovalo za "škodlivé" a ich nositelia museli byť kvôli "zdravému vývoju ľudstva" eliminovaní (a to v stredoveku možno ani nevedeli o nejakej genetike :) a už "vylepšovali" populáciu smerom dozadu).
Ak niekto takéto vlastnosti má, i tak sa v jeho bežných činnostiach, spolužití v rodine, na pracovisku ... musia určitým spôsobom prejaviť. Ide len o to, či ich človek dá najavo bez okolkov, alebo nenápadne - pomáha, kde je treba a podobne, a okolie to potom vníma veľmi prirodzene a väčšinou vidí milého, ochotného, dobrého ... človeka, ktorý dokáže milým slovom dodať energiu a tak ... :)
neznámy
neznámy | 1.3.2014 18:01
Aby mohol ten, kdo má podobné vlastnosti ich používať,musí na to dozrieť-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 1.3.2014 20:02
Myslim si, ze som na ne nedozrela, kedze by som ich radsej vymenila za nieco normalnejsie, beznejsie...
Alebo som len jednoducho nevdacna, neviem.:)-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 1.3.2014 21:20
Nemyslím si, že je to z Tvé strany nevděčnost, spíš jsi zdrženlivá a na tom není nic špatně. Mimořádné schopnosti jsou pro "majitele" docela výzvou, jak se s nimi vyrovná (co se ega dotýká). Je nemálo lidí, kteří svou nadpřirozenost nezvládli .. lépe řečeno - jejich ego se nafouklo do obrovských rozměrů a postupně ty schopnosti rozmělnilo. Jsou-li schopni tuto zkoušku v sobě rozšifrovat, je ještě výhra, ale někdy se ocitnou v zajetí megalomanského ega (jenom já vím, já umím ..), pokora se krčí v koutku a oni to nevidí.
Jinak velmi oceňuji schopnost naslouchat (bez hodnocení, bez připravování si odpovědi, bez kritiky). Tito lidé jsou jako čerstvá studánka, protože s nimi neprobíhá názorový souboj, tedy úbytek energie, nasloucháním je otevřen prostor k sebeuvědomění (řešení je ve sděleném) a vším prostupuje klid -FLOWER-
neznámy
neznámy | 2.3.2014 09:32
Nie si nevďačná....takéto schopnosti bývajú aj záťažou...ak niekomu pomáhaš a radíš,svojím spôsobom,ak máš pocit zodpovednosti,aj preberáš na svoje plecia zodpovednosť za svoje rady a jeho konanie.....-BLUSH-
neznámy
neznámy | 2.3.2014 09:56
dovolila by som si oponovať, ja tam žiadnu zodpovednosť za svoje rady nevidím, pokiaľ neradím úmyselne zle,,, všetci sme zodpovedný len za seba. nakoniec sa ten komu radíme rozhodne sám. ak niekomu rozdávam rady, je to len moja skúsenosť, poskytujem tým svoj pohľad na vec. nič viac. ono aj na určenie bodu v priestore potrebuješ tri body. a čím viac názorov-pohľadov- tým lepšie. tiež by som sa nerozhodla nejako len preto, že niekto múdry povedal. jednoducho to tak aj musím cítiť. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 2.3.2014 15:21
Ja sa cítim zodpovedná za to,čo poradím a aj za toho človeka....asi preto mám rokmi na starosti čím ďalej,tým viac ľudí........možno som nejaká chronická opatrovateľka-BLUSH-
milan08
milan08 | 6.3.2014 08:01
tak ako ti poradila via scienta,zodpovedna iba sama za seba,lebo ak privelmi budes brat zodpovednost za inych po case budes zit ICH zivot a to nebude ono.
neznámy
neznámy | 6.3.2014 13:59
Otevřeně o nic muvím, mnhokrát jsem považována za blázna je mi to jedno. Každ schopnost kterou člověk má, tak by ji mělrzvíet, je mnoho napsáno jak a jak ji používat. Mysím, že se nm projeví k tomu, abychom s nimi se naučili pracovat a pomáhat jiným.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...