mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Země a znamení

neznámy
neznámy | 24.7.2015 09:46
Článek z astropatika.sk

http://astropatika.sk/blog/krajiny-a-znamenia/

Život na našej Zemi ovplyvňuje doba, v akej žijeme. Aktuálne je to éra Vodnára.

Práve preto sú vo svete najsilenjšie vzdušné veľmoci, čiže U.S.A., Rusko a Čína.
Samozrejme Ty vieš, že to nebolo vždy tak. Napríklad keď mala Zem svoju ohnivú éru, tak jej vládli ohnivé krajiny, ako napr. Rimania.

Keď sme už pri krajiných… Tu je zoznam (neúplný!) znamení a ich krajín:

Krajiny BARANA: Nemecko, Anglicko, Južná časť Švajčiarska, Dánsko, Síria, Západná časť Poľska

Krajiny BÝKA: Írsko, Poľsko, Švédsko, Irak, Irán

Krajiny BLÍŽENCOV: USA, Belgicko, severovýchodná časť Talianska, juhozápadná časť Anglicka

Krajiny RAKA: Holandsko, Nový Zéland, Škótsko, Slovensko, Tunisko, Alžírsko, Gruzínsko

Krajiny LEVA: Francúzsko, Taliansko, Česká republika, Sicília, časti Turecka

Krajiny PANNY: Švajčiarsko, južná časť Grécka, Brazília, Chorvátsko, Južná časť Indie, juhozápadná časť Francúzska

Krajiny VÁH: Rakúsko, Lotišsko, Argentína, Japonsko, Čína, Tibet, Severná India, Južný Pakistan

Krajiny ŠKORPIÓNA: Arabské krajiny, Maroko, Nórsko, časti Španielska (Katalánsko, Valencia)

Krajiny STRELCA: Španielsko, Maďarsko

Krajiny KOZOROŽCA: Grécko, Macedónsko, Bulharsko, Albánsko, India, Litva, Mexiko, Panama

Krajiny VODNÁRA: Rusko, časť Chorvátska, časť Tibetu a Afganistanu

Krajiny RÝB: Portugalsko, Normandia, časť Egyptu

(Gábor Buzsáki)
neznámy
neznámy | 24.7.2015 10:12
Jak vám to sedí??

Já mám hrot 9d v Panně (v Panně mám Marse a Venuši). To Švýcarsko by mohlo sedět, tam jsem se vždycky chtěla podívat, podle obrázků jsem byla vždycky unešená -FLOWER- S tím zbytkem to moc nevím, i když cestovatelsky mě zajímá ta Jižní Indie (hlavně se svými centry ajurvédy :-)). Pak Brazílie a Francie s těmi svými uličkami, sýrem a vínem by mohly být taky zážitek. Zbytek jako letní dovča ok- Takže na žití zatím co si myslím by bylo max Švýcarsko, se svým klimatem, umístěním, filosofii by mohlo být místem kde bych chtěla žít a kde by mi mohlo být dobře.

Jinak miluju Anglii, což přísluší Beranovi a vždycky jsem se chtěla kouknout někde tam do okolí Oxfordu a spol což zase přísluší Blíženci jakožto Jihozápadní část Anglie. A Merkura mám v horoskopu obsazeného celkem dost. Mám DSC v Blížencích, Lunu, Severní Uzel a pak zmiňovaný Mars a Venuše v Panně. Paradoxně jsem vždycky byla na Severu :D a přitom jsem vždycky chtěla na Jih. Tam se ještě hodlám v tomto životě podívat, nesmírně mě to přitahuje. A nakonec není vyloučeno, že bychom tam opravdu s partnerem odjeli!

Zkusím to prozkoumat i u přátel a uvidíme jestli něco bude sedět.

Tak, jak to máte vy? Sedí? Nesedí? CO vám sedí když se na to kouknete i z hlediska astrologie.
neznámy
neznámy | 24.7.2015 10:15
To ba ma teda zaujímalo na základe čoho by to malo byť takto rozdelené. Vôbec tomu nerozumiem.
Navyše tá éra Vodnára, to je dosť zásadne spochybnená, mám pocit že éry Vodnára sa držia už len prívrženci New age.
Tak neviem, ale ja v tom nevidím nijaký "kľúč". prečo by to tak malo byť. -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 24.7.2015 10:19
No právěže já taky ne a celkově na žití mi sedí max to Švýcarsko, kde jsem ovšem v životě nebyla :D Nejvíc mi sedí Blíženec, kde jsou vyjmenované země pro mě všechny přijatelné, Anglie hodně, tam vím, že bych mohla být šťastná, miluju to tam.
A jakou zemi ty máš ráda, která tě přitahuje?
neznámy
neznámy | 24.7.2015 10:30
Mňa najviac priťahuje tá moja rodná. :) Ale ako vízia, nie realita.
Treba vymeniť ľudí, alebo nám bude treba precitnúť. Možno keby sme mali prístup k prírode ako je napríklad vo Švajčiarsku, či Rakúsku a ľudia by tu nemysleli len na peniaze a nenechávali sa formovať západným materializmom, tak by tu mohol byť raj na zemi, aj bez mora. :)
Kde v Anglicku si bola? Väčšinou sa stretávať s dosť negatívnymi hodnoteniami, tvoje je asi prvé tak pozitívne. Asi si bola na vidieku...
Argyll
Argyll | 24.7.2015 10:37
Ahoj Natali, mě se to nějak nezdá a zajímalo by mě, jak na tohle rozdělení pan Gábor přišel.
Třeba první věc - Čechy; to že máme Lva v erbu rozhodně neznamená, že máme Lví energii. Ve skutečnosti jsou Češi silně merkurští/blíženečtí - věční řešitelé, skeptici, na všechno by šli mozkem, není jediný zákon, který by nedokázali ojebat, není nic co by nedokázali vyspekulovat.
Další věc - Japonsko. Neznám plutoničtější zemi než Japonsko, i když ty Váhy by tam mohly být jako nějaký druhý plán - původní japonské umění a kulturu prolíná silný, vytříbený a rafinovaný smysl pro estetiku, mezilidské vztahy jsou častokrát mnohem více diplomatické, nežli opravdu srdečné.
Anglie a Beran je taky zvláštní spojení. Anglie tak hrdá na svojí historii, na svoje zvyky a tradice a zároveň tak distinguovaná a intelektuální... pro mě osobně spíš spojení Saturna a Merkura.

Jo a k tomu Švýcarsku, bylas tam někdy? V tý zemi je něco divnýho, něco, co neskryjí ani ty nádherný horský scenerie a luxusní životní podmínky. Já v týhle zemi vždycky cítím takovou slabou tíseň, ty horský letoviska vypadaj jak sanatoria pro náckovský pohlaváry, nemám tu zemi rád, ti lidé také vůbec nejsou sympatičtí...

Pro změnu mě dobře pobavilo spojení líných a nedisciplinovaných řeckých salámistů se znamením Kozoroha...:D Z mého subjektiv. úhlu pohledu: typický Řek = Býk.
neznámy
neznámy | 24.7.2015 10:47
tak ja mam 9.dom v rybach a jedine, co ma aspon trosku pritahuje z tej ponuky ryb, je portugalsko...ale urcite to nie je moja srdcovka...

a celkovo k tomu deleniu... pre mna je to taky free style:) dakedy sa na tej stranke rozoberalo Slovensko k comu patri a ked som protestoval a napisal niekolko priklad, ze sa mi to nezda, tak ma vymazali:D

existuje viacero astro geografickych rozdeleni... a kazde vychadza z urciteho systemu... napriklad jedno je zalozene na tom, ze egypska sfinga je akoby stred celeho systemu a od nej sa odvodzuju znamenia...

tiez dost pritiahnute za usi je to tvrdenie (aj ked taku pochybnu logiku to ma), ze rusko, cina a usa je vzduch a ze ked je vodnar, tak hraju v tejto dobe prim... problem je v tom, ze vek vodnara este nie je...a za dalsie sa da silno pochybovat, ci usa charakterizuju blizenci a cinu vahy... podla mna krajina sa da najlepsie charakterizovat podla jej mundanneho horoskopu...
neznámy
neznámy » Argyll | 24.7.2015 10:52
Ahoj Tome -FLOWER- Přesně, s tím Českem jsem si to pomyslela hned, ten Lev to je blbost. Já ti ani nevím kde bych Čechy zařadila, někdy mi přijde ta naše povaha taková ehm, "bezpohlavní"...-LOL-

V příspěvku výš jsem psala, že jsem tam nebyla... chmmmm... uvidíme, chtěla bych se tam podívat. Ale moc jsi mě teda nenadchnul :D páč pro mě dělaj zemi krásnou právě ti lidi a to jak se s nimi cítím... Píšeš, že se ti nezdali sympatičtí, dokážeš to specifikovat? Málo přátelští, falešní, uzavření...?
neznámy
neznámy | 24.7.2015 10:58
No já jsem žila rok ve Scarborough v North Yorkshire a pak v Perth ve Skotsku. V Anglii se mi prostě líbilo, i když na šéfy štěstí moc nebylo, na lidi jo. Nejmilejší povahy byla právě z jihu... Ano, ty negativní postřehy jsem zažila hlavně tady v diskuzích. Jinak co já jsem potkala lidi, byli spokojení a chválili si to, až na jednoho.
Prostě už od přistání letadla a mého prvního kroku na anglickou zem jsem měla jenom štěstí na lidi. Lidi mi pomáhali seč to šlo, byly to takové malé zázraky, kterých se mi v UK dělo hodně. I duchovních zážitků, vnitřních vizí co jsem tam měla.... vzpomínám s láskou.-HEART-

A moc se mi líbí tvoje myšlenka, že se ti líbí rodná země jako VIZE... to je moc krásné a inspirativní. Když si to tak vezmu, tak právě kvůli tomu jsem se vrátila zpátky -FLOWER-

Jinak ještě chci dodat, že jsem žila v malých městech (ve velkých bych ani žít nechtěla)kde bylo nejvíce Angličanů nebo Skotů, takže možná proto jsem byla tak spokojená. Ale Skotové mi až tak nesedí, spíše ti Angličané.
neznámy
neznámy | 24.7.2015 11:04
Krajiny, ktoré ma vždy priťahovali, aspoň teoreticky, lebo som tam nikdy nebola: boli štáty strednej Ameriky a sever Južnej Ameriky... a pôvodní obyvatelia týchto zemí.
Žiť neviem, kde by som dokázala, z krajín, kde som bola ma priťahuje Španielsko a Taliansko, ale pre trvalý život najviac asi naše Slovensko (Kremnica, Śtiavnica) a Česko (najviac Praha, Olomouc)

Uvedené rozdelenie nesedí, subjektívne môžem aj odôvodniť: USA absolútne nesedí, na severe v Minnesote žije už 10 rokov moja dobrá priateľka a celkom ju obdivujem, že sa dokázala zžiť s prostredím. Ani by mi tak nevadilo zorientovať sa s tou chaotickou, neidentifikovateľnou, resp. zmiešaniu kultúrou, ako to, že zákony susedných štátov sa "vzájomne nedopĺňajú", sú netransparentné a tým pádom podmieňujú konflikty... ľahšie sa tam skryje zločin, takouto variabilnosťou sa tam buduje vysoká kriminalita, čo by som pociťovala ako ohrozujúce. A hoci je to tam nutné, aj ohrozenia tornádami a polohy, ktoré musia deti pri poplachu v škole nacvičovať a zostať v nich pri výstrahe niekoľko hodín, sú pre iné povahy. Celkovo, tá nedoladenosť rozličných ľudí a neustále ticho prebiehajúce konflikty, to by som asi pociťovala ako nepohodu, ohrozenie, obmedzenie...všatko napriek mnohým možnostiam, ktoré sa tam ponúkajú.

Priveľmi kozmopolitný charakter anglických miest ma tiež až tak neodrádza, ale dokázala by som tam vydržať len nejaký čas. Bola som tam pozrieť kamarátku - spoznávať spôsob tamajšieho života by ma chvíľu bavilo, ale žiť nastálo, to nie.

Belgicko ma tiež neláka, už len vďaka tomu, že je v istom zmysle centrálou EÚ a predstavuje pre mňa sídlo innštitúcií, ktoré sú pre mňa z nejakého dôvodu odstrašujúce.
neznámy
neznámy | 24.7.2015 11:05
Aha, za názor tě smázli... hm, co k tomu říct...

Každopádně já se přikláním k tobě, že charakteristiku lze spíš určit na základě horoskopu vzniku státu. Což je asi nejlogičtější forma, stejně tak jako u lidí.

Díky za komentář -THUMBSUP-
granko
granko | 24.7.2015 11:21
už podľa spôsobu kadencie reči, jazyka či obyčajov napríklad:

váhy - krajina harmonie čína
strelec - usa, španielsko ich "štastíčko" a výpravy
panna - nemecko od bismarka možno goetheo /povinnosť, poriadok, čistota, prehľadnosť/ germánske krajiny vôbec..
škorpion - japonsko to je zjavné..
slovensko - čistý rak, zalezený, náladový, nelogický, ktorý sa rád nechá opantávať "mužskými" osobnosťami.. ale aj krajina dojmov, impresii, rodiny..
rusko možno vodnár - mesianizmus ale tiež hodne pocitovosť, iracionálno.. k vodnárovi by som skôr dával indiu, tam má každý každého tak nejako v p.. platia nadosobné zákony.. a samozrejme holanďanov a jamajku..
lev - francúsko jasné aj keď s býkom..
kozorožec - anglicko! aj keď už možno trochu upadajú, kto tam bol vie..
baran - kaukaz
býk - hedonistická stredomorská klíma ale možno bez tej zarputilosti..
protestanská pracovitá škandinávia kedysi tiež panenská, dneska už neviem..
belgicko čistý blíženec -PUH-
neznámy
neznámy » granko | 24.7.2015 11:26
Váhy - krajina harmónie Čína
To myslíš vážne???
neznámy
neznámy | 24.7.2015 11:36
Ešte chcem doplniť ...źe si myslím, že každý je v prvom rade tak trochu obmedzený kultúrou, v ktorej žije a tiež skúsenosťami a informáciami, ktoré o krajine má. Napr. na základe života v Bruseli nemôžem hodnotiť, ako to funguje v Belgicku, hoci celkovo si myslím, že určitý psychoclogický vplyv pre obyvateľov štátu to bude mať...

Mne raz kamarátka položila otázku, či by som žila s mužom, ktorého milujem a som s ním neskutočne šťastná na mieste, kde nechcem z viacerých dôvodov žiť.
Keď som sa nad tým zamyslela, zistila som, že každá odpoveď by bola nezmyselná...existuje kopec vecí medzi hranicou áno-nie.

Keď si pospájam všetky možné faktory, ktoré človeka a krajinu ovplyvnňujú, tak si myslím, že takéto rozdelenie z astrologického hľadiska ani nie je možné.
granko
granko | 24.7.2015 12:45
ríša stredu, vyberanej látky, farieb, hodvábu a lampiónových sprievodov..ladnosti, elegancie, švihu a vyvažovania /tao, i-ting, feng-shui, tcm../ krajina historicky neexpanzívna potrpiaca si na vlastnú kultúrnu nadradenosť.. /múr/
to čo vyzerá navonok pre západ posledné polstoročie, o čom povrchný západné média chrllia každodenne správy - komanči, obchodné vojny, otrocké podmienky, znečistenie, totalita.. jednoducho nie je čínou v historickom slova zmysle.. a myslím, že podstatou ani tou súčasnou..
Argyll
Argyll | 24.7.2015 12:48
Pamatuješ si na tu kauzu, jak si slavná černošská celebrita Oprah Winfreyová chtěla v jednom luxusním švýcarském butiku koupit kabelku? A jak jí zaměstnankyně toho butiku po zběžném pohledu do očí řekla, že takovou kabelku si zřejmě nebude moci dovolit? Tak o tomhle mluvím. Nejspíš ani nedokážu specifikovat co to je, prostě se v téhle zemi necítím dobře, jsou to lidé, kterým já osobně nevěřím ani "dobrýtro".
neznámy
neznámy » granko | 24.7.2015 12:55
Minulé leto dvaja kolegovia strávili pracovne tri týždne v Číne a boli šťastní, keď sa vrátili domov. Pýtala som sa ich na všeličo, dojmy, pocity...Vraj človek tam nemá ako individualita vôbec hodnotu, sú a správajú sa ako masa. Všimli si extrémnu zaťaženosť na nové technológie, neustále mali v rukách niečo, smartfóny, tablety... čokoľvek aj viac kusov naraz. :D Tradičná Čína je tej súčastnej tak vzdialená ako je tomu napríklad aj v Japonsku.
Myslím, že ďaleký východ je pre nás tak veľmi vzdialený a nepochopitelný, že len ťažko môžeme vychádzať z nášho spôsobu uvažovania.
Ja by som Váham asi priradila Francúzsko. :)
neznámy
neznámy » Argyll | 24.7.2015 13:03
Tak tu kauzu si nepamatuju, páč takové věci nesleduju, ale už chápu o čem mluvíš ;-)
Jen tak na okraj zrovna tahle manýra byla ještě před nedávnem tady v Česku (alespoň v Moravskoslezském kraji) naprosto běžná.
granko
granko | 24.7.2015 13:13
no mladí všade na svete chytajú maniere globálnej internetovej "zlatej mládeže" - od aliašky až oceániu /to sú tie rôzne gangsta-style a pod./.. a často to s nimi ide aj vekom ďalej.. no z jedného miesta, z "pár" ľudí si robiť dojmy o štvrtej najvätšej krajine a jeden a pol miliarde.. skvelé len do toho.. najlepší pohľad podáva to čo sa vžilo stovky či tisíce rokov, čo je v danej krajine stále pod premenlivým povrchom.. isté obyčaje, motívy, témy, hodnoty, to čo je všeobecne oceňované a zdielané.. možno sledovať zobrazené v umení, filozofii, náboženstve a podobne.. viac ako nejakých sťažujúcich sa znechutencov na pomery v prepchatom uponáhľanom jiangsu.. odporúčam opičieho krála! a rozhovor napríklad s nejakým chudobným roľníkom v malej dedinke kdesi na západe o bežných veciach, na ktorých nám môže vyložiť v podstate pricnípy celého univerza..
neznámy
neznámy | 24.7.2015 13:37
nedalo mi a pozrel som sa do knihy svetovych horoskopov od N. Campiona, ktory je historik a jeho kniha patri medzi najuznavanejsie v mundannej astrologii...
tak napriklad podla ptolemya, patri takmer cela zapadna a stredna europa k baranovim, spanielsko k strelcovi, balkan ku kozorozcovi a panne, taliansko k levovi...
william lilly to ma trochu pozmenene... balkan a uhorsko - strelec, severne nemecko a dansko baran, vychodne kozorozec, polsko baran, pas tiahnuci sa od bieloruska cez ukrajinu az do rumunska, bulharska a konciac v grecku je ovladany zemskymi znameniami... spanielsko strelec, katalansko skorpion, portugalsko ryby, francuzsku podla regionov patri snad polovica zverokruhu:) britania je baran, skotsko rak a irsko byk....wales su blizenci... norsko skorpik, svedsko baran, pobaltie rak a vahy... rusko je na hranici byka a vodnara... taliansko sever vzdusne znamenia, stred a sicilia lev a juh byk... arabia vodne znamenia, blizky vychod...izrael, libanon, syria baran, turecko lev...

a potom tu je este praca viacerych astrologov, ktori Lillyho a Ptolemaia opravovali...jedna sa konkretne o Cartera (predseda britskej astro spolocnosti), Sephariala (objavitela lilith) a Raphaela...

Baran - britske spolocenstov narodov ako celok (britania, usa, australia, kanada...), indonesia, japonsko (podla raphaela)

Byk - argentina (podla sephariala), mala azia, kaukaz, gruzinsko, mexiko (podla sephariala), svedsko (podla cartera)

Blizenci - afrika (severovychodne pobrezie), armensko, zapadne anglicko, sudan usa, wales, congo

Rak - africa ako celok, china (podla cartera), nemecko (podla cartera), mauricius, paraguay,

Lev - arabia, kuba, europska ekonomicka komunita ako celok, francuzsko, irak (podla raphaela), japonsko (podla cartera), korea, panama, rumunsko (podla cartera a raphaela)

Panna - aliaska, patagonia, bolivia, kanada, kurdistan, sliezsko, svajciarsko, turecko, vietnam, zapadna india

Vahy - argentina (podla rapheala), barma, china (podla rapheala), indo china, japonsko (podla cartera), peru, tibet, spojena arabska republika (egypt + syria)

Skorpion - severovychodne anglicko, finsko, nemecko (podla sephariala), island, jordansko, judea, palestina, norsko, queensland australia, syria, zambia, zimbabwe

Strelec - australia, anglicko - yorkshire, madagaskar, provensalsko francuzsko, rumunsko (podla sephariala)

Kozoroh - afganistan, iran, litva, mexiko (raphael),

Vodnar - etiopia, prusko, svedsko (raphael)

Ryby - Novy zeland, saharska pust...
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...