mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Země a znamení

neznámy
neznámy | 24.7.2015 13:52
Mne teda reže to Rusko - verím, že z tej krajiny príde v budúcich časoch niečo veľmi dobré.
neznámy
neznámy | 24.7.2015 14:06
Astropatika je neuveriteľný bullshit na poli astrológie.

Nedá sa čudovať, že sa potom väčšina ľudí na astrológii smeje, keď ju dokážu predávať a prezentovať takéto individuá.

V minulosti som videla, ako astropatika na svojej fanúšikovskej FB stránke zdieľala článok s názvom "Merkúr a jeho čiapka". Bolo tam vysvetľované, že piktogramy venuše a merkúra sú vlastne úplne rovnaké, ale merkúr má "anténky na hlave", ktorých (a teraz musím opäť zalapať po dychu) je potrebné sa zbaviť, čiže zbaviť sa rozumu a premýšľania. A potom že budeme mať údajne DVE venuše. Za tým samé smaily a presladený trápny článok za nami. Pod tým kopec komentárov priblblých žien, ktoré nemajú takisto o astrológii ani páru a pýtali sa ešte sprostejšie otázky, ako bol článok sám. Viem, že konzumentom astrológie priemerného IQ a s priemerným záujmom, takéto niečo bohate stačí, ale štve ma, že vďaka takýmto "profesionálom", ktorí za astro služby berú ešte aj peniaze, dostáva zabrať meno astrológie. Keby skrz astropatiku prebehlo moje prvé a posledné zoznámenie s astrológiou, do konca života by som ju považovala za nonsens.

Nepochopím, ako si toto môže dovoliť niekto napísať.. že merkúr a jeho čiapka... A podobné idiotské články - napr. si ešte spomínam na názov "Zlatá rybka - Neptún"... Autor nerešpektuje elementárny rámec astrológie, mytológiu z ktorej vznikli symboly, psychologicke kompetenty, ani psychologický obraz človeka. -ROLL- -NOOO-
neznámy
neznámy | 24.7.2015 14:24
No, já se přiznám, že ty články tam nečtu -BLUSH- takže jsem netušila... Pořád jsem si říkala, že bych se tam měla líp kouknout, že co je to zač...A zrovna jsem měla dneska čas a to přiřazení znamení ke státům mě zaujalo, tak jsem to sem hodila.
Já bych se nerozčilovala... jakékoliv odvětví má své amatéry a profíky.
neznámy
neznámy » granko | 24.7.2015 14:26
Keď sa mi bude dať, hneď pozriem Angelologiu dejín od Páleša.
Pokiaľ ma pamäť neklame, tak Čínu zaradil pod Kozoroha. Nepamätám sa presne prečo, potom napíšem. Ale jednu vec si pamätám. Bola tam spomenutá nemennosť, rigidita, to že tá kultúra ostáva na rovnakej úrovni celé tisícročia. Bez ohľadu na tie momentálne povrchové zmeny. Ale nie je to tá ladná a krásna spoločnosť ako ju zase idealisticky vnímaš ty. :)
neznámy
neznámy | 24.7.2015 14:32
Natálka, aj som predpokladala, že to nečítaš... -COOL-
Astropatika robí výklady ľuďom za peniaze, robí kurzy, takže sa neradí medzi amatérov, ale medzi profesionálov -WALL-.
Ani amatér si nemôže dovoliť trepať totálne nezmysly v ohľade oboru, o ktorý sa zaujíma, musí rešpektovať základné veci a nie vyhodiť celý archetyp (napríklad), ako pani Edita - profesionálka.
neznámy
neznámy | 24.7.2015 16:04
Nevím no.. Jako dospívající pubescent jsem snila o životě na Aljašce ( ačkoli v Panně nemám nic, vyjma kusu sedmého domu).

Hrot 9.domku ve Štíru + Saturn tam - Island, Norsko, ok - tam se určitě v tomhle životě kouknu, už jen kvůlivá té polární záři -BIGEYE- zbytek zemí patří spíš na blacklist, absolutně bez ambicí jet se do některé z nich byť jen podívat.

No a srdcovkou jednoznačně Nový Zéland (že by Slunko ve 12. domku? )
neznámy
neznámy | 24.7.2015 16:31
Nemýlila som sa, dobre si to pamätám. Čína ako saturnská krajina. Ale prepisovať to nejdem, je toho za niekoľko strán. Hlavné dôvody, prečo saturnská.
Potlačovanie ducha slobody a samostatného myslenia jednotlivca. Konzervativizmus, zotrvačnosť. Je tam množstvo príkladov v tradícii a histórii, aj že Číňania sami seba spájali s týmto božstvom a cítili sa saturnskí.
Je zaujímavé, že moji kolegovia si všimli počas pobytu v Číne tú zvláštnosť, že individualita akoby tam nehrala úlohu. A zrejme to nebude len tou preľudnenosťou krajiny.
granko
granko | 24.7.2015 20:48
tak tam určite konfucianizmus: spoločenské cnosti, konzervativizmus, úcta, rešpekt k tradíciam, autoritám, starším, organizácia, byrokracia, centralizmus - paternalizmus.. to bol denný chleba po tisíce rokov a dôvod, prečo ich je v podstate toľko, ich rozvoja /oproti europe oveľa menej vojen/ - decízna stabilita.. ale myslím, že toto je iba vonkajší "odev", pracovný oblek, režim - vyústenie vnútroných potreb ale naturel hľadá skôr nekonfliktnosť, súlad a harmóniu.. stačí pozorovať ich umenie.. a aj s tou kosmológiou to bude oveľa zložitejšie ako pálešove vysvetlenia zjednodušujúce.. tak či onak hovoríme ibe o zovrubných dojmových modeloch, nie o faktoch, ktoré by sa dali či nedali jednoznačne potvrdiť.. takže v týchto dojmoch sa môže líšiť človek od človeka..
neznámy
neznámy | 24.7.2015 21:05
To japonsko mi uplne sedi. Ale usa je podla mna typicky baran. No slovensko by som na raka netipol. To skor byka
neznámy
neznámy » granko | 24.7.2015 21:14
áno, presne ako píšeš. :)
nikav
nikav » Argyll | 24.7.2015 21:28
Tiež ma zaujalo Grécko - nedrať sa v práci ako Kozoroh, ale užívať si ako Býk.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...