mesiac
Štvrtok, 2.5.2024
Meniny má Žigmund

Astrológia a horoskopy - 

SATURNSKA SKUSENOST cast 2

neznámy
neznámy » Dogi | 24.3.2014 22:03
Ďakujem. Snažila som sa iba vyjadriť moje pocity a to ako v skutočnosti vnímam Saturn v 1. dome.
neznámy
neznámy | 24.3.2014 22:10
perfektny clanok inak....ale jo, tymto si podla mna trafila klinec po hlavicke....akurat vcera som si citala o mojom saturne (4.dom), ze vlastne clovek pocituje nedostatok v rodine aj vtedy ked su rodicia citlivi a snazia sa, ze ten saturn je tak narocny v dome, v ktorom je, ze vzdy tam citi obmedzenia, ktore nemusia byt nutne objektivnym odrazom...a prave v 1. dome si myslim, ze to bude silna kritika voci sebe samemu....samozrejme, ze niekto sa to moze snazit prekonat tym, ze bude hadzat vinu na inych ale nemyslim si, ze je to automaticky obraz tohto umiestnenia, to uz skor ine pridruzene veci....co ja poznam ludi s takto umiestnenym saturnom tak je to ako vravis
neznámy
neznámy | 24.3.2014 22:45
Aj pre mňa je pekný a veľmi poučný ten článok. Ale je to presne tak, ako si to napísala. Kritika voči sebe samému je veľmi silná a pohľad na druhého človeka sa zdá byť vždy o niečo zaujímavejší.
neznámy
neznámy | 25.3.2014 00:29
To, čo ste spomínali, že vám viacerým nesedí, je práve prejavenie kompenzácie Saturna - čiže nahradenie si chýbajúcej časti niečím iným (kompenzácia=náhrada). Nie každý však začne svoje saturnské frustrácie kompenzovať (našťastie). Niekto proste prežíva Saturn tak, ako je postavený - takže vo vašom prípade tak, ako opisujete. Nuž a vždy je lepšie nekompenzovať, ako kompenzovať, pretože odtiaľ je oveľa bližšia cesta k uvedomeniu a riešenie sa otvára jednoduchšie. To máte ako s krabičkou, v ktorej je kľúč. Keď ju držíte v ruke, dokážete ju otvoriť. No ak krabičku s kľúčom ukryjete a namiesto nej nosíte v ruke inú krabičku (kompenzácia), tak ju budte otvárať zbytočne, kľúč v nej nikdy nebude. :) 
Takže, ak nepoužívate kompenzáciu (k čomu gratulujem), chce to potom už "len" odstrániť psychické blokády, ktoré toto postavenie naznačuje.

Ešte by som chcela doplniť, že nie je možné napísať článok úplne presne tak, aby to každému do bodky sedelo. Problémom je, že každý má úroveň prežívania (uvedomenia redukcie) na inej úrovni, niekto kompenzuje, niekto nekompenzuje, plus ďalšia podstatná vec je, že Saturn môže mať každý z vás všemožne aspektovaný a toto všetko dokresľuje individuálne vnímanie do rôznych podôb a odtieňov. Opisovať to všetko by bola práca na celú knihu :). 
neznámy
neznámy | 25.3.2014 10:04
Ahoj Lilly.em

Ak sa smiem spýtať, tak rada by som vedela, že na základe akých dôkazov prišiel autor článku k záverom, že:
človek so Saturnom v 1. dome prejavuje veľkú kritickosť k iným a hľadá problémy vo všetkom ostatnom, len nie v sebe?
A ako prišiel na to, že: používa komplex darcovstva a hrá sa na osobu, ktorá obetovala svoj život druhým?
A tiež ako prišiel na to, že: vlastnosti ako „svojvoľnosť a sebectvo“, nachádza na iných?

Ďakujem.
neznámy
neznámy | 25.3.2014 10:19
uz zas nebud taka citliva.....jednoznacne sa tam pise o tom, ze je to len priklad kompenzacie, ktora, ako bolo povedane, nemusi nastat a je tam slovicko "moze"
neznámy
neznámy | 25.3.2014 10:21
Tak hej, ale aj tak by ma to zaujímalo.
neznámy
neznámy | 25.3.2014 10:26
skor to znie, ze sa ta nieco dotklo....lebo uprimne: aku odpoved ocakavas na takto polozenu otazku?

jedine co sa da na to odpovedat, je, ze na to clovek proste prisiel pocas toho ako sa venoval astrologii a ze odpozoroval aj taketo pripady a samozrejme aj ine.....sa chytis slovicok a pritom v kontexte to znie uplne inak
neznámy
neznámy | 25.3.2014 10:29
Nič sa ma osobne nedotklo, len som vyjadrila svoj názor, s čím sa neviem stotožniť.
neznámy
neznámy | 25.3.2014 10:35
to si uz raz vyjadrila a dostala si aj obsirnu odpoved
neznámy
neznámy | 25.3.2014 10:36
Mám Saturn v prvom dome a tiež sa nestotožňujem presne s tými istými opismi ako ty.
Podľa opisu to vypadá tak, že človek, ktorý si kompenzuje Saturna, sedí pevne vo svojom egu a všetky vlastné nedostatky prenáša von na iných.
Ja mám úplne opačný pocit. Od detstva som sa vnímala ako niekto nepodstatný v porovnaní s tým, čo som pozorovala mimo seba.
V detstve to bolo dosť silné. Pocit, že všetci za niečo stoja okrem mňa.
Vlastné úspechy, alebo schopnosti som si akoby neuvedomovala, nedávala som tomu váhu, za to som pozorovala tých ostatných ako lepších od seba.
Z pribúdajúcim vekom to už nie je také výrazné, ale je to strašne ďaleko od domnelej saturnskej kompenzácie.
S ostatnými postrehmi v článku celkom súhlasím. :)
neznámy
neznámy | 25.3.2014 12:17
Veľmi pekne si to vyjadrila. Tiež sa tak vnímam, ako si to ty opísala.
neznámy
neznámy | 25.3.2014 14:56
lenze ludia su rozni:) kedze aj ja som vlastnikom saturna, sice nie v 1.dome, ale v inom, tak viem, ze saturn je tak spojeny s kompenzaciu ako ziadna ina planeta (a ak nie, tak mi povedz, ktora planeta ma najblizsie prave ku komponzacii, ak nie saturn-PUH- )...a tam patri napriklad aj ta kritickost, ci prehnane sebavedomie navonok, chorobna ctiziadost...atd....atd...len tak mimochodom, saturn spolu so slnkom a lunou v humanistickej astrologii symbolizuje ego v psychologickom zmysle slova...presnejsie mu dava urcitu formu...
to, ze napriklad u teba sa neprajavila tato vlastnost moze byt sposobene naprilad tym, ze v zivote si sa nestretla az s takymi tlakmi, aby si musela zajst az ku kompenzacii tohto principu...
alebo dalsia moznost je ta, ze kedze saturn je najblizsie k charakteristike tiena, tak si ho len tazko dokaze clovek naplno uvedomit...
u kazdeho to je proste individualne...tot moj nazor:)
neznámy
neznámy | 25.3.2014 15:44
Moja vlastná skúsenosť je, že ak sa človek so Saturnom v prvom dome stretne s tlakmi na seba, jeho /moja/ reakcia je o to väčší únik od ostatných.
Neriešim druhých v tom zmysle, že by som potrebovala byť kritická, niečo si dokazovať, keď nie som spokojná.
Riešim len ako si vytvoriť odstup. Nič viac.
Neviem, či popisovaná saturnská kompenzácia naozaj funguje. Ale celkom by ma to zaujímalo. :)
neznámy
neznámy | 25.3.2014 15:48
Ešte mi tak napadá, že som kdesi čítala, že spálený Saturn, teda v konjunkcii so Slnkom ako mám ja, stráca na svojej významnosti, lebo je akoby pohltený energiou Slnka.
Ale to bude asi skôr nejaká divná teória.
neznámy
neznámy | 25.3.2014 16:04
Ja som zas čítala, že planéta v konjunkcii so saturnom sa kvôli nemu stane oslabená, takže ako rudi píše, že ak saturn je tieň, tak môže potom môže byť asi vtiahnutá do tieňa. A všetko čo je v tieni si na sebe neuvedomujeme. Neviem. Ale pravda bude asi niekde v strede. Možno by stálo za to prečítať si sabiánsky symbol, ktorý je v strede konjunkcie :).
Tá teória čo si napísala, sa aj mne zdá divná, lebo dedo mal slnko konjunkcia saturn (neviem v akom dome), ale bol to typický saturn v ľudskej koži. Nemám na neho dobré spomienky a aj dosť pil.
neznámy
neznámy | 25.3.2014 16:10
Našla som. Je to druhý stupeň Barana.
Fáza 2 : Komik odhaluje lidskou povahu.
Kľúčové slovo : Schopnosť objektívneho pohľadu na seba a na ostatných.
:D:D:D
neznámy
neznámy | 25.3.2014 16:16
Wow,znie to fantasticky :D.
Ale čo na to astrológovia? Má to nejakú výpovednú hodnotu :)? Alebo je to vnímané tak, že ten stupeň je Saturnom poškodený? Som z toho jeleň aj aj :).
neznámy
neznámy | 25.3.2014 16:16
A v akom znamení mal to Slnko a Saturn? A čo živly?
neznámy
neznámy | 25.3.2014 16:26
Saturn aj Slnko mal v Rybách. Aké živly myslíš? Narodil sa 20.2.1935 v Prahe, tak si ho kľudne pozri :).
Stránka:
< 1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...