mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

SATURNSKA SKUSENOST cast 2

neznámy
neznámy | 23.3.2014 18:47
davam do pozornosti pokracovanie vynikajuceho clanku o Saturnovi...tentoraz sa bude zameriavat na postavenie saturna v domoch...a konkretne bude v clanku opisane postavenie Saturna v 1.dome (postupne budu na pokracovanie pridavane clanky s postavenim saturna vo vsetkych domoch). prajem prijemne citanie:)

http://www.zverokruh.sk/astrologicke-clanky/saturnska-skusenost-cast-2/
neznámy
neznámy | 23.3.2014 19:24
Pekný článok :). Ale rada by som vedela, či ho písal človek, ktorý má Saturn v 1. dome. Lebo nie so všetkým, čo tam je spomenuté sa viem stotožniť.
neznámy
neznámy | 23.3.2014 19:47
Konečne čítam konštruktívne vzatý Saturn. Skvelá originálna práca :) . Už sa teším na svoj dom, škoda, že budem čakať až do dvanástky. Kedy to bude hotové :)?
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 23.3.2014 21:53
No konečne :) Už som si myslela, že to nepríde :P
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 23.3.2014 22:19
Tak ja sa zrejme dočkám skôr, ale tiež a teším. Aspoň jedného človeka môžem trošku viac pochopiť :)
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 23.3.2014 23:09
Ty čakáš na ktorý dom? :) Nevymeníš :D?
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 24.3.2014 00:31
Neviem, či je to výhra... 5. dom... ale zrejme budeme dlhšie čakať, lebo aj tento článok som očakávala už dlllho :) A viac sa vyžijem asi až na tom mojom článku..
nikav
nikav » Žabkažabulienka | 24.3.2014 12:31
Ja ho mám tiež v 5. dome, čím sú naše deti ..."ohrozené viac než deti iných rodičov, veľkou starostlivosťou môžeme nepriaznivé pôsobenie Saturna eliminovať." Toľko Jamnická. Navyše ho mám vo Váhach kde je v povýšení, takže je to chvalabohu prijateľnejšie. Tie ďalšie časti Saturnskej skúsenosti by sme určite privítali aj každý pondelok.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » nikav | 24.3.2014 13:26
Tak snáď nedám svoje dieťa do kazajky aby som sa nemusela báť :P A snáď dieťa raz mať budem..
nikav
nikav » Žabkažabulienka | 24.3.2014 13:51
Deťom sa samozrejme nič zlé nemusí stať, ale ako upozornenie má zmysel pre nás, že to
bude stáť určité vedomé snaženie, lebo so Saturnom ide karma. Ja si tiež rada počkám, až príde rad na Saturnskú skúsenosť č. 5 - tá bude obšírnejšia a bude možnosť porovnať to, ... pohodička -BYE-
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » nikav | 24.3.2014 13:56
No nemusí sa, ale ja mám v päťke Urán, a vládne aj môjmu 7. a 8. domu... :) Joj ja si nepripúšťam niečo zlé, a ani to, žeby som ostala bez detí, lebo ja detičky chcem, len som teraz viac kariérne zameraná, ale tak vždy tam bude nejaká obava :)
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 24.3.2014 14:27
Saturn v 5. dome má serióznejší a zodpovednejší prístup k zábave. A to môže znamenať, že budeš mať dieťatko v neskoršom veku. Ale ja si osobne myslím, že to je zodpovedný prístup. Je rozumné sa najskôr zabezpečiť (stabilná práca, bývanie) a až potom sa pokúšať o potomka.
neznámy
neznámy » nikav | 24.3.2014 15:01
Tak Saturn v 5.domě (ve Vodnáři) má moje drahá polovička ...a máme jen 1 dítě, protože další už manžel nechtěl. A ani nebudu psát,jaké má náš potomek nebezpečné povolání (sám to tak chtěl a já jako Vodnářka své dítě nikdy neomezovala), to by ste se tu chytali za hlavu-SAD-
Mne moc zajímá karmická astrologie a protože manžel má s naším potomkem propojen 12.dům, bylo mi několikrát řečeno, že je to karma z minulých životů, že manžel musí odčinit svůj dluh...a já tomu věřím, protože byl a je vždy v tomto životě velmi dobrý otec.
No a jak tu zaznělo, že Saturn v 5.domě někdy dává potomky ve vyšším věku, tak máme známého s tímto Saturnem a ten má první (a pravděpodobně jediné dítě:D) v 45 letech! A další nechce, protože oba shodně s mým mužem tvrdili, že je to proto, aby tomu dítěti mohli dát všechno a nemuseli drobit lásku, pozornost i materiální věci-YES--CONFUSED-
Tak si na ten článek holky počkám s vámi:)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 24.3.2014 15:15
No tak ja by som chcela detičky aj dve, ale zároveň chcem byť proste finančne zahojená. Nie som typ, ktorý sa spolieha na mužov, a zároveň chcem byť na seba profesne hrdá, lebo som si ako dieťa a teenagerka málo verila... opäť Saturn v 5. dome + Luna v 2.. (premenlivé sebahodnotenie)..
No a tvoj manžel má Saturna vo Vodnárovi, a ja mám v 5. dome aj Urán... ktorý je tiež v Strelcovi... no ktovie, čo si zmyslia moje deti :D
No ja teda dúfam, že nebudem matkou po 40tke... ja by som to rada mala za sebou do 35tky... Veď v lepšom prípade sa o dieťa treba starať hlavne prvé 3 rôčky, potom je už zrejme samostatnejšie a kým pôjde do školy, tak opäť sa musím vrátiť do práce a makať na spoločnej budúcnosti. A vlastne to, že mám túžby a plány aké mám sú hlboko prepojené s tým, ako chcem viesť a učiť svoje deti.
Saturn mi sedí aj na hrote 6. domu ako Kozoroh, tak ktohovie, čo to môže znamenať... aká to karma..
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 24.3.2014 15:23
No tak můj muž VŽDY chtěl 2 děti, ale po narození prvního potomka začal více budovat kariéru (což obnášelo i jeho častou dlouhodobou nepřítomnost doma), nechtěl, abych zůstala na vše sama (všichni příbuzní byli taky daleko...)....a jako Lev je přece jenom materiálně založený:D, takže nakonec jsme zůstali jen u toho jednoho dítěte. Jednu dobu mne to i docela trápilo, asi tak 2 roky jsem se tím hodně zabývala, ale přece jen jako Vodnářka s asc,. v Kozorohu jsem se přes to nakonec přenesla.;) a dnes mi to nevadí. Věřím v Osud, co má být, to se stane. A prostě "všechno je tak, jak má být.":)
ballin
ballin | 24.3.2014 15:51
das ist zupper ! Clanok ide najprv od hrotových domov dufam. :D Bohvie co brzdi mna ( Sat 10d ). Ale brdzic moze byt aj ina planeta nie ? Asi nie -NOOO-
neznámy
neznámy | 24.3.2014 17:43
nie, nepisal ho clovek, ktory ma saturna v 1.dome.
a myslim, ze by si rad precital, ze s cim konkretne sa nevies stotoznit...nie je nad prax...;) aj ked si osobne myslim, ze sa neda napisat tak clanok, ze by kazde slovo vo vyklade konstelacii sedelo...ved ludia maju kazdy iny horoskop a tiez kazdy preziva urcitu konstelaciu na rozdielnej urovni...a predsa taketo clanky sluzia skor ako nejaky mozny nacrt nez hotovy obraz:)
neznámy
neznámy | 24.3.2014 18:29
Týmto som nechcela nikoho uraziť ani nič podobné. Je to len môj názor.
Viem, že každý má iný horoskop a tiež viem, že každý prežíva určitú konšteláciu na rozdielnej úrovni. Iba som poznamenala, že nie so všetkým, čo tam je spomenuté sa viem stotožniť. Ak si môžem dovoliť napísať svoj názor s čím konkrétne nesúhlasím, tak to bude tento.
Prvá vec, ktorá bola spomenutá a s ktorou nesúhlasím je : To sa môže prejaviť veľkou kritickosťou k iným, hľadanie problémov vo všetkom ostatnom, len nie vo vás, prípadne použijete komplex darcovstva a budete sa hrať na osobu, ktorá obetovala svoj život druhým. Jednoducho urobíte všetko preto, len aby ste zodpovedne neprežívali svoj vlastný prvý dom, svoj vlastný prirodzený prejav.
Myslím si, že človek so Saturnom v 1. dome je najviac kritický sám k sebe. Ostatných ľudí vníma tak, že sú tí najlepší a seba vidí ako najhoršieho a najneschopnejšieho. Trpí pocitom, že všetko čo urobí je zlé.
Ďalej, čo sa týka komplexu darcovstva a hry na osobu, ktorá obetovala svoj život druhým. Tak s tým si dovolím tiež nesúhlasiť.
Myslím si, že človek so Saturnom v 1. dome aj keď sa akokoľvek pre niekoho obetuje, (napríklad starostlivosť o chorého človeka) tak trpí pocitom, že aj napriek tomu, čo všetko robí, je to nepostačujúce a nikdy sa nedostaví pocit spokojnosti. Skôr by som povedala, že sa dostavujú pocity viny, nespokojnosti a zlyhania. Ale určite nie pocit, že obetoval svoj život druhým.
Druha vec, ktorá bola spomenutá a s ktorou nesúhlasím je : Prvý dom je domom identity, kde bude vašou úlohou prejavovať vašu vôľu primeraným spôsobom, aj keď to bude spočiatku zložité. Svojej vôle sa obávate a možno preto často vlastnosti ako „svojvoľnosť a sebectvo“, nachádzate na iných. V skutočnosti sú to vaše vlastné projekcie tieňa.
(Ako už bolo vyššie spomenuté). Človek so Saturnom v 1. dome je tak nastavený, že vidí chyby iba na sebe. Málokedy sa stane, že nájde na sebe vlastnosť, ktorá by sa mu páčila, ale na druhých vidí dobrých vlastností neúrekom. Taký človek sa vie tak veľmi skritizovať a toľko chýb na sebe nájsť a tak si podkopať sebavedomie, že to až pekné nie je.
Pri takej nízkej sebadôvere a komplexu menejcennosti sotva vidí chyby na druhých. Druhých vidí vo svojich očiach vždy krajšie.

Kľudne sa mohlo stať, že som to zle pochopila. :)
Ale je to iba môj osobný názor a nie každý s ním musí súhlasiť.
Dogi
Dogi | 24.3.2014 21:51
Ďakujem. Ja mám Saturn v 1.dome, aj keď nie vo všetkom som sa ja sama našla, podstata je tam vystihnutá veľmi dobre. Popravde, život so Saturnom v 1.dome nie je zrovna veselá ľahkosť bytia :-) :-) :-)
Dogi
Dogi | 24.3.2014 21:56
Wizard, musím pripustiť, že to čo si napísala, že ti tam nesedí, nesadlo ani mne. Súhlasím s tebou.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...