mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Saturn v 4.dome v konjunkcii s IC

Dogi
Dogi | 24.4.2014 14:05
Zaujímajú ma skúsenosti s týmto postavením Saturna. Ďakujem.
dodo41
dodo41 » Dogi | 24.4.2014 14:37
akurat dnes mi konci tento aspekt.

nic pozoruhodne som si nevsimol co sa tyka domova, akurat sme stahovali firmu, co povazujem za svoj druhy domov.
neznámy
neznámy » Dogi | 24.4.2014 14:47
nativní, nebo tranzit?
neznámy
neznámy » Dogi | 24.4.2014 15:22
Keď nativ netuším ale tranzit saturnu cez ic kúpa nehnuteľnosti
Dogi
Dogi » Dogi | 24.4.2014 16:02
Zaujíma ma toto postavenie v natíve...akými spôsobmi sa to môže prejaviť v živote tejto osoby a aj v jej rodine.
Dogi
Dogi » dodo41 | 24.4.2014 16:05
Pokiaľ ide o tvoj tranzit...Saturn si mal zároveň v opozícii s MC, preto to sťahovanie firmy :-)
dodo41
dodo41 » Dogi | 24.4.2014 16:17
je to mozne :D aj v kvadrate na merkur a ine lahodky :)
neznámy
neznámy » Dogi | 24.4.2014 16:54
já vlastně nevím, nemám sama zkušenost. Tuhle konstelaci má syn( v konjunkci s merkurem), je ale příliš malý na to, abych to mohla nějak popisovat. Co vím jistě je, že nebudeme rodiče, kteří by požadovali nějakou tvrdou disciplínu, máme spíš problém s tím, že jsem oba až moc benevolentní a určitě nejsme chladní, jak se čatsto popisuje. U nás je situace taková, že otec tráví skoro všechen čas v práci, až bude syn větší, pravděpodobně mu bude otec velmi scházet. To mi přijde jako nejpravděpodobnější vysvětlení téhle konstelace u něj, Myslím, že saturn ve 4.d. ukazuje na otce, často nějaký nedostatek ohledně otce.
neznámy
neznámy | 24.4.2014 18:18
ono takto postavený Saturn nemusí hovoriť o problémoch s rodičmi v zmysle, že by niečo nezvládali, pre človeka môže byť náročné (Saturn) kdekoľvek sa "zakoreniť" (IC) bez ohľadu na prostredie.... :)
výklad horoskopu zasadený do tejto čisto "hmotnej" úrovne môže byť často skresľujúci a úplne "mimo"
ako sama vravíš, ste benevolentnejší ľudia z tohto pohľadu sa to môže prejaviť už v rodine na nejakej skôr "pocitovej" úrovni viac, ako v tom že by otec reálne trávil málo času so synom

to len také zamyslenie, možno úplne mimo....-NOSMILE-
Dogi
Dogi | 24.4.2014 19:43
Myslim si, ze bude velmi zalezat od aspektov takto postaveneho Saturna a aj od horoskopov ostatnych clenov rodiny, aj ci maju dobre zvladnuteho Saturna, ako sa to bude vybijat. Kazdopadne si ale myslim, ze to komplikuje domace zalezitosti a nejake skusky tam budu. Tradicne sa to vraj tyka nejakeho nedostatku pokial ide o otca a ano, stretla som sa s nazorom, ze sa moze jednat o otca, ktory ma narocnu pracu a ma vela pracovnych povinnosti (4.dom je v opozicii s 10.domom), co je ten lepsi pripad, ako uplna nepritomnost otca. Ale podla niektorych modernych astrologov sa to vraj moze niekedy tykat aj matky a je tazke urcit, ci takyto Saturn predstavuje otca alebo matku...toto ma zaujima napr.
Iste, toto postavenie hovori aj o nehnutelnostiach...dedicstvo, alebo problemy s nimi...zalezi od aspektov a inych veci v horoskope.
Tiez mi bolo povedane, ze clovek s takymto Saturnom moze mat pocit, že sa mu nedostava dost lasky v rodine, aj ked to objektivne nie je pravda, pripadne rodicia mozu byt kriticky a prisny. Atd.
Tiez to dava velky pocit zodpovednosti voci rodine.
Fakt ma zaujimaju realne skusenosti...:-)
neznámy
neznámy | 24.4.2014 20:42
Je to možné. V našem případě se obávám, že půjde problém, o kterém jsem psala, protože to pracovní vytížení je opravdu extrémní a není žádný důvod očekávat, že se to v příštích letech změní. Pro chlapce od určitého věku je důležité trávit čas spolu s otcem, to bude synovi umožněno jen občas o víkendu, tak si říkám, že mě jeho Saturn na IC vlastně nepřekvapuje.....Taky je Saturn planeta, kterou právě máme citít nejvíc v hmotné realitě. Není to žádný Neptun, že....Přesto doufám, že to nemusí být nutně zlé, třeba právě to, že půjde o vzácné chvíle, kdy budou spolu, prohloubí kvalitu jejich setkávání, doufám, že se to dá i takhle chápat.
martinbd
martinbd » Dogi | 25.4.2014 05:54
Tak všimol som si určitý sklon k askéze ...
Dogi
Dogi » martinbd | 25.4.2014 19:22
Mohol by si to rozviesť?
Dogi
Dogi | 25.4.2014 19:26
Dora, aj Neptun je citit v hmotnej realite, obzvlast ak ide o zdravotne zalezitosti... :-)
neznámy
neznámy » Dogi | 25.4.2014 20:51
To je jasné, s projevy Neptuna v hmotné realitě mám také své zkušenosti....

Uvědomila jsem si, že jsem Saturna na IC řešila(po porodu jsem z toho měla slušnou depresi, když jsem se podívala na synovo horoskop). Dávám odkaz na diskuzi, Curry to tam popisuje.
http://www.zverokruh.sk/forum/laska-vztahy/rodice/
Dogi
Dogi | 25.4.2014 23:17
Ďakujem, pozriem...:-)
martinbd
martinbd » Dogi | 27.4.2014 10:39
Tak poznám jedného chalana, on žije ako mních, teda nie je mních, ale žije tak, a pokiaľ si dobre spomínam, mal Saturna na IC, ten druhý človek vyzerá ako kosť a koža - Saturnské črty a je dosť zameraný na prácu, a je dosť suchý, ale nespomínam si na celok horoskopu, ani v jednom prípade a už ich nemám v databáze, pretože by tam mohlo byť ešte niečo iné, čím by sa to dalo vysvetliť ...
Každopádne, podľa teórie, planéty na hlavných osiach pôsobia veľmi silne a Saturn je práve taká asketická planéta ...
Ale ak ide o Saturn v 4. dome, tak moja skúsenosť je taká, že ľudia zvyknú mať dosť prísnych rodičov, alebo len jedného z nich u žien sa mi zdá že skôr matka u mužov neviem ...

Ešte jedna teoretická úvaha. Mohlo by to byť aj tak, že taký človek dostane dobrú výchovu postavenú na tom čo sa smie, nesmie, patrí a sluší ale v dospelosti to môže pôsobiť ako brzda, keď človek potrebuje prekročiť určité hranice ...
Dogi
Dogi » martinbd | 28.4.2014 17:23
Ten záver je pre mna zaujimavy. Ja si totiž myslim, ze pri dobrej aspektacii sa to moze prejavit zodpovednou vychovou v rodine, ktora je pyipadne aj vyssie postavena, resp na ociach verejnosti plus vacsie dedicstvo v nehnutelnostiach. Mam dovod si to mysliet....budem sa tomu este venovat a uvidime. Viedlo by to k velkemu pocitu zodpovednosti voci rodine. Ano, to by v dospelosti mohlo posobit ako brzda aj napriek urcitym kladom v pripade dobre zvladnuteho Saturna. Skusky v rodinnom prostredi tam ale budu..tak ale je to Saturn :-)
Dogi
Dogi » martinbd | 28.4.2014 17:24
To s tou askezou...myslim ze tam musia byt aj ine veci co to podporia...a v tom pripade ano.
Dogi
Dogi | 15.5.2014 10:10
Dora, pisala si, ze tvoj syn ma Saturna v 4.dome. Chcem sa ta opytat, nemala si syna az po 30-tke? Vyzera to tak, ze toto postavenie Saturna moze tiez poukazovat na to, ze sa clovek narodil matke vo vyssom veku.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...