mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Orbis

neznámy
neznámy | 23.5.2017 23:43
Má to i moje snacha a je sportovní antitalent, ale urputná je, to jó -LOL-.....a jedna moje mladá kolegyně Štírka, s tou jsme si padly do oka, je taky zrzka (tenhle aspekt dává často i zrzavé vlasy), ta jezdí na koni (v mládí to byla taky moje oblíbená zábava a jediný sport)...ta má tu konjunkci velmi těsnou (méně než jeden stupeň).
neznámy
neznámy | 23.5.2017 23:50
a tančí asi taky viď,.. pokud dobře vzpomínám :-))) já beru tanec jako sport..

Možná záleží na tom, v čem ta znamení jsou ... u nás je to obojí v býku v 7.domě... :-)) a sportovně hodně aktivní...

Zrzky jsou krásný!

brouuuuu
neznámy
neznámy | 24.5.2017 00:08
jj, snacha tančí se synem.....chodili na kurzy swingu a já nevím čeho ještě "retro" tanců... a docela oba válí -YES-
lak
lak | 24.5.2017 00:08
-LOL- ci sportujem? -LOL- moj muz je strelec s vacsinou planet v strelcovi.. stale niekde turujeme a ked sme doma, tak sa kona "gymnastika" -ROFL- -ROFL- -LOL- so strelcom je clovek stale v pohybe, pres to vlak nejede -LOL-

ja som to tiez cetla a celkom tomu verim, kedze zvysok charakteristiky sa ukazal ako pravdivy :D
neznámy
neznámy | 24.5.2017 00:14
Bohužel, přímou úměru mezi životním stylem a délkou života moje pozorování nepotvrzuje...:)
Ona
Ona | 26.5.2017 20:36
Ja by som skôr povedala, že dlhovekosť značí Saturn trigon Ascendent.
Ale ani Jupiter a Slnko by nemali mať negatívny aspekt.
martinbd
martinbd | 26.5.2017 21:19
hyleg je darca života, ale počet rokov dáva alcocoden, to je väčšinou planéta, ktorá má na stupni hylega najvyššie esenciálne hodnosti, môže to byť napríklad vládca znamenia, alebo vládca povýšenia, alebo vládca hranice a podobne a podľa toho, aká je to planéta a ako je postavená a podľa aspektov sa potom vyrátava, koľko rokov života dáva. Problém je v tom, ako určiť hyleg a ako určiť alcocoden a keď sa to aj podarí, ako určiť, koľko rokov naozaj dá a hlavne, keď rôzny autori to robia rôzne.
neznámy
neznámy » martinbd | 27.5.2017 10:29
Takze ak mam hyleg lunu a tu v domicile a hojne aspektovanu a podla aspektacie vyratam dlzku zivota...tak sa neviem dalej pohnut lebo to som nenasla. Kolko si mam day za trigony a sextily? Za kvadraturu mam ubrat? Kks len aby som sa nedozvedela ze uz som po smrti 😆
martinbd
martinbd | 27.5.2017 13:49
Ono to nie je také jednoduché, rôzni autori to robia rôzne, na týchto stránkach http://fragmenty.johannes.cz/ tomu venoval Petr Radek zopár článkov.
Základ je nájsť hyleg, v nočnom horoskope to môže byť Luna ak spĺňa nejaké podmienky, napríklad nesmie byť v padajúcich domoch s výnimkou 3., čo je dom radosti Luny, potom by mala byť v ženskom kvadrante alebo v ženskom znamení, ak to nespĺňa, prejde sa na Slnko, ak nie je v padajúcich domoch a je v mužskom kvadratne alebo mužskom znamení, tak je hyleg, ak to nevyhovuje, tak sa ide ďalej, nechce sa mi to celé popisovať, len som chcel naznačiť algorytmus. Potom alcocoden sa nájde tak, že aká planéta má v mieste hylegu navyššiu hodnosť (domicil, povýšenie, triplicita, hranice, tvár) a zároveň ona sama je dobre postavená. Potom, daný alcocoden dáva základnú sadu rokov, ak je v základnom dome, dáva svoje veľké roky, ak v pevnom, dáva stredné roky a v pohyblivom dome dáva malé roky (každá planéta dáva iné čísla). Ale z týchto rokov sa môže ešte ubrať, ak je alcocoden spálený, retrográdny, západný, bez hodnosti a podobne.
Ak potom aspektuje dobrodej cez sextil alebo trigon ale je zároveň v dobrom stave, tak pridáva svoje malé roky, ak je na tom slabšie, tak môže pridávať len mesiace, alebo týždne, dni. Atď. záleží na tom, či aspektuje škodca, alebo dobrodej, v akom stave je, či ide o harmonický, alebo disharmonický aspekt. Potom sa to všetko sčíta a dostane sa počet rokov.

Skúsil som to na svojom horoskope, ako hyleg mi vyšlo Slnko, alcocoden som najprv dal Mars, ale z toho mi vyšlo, že som mal byť už mŕtvy, tak som zvolil druhú variantu Mesiac, tam mi vyšlo 73,5 roka, ale nie som si úplne istý, či som to správne určil.
neznámy
neznámy » martinbd | 27.5.2017 19:44
Jezis. To je uz teraz komplikovane. Pockam si radsej na realitu. Lepsie nevediet 😆
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...