mesiac
Sobota, 11.5.2024
Meniny má Blažena

Astrológia a horoskopy - 

neaspektované planéty

HKatka
HKatka | 18.3.2013 23:33
Neviem, ci tu uz bola diskusia na túto tému, mozno som ju aj prepasla, kedze som tu v poslednom case bola sporadicky. Urcite musi mat nejaky vyznam, aj ked je planeta neaspektovana. Len netusim aky... Neviete nahodou niekto? Popripade ak mate nejake skusenosti s takouto planetou, sem s nimi :-)
neznámy
neznámy » HKatka | 19.3.2013 11:06
Vandalka tu kedysi napisala nieco v duchu, ze vlastne neaspektovana planeta neexistuje, pretoze "nejaky" aspekt tam vzdy je, ak to nie je ziaden z pomenovanych, potom su este vysvetlenia pomocou faz sabianskych symbolov.
neznámy
neznámy | 19.3.2013 12:07
fázy sabiánskych symbolov ak nie sú priamo v aspekte by som nebral ako aspekty, ale len ako vzťahy-vzdialenosti. niektoré vedľajšie aspekty nemusia byť skoro vôbec vnímateľné. hlavne sedmičkové a deviatkové násobky. ani kvintily nemusia byť tak výrazné, pretože to sú všetko aspekty trochu vyšších vibrácií a nie každý je ich schopný vnímať. a aj tie špeciálne aspekty majú malú toleranciu orbisu, takže musia byť dosť presné, aby boli vnímateľné. myslím, že na lepšie pochopenie "neaspektovaných" planét je dobré ich porovnať s tým čo sme tu už voľakedy dávno preberali (Števo o tom niečo napísal aj medzi "texty a články" tuto hore) exaktné aspekty, teda veľmi tesné, skoro presné postavenia. tie sa vyznačujú často až neovládateľným "osudovým" pôsobením, takže také postavenia cítime aj keď možno nechceme. bavili sme sa vtedy o rozvoji vedomia a o tom, že tieto aspekty nás výrazne prebúdzajú k určitému uvedomeniu, teda k aktivácii vedomia. aspektovanie planét je vlastne integrovanie určitých kvalít do našich vedomých, alebo nevedomých úrovní JA. môže dokonca nastať aj to, že budeme mať tri - štyri planéty navzájom poprepájané aspektami a celý tento zväzok bude oddelený od zvyšku planét a prvkov horoskopu. tieto planéty budú navzájom integrované do určitého celku, ale ako celok budú fungovať podobne ako neaspektovaná planéta! takéto celky v horoskope a v našich duševných prejavoch môžu fungovať ako samostatná osobnosť v jednej osobnosti - v určitých chvíľach za určitých podmienok môžme akoby vykazovať úplne iné správanie ako by druhí od nás očakávali. akoby si nejaký celok psychických kvalít žil svoj vlastný autonomný život. možno taká "planetárno-národnostná menšina v horoskope" :D. podobne by mala fungovať neaspektovaná planéta. pokiaľ nemá prepojenie do celku základnými aspektami (kon., sext., kva., tri., kvin., op.), jej integrácia do vedomia, alebo do iných vedomých funkcií je slabá a človek môže mať problém s tým čo predstavuje táto planéta. tiež sa taká planéta môže prejavovať akoby vo svojej čistej podobe - neprifarbená, ale človek ju nevie moc vedome ovládať
HKatka
HKatka | 19.3.2013 20:48
Dakujem za vycerpavajucu odpoved. Zaujimave, ze kedysi som od Junga citala presne o tomto, co si tak pekne astrologicky popisal. On taketo necakane spravanie nazyval afekty, kde sa normalne vedomie celkom strati a clovek jedna na zaklade prainstiktov, hlavne teda ak sa citi v ohrozeni. Vtedy celkovo zaciname rozmyslat mozgovym korenom a vrchne vrstvy su nedostupne.
Presne tam hovoril o rozvijani vedomia a hlavne o integrovani tienistych stranok do osobnosti cloveka, lebo je v nich velky potencial.
Tak teraz som si to konecne dala dokopy, este raz vdaka :-)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...