mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Horoskopy progresivnych aspektov

neznámy
neznámy | 18.2.2012 21:59
Zdravim vospolk,

ma niekto skusenost alebo aspon predstavu o horoskopoch pre momenty exaktnosti progresivnych aspektov? Trebars v progresiach mam 18.1.2012 Mesiac konjunkcia Mesiac, cize jeho "progresivna revolucia". Rysovat horoskop pre zostavu na oblohe v 18.1.2012 ci brat do uvahy horoskop mojej prvej lunarnej revolucie po mojom narodeni od ktorej je ten progresivny horoskop vlastne odvodeny?

Diky za odpoved.
Shuter
neznámy
neznámy | 18.2.2012 22:07
nepochopil som poriadne otazku:) ako chces robit lunarnu revoluciu? akoze podla direkcii? ved potom ti bude ta revolucia trvat 30 rokov-PUH-
to mozem rovno boha poprosit o novu nativitu:D
neznámy
neznámy | 18.2.2012 22:13
Som si myslel ze to nikto nepochopi :-) Chcem urobit horoskop pre lunarny navrat v mojej progresii. Progresivna luna dokoncila progresivny cyklus. Takze su dva moznosti ktory horoskop pouzit: 1. horoskop 27+ nieco dni po mojom narodeni, 2. horoskop 27+ nieco rokov po mojom narodeni. Podla mna by mal byt signifikatny ten 27 dni po, kedze "za kazdy tvoj den ti dam rok" a realne v sucasnosti u mna ziaden aspekt neprebehol. Luna sa v progresiach vracia na svoju poziciu pri narodeni len symbolicky, kedze je to symbolicka metoda. No ale netusim, StarFisher mi ponuka horoskop 27 rokov po a nevyzera uplne bez zmyslu .. tak som popleteny ...
neznámy
neznámy | 18.2.2012 22:26
to som pochopil, ze tvoja luna prisla na to iste miesto ako ju mas pri narodeni...ale myslim, ze v astrologii mame dost technik aj bez tejto techinky, ktore nemame dostatocne zmaknute...mne sa to zda zbytocne rozptylovanie pozornosti...ale ako experiment, preco nie...ale ci uspesny, tak to si budes musiet dobrych 30 rokov pockat;)
neznámy
neznámy | 18.2.2012 22:33
Tak teraz som konecne ja pochopil tvoj predosly prispevok, komunikacia na urovni :D
Pytam sa presne preto, ze by sa jednalo pomaly o novu nativitu, podobne ako v pripade navratu Saturna. A ked pozeram na ten progresivny lunarny navrat u mna tak mi to pripomina moju nativitu akurat s par obmenami. Tak neviem ci to je signifikantne alebo nie ... Ale trebars osy su v konjunkcii, akurat Asc mieri do Blizencov. Mesiac a Slnko su na podobnych poziciach ako v natale, celkovo planety su podobne rozostavene. Tak ma to zaujalo. Je to sice na 30 rokov ale nie nezaujimave :-)
neznámy
neznámy | 18.2.2012 23:00
no vsak to nepopieram, ze je to dobra hracka na ihruskanie:)
ale ci to ukaze aj nejake vysledky, tak na to som moc netrpezlivy, aby som s tym experimentoval...
a ty pouzivas direkcie s rychlym pohybom os? pravdupovediac tak som direkcie este neskusal robit...vzdy len klasicky s pohybom priblizne 1° za jeden rok....
neznámy
neznámy | 18.2.2012 23:10
Pokial viem tak je tam dokonca terminologicky rodiel: direkcie je metoda ked sa vsetky planety pohybuju o rychlost Slnka. Progresie su "den za rok". Ja som teraz robil s progresiami a pozeral na kvadraty Mesiaca ktore robil za mojich poslednych 27 rokov zivota a na tie ktore urobi za dalsich 27 rokov. Prv som si obzrel horoskopy realneho neba v moment symbolickej kvadratury, potom i tie stvrtky mojich prvych dvoch lunarnych revolucii. Signifikantne vyzeraju obe ale to je tak vsetko co k tomu viem povedat :-)
neznámy
neznámy | 18.2.2012 23:19
tak myslel som progresie...ved aj tam mas na vyber, ci chces ich pocitat s rychlym pohybom hlavnych os alebo s klasickym...ved si to pozri v starfisheri, tam si to mozes nastavit....ja som si pozeral zatial a aj ostatnym, len s tym pomalym,klasickym a sedelo to...teda u mna urcite...s rychlym pohybom som este neexperimentoval, ale je asi na case-PUH-
neznámy
neznámy | 18.2.2012 23:39
Prosim vas, skuste aj nam, menej znalym o tejto teme, strucne napisat, kde a na co sa vyuzivaju tie progresie (1 rok posun o 1 den v horoskope)? Nieco si matne pamatam o vnutornom cykle (cize akesi vnutorne prezivanie?) a tranzity ako vonkajsie okolnosti? Ako sa pozerate napr. na vyvoj nejakeho vztahu, tiez cez tie progresie?
Inak, natrafila som na jednej stranke info. o manzelstve, ze 7.dom znazornuje len 1. manzelstvo, 9.dom 2. a 11.dom 3. manzelstvo. To sa tiez da zistit, ci niekoho takyto vyvoj (viacero manzelstiev) caka?
neznámy
neznámy | 18.2.2012 23:51
V Astrolexikone je k teme progresii:

PROGRESIE

- inak nazývané aj sekundárne direkcie sú založené od výroku z biblie: „dám ti jeden rok za každý tvoj deň“. V praxi to znamená, že si zistíme postavenie planét v deň narodenia a posunieme ich o jeden deň na každý rok života. Progresívny horoskop je horoskop zostavený pre rok, určený počtom dní uplynutých od narodenia, ktorý sa rovná počtu rokov predchádzajúceho života. Pri tejto prognostickej metóde sa skúma postavenie progresívnych prvkov voči sebe navzájom alebo voči radixu. Zdá sa však, že táto astrologická technika skôr poukazuje na osobný vývoj, respektíve na subjektívny, vnútorný rytmus subjektu ako na vonkajšie udalosti (aj keď tie nebývajú výnimkou).

PROGRESIE NÁVRATOV

- je vlastne obrátená metóda systému „deň za rok“, čiže ak chce astrológ zistiť, že aké vplyvy na osobu pôsobia počas dvadsiateho roku života, tak pozrie do tabuliek nie dvadsiaty deň po narodení, ale presne naopak, dvadsiaty deň pred narodením. Skeptici o tejto metóde môžu pochybovať, ale prax ukázala, že je účinná, aj keď väčšina astrológov ju používa skôr vo svojom súkromí ako v profesionálnom živote.

Neviete nahodou, co je na www.astro.com progresia navratov, co treba zakliknut?
Natal and pre-natal progressed New Moon? alebo Natal and progressed New Moon?
neznámy
neznámy | 19.2.2012 12:48
s tými troma manželstvami v horoskope to musel napísať nejaký výborný astrologický spisovateľ, alebo spisovateľka na základe svojej subjektívnej skúsenosti, ktorú pokladá za univerzálnu. nerobil by predsa on sám/ona v živote dve také ťažké chyby. Boh nám všetkým dal do horoskopu miesto pre tri manželstvá, len my sme ho nepochopili a nevyužili možnosti.

"progresie" je dôležitá časť horoskopov, ale najdôležitejšie je pochopiť a rozlíšiť všetky jeho formy. uvažujú sa progresie samostatne a progresie aspektované na radix. rozdiel treba chápať medzi horoskopom natálnym, progresívnym, progresívnym na radixovom a tranzitmi. a k tomu budú mať vplyv ešte aj primárne direkcie a revolúcie. väčšina astrológov má aj tak zopár svojich metód ktoré zohľadňuje, takže "každý" astrológ dá iný pohľad na vec vo svojom výklade. pokiaľ vôbec nechápem z akého uhlu pohľadu sa pozerá na svet určitá astrologická technika, nemiešal by som ich príliš veľa dokopy. lebo vtedy človek netuší, že čo tam vlastne pôsobí a v akej miere. už som čítal o všeliakých zmixovaných technikách a aj o tých časvo otočených sledoch planét, ale to už je na mňa príliš náročná téma. to sa asi týka udalostí v paralelnom vesmíre, alebo antičase -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 19.2.2012 13:40
progresie navratov je zbytocny prepych, ak nemas v malicku klasicke progresie...nekomplikuj si zbytocne veci-PUH-
a podla mojich skusenosti aj 2., ci 3. manzelstvo symbolizuje 7.dom, cize descendent...samozrejme, ze manzel je vzdy iny....skor ide o to, ze prvky v tomto dome obsiahnute sa prejavuju u kazdeho manzela na roznych urovniach...
Ona
Ona | 19.2.2012 13:41
Ja som tu informaciu o dalsich manzelstvach pochopila tak, ze, podla mna, tie nasledujuce manzelstva (teda 2. a 3. manzelstvo) maju charakter 9. a 11. domu.
Nie je to predpoved druheho a tretieho manzelstva, ale charakteristika (atmosfera) druheho a tretieho manzelstva.
:)
neznámy
neznámy | 19.2.2012 14:25
Tak ma tie progresie navratov zaujali, ze by som sa na ne pozrela, zaujimave na tom je to, ze aky ma vplyv prezivanie tehotenstva (hlavne jeho koniec) na prezivanie potom narodeneho cloveka.
Ten 7.dom by hovoril o tom, ze ak bol prvy manzel napr. nasilnicky typ, tak budu aj ostatni??
neznámy
neznámy » Ona | 19.2.2012 14:31
Tiez som to nepochopila tak, ze mame danu moznost 3. manzelstiev, ale ked nahodou niekto uzavrie aj dalsie manzelstvo, ma iny charakter a k tomu som sa pytala, ci je mozne (napr. sledovanim vyvoja vztahu) zistit jeho koniec (tu sa spominali nejake aspekty na IC ako koniec?).
neznámy
neznámy | 19.2.2012 19:30
ja mám skôr pocit, že čím rannejšie štádium vývoja je ovplyvnené pocitmi matky, tým väčší to má vplyv na kvality zrodenca. ale ako to je naozaj presne to neviem..
neznámy
neznámy | 19.2.2012 20:32
Rudi ma pravdu s tym ze tato tema nie je moc relevantna pre zaciatocnikov. Ona totiz nie je moc relevantna ani pre pokrocilejsich alebo expertov :-) Ja sa tymto zaoberam z trochu inych dovodov nez bezne potreby vyzaduju, takze sa tym nenechaj zmiast :-)
neznámy
neznámy | 19.2.2012 20:54
vsak v pohode, ked ta zaujali, tak potom daj vediet, co si z nich zistila;)
nie, pisal som, ze v manzelstve sa objavi ten isty princip ale vacsinou na inej urovni...napriklad ak spominas nasilnicky, marsovsky typ, tak prvy manzel trebars moze byt krcmovy bitkar a hulvat a druhy trebars vojak, ktory si svoju agresivitu vybije v posilovni a v praci a doma ju bude dajme tomu ovela lepsie zvladat ako prvy typ....
neznámy
neznámy | 19.2.2012 21:17
Len neviem, co mam zakliknut v programe na www.astro.com, aby mi to tie spatne progresie ukazalo -WALL-
neznámy
neznámy | 20.2.2012 21:03
fuuuha, poradil by som ti, keby som ten program na astro.com pouzival...ja teraz frcim na starfisheri, ktory je zadarmo...a tam sa to da lahko nastavit pri progresiach...skus si stiahnut ten program, ktory ma vela aj inych vymozenosti...
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...