mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Astrológia a horoskopy - 

fyzická kompatibilita vo vzťahu

neznámy
neznámy | 22.4.2014 13:29
Tak harmonické určite aspoň u mňa tá kvadratura prebehla tak že už samotný postoj k fyzickému zblizeniu sa odlišoval a aj to ďalej také ka už si neprosim takýto vzajomný aspekt
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 22.4.2014 13:32
Ťažko povedať, ja s mojím priateľom máme Venuše v kvadráte.... takže na výzore sa náš vzťah nepostavil. Ani len záľuby a záujmy sme si takmer nenašli, až časom... no na druhej strane po sexuálnej stránke sme boli obaja prekvapení, že to nebola vždy nuda :) o čo sa postarala zrejme jeho Venuša a môj Urán.
Ale mne to príde skôr tak, že naše prednosti vo vzťahu sú skôr zamerané na budúcnosť, nie na sympatie... No ktovie :)
Ja som taktiež toho názoru, že v hre je Venuša, Mars, Ascendent a ich aspekty...
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 22.4.2014 13:56
kvadratúry medzi takými planétami ako sú venuša, luna, jupiter to v podstate ani nie sú zlé aspekty. môžu byť naopak dobré s tým, že tam občas niečo vybehne čo treba zharmonizovať. taká kvadratúra jupiter- venuša/luna je určite lepšia ako by tam nebola žiadna. jupiter v kvadrature s venušou alebo lunou môže milovať tak, že druhý môže mať pocit že je dusený láskou. a ubrať z prejavov náklonnosti nie je také náročné ako pridať lásku tam kde jej chýba
neznámy
neznámy | 22.4.2014 14:12
čisto špekulatívne, fyzická kompatibilita by mohla byť naznačená vzájomným postavením ascendentov. ascendent má najbližšie k fyzickému telu.

ale po fyzickej stránke hrá Mars významnú úlohu, pretože ten má zase najbližšie k ascendentu. ascendent je hrot prvého domu a analógiou znamenia 1.domu je Baran a tomu vládne Mars.

no a Venuša to isté pre siedmy dom/descendent. descendent je zrkadlo ascendentu - "ascendent toho druhého" preto podľa mňa aj vo fyzickej kompatibilite hrá dôležitú úlohu samotné harmonické spojenie venuša-mars. venuša a mars tvoria jeden celok jin-jang na úrovni polarity 1.-7. domu / baran-váhy. na fyzickej úrovni by to mohla byť tá fyzická kompatibilita.
neznámy
neznámy | 22.4.2014 14:33
hej, chápem, ďakujem za vysvetlenie. no ale tie aspekty na ascendent hovoria potom o tom, či sa nám niekto vizuálne páči, ak je ascendent o fyzickom vzhľade, čo ale nemusí znamenať tú kompatibilitu, čo myslím ja. možno hovorí ascendent o tom, či sa nám niekto páči fyzicky, jeho vizáž, možno to, ako na nás zapôsobí na prvý dojem.
myslím, že to ale nezaručuje, že mi to s tým človekom bude klapať v posteli. -ROLL-
neznámy
neznámy | 22.4.2014 14:45
no ja neviem... skús preskúmať ešte asteroidy Juna a Vestu -ROLL-

alebo saturnov prach v jeho prstenci -PUH-
neznámy
neznámy | 22.4.2014 15:02
Súhlasím, trigon medzi ASC partnerov v synastrii je naozaj o veľmi silnej fyzickej príťažlivosti, viem to z vlastnej skúsenosti. A partner má ešte k tomu na asc. Mars.
Ale chcem napísať niečo o fyzickej kompatibilite, kedy aspekty Venuša / Mars sú takéto: Mars na Mars v semikvadratúre, Venuša na Venušu v kvadratúre a Mars na Venušu v kvinkunxe. Problém vidím v tom, že ten Mars je môj a Venuša partnerova a dokonca v konjunkcii s Plutom orb. 0°.
V tomto vzťahu toto pociťujem ako príťaž pre mňa, lebo partner cíti túto moju energiu Marsu, kvadrátuje mi naň totiž ešte k tomu natívna škorpiónska Luna a v začiatkoch nážho vzťahu ho to priam frustrovalo.
Dá sa to v pohode zládnuť, obe strany sú napokon spokojné, ale len vtedy ak sa ja dokážem ovládať a dávam partnerovi pocit dôležitosti. Lenže potom nie som sama sebou a neviem, či to tak má vlastne byť...
Roky mi to vŕtalo v hlave, prečo to takto je, ale myslím, že to bude práve touto kombináciou vzájomných aspektov.
neznámy
neznámy | 22.4.2014 15:03
ddd, juna a vestu som už skúmala :D a na saturnov prach si posvietim :), ale skús dať konkrétnu odpoveď na moju otázku-BIGEYE-. zvládnem aj negatívnu odpoveď -PUH-
neznámy
neznámy | 22.4.2014 15:07
jj, ale nemôže to byť tou vizuálnou prížažlivosťou? to že vám to klape fyzicky, tak to vidím v tom kvinkunxe mars/venuša, aj keď je opačný.
s tým plutom to tiež vidím rovnako. u nás je to pluto mars a mne vadí tá marsovská energia partnera.
partner by sám seba mal vidieť ako "dôležitého", potom by si mohla byť ty sama sebou....
neznámy
neznámy | 22.4.2014 15:13
Je úplná pravda, že keď sa nám niekto vizuálne páči, tak to nemusí klapať v posteli, to
viem tiež z vlastnej skúsenosti, ale zase keď je medzi tými dvoma X synstrických aspektov, ktoré napovedajú o možnej fyzickej a hlavne citovej príťažlivosti, tak zvyknúť sa na seba dá aj v posteli v tom by som ja problém nevidela. Záleží na prioritách aké máš.
Ale zase je veľká pravda, že" ja ", keď som už zažila byť s niekým v siedmom nebi, tak už sa mi do toho nižšieho moc nechce;)
neznámy
neznámy | 22.4.2014 15:17
:)Ver , že na tom aby som bola sama sebou poctivo pracujem a zároveň prestávam riešiť partnerove pocity z toho, lebo ak sa ja budem stále správať podľa partnerových predstáv, len aby on bol spokojný, tak mu tým vlastne takto znemožňujem aby pochopil vlastnú dôležitosť v tomto našom vzťahu.
neznámy
neznámy | 22.4.2014 15:19
myslím, že posteľ nie je záležitosť, na ktorú sa dá zvyknúť, buď to tam je, alebo neni! môžeš mať neviem aké aspekty-PUH-
neznámy
neznámy | 22.4.2014 15:50
...len mysli, to je dobre, keď ide myseľ na plné obrátky, tak potom sa na všeličo aj príde:)
neznámy
neznámy | 22.4.2014 17:00
nektere kvality se nemusi vubec projevit a hlavne tedy co se vnimani tohoto problemu tyce,protoze plno jinych faktoru muze totalne prebit tolik ocekavany charakter,ktery vlastne ani nedostane tu sanci,neb jiz model, ktery má zaujmout na zaklade signalu proste neni vyslan.
neznámy
neznámy | 22.4.2014 18:09
So svojim ex a otcom môjho dieťaťa som mala aspekt mars trigon venuša a fakt to bol aspekt silnej sexuálnej príťažlivosti, ktorá, žiaľ, trvala veľmi krátko a netrvalo dlhú dobu, aby sa premenila na odpor. Vo vzťahu chýbalo všetko ostatné: pochopenie, tolerancia, rešpekt. Dokonca podstata opozície žena - muž sa dostali na bojisko namiesto toho, aby sa dokázali spojiť.

Podľa mňa príťažlivosť, ktorá má byť dlhšie trvajúca a nie iba skratová, neuvedomelá či pudová vzniká v prvom rade na základe preferencii takých aspektov, ktoré vznikajú medzi planétami, ktoré predstavujú telsnosť a nachádzajú sa na hlavných osiach - asc. desc. mc a ic. Mars môže byť v natíve menej zvýraznený ako venuša a venuša môže u chlapa predstavovať ženský ideál, ktorý ak sa nejako spája s osami alebo ak je u muža dominantná, tak môže odsúnúť mužskú marsovskú energiu a viac stimulovať fyzickú náklonnosť k opačnému pohlaviu prostredníctvom kvalít venuše.

U mňa to tak určite je...mám venušu dominantnú a v siedmom dome spolu s merkúrom. Priťahujú ma umeleci a intelektuáli v jednom. Mars mám pritom v býkovi v piatom dome a nejak som nepostrehla, že by ma podobné typy mužov priťahoovali.Väčšina mužov, ktorí ma priťahovali mali venušu na ascendente a ako osobnosti boli nejakým spôsobom umelecky činní. Súčasný priateľ má, keď tak nad tým premýšľam, na ascendente aj venušu aj merkúr.
Tak si myslím, že sa treba aj pri fyzickej príťažlivosť pozerať na planéty na hlavných osiach a ich vládcov, hlavne asd.-desc.
neznámy
neznámy | 22.4.2014 18:34
Tiež som toho názoru,ze ked to klape v posteli a je tam silná chemia medzi partnermi tak to tak musi byť od počiatku, prvého kontaktu medzi nimi.Buď tam je chemia a iskrivost alebo nie je,nedá sa to proste "vypestovat"...sexuálna príťažlivosť je inštinktivna záležitosť.
neznámy
neznámy | 22.4.2014 18:47
Otázka do pléna.... vždy ma zaujímalo, či vôbec existuje niečo také, ako sexuálna príťažlivosť na celý život... Niečo, čo nevyprchá, ale ostane, či v dvadsiatke, tridsiatke, päťdesiatke...
V tomto je astrológia jedna vec, ale reálny život a nuda, asi vec druhá. Na lásku, ktorá môže trvať celý život verím, ale čo sa týka sexuálnej príťažlivosti, tak kto vie, či je to možné....
neznámy
neznámy | 22.4.2014 19:03
Prečo by nie keď môže byť láska na celý život určite, aj tam to nejde stále v rovine toho začiatočneho chticu a hadzania sa okolo krku a do perín ľudia prechádzajú všeličím dozrievajú a je to na nich ako znova rozpalia ten oheň... Aby znova blcal jak fakla v prvú noc
neznámy
neznámy | 22.4.2014 19:23
Ako odpoveď na tvoju otázku do pléna odporúčam knihu od Scotta Packa...Nevyšľapanou cestou.

Veľmi sa mi páčila veta, ktorú momentálne narýchlo neviem nájsť, takj ju asi neodcitujem celkom prensne, ale nechcem kradnúť myšlienku autora, takže dávam do uvodzoviek: "Láska začína tam, kde končí zamilovanosť."

Autor pritom venuje pozornosť hlavne fenoménu zamilovanosti, ktorý má podľa neho pramálo spoločné s láskou a vôbec sa s ňou nespája. Zamilovanosť má skôr slúžiť ako prostriedok zachovania rodu, ale s láskou nemá spoločné nič, pretože nie je aktom slobodného rozhodnutia. Podľa autora sa pre lásku treba vedome rozhodnúť. V knihe uvádza, že láska má niekedy vyložene opačné prejavy, aké by ľudia očakávali vo svojich vybájených predstavách , a to napr. schopnosť vedome myslieť v porspech vzťahu aj napriek tomu, že sa vzdáme určitých pôžitkov.
Autor sa snaží definovať lásku aj napriek tomu, že považuje definície lásky za nedokonalé, vrátane vlastnej. V obsahu ju predsa len definuje, a to takto: "...je to vule rozširit své "já" ve prospech duchovního rustu, ať už vlastního, nebo cidzího. " Čiže schopnosť rozšíriť hranice svojho ega a snažiť sa nejak zahrnúť doň túžby a potreby partnera či dieťaťa, navzdory tomu, že nie vždy súladia s našimi predstavami. Zamilovanosť má podľa autora veľmi podobné prejavy, ako láska, totiž, zrútenie hraníc vlastného "ja", ktoré nastávajú rôznymi spôsobmi, najčastejšie pri sexe, keď človek nachvíľu pri orgazme zabudne kto je... (alebo aj prostredníctvom zdilania spoločného záujmu, na základe ktorého obraz partnera na chvíľu zapadne do našeho ja). Ide však podľa neho len o chvíľkové zbúranie hraníc, nie o ich rozšírenie, na ktorom treba pracovať a treba mu venovať pozornosť a námahu.

Autor však nevylučuje, že zo zamilovanosti sa môže vyvinúť láska, hovorí, že záleží na povahe partnerov - t. j. či sú aktívni vo vzťahu, a tak aj schopní uvedomovať si nedokonalosti vzťahu, ich príčiny a či sú ochotní na nich pracovať, alebo sa pred ne postavia pasívne - nezapoja vedomie...pretože zamilovanosť sa stratila, prišla nespokojnosť postavená na báze odlišností, a tak sa tak jedinci prestanú po sebe túžiť, zo vzťahu sa vytratia a potom ďalej krútia vo vzťahoch, kde po prvom očarení a pocite absolútnej jednoty nastáva oddelenie na základe odlišností identít a neschopnosť ich spolunažívania.

Tu by som sa v rátila, resp. dala by som do pozornosti tému, ktorú taložil matinbd - zamilovanosť verzus láska. Zamilovanosť vzniká na základe fyzickej príťažlivosť
neznámy
neznámy | 22.4.2014 19:27
treba vedome rozhodnut ako to vo mne rezonuje uz par mesiacov a som k tomu autorovmu nazoru momentalne naklonena-FLOWER

este ma tak napadlo kde najst tu druhu uvedomelu polovicku:D
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...