mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Dvanásty dom, význam v horoskope - video

martinbd
martinbd | 13.1.2018 19:20
neviem sa k tomu vyjadriť, keď neviem ako vyzerá celý horoskop
neznámy
neznámy » martinbd | 13.1.2018 20:23
V poriadku, myslela som vseobecne z tvojho pohladu, ako to vidis... tu konjunkciu mars - venusa v dvanastke, lebo si pisal zvlast o venusi aj o marse . To ze ju kvadratuje pluto a je v sextile so saturnom, tak je evidentne pod nejakym natlakom pluta z osmicky ale aj kontrolovana saturnom z dvojky no nic...teraz ked ti to pisem, mi vlastne nejake veci aj docvakli...:)...takze si mi pomohol aj tak..
martinbd
martinbd | 14.1.2018 08:20
To záleží napríklad od toho, v akom znamení sú Mars a Venuša, aké znamenie je na ASC, či ide o nočné, alebo denné zrodenie a podobne.
neznámy
neznámy » martinbd | 14.1.2018 08:28
Slnko mam v 12 d
konjunkce Merkur (6°51’, Aplikační)
opozice Jupiter (8°15’, Aplikační)
sextil Neptun (2°48’, Separační)
konjunkce Pluto (3°07’, Separační)
sextil MC (5°14’, Aplikačni

Co znamená to separacni ,aplikacni ?
Poskodene Pluto v 12d. mi asi nerobi nič ,či?
PLUTO v 12 d znamena karmu .
martinbd
martinbd | 14.1.2018 08:30
Ty tu uvádzaš moderné poňatie, na porovnanie pridám tradičné. XII. dom bol považovaný aj za dom Saturna, alebo dom radosti Saturna, odtiaľ významy ako samota, väzenie, smútok, a podobne. Zaujímavé je, že Saturn v tomto dome až tak neškodí, lebo sa v ňom vlastne raduje. Ďalej XII. dom, je voči ASC v averzii, to znamená, že s ASC netvorí žiaden zo základných aspektov, podobne sú v averzii VIII. VI. a II. dom, všetky tieto domy boli preto vnímané ako negatívne. To je niečo ako slepá škvrna, alebo temný kút, tam kde nie je vidieť, pretože aspekty sa chápali tak, že či nejaká časť horoskopu vidí na tú druhú, teda aspekty sa prirovnávali k obrazu videnia. Ďalšie kritérium delenia domov, ktoré bolo v astrológii, bolo podľa toho, či ide o dom základný, následný, alebo padajúci. Padajúce sú práve III., IX., VI., XII.. Tieto domy boli vnímané ako negatívnejšie, alebo bez sily. Ale keďže III. a IX. dom vidia na ASC, nie sú až také zlé, ale XII. a VI. sú navyše v averzii, preto sú tak negatívne. Takže ak si to zhrnieme XII. dom je v averzii, je to padajúci dom a je to dom škodcu Saturna a preto bol považovaný za najhorší dom. V tradičnej astrológii odvodenie, alebo stotožnenie znamení a domov neexistovalo, takže niečo ako že by bol XII. dom, dom Rýb sa neuvažovalo.
neznámy
neznámy » martinbd | 14.1.2018 10:39
Dom radosti saturna... s tým sa stotožňujem. Mám dvanásty dom prázdny, hrot v znamení kozoroha, vládca v prvom dome v konjunkcii so slnkom.
Neutekám od samoty, práve naopak. Samota je pre mňa radosť, pocit naplnenia z toho, že nie som rozptyľovaná ale v centre. Samota ako nutnosť, bez nej sa mi nedá fungovať zdravo. Je to útočisko a istota. :-)
neznámy
neznámy | 14.1.2018 12:04
Ale zas je rozdiel utekať do samoty lebo chcem a môžem verzus samota z donútenia okolnosťami.
Myslím, že potom je samota vnímaná inak, rovnako ako jej dôsledok pre iných.
neznámy
neznámy | 14.1.2018 13:18
Áno, samota a jej vnímanie je veľmi rôzné. Ja iba potvrdzujem, čo napísal Martin, v súvislosti so saturnom v dvanástom dome. Okolnosti nikdy nie sú náhodné ani to ak je niečo z donútenia, alebo z vlastnej vôle.
neznámy
neznámy | 14.1.2018 19:13
No, mám ve 12. d. Saturna i Marse i Urana a Bod štěstí - pokud lze o mých chorobách říci, že jsou chronické, tak rozhodně mne nijak výrazněji netrápí, vlastně pokud nedojde k děsivé aspektaci, která se na mě řítí, cítím se zdravotně pod vládou Jupitera, vl.6.d., choroby jsou typické pro mé znamení.
Pro info Marse ve 12. (noční zrození) mám v sextilu s Jupiterem, vl. 6., a trigonu s Lunou. Psychické choroby vůbec neznám.
Samota není moje téma, ale rozhodně delší samotu bych nesla špatně. Nabíjí mě komunikace, vzduch prostě to vše přebíjí.
Na můj život měly největší dopad celospolečenské změny - tak zhruba chápu hlavní poselství svého 12.d. Toho Marse tam mám dokonce ráda. Je to energie, na první pohled není vidět. Ale silná.
neznámy
neznámy | 15.1.2018 08:10
Chápem ťa, Ten 12 d. je o tom ,aspoň ja ho tak vnímam , že aj keď som niekde v spoločnosti , cítim sa osamelo :)

A na druhej strane ak sa dlho niekto pohybuje v mojom osamelom životnom priestore po čase mi začne vadiť :)
martinbd
martinbd | 15.1.2018 19:09
aplikačný aspekt je ten, ktorý sa blíži do presného a separačný ktorý sa vzďaľuje od presného.
neznámy
neznámy » martinbd | 15.1.2018 22:04
VĎAKA :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...