mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Astrológia je paveda.

simetra
simetra | 2.1.2020 19:47
Prečo ľudia veria horoskopom?


Napíšte výhrady voči tomu článku, ak ich nájdete...


https://tech.sme.sk/c/22269255/preco-ludia-citaju-horoskopy-veria-ze-ich-zivot-ovplyvnuje-vyssia-sila.html
neznámy
neznámy » simetra | 2.1.2020 22:18
Mna by skor zujimalo aky ciel ma ten podnet(mozes mi aj tvoj nazor zdelit ppotom)
Daena
Daena » simetra | 2.1.2020 22:33
citacia z clanku: Podľa hlavného princípu astrológie tak mali mať podobné vlastnosti a napredovanie v živote. Vedci žiadne podobnosti nenašli.

lenze tu treba zohladnit aj vychovu + prostredie, kde clovek vyrastal/vyrasta, zil/zije. myslim si ze astrologia ma svoje opodstatnenie ale je to zprofanovane ludmi, kt. v nej vidia prostriedok zbohatnutia nakolko vsedne masy ludi su plne sprostych a naivnych ludi.
milan08
milan08 » simetra | 3.1.2020 06:46
pretoze chcu!
neznámy
neznámy » simetra | 3.1.2020 09:23
Takže: veľmi zavadzajúce, vraj ak sa niekto narodí iba po minutach tak ma mať rovnaký horoskop - hlúposť, je veľmi dôležité kde sa ten človek narodil a minúty nás vedia veľmi ovplyvniť.
Dalšie: vybral z astrologických kníh také o ničom vety, ktoré astrolog nikdy nepovie klientovi, áno môžu to napísať v bulvárnych plátkoch alebo to povie kvázi astrolog. To čo je tam popísané je písané o takej bulvárnej astrologií ale nie o naozaj astrologií ako ju chápem ja. Ak chápeš astrologiu ako ja som býk a tak som taká či onaká - tak treba vtedy od astrologie utekať, je to iba nesprávna ezoterická cesta.
neznámy
neznámy | 3.1.2020 10:43
Skeptik je velice důležitý a užitečný tvor, tzv paskřivec obecný, tak nevědomky určité záležitosti udržuje na vyšší úrovni, neb bylo bylo by velice zoufalé, kdyby masa lidí chápala astrologii, astrologů je na světě 4,5, jsou lidem skryti a okolí to o nich ani netuší, všechno to ostatní jsou zvědavci, adepti a čekatelé, někteří by také jednou rádi nahlédli do tajů téhle kouzelné nauky, chystají se tak pomocí literatury, internetu a podobně.Važme si skeptiků, neb udržují vzácnost pod pokličkou a stáda se mohou pod veselou tíhou statistik pást na loukách zelených.
neznámy
neznámy » simetra | 3.1.2020 11:17
To je tezke az nemozne vyjadrovat se k clanku, jehoz autor nevi o cem pise.
neznámy
neznámy | 3.1.2020 11:30
áno, aj tak to je možné vidieť
neznámy
neznámy | 3.1.2020 11:33
Tak ja som to musela začať znovu čítať, lebo som neporozumela tomu k čomu sa to mám vyjadriť - áno článok je o pavede alebo astrologií ktorá nema veľa spoločného s astrologiou ale páči sa nesmierne mnohým ľudom, lebo je páčiva - vyberiem si čo s a mi páči a nič viac.
suhail
suhail » simetra | 3.1.2020 12:46
Myslím si že by nebylo od věci, kdyby si někteří pisálci než začnou o něčem psát nastudovali alespoň ty úplně nejzákladnější věci o tématu - a nepletli si pojmy ....stačí třeba na toto
https://cs.wikipedia.org/wiki/Astrologie
:-) :-D
Magnician
Magnician » simetra | 3.1.2020 14:12
ani sa nevyjadrím
neznámy
neznámy » simetra | 3.1.2020 18:54
Ten článek nemá moc velkou kritickou hodnotu, útočí na bulvární astrologii založenou na pozici Slunce ve znamení zvěrokruhu. Ostatně podobný článek vyšel tuším i v češtině.

Ani Forerův efekt astrologii nijak vážně nevyvrací. Jediné co jsme se z něho dozvěděli je, že Forer zručně vybral několik obecných tvrzení, o tom, zda astrologie je či není nesmysl jsme se z něho nedozvěděli. Nevíme ani, zda studenti měli Forerovi sdělit svá data narození, ostatně jednalo se o experiment na poli psychologie, ne astrologie, navíc se Forerův efekt dá uplatnit na řadu oborů a testů. Obávám se, že autoři těchto článků si nedal práci o Forerově a podobných experimentech něco pořádné přečíst.
neznámy
neznámy » simetra | 3.1.2020 19:47
"V jednom výskume vedci sledovali desiatky rokov dvetisíc ľudí, ktorí sa narodili iba v minútových rozostupoch. Na svet prišli za rovnakého postavenia hviezd, Mesiaca a Slnka. Podľa hlavného princípu astrológie tak mali mať podobné vlastnosti a napredovanie v živote. Vedci žiadne podobnosti nenašli."

Není uveden zdroj a podmínky experimentu, namítnout se dá, že za 1 minutu se hlavní osy posunou v průměru o 0°15´, takže tranzity pomalých planet se uskuteční např. o 15 dnů později, kdy vztahy mezi tranzitními planetami jsou odlišné, proto je podobný potenciál aktualizován za jiných podmínek. U direkcí jde dokonce mnohem delší časové odstupy.

"Výsledok vedeckého badánia je teda jednohlasný: Mesiac narodenia nepredurčuje vašu osobnosť. Váš osud, milostný život ani nič iné nie je ovplyvnené pohybom planét či iných vesmírnych objektov."

To, že měsíc narození nepredurčuje, naši osobnost ví každý, kdo se astrologií zabývá pořádně.

Pohyby planet a jiných vesmírných objektů náš život ovlivňují, to ví každý astrofyzik, nebo astronom, který se zabývá činností Slunce. Fyzikální Vliv Slunce, Měsíce a přinejmenším Jupitera ovlivňuje stav sluneční soustavy. Ostatní tělesa jsou součástí celého pole vztahů ve sluneční soustavě, podobně hvězdy jsou součástí pole vztahů v naší galaxii Mléčné dráhy
neznámy
neznámy | 4.1.2020 00:25
Ked to teda spracujeme astrmatfyz :horizontalne linie casova os vertikalne premenne su aspekty ktore osciluju v zavislosti na konjukciach a lune pricom hodnoty nad liniou su poziticne do +10(napr)a pod liniou su do -10tak vidime ze aspekt x je v datume 1.1.na hodnote +10 kdezto na druhel casovej osi je tento aspekt na +5aspekt y je v ten den na hornej +5na dolnej +10 aspekt q je na hornej +10 na spodnej -10 atd vieme ze aspekty sa do max plusovych hodnot dostanu ojedinele par x do roka (mozno). Moja otazka je:ci oscilacne krivky na dvoch osach su lepsie ak su v max.opoziciach alebo ak sa prekryvaju ?
nikav
nikav | 4.1.2020 08:33
Máš pravdu. Mne sa článok zdá byť dosť krátky, než by sa dopracoval k niečomu zmysluplnému.
neznámy
Magnician
Magnician | 4.1.2020 21:38
:)
neznámy
neznámy | 5.1.2020 17:35
Foreruv efekt nepopira funkcnost astrologie, ale tento jev vyuzivaji mnozi sarlatani ke sve obzive.
Predevsim u te dusevne mene disponovane casti spolecnosti.
neznámy
neznámy » simetra | 5.1.2020 17:49
za mna je astrologia vymysel. uz som to tu v minulosti pisal teda iba zopakujem nic z toho co o mne postavenie planet hovori nie je pravda, a denne sa mi to potvrdzuje. predpokladam ze za 46 rokov by sa u mna uz nieco z toho ukazalo ak by to fungovalo
neznámy
neznámy | 5.1.2020 19:00
To že si nevieš vyložiť svoj radix ešte neznámená že to na teba nefunguje, treba navštíviť naozajstného astrologa.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...