mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Astrológia a horoskopy - 

8. dom v horoskope

martinbd
martinbd | 9.9.2014 15:35
A ešte, nech je sranda. To že to chápeš v akejsi následnosti neznamená, že sa to tak kedysi chápalo tiež, alebo že tam nejaká následnosť je. Následnosť môže byť aj opačná, od 8. domu k 7. domu, alebo tam nemusí byť žiadna.
neznámy
neznámy » martinbd | 9.9.2014 15:37
8 dum je vlastne takovy meziprostor mezi druhymi(7) a mezi Bohem (9) jsme zde silne kontaktovani nasimi predky,je to vlastne spojeni domov,vesmir.
neznámy
neznámy » martinbd | 9.9.2014 17:06
Pre mňa je následnosť domov zrejmá. Ty ju v koliesku nevidíš?
neznámy
neznámy » martinbd | 9.9.2014 17:44
ja chapem domy cyklicky...a aj odvodenie ich vyznamu.... zakladny dom dava prvotnu temu, ci impulz celemu kvadrantu, ktory je v podstate o tej teme naznacenej hlavnym domom...fixny dom prehlbuje temu, stabiluzuje ju a padajuci dom je akymsi vysledkom, ci vyustenim fixneho domu... a mozno to je aj odpovedou, preco pozname tolko systemov domov a nikdy tato otazka nebude uspokojivo rozlustena...lebo mozno vyznam kvadrantu je nadranedy vyznamu domu....
napriklad 7.dom symbolizuje vztah v jeho pociatocnej/najviditelnejsej faze...nejaku dohodu, informaciu, obraz, impulz, rozlozenie sil, osoby... 8.dom prehlbuje kvality 7.domu, cize partnerstva... ludia si nevymienaju len informacie, myslienky, obrazy ale aj nejaku energiu a hodnoty (skorpik)....a z toho spolocneho zdielania a vymeny energii, ci hodnot, prameni potom nejake viera, ci filozia, ktoru clovek vdaka tymto skusenostiam ziskal (9.dom).... tos moj nazor:)
martinbd
martinbd | 9.9.2014 18:09
Tak vieš aká rôznosť názorov je okolo domov, už len tie systémy domov, koľko ich je a ktorý používať. No a potom ten stredoveký pohľad na domy, že to neodvádzali od znamení a napríklad 5. dom bol domom Venuše - lásky 11. dom, domom Jupitera - šťastný dom, prvý dom bol domom Merkúra a podobne ... . Tiež ten cyklus neviem či nešiel aj naopak, preto potom body kulminácie sú tesne za hlavnými osami - teda napríklad v IX. dome alebo XII. A potom tie súčasné významy domov odvodené od znamení a ešte sa môžu byť aj to čo píšeš ty, že kvadranty, hemisféry - (napríklad všetky domy nad obzorom by mali byť verejné, ale 12. dom tomu nenasvedčuje). Alebo že prvý partner je 7. dom, druhý je 9. dom, tretí 11. dom a tak to ide dookola. Alebo 5. dom je prvé dieťa, 7. dom je druhé atď.

Alebo tie pevné domy sú o majetku, pričom 2. dom je odvodený od 1. domu, teda môj majetok, 8. dom do 7. domu, teda majetok partnera - preto veno. 11. dom odvodený od X. domu, teda peniaze získané prácou. Ten 5. dom by mal byť analogicky odvodený od IV. domu, teda majetok rodiny, ale s tým som sa asi ešte nestretol. No a takto sa tie systémy rozpadajú. To čo píšeš je síce zaujímavé, ale neviem či to nie je trochu nasilu vtesnané, zo spoločného zdielania nemusí predsa vyplývať filozofia, tam mi to nesedí.

Ak som sa to snažil vtesnať do nejakého systému, stále mi tam niečo vypadlo, takže teraz to beriem skôr prakticky. Ak napríklad X. dom u ženy prakticky funguje aj na manžela, tak to beriem do úvahy a podobne, hoci nie všetko si viem odvodiť, vysvetliť. A tým som dúfam odpovedal aj Zuze.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 18:09
ja to chápem tak, že sa dve strany hádajú o tvrdom čiernom kameni v tvare vajca. jeden tvrdí, že vajce je čierne a druhý, že nie je čierne, ale tvrdé jak šľak.

následnosť a prepojenosť je je zo všetkých možných strán na každý dom, pretože to tak byť musí. každý stupeň horoskopu je navzájom v nejakom vzťahu v celku/jednote. rozdiely medzi tými uhlami a súvislosťami je symbolicky uhol pohľadu na jednu pravdu.

je pravda, že siedmy dom je najvýznamnejší čo sa týka vzťahov a možno preto, že v 7. dome vzťahy začínajú. je to vlastne, kardinálny, rohový dom, ktorého princípom je štart niečoho nového. v 8.d už nenadviažeme nový, alebo správny vzťah. tam si len vyžerieme to čo sme nadviazali v 7.d -LOL- . siedmy dom je možno ako vchod do tunela 3.kvadrantu (z určitého pohľadu) ak ide o vzťahy. takže podľa kritérií pri vstupe do tunela našich vzťahov filtrujeme koho pustíme dovnútra. v 8.d sa niektoré vzťahy úplne zakuklia.

ďalšia vec je, že existuje nespočet systémov domov a tam sa môžu veci siedmeho domu posunúť do ôsmeho a naopak (halvne pri Campanovi). medzi 7.d a 8.d nie je jasná deliaca čiara ako je to pri hlavných osiach. preto postavenia z jedného domu do druhého, hlavne ak ide o tie relatívne, môžu súvisieť s obidvoma domami, podobne ako môžu fungovať teoreticky dve planéty ako vládcovia jedného domu (pri zmene systému domov). tie nuansy, ktorá planéta má kedy väčší význam zatiaľ neviem, ale tak nejak to asi bude.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 18:14
Ja sa s nikým nehádam Jožko :D, viem že kameň je aj čierny aj tvrdý.
Viď moja odpoveď v čase 15:11.
Na hádanie sa som lenivá.
martinbd
martinbd | 9.9.2014 18:29
Ty si to nepochopil, mi sa nehádame, my si vymieňame názory :)
neznámy
neznámy » martinbd | 9.9.2014 18:31
cyklicky idú domy/znamenia ako noc a deň, jin-jang - raz sa stiahnu, zvnútornia a zase vylezú von na svetlo a ožijú, expandujú. v siedmom si naberieme vzťahy, kontakty s novými ľuďmi, sme nadšený, tí nám otvoria nové cesty v živote, v 8.mom sa sklameme - z ľudí, z naších ciest a toho čo nás na ceste stretlo, prejdeme krízou, očistou a v 9. dome zase vylezieme na svetlo ako znovuzrodení a šťastní (jupiter). v 9. dome sme už znovu šťastní a toto šťastie je už skutočnejšie (jupiter-pravda, venuša-ilúzia) pretože sme prešli ponaučením a našli sme aj tak znovu šťastie. v peci 8.d sme sa roztavili, špina zhorela a zostal len ušlachtilý kov. toto šťastie ako znovuzrodenie po kríze nám dáva vnútornú skúsenosť, poznanie a z toho vyplývajúce hlbše názory na život - filozofia
neznámy
neznámy » martinbd | 9.9.2014 18:34
to je dobre, že som to iba nepochopil. ja som radšej keď sa ľudia nehádajú :)
livia69
livia69 | 9.9.2014 18:47
mám v 8.dome venušu a čiernu lunu.takže asi umriem nešťastne zaľúbená :-D
neznámy
neznámy | 9.9.2014 19:22
Prožíváš tu "transformaci" stejně poeticky jak o ní píšeš? : )

Já myslím, že "smrt" z takovýchto "hlubokých přeměn" nelze vyloučit.

A někdy může tak hluboké a intenzivní partnerství doslova zabíjet : )
neznámy
neznámy | 9.9.2014 20:17
Ano, súhlasím. :)
neznámy
neznámy » martinbd | 9.9.2014 21:18
Martin máš niečo v ôsmom dome?
martinbd
martinbd | 9.9.2014 22:37
áno, Urán, prečo? :)
neznámy
neznámy | 9.9.2014 22:37
jdeš na to zhurta -LOL-
neznámy
neznámy » martinbd | 9.9.2014 22:40
Len tak. Myslela som, že nič. :)
neznámy
neznámy | 9.9.2014 22:40
To si si zle vyložil. -PUH-:)
neznámy
neznámy | 9.9.2014 22:46
Já už tak divoce uvažuju když mám v 8.ten mars.-SAD-
martinbd
martinbd | 10.9.2014 06:24
prečo?
Stránka:
< 3 4 5 6 7 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...