mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Zdravie a výživa - 

Cukrovka

emanuel
emanuel | 29.10.2019 14:54
to je ešte na diétu ,hoci posledné roky na podobné hodnoty predpisujú aj lieky....len je tu kopec laikov a ak niekto napíše že sa zázračne liečia diétou -uveria....žiaľ nepríde im že to ide len pri určitých hodnotách a pri 15 alebo 20 s inzulínom ,je vysadenie likvidačné
milan08
milan08 » milan08 | 30.10.2019 06:50
a pravidlne cistit creva,trviaci trakt.
marcie
marcie » simetra | 30.10.2019 07:44
teraz ma napadlo, že keď som pozerala niečo okolo toho črevného mikrobiómu tak tam bola spomínaná súvislosť s autoimunitnými ochoreniami a aj cukrovkou obidvoch typov... a kedysi som čítala že je možné cukrovku vyliečiť častou očistou čriev joginskou metódou (shangprakšalana-pitie slanej vody) ak sa robí často (frekvenciu si nepamätám), to by samozrejme v prípade tvojej dcéry neprichádzalo do úvahy, ale to vyšetrenie a prípadné ozdravenie črevného mikriobómu by možné bolo, spolu s úpravou stravy a pestovaním sebalásky (neviem, ako sa to dá v takomto prípade?) by to mohlo priniesť pozitívne výsledky ...
neznámy
neznámy » emanuel | 30.10.2019 08:07
Zo sledovania ľudí okolo seba viem že je to ťažšie ak už človek začne brať lieky ale aj to ide vid moju staršiu sestru, bez liekov je viac ako 20 okov. Druhá sestra je na liekoch, nakoľko mamka mala veľmi silnú cukrovku a ona tam býva tak lekárka ihned dala lieky, lebo vieme ko to s mamou dopadlo.
Ja som nikde nenapísala že treba vysadiť liečbu, svojím príkladom som len chcela napísať že aj porucha tvorby inzulínu sa da udržať v norme a to aj dlhé roky, takže je to stravovaním či sa ti to už páči alebo nie. Mne najskôr prišla autoimunita a s ňou všetko možné, mám vyoperovanú štítnu žľazu a predsa nakoľko som sa nechala viesť mojim telom a ked ma striaslo pri horalke vedela som že už nedam ani kúsok z nej v tu chvíľu do seba. Nie je to o cukre ale o tom čo tam všetko je. Moje telo vždy reagovalo hroznými hnačkami na všetku chémiu v potravinach a tak to skôr dostalo z tela von.
Mám švagrinu, vždy bola dosť tučná, začínala s nízkymi hodnotami dnes je na tom tak ako bola moja mama na silnom inzuline, neje sladké ale iných veci sa nechce vzdať a tak je jednoducšie sa vyhovoriť na cukrovku ako ubrať z jedenia.
Cukrovka naozaj nie je o prijimaní iba cukru ale hlavne iných nezdravých veci a tých sa ľudia nechcú vzdať - teraz? ked sú preplnené obchody a ešte s toľkými akciami?
milan08
milan08 » simetra | 8.11.2019 06:29
v prvom rade precistit traviacu sustavu,vycistit creva.
simetra
simetra » simetra | 13.11.2019 18:25
Chcem sa poďakovať každému, kto si dal námahu a chcel mi tu svojou radou pomôcť :)
milan08
milan08 | 16.11.2019 06:02
kazdy toma inak ale v podstate s tebou uhlasim,mne ju nahnali ockovanim proti chripke az som si pichal inzulim .tym ze som zmenil stravovanie vycistil crevnu strukturu tak dnes uz nedrzim,neobmedzujem sa v jedeni,viem co mozem co mi nerobi dobre!
emanuel
emanuel | 17.11.2019 15:54
Strava je problém často som robila s diabetikmi na internom a sú naozaj nedisciplinovaný v stravovaní.... ako na potvoru milujú jedlo a čím nezdravšie-tým viac....hlavne v type 2.....jednotkový ak chcú fungovať a požiť si ,vedia byť disciplinovanejší,ale je to aj preto že jednotkový typ často diagnostikujú v detstve ,puberte,alebo fakt v mladom veku , je jasné že túžba žiť a pokial je to možné s čo najmenšími obmedzeniami je u mladých veľká
nikav
nikav » simetra | 18.11.2019 00:45
Čaje z brusnicových listov a zo suchých fazuľových strukov.

Brusnica čučoriedková je pri cukrovke významným pomocníkom, pretože jej listy obsahujú látku MYRTILLIN, ktorá nielenže znižuje vylučovanie cukru, ale dokáže túto chorobu aj liečiť.
Liečebné kúry z týchto listov majú za úlohu povzbudiť podžalúdkovú žľazu (pankreas), a tým odstrániť príčinu vzniku choroby. Preto sa táto látka, obsiahnutá v listoch čučoriedok, oprávnene nazýva rastlinný inzulín. Čaj zo šupiek fazuľových strukov pomáha na odvodnenie pri cukrovke, dne a reumatizme. Šupky zalejeme 3dl studenej vody. Uvedieme do varu a krátko povaríme. Pijeme scedený teplý čaj 20 minút pred hlavným jedlom.
simetra
simetra » nikav | 18.11.2019 07:09
Ďakujem :)
neznámy
neznámy » simetra | 21.11.2019 14:02
Užívanie extraktu z listov moruše môže pomôcť znížiť rýchly nárast krvného cukru po jedle a pomôcť tak minimalizovať riziká spojené s cukrovkou. Liečivé účinky prírodného extraktu listov z moruše sú úzko spojené s látkou, ktorá sa v nich vyskytuje, nazýva sa 1-deoxynojirimycin, skrátene DnJ a niektoré jej deriváty. Tieto látky dokážu inhibovať enzým zodpovedný za trávenie cukrov alfa-glukozidázu. Spomalením, alebo zastavením tohto enzýmu dôjde k spomaleniu trávenia škrobu a oligosacharidov. Tento mechanizmus potlačí skokový nárast krvného cukru po jedle.

https://zdraviezbylin.sk/blog/morusa-biela-ucinna-prevencia-proti-cukrovke/m377

Manželka si pridáva k banánu okrem listov moruše zmes viacerých byliniek, zistím a napíšem viac ...
simetra
simetra | 21.11.2019 14:23
Ďakujem a budem veľmi vďačná, ak napíšete viac....

Dcéra je odkázaná na plienky, imobilná a po liekoch kvôli cukrovke začala mať veľké problémy s preháňaním, aj po troch zmenených liekoch pri najnižších dávkach, celkovo na ňu tie lieky vplývajú veľmi zle, takže skúšame teraz bez nich, preto je strava veľmi, veľmi dôležitá pre ňu.

Ešte raz ďakujem :)
milan08
milan08 » milan08 | 19.12.2019 06:47
a vycistit traviaciu sustavu!
milan08
milan08 | 19.1.2020 05:25
ano,je to este v norme!
milan08
milan08 | 20.1.2020 05:39
ano,zivotouspravou a hlavne udrziavat hrube crevo,pravidele vyprazdnovat,v cistote vnutornej,nekomzumovat zbytocne sladkoti s eckami a podobne!
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...