mesiac
Nedeľa, 5.5.2024
Meniny má Lesana

Ezoterika a záhady - 

Ako nájsť čistú Pravdu?

smilan
smilan | 24.10.2010 16:32
Ako nájsť čistú Pravdu?


Čistá Pravda! Toto slovné spojenie hovorí o jednom najzákladnejších atribútov, prostredníctvom ktorého sa je možné dopracovať k čistej Pravde. Je ním čistota! Naša vnútorná čistota! Čistota myšlienok a citov! Jedine prostredníctvom nej možno totiž vytvoriť rovnorodý most smerom k čistej Pravde! Ide tu o jednoduchú Zákonitosť, spočívajúcu v princípe, že iba rovnaké je pritiahnuté k rovnakému.

Ak nenaplníme tento základný predpoklad a naša túžba po Pravde nie je naozaj čistou, ak sa o vnútornú čistotu ani len trochu nesnažíme a po nej netúžime, potom bude to, k čomu sa na základe takéhoto nedokonalého hľadania dopracujeme presne zodpovedať miere nášho vnútorného znečistenia. Nebude to teda v nijakom prípade môcť byť čistá Pravda, ale vždy iba polopravda. Polopravda a polopravdy, ktorých je všade vôkol nás obrovské množstvo a ktoré presne zodpovedajú miere vnútorného znečistenia väčšiny ľudí. Polopravdy, ktoré sú v podstate samotné produktom práve tohto vnútorného znečistenia.

Ľudia sa uzavreli a zamotali v polopravdách! Ak sa chcú vyslobodiť z tohto zmätku a dopracovať k tomu, čo možno nazvať čistou Pravdou, musia sa usilovať stať sa vnútorne čistými! Čistými a úprimnými vo svojich citoch a myšlienkach! Iba takýmto spôsobom, na základe Zákona príťažlivosti rovnorodého môžu totiž vybudovať most smerom k čistej Pravde, aby sa k nej práve prostredníctvom tohto mosta mohli dostať, aby ju mohli nájsť a pochopiť. Tadiaľto vedie cesta! Cesta úprimnej a čistej túžby po Pravde, ku ktorej sa snažíme priblížiť svojim čistým vnútrom.

Udržujme teda krb svojich myšlienok čistým! Tým dospejeme k mieru, šťastiu a napokon, ak v tom budeme naozaj vytrvalými, aj k čistej Pravde. A verte, že poznanie tejto Pravdy stojí naozaj za to!

M.Š. priaznivec stránky : http://ao-institut.cz/
neznámy
neznámy » smilan | 24.10.2010 17:06
vsetko co pises je pravda, problem je v tvojej prezentacii, ktora skor vzbudzuje odpor ako zaujem...posobis ako radovy vojak kriziackej vypravy, akoby si chcel z ludi vyrezat ich vlastne postoje a zmyslanie...vsetko, co sposobujes je pravy opak toho, co pises, akoby si nevedome presne ocakaval reakciu typu odmietnutia a rebelie, lebo sa utvrdis presne v tom, com chces, vo svojom tvrdosijnom postoji, ze ty si ten dobry siritel pravdy a ludia su zli a zlo treba vykorenit. ..Myslim, ze ludstvo uz prekonalo stredoveku etapu citovej a intelektualnej zadubenosti...a dospelo do uplne noveho stadia duchovneho zmyslania mily smilan, dobre rano...rozpravas sa so svojim tienom v skutocnosti a nie so zivym ludskymi bytostami....ty si mozno ten, co by sa mal naozaj obrodit a prevratiti svoju VIERU na tu cistu, uprimnu stranku o ktorej tak kvetnato rozpravas...zostup zo svojej pychy do svojej ludskej podoby smilane
neznámy
neznámy » smilan | 25.10.2010 08:44
ktore myslienky su ciste a ktore neciste? hm
neznámy
neznámy » smilan | 25.10.2010 18:00
U mňa to odpor nevzbudzuje a myslím, že som pochopila o čo Ti ide v tomto príspevku. Ale nemyslím, že to bude mať pozitívny ohlas. Ako si sám napísal, ľudia sa uzavreli a jednoducho je to pre nich tak jednoduchšie, samozrejme píšem všeobecne. To bol môj názor. Pekný večer :)
neznámy
neznámy » smilan | 25.10.2010 18:18
Tento prebratý text som dávnejšie čítala na nejakom blogu a v zásade text ako taký mi neprekáža. Prekáža mi, to čo napísala Vanda, že to čo robíš ty, nie je dialóg s inými ľuďmi, ale rozhovor so svojim tieňom. Chcela by som aspoň raz, aby si napísal skutočný diskusný príspevok, ktorý vytvoríš svojimi vlastnými pocitmi a myšlienkami a pri ktorom budeš vnímať, že na druhej strane sme my živí ľudia. :)
neznámy
neznámy | 25.10.2010 20:50
:) myslim, ze si inteligencne na takom stupni vyspelosti, ze chapes, co som chcela povedat, aj ja som pochopila o co mu ide v prispevku, ale neslo o ten prispevok, kedze neslo ani len o sprostredkovanie jeho autentickych pocitov a myslienok.Tym padom, ze len svoje prispevky kopiruje sa ani v naznaku nepriblizuje nejakej snahe o samostatnost ci prejav nejakeho dusevneho patrania. Podla mna skutocnym prejavom uzatvorenosti a duchovnej zadubenosti je presne takyto prejav slepeho dogmatickeho preberania vedomosti bez akejkolvek snahy analyzy ci sebareflexie. Myslim, ze znakom dusevne vyspelejsej bytosti je nielen schopnost otvarat sa a prijimat, ale aj schopnost filtrovat, analyzovat, dedukovat, jednoducho cloveka v rebricku zivych bytosti posuva rozum, a to nielen v zmysle negativnom, ze mu zrak zastiera, ale mu aj zozsiruje obzor, sme ludske bytosti a nie konzumne zvieratka.
neznámy
neznámy | 26.10.2010 09:44
To,že kopíruje som z tvojej prvej reakcie pochopila a reagovala som viac-menej na príspevok ako na jeho osobu. Neviem o koho sa jedná a ani nemám v pláne sa tým zaoberať, svoj čas viem využiť aj prospešnejšie. Ja som tento príspevok napríklad nikde zatiaľ nečítala a nevadí mi, že to sem zkopíroval. Pekne si to tu opísala, ale každá minca má dve strany, zrejme má nejaký dôvod, prečo koná ako koná, ale to už nie je moja záležitosť, ja som si len dovolila napísať svoj názor na príspevok. Prepáč, že nezdieľam Tvoj odpor k jeho postoju s Tebou, ale je to slobodné fórum, alebo nie?
neznámy
neznámy » smilan | 26.10.2010 14:46
podla mna cim viac budes rozdelovat svet na cisty a spinavy,tym viac spiny budes musiet tolerovat,ak nechces ist byvat na mars.tam by to malo byt absolutne sterilne,len neviem ako dlho by si tam vydrzal.podla mna tu cistotu zase netreba riesit az tak obsedantne;)
neznámy
neznámy | 26.10.2010 21:28
k slovu odpor by som priradila trosku odlisnejsie prejavy telesnych priznakov ako k hnevu, napr,. k hnevu sa mi hodi zvysena pulzova frekvencia, zvysenie krvneho tlaku, bolesti hlavy, busenie na hrudniku, ci navaly tepla, celkovy tras tela a potenie. K odporu by som ako najcharakteristickejsi priznak priradila zaludocne potazie, pocity na zvracanie, dyskomfort prevazne v brusnej oblasti. Ak by som to mala zaokruhlit, co su priblizne najvystiznejsie odlisnosti v symptomoch tychto dvoch uplne odlisnych aspektov ludskej emocionalnej a vnimajucej stranky, tak by to bola vari farba pokozky najviditelnejsia v lokalizacii tvare. Pri odpore je sedo bielo zelenkasta so zltkastym odtienom. No a pri hneve ruzova az cervena, kedze vplyvom aktivacie celeho nervovo- hormonalneho systemu zodpovedneho za prenos a sirenie informacie hnevu z centralnejsich casti organizmu do perifernejsich dochadza k rozsirenie cievnych zvazkov v oblasti tvare, co ma nasledne na svedomi zvysene mnozstvo krvi v roztiahnutych cievach. Kedze kapilarne rieciska umoznujuce vyzivu a dychanie aj v najperifernejsich castiach nasho tela su velmi tenke az priesvitne, pri zvysenom mnozstve krvi nasa tvar nadobudne cerveny vyraz.
No takze, tymto by som chcela podoknut, ze odpor som zatial nepocitovala k ziadnemu zivemu tvoru bez vynimky cloveka, ak sa tento nachadzal v zivom skupenstve. Odpor som pocitovala k jedlam s pridanim umelych konzervantov a prechemizovanym v prvom trimestri gravidity, zrejme matka priroda to zariadila tak, aby sa co najviac zachovala prirodnu integritu plodu v jeho nazranitelnejsom stadiu vyvoja, zase nam poukazuje aj na tomto priklade aka je inteligentna:)
A teraz sa dostavam k hnevu, ten pocitujem a dost casto, a hlavne v spojeni s ludskymi jedincami.
Aj ked v konecnom dosledku som si vedoma dlhodobych neziaducich ucinkov ako je zvysene riziko kardiovaskularnych ochoreni, zvysena aktivacia nadobliciek, a tym aj dlhodobe nepriaznive posobenie na cely organizmus, myslim, ze moj hnev vznika dost casto opodstatnene, a co sa mi aj potvrdilo opravnene, nesmiem opominut, ze v nejednom pripade moj hnev neminul svoj ciel, t.j. dosiahla som to, ze sa veci pohli, takze sa sproduktivnil v prospech vsetkych. Kiezby sa tak sproduktivnil na smilanovom priklade;)
neznámy
neznámy | 27.10.2010 10:16
Rozumiem Ti a musím sa priznať, v dávnej minulosti som často reagovala podobne ako opisuješ. Od vtedy však ubehlo veľa času a ja som sa transformovala do súčasnej charakteristiky. Tvoj názor na príspevok Ti neberiem, dokonca sa mi v podstate páči, ale keď to porovnám z názorom ZuzanyK., kde zhruba píše to isté, len to inak podá, tak mi je milšie jej podanie. Neber to prosím ako útok na Teba, sme rôzni ľudia, jednému vyhovuje to, druhému ono. A možno tak nejak to bude aj s tým smilanom. Možno má problém vyjadriť svoj názor, možno je to študent psychológie, ktorý sem napíše zadanie a pozoruje reakcie ľudí a možno je to žena.....a tých možno je veľa. V konečnom dôsledku túto diskusiu vnímam ako pozitívnu, aspoň pre mňa. Prajem Ti pekný deň. :)
neznámy
neznámy | 27.10.2010 17:30
vdaka, ...ak by mojim posunom v buducnosti malo byt priblizenie sa k sterilnemu postoju bez zaangazovanosti a tvareniu sa, ze mna sa to aj tak az tak netyka, a ze v konecnom dosledku to moze byt vsetko nejaky vyskum alebo cosi take podobne, tak teda nemam zaujem o taky vyrazny "progres" v mojom celkovom vyvoji. Cloveka robi clovekom jeho "clovecenstvo" so schopnostou zachovat si nadhlad, vtip, ale aj schopnost byt uprimny, vediet sa vcitit a prezit ludske postoje a hlavne pribehy. Ak aj to je student psychologie, ci socialnych vied, ci tajny agent muz alebo zena, na tom vobec nezalezi...pre mna je dolezite vyjadrenie svojho svetonazoru, postoja, kedze sa ma tento svet tyka a ja zijem v nom a este nie som v takej etape svojho cyklu ,bozeuchovaj, ze by som sa jeho sucastou necitila...
neznámy
neznámy » smilan | 30.10.2010 23:54
Pravda je jen slovo pro něco co ospravedlňuje naše chování,jednání,naše myšlenky a slova.Všichni si vytváříme pravdu,podle zkušeností a měřítek ,které určuje společnost ve které žijem. Pohled na barevný obraz ,na kterém žena drží nad hlavou rudý šátek ,bude jinak popisovat barvoslepý,starší člověk,který prošel socialismem a dítě ,které má třeba 6let a vše bude pravda.Sklenice může být poloplná nebo poloprázdná.Slova jsou neúplným vyjádřením skutečnosti a skutečnost je relativní. Tedy pravda je relativní,pokud je relativní -neexistuje
neznámy
neznámy | 31.10.2010 12:01
ak je pravda to ze pravda neexistuje,tak ani to ze neexistuje nemusi byt pravda:)
neznámy
neznámy | 31.10.2010 16:00
Pekne povedané.

Pokiaľ mi niečo téma" Vo svetle pravdy a Grálu" a neviem čo hovorí, tak si spomeniem na istého týpka, ktorý sa nechal oslovovať Abdrushin, bol obvinený a myslem že aj sedel za spreneveru, teda vo Svetle Pravdy...
neznámy
neznámy | 13.11.2010 17:19
Jen Bůh ví jak to je:)
smilan
smilan | 14.11.2010 12:36
Vážený Lavondyss

Nedá mi nevyjadriť sa k Vášmu názoru na osobu Abdrushina, ktorý považujem za určitý prejav malosti Vašej duše.

Ak by sme mali totiž takýmto spôsobom, akým posudzujete a akým ste odsúdili tohto človeka mali posudzovať napríklad Krista, mohli by sme o ňom povedať, že to bol obyčajný syn tesára, ktorý sám seba nazval Synom Najvyššieho a ktorý napokon dopadol ako obyčajný zločinec. Zločinec, ktorý bol legitímne odsúdený a legitímne popravený.

Na základe tohto príkladu si môže každý uvedomiť, že tu na zemi nie je často krát vôbec rozhodujúcim a smerodatným, ako niekto dopadne, pretože tu niet skutočnej spravodlivosti a pozemská moc býva spravidla v rukách temna. Na tejto zemi, ktorá prepadla temnote je totiž veľmi ľahko možné pošpiniť, ohovoriť a odstrániť každého, kto je iný a lepší a tým možno pre mnohých nebezpečný, kto nejako vybočuje z rámca bežného priemeru. Pozemská moc nie je teda žiadnou zárukou, ktorou sa je možné oháňať. Skôr naopak!

Smerodatné a rozhodujúce musí byť za tejto situácie pre nás iba to, aké hodnoty tento človek v skutočnosti priniesol.

A preto sa pýtam: Ak odsudzujete Abdrushina, vy osobne ste čítali jeho dielo? Dali ste si tú námahu, alebo ste si urobili úsudok iba podľa toho, čo o ňom povedali iní? Nepridali ste sa snáď len bezmyšlienkovite a bez vlastného skúmania k pokriku davov a kričíte spolu s nimi „ukrižuj ho“, hoci ani dobre neviete prečo. Kričíte tak iba preto, že tak kričia i ostaní.
neznámy
neznámy » smilan | 14.11.2010 12:40
Myslím že odpověď nepatřila mě,ale jak říkám jen Bůh ví.
neznámy
neznámy » smilan | 14.11.2010 14:05
Serus Smilan

Ano, jeho dielo som prešiel. Zhromaždil som fakty o osobe toho človeka. Ide o bežného obchodníka s ezoterikou, kôli čomu bol prešetrovaný políciou a obvinený zo sprenevery majetku, ktorý bol odovzdaný nasledovníkmi vstupom do jeho komunity.

Jeho dielo je plagiátom Poznania niekoľkých Tradícií. Moja epizodka so stretnutia s jeho dielom nebola obohacujuca. Všetko čo som u neho našiel bolo už zopakované. Nič zvláštne, dnes sa to robí vo veľkom a všade, každá Tradícia sa pokúša o pozornosť človeka. Otvorené su všetky, človek si môže vybrať.

je však na počudovanie, že názor na dielo abdrušina je pre vás meradlom duše. Ste zvláštny týpek...
neznámy
neznámy » smilan | 14.11.2010 14:18
Smilan,

ak ste povedali, že rozhodujúcim má byť to, aké hodnoty ten-ktorý človek v "skutočnosti priniesol", prečo aj vy neskúsite na ľuďoch vidieť to pozitívne..? Množstvo "predôležitých" informácií, ktorými sa tu navzájom bombardujete, ste ovenčili takým množstvom redundantných omáčok, že človek sa v nich už ani nevidí...akoby vôbec nepatrili k nemu...

Na rozdiel od iných viem pochopiť, ak niekto prepadne myšlienkam niekoho iného, lebo sa s nimi dokáže takmer absolútne stotožniť... A ako človek ani nemôžem nerozumieť tomu, čo je ľudské. Myslím si však, že cesta vydláždená faktami je rovnako mylná, ako náš "veľký všemohúci" rozum... Lebo to vecné, informačné podložie, ktorým tu horlivo obhajujete pravdu, nepatrí taktiež nikomu inému, ako človeku. A napokon, všetky informácie sa časom i prenosom deformujú...
Nám preto zostáva len veriť...komu-čomu, presne nevieme.. Viera je viera a spája sa s pochybnosťami, kvôli ktorým sa potom škriepime "za 'svoju' pravdu-nepravdu". Inak by to asi ani nebola viera a mohli by sme ju zahodiť na kopu faktických odpadkov...Najsilnejšia viera pre mňa je tá, ktorá má "moc" spájať, lebo nás robí silnejšími v dobrote a porozumení, keď nám dáva za vzor vyššiu autoritu. V nej si uvedomujeme náš osobitý vzťah k Jeho veľkosti aj tento jej, z môjho pohľadu, hlbší rozmer. Preto radšej nemrhajme povrchnými slovami o tom, čo je pravda a čo chce Stvoriteľ iba do tak, do prázdna...

Nemyslím si že má význam porovnávať nespravodlivé odsúdenie Ježiša a spisovateľa a nemyslím si ani to, že nájdeme pravdu v útočnosti.
Ako človek si uvedomujem našu nedokonalosť, skrze ktorej sa dopúšťame omylov. Možno máš pravdu, keď tvrdíš že v tomto človečenstve nieto skutočnej spravodlivosti...Môže to tak byť, ak sa dívame z pohľadu našej ľudskej podstaty...ale my máme aj podstatu duchovnú, ktorú neporozumením asi nerozvinieme ...

Myslím si, že ani sám neveríš tomu, že neexituje moc, ktorou človek vládne. Lebo vo väčšine vzťahov tu na Zemi vládneme predsa len ľudskosťou a dobro s láskou stále žijú v starostlivosti o iných...

"Nepripúšťaj si k srdcu všetky reči, ktoré sa hovoria, aby si nemusel
počuť svojho sluhu ako ťa potupuje. Lebo v mnohých prípadoch si aj tvoje
srdce uvedomuje že si aj ty potupne hovoril o iných. (Kazateľ
7,21-22)"
milan08
milan08 » smilan | 29.3.2014 08:10
dozvies sa az raz opustis svoje telo.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...