mesiac
Štvrtok, 9.5.2024
Meniny má Roland

Astrológia a horoskopy - 

Zatmění Slunce 2.7.2019

Glossfin
Glossfin | 11.7.2019 17:42
V mnohých prípadoch sa môže jednať iba o tzv. predispozície na niečo ( vyplývajúce z postavenia planét v určitom momente ), čo sa môže stať, resp. stalo by sa, keby ... astrológiu ja skôr chápem ako možnosti, a ak sú vyložene nepriaznivé a som i vo sne, či intuíciou upozorňovaný na niečo nepríjemné, tak vtedy to beriem vážnejšie, zvýšim pozornosť a opatrnosť. Zväčša sa mi to vyplatilo, no sú veci, ktoré človek z nejakého dôvodu zažiť a prežiť má a potom niet spôsobu ako sa tomu vyhnúť a ak sú príjemné, tak to beriem ako fajn bonus :)
Magnician
Magnician | 11.7.2019 21:30
popravde len čumím,,ale hrabem sa v tom a o to tu ide-THUMBSUP-
marcie
marcie » Magnician | 12.7.2019 07:13
no ja popravde nemám odvahu sa do toho ani púšťať ... -LOL-
neznámy
neznámy » marcie | 12.7.2019 07:22
No včera som to takto uzavrela aj ja, mám knihu o zatmeniach slnka a mesiaca a neviem ju ani čítať ja pri nej ihned usínam alebo som nesmierne unavená a tak som si povedala nie všetko musím vedieť a hlavne pochopiť. Ked som si tu knihu pred rokmi kupovala mala som z nej ten istý pocit, asi človek musí byť zažraný do astrologie aby ju vedel čítať s prínosom.
neznámy
neznámy | 12.7.2019 13:56
Když to vysvětlíte - je to opravdu logické.
Uvědomila jsem si to, co asi řada dalších zde diskutujících, viz příspěvky dále, že na studium astrologie, má-li k něčemu být, je potřeba č a s . Kdybych ho měla, začnu studiem na nějaké astroškole, nejraději asi u Vás, kvůli přesahu z astro, a studuju studuju.
Jenže, já se k tomu dostala ze zvědavosti, není to věda, tak jsem si kladla otázku, proč vcelku jinak soudní lidé věnují čas něčemu, co je vědecky neověřitelné a prakticky vychází tak půl na půl.
Je mi docela líto, že čas nemám, přes den praxe, večer teorie... padám urvaná.
Na "koníčka" asi astrologie není zrovna vhodná, nechce-li člověk uváznout v dojmologii. Tak nevím, jak se s tím popasuju.
Rozhodně Vám děkuju.
neznámy
neznámy » Glossfin | 12.7.2019 14:12
Ano, souhlasím určitě s rolí intuice při rozhodování: pokud jsem se neřídila silným, mimořádně naléhavým hlasem intuice, došlo k průšvihu.
S tím, že "jsou věci, které člověk z nějakého důvodu zazit a prežit má a potom niet sposobu jako sa tomu vyhnut" - mám trochu problém. Kdo a kde rozhoduje o tom, co mám zažít a prožít?
:)
neznámy
neznámy | 12.7.2019 14:30
Není to věda, píšete. Není to věda, protože neodpovídá domluvě vědců o tom, co věda je. To už kdysi řekl Henri Poincaré, že "věda je konvenční" tedy domluvená. Už ze své podstaty astrologie (hvězdopravectví) nemůže podávat důkazy o platnosti svých soudů opakováním experimentu za stejných podmínek, žádná astrologická situace se totiž neopakuje dostatečně stejně. Každý okamžik je kvalita času, kterou zkoumá, jiná. Do hry také vstupují neznámé prvky. Viz 3. teze holismu prof. Jana Bělehrádka: Při úplné analýze celku na části, musíme ještě předpokládat existenci něčeho, co je mimo tyto části. (Horoskop tvoří silně zredukovaný počet prvků). Pokud jde o dlouhodobé předpovědi v astrologii, divím se, že vůbec kdy nějaké se naplnily.

Považujme astrologii za umění navigace, nebo za umění stopařské, které čte znaky převážně jako symboly.
neznámy
neznámy | 12.7.2019 15:25
Zaujímavý pohľad. Ja to vnímam inak, astrologiu mám rada ale nikdy nebudem klasický astrolog, no rada sa naučím nové veci a dokonca verím že to aký máme svoj radix sme si tam hore vybrali aby sme to boli my a takto formovaní . nástrahami ale aj pomocou a to už v radixe máme. Takže ja sa od toho vždy odkopnem. Tranzity a ich výklad sa budem určite učiť do konca života, ale ja nie som ten klasický človek ktorý si ich pozrie pred niečim, som skôr živel a riadim sa intuiciou. Tranzity sledujem neskôr, po nejakej udalosti a takto sa im snažim porozumieť.
Asi nie je veda ale to ani moja intuicia a predsa sa ňou riadim, pre mňa he v astrologií naozaj všetko, len to treba vedieť nájsť.
neznámy
neznámy | 12.7.2019 15:29
"jsou věci, které člověk z nějakého důvodu zazit a prežit má a potom niet sposobu jako sa tomu vyhnut"

berte to ak jako jízdní řád, nebo jako studium

V 6 letech máme nastoupit do základní školy
v 15 máme školu ukončit
a jít na střední nebo do učení
můžeme ale nemusíme
pokud nastoupíme do školy střední máme po určité době složit maturitu
můžeme a nemusíme
pokud ji nesložíme, můžeme ji o pár měsíců zopáknout
podobně na vysoké
všude jsou nějaké termíny a nějaké "zkoušky", které přinášejí zkušenosti
jde o to, zda jimi projdeme a zkušenosti získáme, nebo se jim vyhneme a zkušenosti budeme mít s vyhnutím ne s tou situací

Je to jako účastnit se závodu, nebo mu přihlížet
jde o stav našeho vědomí

Jasně jsou situace, kterým se vyhnout nedá, smrt např.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...