mesiac
Nedeľa, 19.5.2024
Meniny má Gertrúda

Astrológia a horoskopy - 

Spracovanie kvadratúry ?

neznámy
neznámy | 3.1.2012 19:25
A vidíš ešte, keď spomínaš samotu! Po "rozpúšťaní" sa v hudobných vlnách práve v tejto oblasti - potrebe samoty - cítim Neptún asi najintenzívnejšie. Pretože únik do sveta fantázie, snov a ilúzií sa bezprostredne spája s potrebou samoty.
Tak napr. toto stále neviem ovplyvniť a doslova ma k tomu niekedy nútia okolnosti: slovami "neodchádzaj", ale rieš tu a teraz..No často aj napriek následkom mám tendenciu byť mimo, ak sa mi niečo nepáči a veci neriešim. Neptún takto vlastne zvádza aj k pasivite.
neznámy
neznámy | 3.1.2012 19:39
Chcem sa ťa Ľudka opýtať, či to tvoje mlátenie do gitary a mlátenie susedy dverami vytvára nejaký harmonický celok, lebo by ma celkom zaujímal konečný výsledok.
Možno nejaký nový hudobný štýl? :)
U mňa je to trochu iné, keď sa mi niečo nepáči, tak ja zase rýpem dovtedy, kým sa veci nepohnú. Nuž v tomto ma asi Neptún neovplyvňuje.
neznámy
neznámy | 3.1.2012 23:29
Neviem či harmonický, ale určite by sa to zmestilo niekde medzi glam rock, black metal a Moravanku, ak vezmem do úvahy jej pravidelné refrény v znení "stlm to".
Na svoju obranu však dodám aspoň toľko, že minule si pani robila bicí nástroj aj z radiátora, čím mi chcela povedať, že som hlučná. No ale to som ležala, čítala si a jediný zvuk v tom momente bol ten, že mi zazvonil mobil. No a tiež jej vadilo nočné chodenie v mojom byte v čase, keď u nás nebol nikto doma...-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 4.1.2012 15:02
Myslim ze nemusis byt dopletena :-)
Zrekonstruoval som si tvoj horoskop podla toho jak tu o nom pises a mam dva verzie. V oboch je Venusa Neptun separativny aspekt ale v jednej verzii (Mesiac v strede Byka) s orbom 34 minut a v druhej(Mesiac na zaciatku Blizenscov) s orbom 2 stupne. Ci uz exaktny aspekt alebo nie, tak alebo onak mi vychadza v tesnej blizkosti Asc-Dsc, takze to by bolo moje vysvetlenie preco jeho vplyv citis intenzivne - ovplyvnuje hlavnu osu.
Ta Pluto na druhu stranu, jak vravis ze ma exaktne aspekty na MC i Asc a nevidis v jeho pripade negativne posobenie. To moze byt aj tym, ze ma trigon a sextil prave na tu opoziciu Neptun-Venusa a teda pomaha uvolnovat napatie. Sextil od Neptuna ani trigon od Venuse mi nevychadzaju ako exaktne v ziadnej z dvoch verzii, takze mozno Plutove aspekty tym ze nie su exaktne mozu tvorit jednoduchsie zvladatelne prudy energie, ktore umoznuju odputat sa od napatia opozicie Neptun-Venusa. Pluto vladne 11.domu, stoji vo Vahach ak sa nemylim.
Ma to zmysel? :-)
neznámy
neznámy | 4.1.2012 16:23
pokial viem, tak Atena nema Lunu ani v Blizencoch a ani v Bykovi ;)
neznámy
neznámy | 4.1.2012 16:31
nemusis byt dopletena...slovo "skodcovia" sa pouzivalo v tradicnej astrologii a znamenalo, ze dane planety maju destruktivnejsie ucinky ako "dobrodejovia"....samozrejme, ze v dnesnej dobe vieme, ze aj takzvany "dobrodejovia" dokazu poriadne podkurit pod nohami...
je to presne o zvladnuti daneho principu, cize dobre spracovany "skodca" moze do zivota doniest viacej radosti ako zle spracovany "dobrodej"...
neznámy
neznámy | 4.1.2012 16:31
A tie udaje tuna na zverokruhu sedia, myslim vek a znamenie? Lebo podla toho som hladal, opozicii Venusa Neptun za rok vela nebyva :-)
neznámy
neznámy | 4.1.2012 16:34
jasne, ze sedia...ale treba hladat detailnejsie;)
neznámy
neznámy | 4.1.2012 16:36
Myslim ze mam, mesiac v strede Barana, tak?
neznámy
neznámy | 4.1.2012 16:41
k tomu nech sa vyjadri Atena;)
neznámy
neznámy | 4.1.2012 20:57
Tak tým mesiacom v Baranovi si trafil rovno do čierneho. Klobúk dole teda.
A keď už hovoríme o mesiaci, tak možno práve jeho vplyvom je u mňa energia Pluta tlmená. Môže to tak byť?
neznámy
neznámy | 4.1.2012 21:16
Luna sotva tlmi energiu Pluta, kedze Luna skor energiu prijima (pasivny, zensky prvok) ako ju vysiela...a kedze tvoj zivotny pribeh trocha poznam, tak si vobec nemyslim, ze energia Pluta je u teba tlmena, skor by som povedal, ze naopak...dost ju je v tvojom zivote vidiet...
neznámy
neznámy | 4.1.2012 21:26
Deštruktívnejšie účinky to možno áno, ale voči konvenciám udržiavaným zo zotrvačnosti môžu mať napr. reštruktívny vplyv:) (napr. Pluto)
Úprimne povedané, trochu ma zamrzelo, že mám tak veľa tesných aspektov so samými "škodcami" ...
Ale keď si napr. zoberiem, že mám Jupiter a Saturn v 9. dome, mohlo by sa mi bez toho Pluta stať, že rýchlo prepadnem dogmám a konvenciám, ale možno práve tesné aspekty Pluta mi dopomáhajú k odstupu od ustálených presvedčení a k otvorenosti voči iným smerom v nejakej oblasti? Myslím v komplexnosti...
Správne som pochopila, že domy predstavujú oblasť záujmu, kam smeruje energia, a znamenie v ktorom sa nachádzajú predstavujú spôsob, akým sa tá energia prejavuje? (takto nejak to bolo v tých zdrojoch uvedených Dr. Faustrollom...)
neznámy
neznámy | 4.1.2012 21:33
myslim si, ze o otvorenosti voci inym smerom a k urcitej univerzalite je skor Neptun...aj ked zmeny a transformaciu sposobuju vsetky tri transpersonalne planety, aj ked kazda inym sposobom...
ano, domy predstavuju oblast zaujmu, znamenie typ energie a aspekt typ vztahu medzi danymi principmi...
neznámy
neznámy | 5.1.2012 11:30
Trafit sa na treti pokus nie je ziadna vyhra ale dakujem za poklonu :-)
Tie exaktne aspekty voci osam horoskopu su vzdy sporna vec, staci minuta rozdielu v case narodenia a exaktny aspekt je fuc. Ina vec je samozrejme pokial ich v svojom zivote citis, potom budu i v horoskope.
Co tam vidim este ako exaktny aspekt je Venusa trigon Pluto a Merkur kvadrat Jupiter. Ak sa do toho zapocitaju aspekty k osam a postavenie opozicie Neptun-Venusa na hlavnej ose .. pekna nadielka.
neznámy
neznámy | 5.1.2012 20:36
No tak keď sa naučím tak ako ty trafiť na tretí raz, tak sa budem veľmi tešiť, ale to ešte asi dlho potrvá:)
A prečo nádielka, ak sa ešte smiem spýtať? To vyzerá z astrologického hľadiska až tak zle?
neznámy
neznámy | 5.1.2012 21:05
Vobec nie zle :-) Len som zacal v posledne dni skumat exaktne aspekty u ludi a zacal si vsimat kto ma kolko. No, mala si najviac, kym som si nepozrel rudiho aspekty, ten ma asi vsetky exaktne :-)
Iank ak sa mozem spytat citila si ten Saturnov tranzit cez MC, presiel cez neho niekedy na prelome oktobra a novembra. Naval prace alebo povysenie na lepsi post?
neznámy
neznámy | 5.1.2012 21:23
Ten Saturnov tranzit som cítila dosť živelne, ale nie ako nával práce, ani ako povýšenie. Oblasť, kde pracujem, bola všeobecne v danom čase vo verejnej pozornosti a ani nikto nevedel, ako to všetko skončí. Ak by to skončilo zle, tak by sa v tejto oblasti redukovali stavy a to by pre mňa nebolo nič moc, asopň momentálne. Keďže som nedávno skončila školu s celkom iným zameraním, možno by som kráčala medzi prvými ateraz nemám pocit, že by som chcela začínať niečo nové, skôr si po tých piatich rokoch potrebujem mentálne oddýchnuť v tom starom, čo robím už mechanicky ...No a to, že mi saturn prechádzal 10. domom sa sa prejavilo aj v tom, že som mola možnosť ísť na iné miesto, ale nebolo by to asi to, čo ma nadlho napĺní, takže ďalej neptunicky snívam o zamestnaní, ktoré mi bude šité na mieru. Škoda len, že neptunicky stále neviem, aké by to zamestanie malo byť...:) Ale na druhej strane, zdá sa, že každá práca ma čímsi naplnila, tak možno aj preto z tejto zmeny až taký strach nemám, skôr z veľkého kolektívu, na nový teraz naozaj nemám chuť ani pomyslieť. Takže takto som to prežívala...
neznámy
neznámy | 5.1.2012 21:48
Ja neviem, možno teraz napíšem hlúposť, ale na mňa pôsobí napäťový aspekt medzi Neptúnom a Venušou ako neustála túžba po hľadaní ideálu a krásy v jej dokonalosti mimo tento mizerný svet, kde sú len nepodarené napodobeniny.
Ked si ťa predstavím s tou gitarou a všetkých tých z Klubu 27, tak mi z toho nič iné nevychádza.
neznámy
neznámy | 5.1.2012 21:53
hmmmm, neviem, nepaci sa mi posledna veta-PUH- treba si dat otazku, co je z astrologickeho hladiska dobre a co zle? podla mna tieto slova "zle" a "dobre" su obrovskym zjednodusenim...nerad ich pouzivam, lebo nevystihuju celkom podstatu...skor pouzivam slova "prijemne" a "neprijemne", pricom to neprijemne ani zdaleka nemusi vystihovat v konecnom dosledku slovo "zle". casto krat to byva opacne.
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...