mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

masovy vrah Rodney Alcala

neznámy
neznámy | 2.4.2010 15:05
najnebezpecnejsieho masoveho vraha Ameriky popravia

http://www.sme.sk/c/5312362/najnebezpecnejsieho-masoveho-vraha-ameriky-popravia.html

na tomto clanku ma zaujala veta, ze jeden z vysetrovatelov ho prirovnal k Adolfovi Hitlerovi...zvedavost mi nedala a tak som si vygooglil datum narodenia Rodneyoho Alcalu (23.8.1943)...a len som cumel ake trefne prirovnal vysetrovatel tohto vraha s Hitlerom...totiz po astrologickej stranke maju takmer na vlas rovnake konstelacie, ktore suvisia s ich bezcitnostou a nedostatkom empatie s obetami. Obidvaja maju uplne absentujuci vodny zivel, dalej retrogradnu Venusu - Vecernicu a navyse poskodenu Saturnom...Samozrejme, ze v ten den, ked sa narodil Alcala, sa narodilo mnoho deti a urcite nie vsetci maju v sebe taku surovost ako ma dotycny vrah...vrahom sa clovek nenarodi, vrahom sa clovek "dobrovolne" stava...-ROLL-
neznámy
neznámy | 2.4.2010 15:35
Vodny zivel mi uplne absentuje tiez, retrogradne planety mam 3: merkur, jupiter a neptun + retrogradny severny vzostupny uzol + retrogradny chiron a nie som schopny zabit muchu :) Ktovie ako na tom bol Charles Manson, 12. november 1934, Cincinnati, Ohio, Spojené štáty...
neznámy
neznámy | 2.4.2010 16:57
Mohol by si čosi napísať o retrográdnych planétach? Mám tiež retrográdny Mars, ale veľmi málo viem, o čo vlastne ide. Prehlbený účinok pôsobenia, vplyv obrátený do vnútra, alebo čo ? A viem, že takáto planéta, keď počas života vatvorí nejaký aspekt v mojom horoskope, je to na dlhšie, alebo v krátkej dobe opakovane, pretože akoby cúvala späť, či vytvárala pohybovú sľučku.
neznámy
neznámy | 2.4.2010 17:56
ZuzanaK, skus si pozriet toto: http://astrologie.najdise.cz/karmicka-astrologie :)
neznámy
neznámy | 2.4.2010 18:41
lenze Charles Manson a Rodney Alcala su uplne odlisni vrahovia (Alcalu s Hitlerom som porovnal preto, lebo sam vysetrovatel ho s nim porovnal)...retrogradne planety mozes mat, ale retrogradnu Venusu - Vecernicu nemas a to je jedna z pricin ich emocionalneho odstupu, ci chladu (samozrejme v kombinacii s inymi spominanymi prvkami). o dalsich zlozkach (suvisiacich s agresivitou a surovostou ich osobnosti som nepisal , kedze nepoznam aj tak cas narodenia Alcalu...
neznámy
neznámy | 2.4.2010 18:52
retrogradnu planetu si predstav ako cloveka, ktory ide proti davu...cize funkcie tej planety su velmi individualne, osobite, casto zamerane do vnutra...taky retrogradny Mars moze smerovat svoju energiu viac dovnutra, pricom moze mat svojske, odlisne prejavy svojich tuzob, aktivit, vasni a tak podobne...a k tej karmickej astrologii...myslim, ze nevyriesny problem z minulosti nesignalizuje len retrogradna planeta, ale signalizuje ho cely horoskop ako celok...tot moj nazor-PUH-
neznámy
neznámy | 2.4.2010 22:45
Vďaka za odkaz, ;)Tiež mám tých retrográdnych teda dosť. Urán, Neptún, Mars a Pluto.
neznámy
neznámy | 3.4.2010 12:13
Rudi, táto téma je veľmi zaujímavá z viacerých dôvodov. Ten chlapík nemál empatiu, nevie sa vcítiť do iných ľudí, má vysoké IQ. Toto sú vlastnosti, ktoré sa pripisujú aj niektorým osobnostiam histórie, ktoré na rozdiel od Alcalu vzbudzujú u ľudí obdiv.
Napr. Isac Newton, Michelangelo Buonarotti, alebo L.da Vinci. To, že niekto nemá vo svojom horoskope zastúpený vodný živel možno znamená, že vníma veci inak, nie že by to predznamenávalo krutosť, či bezcitnosť. Silné pociťovanie je trochu ako keď sa jasný a presný tvar prekryje množstvom farieb. Ten jasný tvar je pravá skutočnosť a farby sú pocity. Ja mám vodný živel v prevahe a nepokladám to za výhodu. Aj keď vidím to množstvo farieb, snažím sa predovšetkým sústrediť na pravú skutočnosť, ktorú prekrývajú. A čo sa týka empatie, tak áno. Ak je človek extrémne zraniteľný, nechce ubližovať podobne ostatným. Ale to je to známe budhistické a volá sa to súcit. :)
neznámy
neznámy | 3.4.2010 12:45
citaj trolinku pozornejsie-SHINY-...nikde som nepovedal, ze absentujuci vodny zivel znamena krutost (ta vacsinou suvisi s Marsom, Saturnom alebo Plutom). Pisem o nedostatku empatie a v tychto konkretnych pripadoch si dovolim tvrdit ze aj o bezcitnosti (samozrejme, ze poznam ludi, co nemaju zastupenu vodu a pritom su az precitliveli, ale to je sposobene s inymi konstelaciami).
a este k tej retrogradite (pomyselnemu spatnemu pohybu planet)...tu su percentualne udaje retrogradity planet pri obehu zverokruhom:
Merkur (19%), Venusa (7,2%), Mars (9,5%), Jupiter (30%), Saturn (37%), Uran (41%), Neptun (43%), Pluto (44%). Slnko a Luna nie su nikdy retrogradne...
Z toho je vidiet, ze pri Merkure a hlavne Venusi a Marsu je to dost ojedineli ukaz...Naopak transcendentalne planety (Uran, Neptun, Pluto) ma retrogradne takmer kazdy druhy clovek...takze viac by som si vsimal skor tu prvu skupinu, ak sa jedna o retrograditu...a tiez este moze nastat situacia, ze napriklad v osobnom horoskope nemas nejaku planetu retrogradnu, ale v tvojom direkcnom horoskope sa v urcitom roku ta planeta retrogradnou stane, co urcite pocitis (a plati to aj naopak)...takze aj na to treba pozerat...napriklad americky astrolog M.E. Jones si podla zmeny pohybu Merkuru v direkcnom horoskope ziskaval doveru klientov, lebo vzdy poukazal na ten rok, pricom klient sam potvrdil, ze to obdobie bolo v jeho zivote velmi dolezite...-PUH-
neznámy
neznámy | 4.4.2010 20:19
Už budem pozornejšia -SHAME-. Takže preto nemám v osobnom profile spomenuté aj iné retrográdne planéty, len Mars? Kôli tým percentám?
neznámy
neznámy | 4.4.2010 20:23
ano, presne tak...nehovorim, ze aj u ostatnych planetach nie je citit ich retrograditu, ale intenzivnejsie sa urcite prejavuje u Merkura, Venusi a Marsa...
neznámy
neznámy | 5.10.2010 20:30
Spomenula som si na túto tému, pretože si tu hovoril o ľuďoch, ktorí nemajú v horoskope zastúpený živel vody a sú napriek tomu precitlivelí. V mojej blízkosti sú dvaja ľudia, ktorých horoskopy sú bez živlu vody a paradoxne tak citovo rozhoditelných ľudí ako sú oni ani nepoznám.
To ma priviedlo k úvahe, či to, že niekto nemá zastúpený nejaký živel, v tomto prípade vodu, neznamená vlastne to, že ho nie je schopný vedome zvládať a usmerňovať. Niečo v tom zmysle, že ak je človek v tme a nie je slepec, tak tú tmu nezvláda a do všetkého vráža.Ten kto tmu pozná ako súčasť svojho života, vie sa v nej orientovať. Pre človeka v tomto prirovnaní je tma ako obraz neznámeho a prináša chaos.
Nie je to potom tak, že človek bez zastúpenej vody v horoskope sa nevie orientovať v emóciách a prepadá sa v chaose zakaždým, keď sa ocitne uprostred nich?
neznámy
neznámy | 6.10.2010 07:23
super rozbor a myslienka-THUMBSUP- ano, niekde som uz cital, ze absencia urciteho zivlu znamena, ze dotycny ho nevie VEDOME uchopit...a k tej vode...citlivost a emocie si skor spajam s Lunou, s jej postavenim a aspektami. Naopak vodnemu zivlu skor prisudzujem schopnost vcitenia, empatie do druhych bytosti, ci veci...poznam par ludi bez vody a tuto vlastnost mozem potvrdit, aj ked sami o sebe su dost emocionalne a citivo zalozeni;)
neznámy
neznámy | 6.10.2010 21:26
no toto mi sedi viac, ak mam nedostatok ohniveho zivlu, mala by som mat skor problem s vedomym zvladanim zvysenej dynamiky, energie a impulzivity. Nechapala som, preco sa vo vyklade absencie ohniveho zivlu hovori opacne o ich nedostatku, slabsej energii az apatii...mozem to chapat len dynamicky a to ze ak nemam schonost regulovat ohnive zlozky svojej osobnosti, moze sa stat, ze rychlo vyhorim a potom nemam energiu potrebnu na dalsie fungovanie... vsetko je to o zvladani uskali seba sameho. A tak je to aj s ostatnymi zivlami. Vdaka za vas dialog.
neznámy
neznámy | 7.10.2010 09:48
To, čo píšeš, potvrdzujem vlastnou skúsenosťou. Tiež sa necítim byť apatickým človekom bez energie a dynamiky, hoci mám tiež nedostatok ohnivého živlu v horoskope, ale tiež vnímam, že práca s vlastnou energiou nie je práve mojou silnou stránkou. Tiež mám skôr pocit, že to u mňa prebieha živelne a neriadene.
Práca s energiou je typická napr. pre šport. Ale všetko je to o tom, že si človek môže uvedomiť svoje nedostatky, zamerať sa na ne a pracovať na sebe.
No a ešte ako hovorí Rudi, nie je to len o tom ako máme zastúpené živly v horoskope, ale aj o tom ako máme postavené planéty a ako sú aspektované. V prípade vody hlavne Mesiac, v prípade ohňa hlavne Mars a pod.
neznámy
neznámy | 10.10.2010 20:07
Dakujem Zuzana za odpoved, pekne si to napisala o praci s energiou, jedna sa o to slovo praca, pretoze bez prace sa nic neudeje, no ked sa prepracujeme, tak mozeme byt az prilis unaveni, aby sme si uzili jej plody. Je to ako o hladani zlatej strednej cesty, ak udrieme na strunu prilis silne, roztrhne sa a ak neudrieme, struna nezahra. Pamatam si, ako sme s priatelmi rozoberali vyrok v zmysle Kto ovladne svoje tuzby, zvladne vsetko..v zmysle, ze slovo ovladnut neznamena potlacit, ale pracovat na tom, aby sme energiu svojej tuzby premenili na nejaku formu energie, ktora je uslachtila, ak povodne nebola. A podla toho by tuzba mala v sebe zrkadlit vsetky styri zivly ci nie?

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...