mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Video o očkovaní

neznámy
neznámy | 7.7.2015 09:39
Skutočne ? :) .... vyššia inteligencia je Boh a podlieha jej všetko živé, jak zvieratá stejne tak človek. Zvieratá ukazujú rozmanitosť foriem života a ak sme vnímaví tak nás dokážu prinavrátiť k inštinktom! krásne na tom je, že si to ne-uvedomujú, ako inak, že :)

Chudoba i nemoc ľudstva spočíva v neschopnosti uvidieť iné možnosti, než tie ktoré človek (vedomím) - pozná. Svet ponúka hojnosť i zdravie!
joulutahti
joulutahti | 7.7.2015 11:21
áno, zvieratá sú vždy zdravé, veterinári neexistujuú :P

...o vrodených chybách u zvierat si už počul? o získaných tiež? ....určite áno...tak ako môžeš napísať takú blbosť? ale mozno zijes v inej ríši...

aj na to slovo JEDINE by som si dala pozor...to by potom mohlo znamenať, že sa môzu pestovat zvieratá na orgány a nikdy by nebol problém s ich transplantáciou atd...
neznámy
neznámy » joulutahti | 7.7.2015 13:48
veterinári liečia hlavne spackané pokusy ľudí, ktorí sa snažia dať zvieratám iný život aký im dala príroda.

k vrodeným chybám by som niečo povedal: vyskytol sa raz problém v jednej oblasti sveta, kde sa nejaký druh vtákov rodil so zrastenými zobákmi. ľudia začali zisťovať v čom bol problém a zistili vo vtákoch vysokú koncentráciu jedného toxínu. nevedeli ako sa to dostalo do vtáctva. začali zisťovať a zistili, že tie vtáky lovili v mori ryby. do mora bol vypúšťaný ten toxín, podľa nejakých ľudských noriem v "prípustnom" množstve. ten sa koncentroval v rybách niekoľkonásobne. ryby lovené vtákmi tento toxín skoncentrovali ešte viac a ich potomkovia sa nakoniec rodili ťažko postihnuté so zrastenými zobákmi. za to zvieratá nemohli. za to mohla ľudská inteligencia.

tú blbosť som mohol napísať takto: každá choroba má príčinu. choroby neprichádzajú bez príčiny a sú prejavom disharmónie. zvieratá sú uzamknuté v inšinktoch, takže sa riadia čistou prirodzenosťou a intelekt, ktorý majú zvládajú využívať tak, aby nenarúšali prirodzenosť. človek dostal obrovský dar slobodnejšieho rozhodovania, ktoré zvieratá nemôžu uskutočniť a zmeniť a navyše dostal inteligenciu - nástroj pre rozvoj poznania a sebauvedomovania. lenže sloboda a nové možnosti so sebou priniesli mnoho nebezpečenstiev skĺznutia z cesty. cesta je veľmi úzka a vyvíjať sa vnútorne ďalej a zostať pritom v dokonalej harmónii nie je jednoduché. takže človek narozdiel od zvierat dostal aj ZODPOVEDNOSŤ za slobodné rozhodovanie

ZDRAVIE NIE JE LUXUS. ZDRAVIE JE PRIRODZENÝ STAV A PRE ZVIERA JE PRIRODZENÉ, ŽE JE ZDRAVÉ
neznámy
neznámy | 7.7.2015 14:25
add/prvé: za to inteligencia nemôže, je to vec bezohľadnosti - ľudského egocentrizmu

add/druhé: Zvieratá sa rozhodujú slobodnejšie ako človek, pretože nie sú poviazané morálkou (kocúr si ide kde kedy a s kým chce, zajac sa pári jak a s kým sa mu zachce, hmyz a vtáctvo lietajú absolútne bez obmedzení a keby sme neuviazali koňa tak mustangy vidíme v celej ich slobodnej kráse etc.) Kognitívne schopnosti (schopnosť učiť sa brať skúsenosť a tým rozvíjať poznanie) má úplne každý primát aj pes a mačka, taký nestor kea je vydrbaný jak opica a za preborníkmi nezaostávajú ani krysy, učiť sa dokáže dokonca chobotnica a o delfínovi nehovoriac plus xy ďalších príkladov. Seba-uvedomuje si jak primát, tak pes a cica, všetky šelmy obecne plus ďalšie druhy, ktorých mozog sa vyvinul určitým spôsobom .....

Človek zodpovednosť nedostal, človek sa zodpovednosti učí! a dôvody sú minim dva vychádzajúc zo sociál spôsobu existencie, jedným je nutnosť dodržiavania pravidiel "hry" v skupine, aby ako celok skupina prežila a druhým je efektivita kolektívneho učenie sa ako účinný nástroj napredovania vo vývine našich mozočkov.

Jediné s čím SÚHLAS je tvoja posledná veta.
Ak zviera vo voľnej prírode ochorie tak je to buď vplyvom prostredia (viď zrastené zobáky) alebo bežne v procese prirodzenej selekcie (premnoženie - nadbytok zdrojov alebo vyhynutie - zánik zdrojov a to všetko medzitým)
neznámy
neznámy | 7.7.2015 18:22
keby mali zvieratá inteligenciu ako človek vyzeralo by to tu asi rovnako. inteligencia ľudstva je len nástroj v rukách egocentrizmu

práve to párenie majú zvieratká obmedzené na svoje páriace obdobie. oni sa nemôžu páriť kedy chcú a keď sa pária, mnohé z nich a tuším práve tie mäsožravé majú mnoho mláďat, aj 8 naraz. a to niekoľko krát za život. lenže na zachovanie harmónie a stabilnej populácie MUSIA nažive ostať v priemere len 2 mláďatá. takže z 8mich musí 6 mláďat predčasne zahynúť hladom, alebo násilnou smrťou. to je život zvierat. človek toto nemusí zažívať a nemusí ani spôsobovať utrpenie, aby prežil.
neznámy
neznámy | 7.7.2015 20:15
Párenie a potomstvo je závislé od zdrojov, niektoré druhy sa pária nonstop pričom nejde výlučne o plodenie (primát bonobo), vacsina je v cykloch áno, ďalej druhy s nepravidelnou reprodukciou - zdroje! (vlci). Počet mláďat je u roznych druhov rozny a závisí to od mnohých faktorov, každopádne čím vyšší počet mláďat tým prísnejšia selekcia v záujme prežitia konkrétneho druhu - prežije najsilnejší (ku príkladu kareta obrovská z tisícov vyliahnutých mláďat sa plnej dospelosti dožije len pár - tak tvrdé podmienky musí tento živočích zdolávať) a mnoho ďalších info .........
neznámy
neznámy | 7.7.2015 21:50
:D
joulutahti
joulutahti | 8.7.2015 08:25
jj, presne, vdaka svojej inteligencii toto clovek nemusi zazivat, ale ked tak pozeram, tak niektori neockujuci rodicia by sa radi vratili intelektovo na uroven zvierat, asi chcu mat vela ''mladat'' ako to bolo aj v minulosti, aby aspon niektore prezili....nemusime ist daleko do minulosti, kedy to tak naozaj bolo, ze deti zomierali na infekcne choroby proti ktorym sa dnes uz ockuje...to len tak aby som zachovala temu ockovania -PUH- ....osobne som presvedcena, ze keby tu tie choroby zurili, tak si dnesni odporcovia vystoja kilometrovy rad a este aj dobrovolne zaplatia...ale hold, co nevidim , to asi tym padom neexistuje a nemoze sa vratit znova ak uz raz odislo...
neznámy
neznámy | 8.7.2015 09:30
Ja budem trochu mimo tému, alebo možno ani nie.
Zamyslela som sa minule ako je možné, že vakcína proti borelióze psov a mačiek je bežne dostupná u veterinárov a majitelia domácich miláčikov radi platia nemalé peniaze, aby ich pred boreliózou uchránili.
Ako je možné, že neexistuje vakcína pre ľudí? Ide predsa o tú istú baktériu.
Tak som nahlas položial túto otázku a syn na to, že je to len placebo vakcína, lebo taký pes žije omnoho kratšie ako človek, tak sa pokročilé štádia neliečenej boreliózy ani nemajú kedy prejaviť a po druhé taký pes nikomu nedokáže povedať, že ho bolia svaly, alebo niečo iné.
Je to taká domnienka, rada by som ak niekto tomu rozumie viac, nech mi to vysvetlí. Ale moja domnienka je, že vakcíny sú tu dnes hlavne pre biznis a zisk.
Dnes ráno som počula v rádiu kritiku voči WHO, že nezvládla nedávnu ebolu v Ugande. Ale pri domnelom šírení prasacej chrípky pred pár rokmi, keď WHO hovorila o pandémii a vakcíny sa nestačili vyrábať, celé haló skončilo tým, že nijaká pandémia neprepukla akurát všade u lekárov bol prebytok vakcín, ktoré sa napokon museli likvidovať.
Ja neviem, nevyznám sa, ale môj obyčajný rozum mi hovorí, že pokiaľ je vakcinácia proti chorobám založená na zisku, lebo takto funguje svet dnes, tak tomu veriť nebudem.
Joulutahti obhajuje tzv.zdravý rozum a očkovanie, ale keby sa očkovali malé deti tak ako pred 20-30 rokmi, tak si myslím, že by proti očkovaniu taký odpor nebol.
Vlastne tu ani nejde zrejme o to, či sme za alebo proti, ale aby sa očkovanie stalo skutočne ochranou a nie biznisom.
neznámy
neznámy | 8.7.2015 11:36
Čauko, poviem ti moj (nie univerzálny) pohľad na očkovanie, nevyriešime to úplne no ja verím, že to bude v zorientovaní sa nápomocné, takže: Vpravenie akejkoľvek látky do organizmu má na organizmus vplyv - o tomto niet žiadnych pochýb. Každý jeden organizmus je unikátny a preto má aj unikátnu reakciu (u niekoho nepatrnú u iného tá istá látka sposobí reakciu búrlivú, ide o nastavenie konkr organizmu čiže slabosť/silu autentického imunitného systému konkrétneho jedinca) no a vpravovanie látok nesie so sebou pre organizmus istú mieru rizika a to vždy! ....

Pri očkovaní je múdre vždy prihliadať na to v akom pomere je riziko a benefit.

Príklad: Ak by som šla do Kongo zachraňovať gorily, tak budem v prostredí kde sa vyskytujú vírusy a baktérie, na ktoré moj európsky organizmus zvyknutý od kolísky nie je ergo si nevytvoril adekvátnu imunitnú ochranu a očkovať sa - dám! aby moj imunit systém tú ochranu - vygeneroval. Pre úplnú jednoduchosť: keď raz ročne (a kľudne aj dvakrát))) ideme do južných krajín na dovču tak mastíme faktor jak besní aby nám nezhorela koža, černoch to nepotrebuje.

Aký má význam očkovať detičky látkami v lokalitách, kde sa príslušné nebezpečenstvo nevyskytlo desaťročia event celú generáciu ? no je to na zváženie práve vzhľadom na riziko vs. benefit! riziko reakcie je v tomto prípade podstatne vyššie než benefit.

PS: tvojmu synovi to páli excelentne :)
joulutahti
joulutahti | 8.7.2015 13:55
je viac nez zname a lekari to ani netaja, ze vtedajsie vakciny boli praveze v bezpecnosti na tom o nieco horsie....tieto dnesne su vdaka technologickym postupom upravene tak, ze je mozne aj viacero rozlicnych antigenov prislusnych bakterii a ich podtried pouzit v jednej jedinej vakcine (a tym znizit adjuvancia)....vôbec to nie je o tom,ze sa nadmerne zatazuje imunitny system....to uz bolo omielane velmi vela krat, ze s antigénmi sa bezne dieta/clovek alebo hoci aj pes cez den stretne a na kazdy ten antigen ma urcenu specialnu bunku so specialnym receptorom...takze je jedno, ci sa v den ockovania stretne so 6 alebo 10....alebo omnoho viac antigénmi....tie reakcie po ockovani lokalne alebo aj celkove (horucky a pod.)- to by mohlo nastat aj po inej liecbe/vpichu a pod...nie vsetko co bolo pred 20 rokmi bolo lepsie...keby sa infarkty riesili tak ako pred 20-30 rokmi, tak by polovica ludi v tej dobe nemala sancu, ale v dnesnej sa vdaka pokroku (intervencna medicina) prognoza znacne zlepsila...akoze ja som teraz koncila medicinu , este toho vela o zdravotnictve a jeho fungovani neviem, ale nemyslim si , ze je to menej ako u hocikoho iného, kto s tym tiez nie je v styku....kazdopadne ockovanim malých deti sa s ich zivotmi nehazarduje...zial, ak ma mat dieta autoimunitnu chorobu, tak ju mat bude tak ci tak...medicinsky pokrok zatial nie je na takej urovni, ze by sa to dalo vopred predpovedat...a na liecbu toho ochorenia dieta narok ma a nehradi to v plnej vyske rodic, znacne naklady su na pleciach statu...Za kazdou chorobou netreba hladat len ockovanie....to ,ze sa u deti nejako ''podozrivo'' castejsie odhaluju ochorenia, moze mat suvis aj s lepsimi diagnostickými moznostami , pripadne aj tym,ze coraz viac stupa vek matky, rizikove tehotenstva, predcasne narodenie a to je dost velky zasah...

Ja si tu nechcem zaslepene obhajovat dnesnu medicinu, ale jednoznacne to ide dopredu oproti minulej dobe a zacinam byt na taketo reci alergicka, ze pred x rokmi bolo lepsie...nebolo...ale samozrejme, stale je co zlepsovat a je toho dost...a nie je to lahke, aspon pre bezneho vedca/cloveka pracujúceho vo vyskume...amen -LOL-
neznámy
neznámy » joulutahti | 8.7.2015 14:55
odporúčam si prečítať celý tento článok:

http://zappertechnology.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=35 />
tu je ukážka:

...Představte si, že jste objevili novou terapii, která může vymýtit veškeré infekční nemoci včetně rakoviny, ale doposud, vy ani váš lék nejsou všeobecně známé. Co uděláte dál? Výzkumné instituce můžou přivítat vaší zprávu, jako ohromující objev a budou vzrušeni když uvidí, že máte lék na nemoci, jejichž výzkum a léčba stojí ročně stovky milionů. A možná také nebudou chtít o této věci slyšet. Ptáte se proč? Protože jsou na svém výzkumu ekonomicky závislí a nebudou rádi, když se objeví něco, co by je mohlo ekonomicky ohrozit. Potom můžete na úspěch prosazení svého výzkumu do praxe zapomenout....

...Dne 20. listopadu 1931 byl pořádán v Pasanedě na majetku Dr. Milbanka Johnsona banket na počest Royala Raymonda Rifeho. Banketu se zůčastnilo 44 nejrespektovanějších lékařských autorit té doby a oslavoval se konec všech nemocí

Ale již v roce 1939 většina z těchto doktorů a vědců, popírala, že by se někdy s Rifem setkala. Co se to stalo, že tolik brilantních lidí, začalo mít paměťovou vadu? Vypadá to, že se zprávy o Rifeho zázracích se smrtelně nemocnými pacienty, dostali do špatných uší...

...Potom v roce 1939 pomáhali agenti farmaceutických společností Philipu Hoylandovi ve strojeném procesu proti jeho vlastním společníkům ve firmě Beam Ray Corporation. Tato společnost byla jediná, která tehdy dokázala zhotovit Rifeho přístroje. Sám Rife nebyl členem této společnosti. Společnost byla zruinována náklady na soudní výdaje a dostala se do konkurzu. Během velké krize potom společnost definitivně zanikla.

Co se dělo dále v nemocnicích a výzkumných centrech, kde se s úspěchem zkoušela Rifeho léčba. Lékaři a vědci se samozřejmě snažili bránit Rifeho úspěšný vynález, ale nemohli si dovolit ztrátu dotací a nemocničních privilegii...
neznámy
neznámy | 8.7.2015 15:06
Neviem ako je to s tou vakcínou proti lymskej borelioze u psov , ale ak by mal pes lymsku boreliozu myslim si že by nejake príznaky mal - minim. by nevyzeral uplne zdravy.


Ten odpor bol niečím vyvolaný, to nie je len tak že si nejaký fanatici myslia že očkovanie už nie je potrebné.
neznámy
neznámy | 8.7.2015 15:13
Ten odpor bol niečím vyvolaný, to nie je len tak že si nejaký fanatici myslia že očkovanie už nie je potrebné.


Presne tak !
Otázka znie: ČÍM ;)

Čím je vyvolaný protitlak ? .............


-BYE-
joulutahti
joulutahti | 8.7.2015 15:16
prepac, ale mne sa to nechce citat...po precitani prvej vety si vravim, ze vo vyskume to nikdy nie je o jednotlivcovi...moze ist len o napad,ideu, ale nie odskusanu atd....zaroven prva veta a hned chyba- vsetky infekcne choroby vratane rakoviny...akoze rakovina nie je infekcna choroba....ale mozno to je len stylisticka chyba , ktora sa stala tym, ze pisatel chcel citatela zaujat a myslel si ,ze asi najhorsie choroby su infekcne a rakovina a ze to su asi vsetky choroby...ha.ha.ha..:D , ktore ludstvo trapia...kazde ochorenie ma svoju vlastnu patogenezu, aj ked na mnoho ochoreni organizmus reaguje cca rovnako a aj sa prejavuje podobnymi symptómami...to vsak neznamena sa rovnako prejavujuce ochorenie da vyliecit identickou liecbou...v tom obdobi nebola objavena ani samotna DNA, tu objavil tusim az watson a crick v 50-tych rokoch...a ako vsetci velmi dobre vieme, veskere procesy suvisiace so vznikom rakoviny sa odohravaju prave na tejto urovni...co sa tyka samotnej liecby rakoviny v sucasnej dobe (inak, nie je dobre to volat tak vseobecne, pretoze nadorov je neskutocne mnozstvo a ten jeden nazov strasne vie zavadzat ludi hlavne ak sa dopocuju o nejakom ''lieku'' na niektory z nich, tak potom maju tendenciu mysliet si, ze to ma zabrat na akykolvek druh atd...)...tak liecba pokrocila, hlavne vdaka piplaniu sa vo vyskume na tejto urovni...ale zaroven na druhej strane ja viem o tom, ako prebieha vyskum financovany z farmafiriem...:( niektore lieky sa skratka musia pouzit na isty cas, aj ked sa dovtedy uz ukazuju ako lepsie niektore novsie...ale prachy su prachy...a farmafirmy v niektorých mnohých veciach nenazrane...ale treba sa snazit mat pohlad z oboch stran...nie vsetci chcu uskodit a pod...vazne su v liecbe lepsie vysledky oproti minulym rokom, hlavne detske leukemie ak mam uviest priklad...

...a sorry, uz sa mi nechce odpisovat, uz som si vyzdvihla v diskusii bodov az -az..-BYE-
neznámy
neznámy » joulutahti | 8.7.2015 20:57
možno v určitej oblasti "modernej" medicíny máš väčší prehľad, ale stále príliš úzky na to aby si mohla povedať, že rakovina prebieha "práve na tejto úrovni" každá choroba prebieha na všetkých úrovniach a môže sa liečiť viacerými systémami. jednou z týchto úrovní je úroveň živých mikroorganizmov. ale dá sa liečiť aj na duševnej a energetickej úrovni a tam je vlastne aj príčina všetkých problémov.

a keď sa mám vrátiť k očkovaniu a likvidácii vírusov, pozri si video na tejto stránke ako behom pár sekúnd praskajú a odumierajú konkrétne baktérie pod vplyvom tejto technológie. a tam je asi koniec debát (pre mňa) či sa treba "chrániť" očkovaním
joulutahti
joulutahti | 8.7.2015 21:19
bakterie odumieraju aj pri vareni vajec a mnohi odporcovia ockovania ich jedia...ci cez gastrointestinalny trakt sa do tela nedostavaju latky?? populisticke videa ma naozaj nezaujimaju, treba si pozriet grafy, vysledky a epidemiologicke studie, ktore jasne hovoria o ochrane ockovanim...ale vravim...to treba asi znovu zazit, aby si takyto rodic aj priplatil aj vystal ten km rad...

na slovo VSETKYCH by som si tiez davala pozor...ci aj nadchu pri obycajnom prechladnuti schyta nejake dieta(alebo aj dospely) kvôli dusevnej urovni? Nie je to trochu vyhovorka stale brojit proti modernej medicine tou dusevnou urovnou...? urcite ano, urcite castokrat problem aj v tejto sfere, ale podla môjho nazoru sa to len uplatnuje spolu s inými faktormi v patogeneze dalsieho ochorenia (rodinna predispozicia, vlastna geneticka zataz, prostredie v ktorom zije...a potom je sucast tiez tato tebou spominana sfera....ale v ziadnom pripade sa neuplatni sama)
neznámy
neznámy » joulutahti | 8.7.2015 23:43
Ahoj!
To, čo napíšem, prosím neber osobne. Chápem, že si vyštudovala, máš určité vedomosti, ale treba priznať, že veľa vecí počas štúdia vám (i nám voľakedy) do hlavy vtĺkli, pretože tak sa to robí všade - presvedčiť a je jedno, či je predmet presviedčania objektívny, alebo nie. A ešte lepšie, tváriť sa, že to, čo človeku podsunú je jediná pravda, jediná možnosť ... myslím, že drvivá väčšina z nás sme to zažili a aj prijali ... niektorí natrvalo, iní na čas. Tak začína profesionálna "deformácia".

Chcem sa však spýtať, či dokážeš pomenovať jediné ochorenie, ktoré západná medicína dokáže skutočne vyliečiť (tým nemyslím dokaličiť človeka) - tak, že už nikdy u "vyliečeného" jedinca nedôjde k recidíve.

To, čo ti ponúkol na prečítanie Sokretes25 nie je žiadny blud. Prístroj mám odskúšaný na sebe potom, čo ma doriadil lekár, keď som už nemala žiadnu alternatívu a tiež nie je omyl, že napr. rakovinu spôsobujú určité vírusy.

Čo sa týka očkovania, mne nevadí, keď sa lekári budú očkovať aj 3x denne, keď je to také super, ale prečo by malo byť povinné - podľa toho, ako je účinnosť očkovania proklamovaná, to nemá logiku. Myslím, že sú lekári, ktorí to chápu a rodiča po odmietnutí očkovania nenahlásia, ale sú aj takí, ktorým nejde o princíp, ale o to, aby predávali produkty, za ktoré berú nemalé provízie od farmaceutických firiem. A ak nebudeš súhlasiť, tak len pripomínam, aby si si prečítala postoje pána MUDr. Kollára - jeho protest bol ukážkou toho, za aký "materiál" považujú mnohí lekári pacienta.
neznámy
neznámy » joulutahti | 9.7.2015 08:47
ako môžeš niečo zaryto tvrdiť, že je to tak, a keď ti niekto iný ponúkne informáciu a iný pohľad, prvé čo napíšeš, že sa ti to nechce čítať (asi nie si zvyknutá veľa čítať -PUH-), potom, že vo vete je nejaká chyba, akoby si bola bezchybná a všetkému perfektne rozumela. a nakoniec ťa nezaujímajú ani "populistické" videa. ak to spôsobilo vzdelanie, tak je otázne či ti vôbec pomohlo. možno ti zabezpečí slušné živobytie, ale to podstatné (pre spoločnosť) ti možno práve zobralo.

najnovšie poznatky aj v medicíne sa točia okolo frekvencií - magnetorezonancia, polarizované svetlo (biolampa), rozličné diagnostické prístroje až po "fotenie" aury. frekvenciou sa dá rozložiť voda na vodík a kyslík a to akustickou, elektromagnetickou (magnetickou), alebo priamo elektrickou. dôležitá je presná frekvencia na ktorej drží táto väzba. záleží na informácii - frekvencii. dá sa zrútiť most pomocou frekvencie pravidelného pochodovania, dá sa rozbiť mokrý pohár od vína jemným hladením prostom po jeho okraji. údajne projekt HAARP vytváral umelé zemetrasenia pomocou elektoromagnetickej frekvencie. počas druhej svetovej vojny už mali vraj silnú akustickú zbraň s nízkymi frekvenciami, ktoré keď rozrezonovali človeka, tak dostal infarkt.

chápem aj tvoj názor na duševné príčiny chorôb, pretože hĺbka ľudskej duše sa na bežných školách nevyučuje. ani astrológia a ani energetické systémy jemnohmotných tiel a kolektívne príčiny a súvislosti. s vírusmi je napr. spojený Neptún. jeho kvalita je obsiahnutá aj v 12. dome - tom najkolektívnejšom. takže to neznamená, že nákaza je čiste náhodná a môže za to len vonkajšie prostredie. s vedomou zmenou myslenia, alebo energetického systému sa dejú so zdravím zázraky a to prakticky okamžite. mám s tým osobné skúsenosti, nie teoretické poznatky.

a namiesto gastrointestinalny trakt stačí keď napíšeš tráviaci trakt. ale aj tak som nepochopil čo si chcela povedať prvou vetou
joulutahti
joulutahti | 9.7.2015 09:50
pozri sa - nam vela veci vtlkali do hlavy, co je napr. aj proti farmafirmam- vtlkali nam vyhybat sa nadmernému predpisovaniu antibiotik (to, ze tak niektori dr. robia je uz ich chyba, nie medicíny ako takej - dnesnej)...takisto sa velky doraz u deti okrem povinného ockovania (kvôli zabezpeceniu kolektívnej imunity , aby patogen cirkuloval co najmenej - inak najnovsie sa objavuju ochorenia -osýpky v nemecku, difteria v spanielsku...zahadne nejaky cas po tom, co klesla zaockovanost...) ale ked tomu nechcete verit, ze to ma vyznam tak neverte...len je to trochu nefer voci ostatnym, co sa nemozu z vaznych dovodov dat zaockovat (onkologicky chore deti , deti s vaznym imunodeficitom a pod...)....dokoncim - velky doraz je okrem ockovania aj krmenie materskym mliekom namiesto tych nahradnych, ktore su drahe a vyrabaju si ich farmafirmy....to by bolo zisku...a i tak pediatri odporucaju hlavne dojcit...dalo by sa pokracovat, ale....

lekari, co nahlasuju rodica co neockuje maju zo zakona povinnost...ak to tak neurobi, tak si sam koleduje o problemy...a preco by si ich mal robit na ukor niekoho iného? to nech si daju po pravnej stranke dokopy kompetentni, netreba skaredo pozerat na lekara...

podla mna je napr. aj trochu krute zhadzovat vsetko na lekara, ze ma dokalicil ...dobabral...to myslim tak vseobecne...ved v prvom rade clovek sa ma starat...ked si len tak vezmeme diabetikov , ktori nedodrziavaju diety...atd...priklad.

este k prvému odstavcu- ak sa tak tvaria niektori jednotlivci (=neomylne), tak opat treba hladat chybu v charaktere, nie v povolani, ktore si dotycny vybral..a v kazdom povolani sa najde taki aj hentaki....).ja teraz hovorim o medicine a o tom, ze ide dopredu, aj ked je toho vela co zlepsovat (uz sa opakujem)...a len tolko, ze ma mrzi, ak si niektore vydobytky ktore fakt funguju ludia nevedia cenit a ignoruju ich (ockovanie)-1000x tu mozem napisat - porovnajte si minulu dobu, kedy tie choroby boli, a ktore akoze zmizli odkedy sa proti tomu dlhe desatrocia ockuje....

medicina sa ani nesnazi hrat na nieco, co dokaze uplne vyliecit bez toho rizika navratu....to ti ziaden lekar nevie zarucit...
Stránka:
< 4 5 6 7 8 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...