mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Zdravie a výživa - 

Video o očkovaní

neznámy
neznámy | 17.7.2015 16:59
nj suvislosti mam velmi rada nielen v oblasti zdravia :)

trochu som to nepochopila-čo to znamena ta pochopena kvalita 6.domu ?
čo sa mam naučit robit- prakticky ? dakujem
neznámy
neznámy | 17.7.2015 17:01
a u teba s tym kt. aspekty pravdepodobne suvisia ? s celost. medicinou ?
neznámy
neznámy | 17.7.2015 22:01
podla mna to s konkretnymi konstelaciami nesuvisi... skor to suvisi s tym, ze cloveku klasicka medicina nepomohla a je dajme tomu racionalnejsie zalozeny, tak hlada niekde inde...a co mu pomoze, tak k tomu zacne mat sympatie...-PUH-
neznámy
neznámy | 17.7.2015 22:33
je to aj o osobnom pohľade na astrológiu a každý sa na to pozerá z pohľadu svojej filozofie života. zistil som jednu zaujímavú vec, že možno všetko utrpenie človeka pramení len z existencie ega. ego predstavuje tiež obmedzenia nášho vedomia a teda aj poznania, schopností a síl. v polarite 6. a 12. domu sa rozpúšťa ego. v 6. sa "cvičí" pokora a služba druhým. služba je najsvätejšia vec vo vesmíre. to asi súvisí s tým, že človek svojim konaním žije za hranicami svojich vlastných potrieb a túžob, žije v harmónii s realitou, že všetci sme jedno. pochopenie nejakého domu myslím pochopenie nejakého kozmického princípu. ak človek pochopí (napr. 6.dom), čo je to vlastne pokora, tak už nebude trpieť pocitom podradenosti, obmedzenia a nedostatku radosti. to všetko je len forma ega. ego je pocit oddelenosti. niekedy sú to príjemné pocity vínimočnosti, ale to je len ilúzia. rovnako je to aj s pocitom menejcennsoti. ak sa človek zbaví týchto okov, zažije pocit ľahkosti a slobody. pokora je tiež pravý pocit sebahodnoty. nikto ťa nemôže zraniť svojim hodnotením, alebo postojom k tebe ak máš pokoru, pretože definovanie osoby určitou hodnotou, či už priamo slovne, alebo prístupom je vytváranie určitého rámca osobnosti, vytváranie hraníc - individuality. zraňovanie nášho ega je nevedomé spochybňovanie našej hodnoty a nevedomé stotožňovanie sa s tým čo o nás povedali, alebo ako sa k nám niekto chová. veľa ľudí neprijíma skutočnosť neexistencie ega, pretože si to nedokáže predstaviť. je to logické - museli by byť niečo ako boh. ďalej sa ego prejavuje chcením a túžbami. je to veľmi náročná oblasť, ale naše túžby nás robia nakoniec nešťastnými. ak človek náhle zažije pocit zbavenia určitej túžby, zažije pocit, ktorý by definoval slovami "ja nemusím". na úrovni jemnohmotných energií v čakrách sú to mantinely nášho poznania cez ktoré nevidíme nekonečné možnosti radosti. je to určitá forma jemnohmotného kŕču. kŕč sťahuje do seba a pohlcuje energiu. paradoxná realita existuje aj v tejto rovine: chceš naplniť svoje predstavy, zbav sa toho chcenia a uvoľníš obrovskú mentálnu energiu, ktorá dokáže naplniť tvoje predstavy :) ja osobne tomu nerozumiem do špiku kosti, možno by som to preto ani nemal písať, ale píšem to preto, pretože pripúšťam, že existuje poznanie, ku ktorému som ešte chápaním nedošiel. ale aby som to zhrnul a vrátil sa do 6. (12.) domu, tak s rozpúšťaním ega sa v nás rozvíjajú nové možnosti, aké sme v iných domoch nikdy nezažili a nerozvinuli a to je navonok paradoxne v rozpore s obmedzovaním a prispôsobovaním.
neznámy
neznámy | 18.7.2015 14:13
a ako človek pochopí čo je pokora ?
a ja by som služila druhym, len cela tato spoločnost je uplne naopak nastavena- aby
zdoraznovala sebectvo a oddelenost


a to nehovori budhizmus - to s tym egom a utrpením ?
neznámy
neznámy | 18.7.2015 20:39
najlepší je asi príklad pokory k Bohu. poklona by nemala byť vyjadrením kajania sa pred niečim "trestajúcim" akoby sme boli niekto malý a slabý s povinnosťou držať hubu a krok. poklona by mala byť vyjadrením hlbokej lásky, otcovskej dôvery a odovzdanosti najvyššej ochrane. takto nejak vnímam aj pokoru. všetko vychádza z tohto základu - z lásky. pokora je možno niečo ako "produkt" lásky. ak si vedomie nalaďujeme touto vibráciou, postupne sa nabaľujeme ostatnými pozitívnymi kvalitami. ak začneme pestovať ego, je to ako mechanizmus, v ktorom rastie jedna temná kvalita a tá sa stane základom pre ďalšiu o niečo horšiu kvalitu. neviem presne poradie, ale patrí tam sebectvo, strach, závisť, nenávisť, a to všetko je cesta, ktorá nás dokáže úplne zlikvidovať a premeniť. stačí sa pozrieť kam dospel prakticky tento svet.

pokora je tiež vnútorná čistota o ktorú sa nemá čo zachytiť a nedotýka sa nás ani hanobenie ani chvála.

v službe druhým potrebujeme práve tú pokoru a neupínať sa na to nakoľko si to ten druhý zaslúži. rozum hovorí nebuď sprostý, ale srdce nerozmýšľa. srdce cíti. rozum niekedy nerešpektuje srdce a nedá mu priestor. treba sa vedieť tešiť aj z pomoci, ktorú si ten druhý až tak neváži a nečakať, že nám bude zaviazaný, alebo nejak moc vďačný. nerobíme to predsa pre seba. to už je jeho problém aký bude. a spoločnosť sa nezlepší ak budeme k sebe ľahostajný, ale bude to ešte horšie.

a to nehovori budhizmus - to s tym egom a utrpením ?
to by mala hovoriť každá pravá duchovná línia. pokiaľ nie je časom zdeformovaná, alebo umelo vypestované "pseudo", ktoré manipuluje s "duchovnou teóriou" atď.
Stránka:
< 7 8 9
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...