mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Už žiadne ŠEDIVÉ vlasy

neznámy
neznámy » marcie | 29.3.2015 13:15
Keď bola moja veľká dcéra malá, šila som jej veľa, šaty, sukne, kabaty, klobúky... A potom prišla do veku, že už nechcela nič šité, iba z obchodu-NOOO-
No a nekúp jej to, keď je to vo výpredaji za 5 evri bez roboty;)

Mladšej som už nešila vôbec. Teraz má 10 a prejavila záujem, nech jej niečo ušijeme. -PUH-
lak
lak | 30.3.2015 02:28
:D doma site veci su najkrajsie.. a navyse originalne.. :) aj moja mamka sila :D

keby som mala bozsku trpezlivost, tiez sijem.. ale mam dost uz aj z prisitia gombicky alebo cipky..-ROFL- :D
neznámy
neznámy | 30.3.2015 04:43
no z dediny som aj ja takisto. :)
mne sa pacil casopis Dorka, recepty na varenie boli zriedkave , nie ako je to teraz v casopisoch pre zeny-LOL- uprimne povedane tie ma malokedy zaujimali, ale bol tam napriklad postup batikovania, postup pri zhotoveni obrazov, zavesy, dokonca rozoberali rozne chemicke reakcie, uhackovane plavky, hackovane vzory, strikovanie. Je pravdou, ze dnes by sa to asi neuvitalo, lebo vsetky tieto veci vyzaduju vela casu. ludia ked si maju prepocitat cenu prace, tak to nema cenu venovat sa niecomu takemu, aj ked praveze venovat sa niecomu takemu dava zmysel.:)
neznámy
neznámy | 30.3.2015 04:49
za komancov ku nam do dediny nenosili nic, iba chleba, detske vyzivy, jogurty a termixy, zartujem, zmixovany tovar do obchodu. Topanky dvojakeho druhu si vsak nepamatam.
Pamatam si vystavy drobnochovatelov a okrasneho vtactva.
Takisto si pamatam, ze sme chodili hravat ping-pong do dedinskej klubovne.-LOL-
marcie
marcie » lak | 30.3.2015 09:22
ešte som teraz natrafila na ajurvédsky čaj BHRINGARAJ - rast vlasov, kde okrem rastu vlasov je uvedené že zabraňuje predčasnému šediveniu vlasov, tak môžeš vyskúšať, ja mám s ajurvédskymi čajmi dobré skúsenosti :)
lak
lak » marcie | 30.3.2015 15:09
dakujem, marcie :D ja uz vyskusam asi naozaj hocico, len aby to vyslo :D
neznámy
neznámy | 31.3.2015 12:40
Existovala takýá príloha, že Dorka pre ženy..Tam boli všetky možné ručné práce. Neboli sme doma na tie čipky a obštrikované od hlavy po paty, ale - bolo to krásne nafotené, zretelne popísané, proste tie redaktorky z časopisu Slovenka a Dorka, to malo úroveň. Mamina to odoberala, tak viem. Ja som potom so sestrami kupovala časopis DIEVČA a EVA, tam je jedna manekýnka z mojich čias šefredaktorka tuším dodnes. To boli zase nápady, všelijaké odpozerané kreácie zo západu, už sme si neumývali vlasy práškovým brezovým šamponom čo sa zarábal na kraji umyvadla s vodou, ale som sa ako slečinka stajlovala, kulmovala, prišli tužidlá, aj farebné, tekuté, tieklo nám to po rukách až po lakte, a lepilooooo, ale - to muselo byť. Na hlave trvalá, ako Marika Gombitová ked spievala na lýre Študentskú lásku.. No sranda to bola
Dneska sa nosí všetko a všade a je to škoda. AKo píšeš, batikovat sme sa učili snad všetci a je to super technika, krásna, ale dnes sa s tým nikto nechce špinit, hrnce, lavory nikto nemá čas a chuť rozťahovať. Ideš a to tričko ako tu niekto písal si kúpiš za 5 eur !! čo na tom že sa po dvoch vypraniach natiahne jak plachta do ktorej moja babka zbierala ďatelinu - vyhodíš a hotovo
Potom že je Zem zapalešená odpadom, umelinami, farbami, chemikáliami, atd atd
Stále dokola by sme to mohli rozoberat. To nie je len nostalgia a spomienky na staré časy ako mi je lúto za tesilákmi, ale aj o ekologii je to
ked prišiel na rad krimplen, dederon a diolen - to už bolo o inom, ženy sa potili, ale nekrčili - žehlenie začalo miznúť a dnes sa žehlí minimálne
Ale tie výrobky z ropy sa samozrejme podpisujú aj pod naše zdravie. Aspon ja som si tým istá-WINKIE-
neznámy
neznámy | 31.3.2015 16:34
k umelej hmote mam ambivalentny vztah, tak ako skoro ku vzsetkemu, na jednej strane uplna neznasanlivost a na druhej sa mi paci svojou bezcennou vulgarnostou, ktora vsak ked je povysena a ma cenu, stava sa drahokamom. Len ma napadlo, ze ked sa zo vsetkeho co je z umelej hmoty stane nieco nevidanej ceny a krasy, ludia by uz asi sotva vyhadzovali hocico vyhotovene z umeliny. Zaujimave, ako vseobecne vnimanie ludi a dostupnost hocicoho dokaze usmernit ich spravanie, nie? Kebyze sme mali umeliny nedostatok, tak aj nasa planeta pookreje:)) pripadne, keby sa zmenilo nase vnimanie, a uplne inak by sme na nu nahliadali ako na nieco co ma vyznamne druhotne vyuzitie pre cloveka, nekoncilo by to v kosi, ako vsetko, co nevieme vyzuzit, mnozstvo odpadkov hovori len o nedostatku nasej kreativity. A dederon sa nosil aj v minulosti, tych spodniciek, a bluzok, co mali dievcata, plne skrine.
K vareniu mam tiez rozporuplny vztah, na jednej strane sa mi paci, lebo je to nieco manualne, tvorive, na druhej, ked je toho vela, mi to pripada, ze ludska existencia je zredukovana na travenie. Ale zase domace rezance, rezane rucne, roznej hrubky, domace parene buchty a parene knedle, to by som chcela mastering nieco take.:)
neznámy
neznámy » lak | 8.4.2015 14:15
Ahoj , skúšala si prípravok REPAREX? ja osobne na sebe nie ale otcovi som skúsila a super výsledky☺
lak
lak | 8.4.2015 15:29
dakujem, maruska :) a vysledky boli trvale?..
neznámy
neznámy » lak | 13.4.2015 13:53
Včera jsem dostala "babskou" radu z vesnice: Vtírat do vlasů jablečný ocet!!!:):)-YES-
neznámy
neznámy | 13.4.2015 14:10
Pekne si to napísala, ano, množstvo odpadkov je vlastne velkým ukazovateľom - všetkého možného, aj absencie kreativity, súhlasím.
Je zaujímavé ako ľudia podliehajú roznym trendom, bio štýlom, kozmetike, surovej strave, ale zväčša tomu čo je moderné, čo sa nám masívne dostáva do hláv kalerábmi tlačenými v reklamách, ale do špiku kosti to nejde a o skutočnom ekologicko-bio základe nemože byt ani reči. Pretože bývame moderne, využívame všetko na elektriku, doprajeme si pohodlie z každého pohľadu, na túru dnes nikto nejde v keckách s chlebníkom a fĺašou vody, tá doba proste pokročila tak že sme pretkaní tou umelinou a všetkým z ropy lacno dostupným, nedá sa to ani zastaviť. Kto by chodil v lanovej košeli, na obed by sa uspokojil s posúchom, čas trávil hodiny lopotou ktorú nahradí za pár minút stroj - je dnes čudák či chce alebo nechce.
Aj ľudia bývajúci na lazoch a vedúci zdravý BIO život, si ked decká dosiahnu školopovinný vek - musia kúpiť terénne auto aby prešli po výmoľoch a vozia ich do školy, presne ako my tu v meste to robíme. Nikto nejde peši v krpcoch 7 km ráno a 7 poobede.. to sa nedá zastaviť proste.
lak
lak | 13.4.2015 15:08
dakujem :) ako casto? ako dlho? :)
neznámy
neznámy » lak | 14.4.2015 23:01
No, to jsem se zase dozvěděla. Jak dlouho? Prý, jak je potřeba. Každý den, pěkně si do vlasů vetři na noc, nebo jindy, když máš čas. To budu mít mokrou hlavu? ptám se. Jemně! - :)Já to schválně zkusím, myslím, že budu kapku páchnout.
lak
lak | 14.4.2015 23:06
no ten pach bude asi problem :D potrebujem na to izolaciu..-ROFL- mozno staci intenzivne vikend, co povies? :D
neznámy
neznámy » lak | 15.4.2015 21:14
Těžko říct - já to zkusím natírat kdykoliv budu delší dobu sama doma, nebo s někým, kdo to vydrží. Koneckonců, jsou horší pachy, ocet bezjablka například. -Je to dostupné, ale trochu mi:) vadí, že mi tu radu dala "babka" celá šedivá. Ale ona je prý šedivá schválně, má hodně vlasů a sluší jí to.:)
lak
lak | 16.4.2015 08:16
:D tak ja teda radsej pockam, ake budes mat vysledky ty :) ja zatial budem pit ayurvedu a podam ti spravu -LOL-
milan08
milan08 » lak | 16.4.2015 11:12
je mi 64rokov a ziadne sediny,otec v tom case uz mal polovicu vlasov prec,mozno genetika po matke ta velmi neskoro sedivela.ale kdesi som sa docital ze plytko dychame,preto aj sedivieme.pravidelne si predychavam cakry a uzivam rozne vyzivove doplnky ale nie na vlasy.podla mna je dolezite naucit sa dychat spravne.
milan08
milan08 » lak | 16.4.2015 11:12
je mi 64rokov a ziadne sediny,otec v tom case uz mal polovicu vlasov prec,mozno genetika po matke ta velmi neskoro sedivela.ale kdesi som sa docital ze plytko dychame,preto aj sedivieme.pravidelne si predychavam cakry a uzivam rozne vyzivove doplnky ale nie na vlasy.podla mna je dolezite naucit sa dychat spravne.
neznámy
neznámy » lak | 16.4.2015 11:47
Ale aký zápach? Veď si to vmasíruješ do vlasov a po pol hodine opláchneš vodou. Dlhšie by to ostávať nemalo, lebo aj keď je obsah kyselín nižší, sú dosť agresívne a mohlo by ti to pokožku hlavy popáliť.
A najlepšie je urobiť si jablčný ocot doma - máš istotu, že tam nie sú žiadne stabilizátory a konzervanty.
Stránka:
< 4 5 6 7 8 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...