mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Zdravie a výživa - 

Rastlinné mlieka

neznámy
neznámy | 20.10.2016 08:04
Experimentujem teraz trochu s výrobou rastlinného mlieka, vyskúšala som zatiaľ mandľové, makové, kokosové, ešte mám v pláne ovsené.
Ak je tu niekto taký, kto si robieva rastlinné mlieko a má overené dobré recepty tak šup sem s tým.
Ďakujem. :-)
neznámy
neznámy | 20.10.2016 09:25
Je to velmi jednoduché potřebuješ jen velmi výkonný mixér.
Dobré je když umí 33tisíc ot/min a má sílu přes kilowat.
Užívám tento je pro rostlinné mlíka ideální a mnohem levnější než konkurenční vitamix.
Na slovensku se dá sehnat levněji než u nás. Vyjde na 4.500kč.
Ale je jeden z nejspolehlivějších. Prodává se hojně mezi raw food příznivci. Protože tyto moxéry dokážou tekutinu se zákaldem emulgovat při téchto otáčkách a výsledek je dobrý. Běžné mixéry to jen trošku protřepou ale nespojí. Většina látek pak odejde v lógru po scezení a to je škoda.
Něco se namáčí dopředu něco nemusíš.
Nejčastěji dělám kokosové a rýžové. Zpravidla platí že 1/10 tuhá směs a 9/10 voda. Mixuje se pár minut než se voda začne zahřívat. v těchto mixérech se zahřívání děje třením molekul a po pár minutách je možné v tomto mixéru i uvařit polívku.
http://www.elektro-garden.cz/produkt/blender-g21-perfect-smoothie-red-1500w-akce/?utm_source=google-merchants&utm_medium=cpc&utm_campaign=products&gclid=CKvx-5Xt6M8CFYcW0wod8rMJJw
neznámy
neznámy | 20.10.2016 09:34
To jsou teda parametry...-ROLL-
neznámy
neznámy | 20.10.2016 09:40
Ja mám 900 W smoothie mixér, 23000 otáčok a spracovanie je veľmi dobré.
To ryžové mlieko mi ešte nenapadlo. Ako postupuješ? S akou ryžou? Namáča sa to na ako dlho? Vodu treba scediť, vymeniť? Napíš mi to podrobnejšie.
neznámy
neznámy | 20.10.2016 09:48
Já dělám z vařené rýže zaliju a mixuju. Používám ji do polívek omáček kaší pudinků atd.
Ale dá se dělat tak aby negelovatěla a podobala se míku nebyla kalná tím ryžovým šlamem a to se pak dělá z rýžových vloček. Rýžové vločky mix s vodou scedit. Pak je to mlíko jako mlíko. Vločky by se měly namočit jsou jinak velmi tvrdé. Mně to ale stačí z té vyřené rýže na zjemnění jídle je to ok.
Z rýźové mouky jsem to ještě nezkoušel. Asi to jde ale taky.
neznámy
neznámy | 20.10.2016 09:51
Rýžové mléko je mé standartní "zahušťovadlo" zeleninových polévek.:)

Kokosové mléko mi velice chutná v "masale" + kvalitní černý čaj.
¨
Masala a krabička se směsí sezam + chia semínka v krabičce je v přírodě často moje strava na celý den. Samozřejmě mám u sebe sklenku na urinu.-WINKIE-
neznámy
neznámy | 20.10.2016 09:53
Ja už polievky zahusťujem, aj robím zápražky len s pohánkovou múkou, to by som už nemenila, je to ideálne. Pohánková múka neobsahuje lepok, ryža asi tiež nie.
neznámy
neznámy | 20.10.2016 09:55
nebo nastrouhaná brambora...
neznámy
neznámy | 20.10.2016 09:58
ta se podle mne nehodí do všeho. Není tak neutrální jako rýžové mléko.
Tu používám do jídel "gulášového typu" nebo občas do klasické zeleninové polévky typu "trochu i bramboračka"
neznámy
neznámy | 20.10.2016 09:59
a co míníš pod pojmem krabička?
mohl by to být i sáček? láhev? masalu asi do krabičky nenaliješ. nebo jak to jíš?
neznámy
neznámy | 20.10.2016 10:00
Vůbec zápražky nedělám. Semenama a vlákninou ředím mleté hovězí maso.
neznámy
neznámy | 20.10.2016 10:00
Lepek obsahuje pouze pšenice žito ječmen a oves. Oves obsahuje nejméně alergenní druh lepku pro většinu celiaků je přijatelný.
neznámy
neznámy | 20.10.2016 10:02
Zápražky taky nedělám ale rozmíchám buď tapioku anebo rýžovou mouku v zeleninovém vývaru a tím zahušťuju.
neznámy
neznámy | 20.10.2016 10:04
já myslela na ty zeleninové polévky
neznámy
neznámy | 20.10.2016 10:09
Masalu mám v termosce. Semena v krabičce od čaje.

Jdu si....udělám si pauzu...popiji masalu...občas zobnu semena...pak delší pauza.....urina... . Většinou mi i zbyde.


Teď určitou dobu "ignoruji" klasické stravovací intervali. Jím jen když mám hlad.

V dubnu jsem měl 93 kg , teď mám 83,5 kg - cítím se pružněji. (Nastartoval mi to menší zdravotní problém )

Takřka každý zdravotní problém řeším "hladovkou" , která přejde v určitý druh půstu.

V současné době mi stačí jen třeba jedno jídlo denně. Postupně chci vynechávat jídelní dny. Tam trošku budu hlad ignorovat. Celou tuto proceduru řídím podle mého energetického výdeje.

Například ve fitku začnu vždy strečingem, speciální cvičení. Po tomto cvičení mi tělo oznámí , jestli mám jít cvičit na cvičební stroje se zátěží a nebo jít jen ven.
neznámy
neznámy | 20.10.2016 10:10
Bramboru nepřidávám do polévek kde jsou luštěniny.
Nemám nastudované proč. Prostě mi to k sobě nesedí.-NOSMILE-

Mám rád barevná jídla.:)
neznámy
neznámy | 20.10.2016 10:16
Já řeším zdravotní výkyvy naopak jídlem, dobře se najím.
Je to v souladu s tčm.
Ajurvéda radí diety i půsty.
Ale k mé konstituci mám ověřeno že je lepší příjem vydatných živin. Vývary i maso.
Kdybych držel půst nebudu mít energii na regeneraci. Mám velmi rychlý metabolismus. Vše převádím rychle v teplo které vyzařuju ven. Neukládám žádné tuky. Při půstu bych meněl z čeho brát a spaloval bych vždy jen svalovinu cože je velmi špatný postup.
neznámy
neznámy | 20.10.2016 10:24
Moje hladovka není klasická. Používám urinu. To je prakticky i energetický nápoj.
Vstřebvám ji i zevně. Je to podle mne nejlepší kosmetický přípravek co existuje.
Když ho i vylepším pitím koenzymu Q10. Urinu si ve mne připravím a jednou týdně se promasíruji urinou celý ve sprše. Je to úžasný kosmetický prostředek. nechám tři minuty působit a osprchuji se. Je to i dobrá prevence z hlediska zápachů, pocení.
A pokud jsem po této proceduře v přírodě. Tak pociťuji celotělní "orgasmus " jak to do mne zvenku pere"

Osobně TČM nepovažuji za klasickou alternativní medicínu. Proto se TČM neřídím striktně.

TČM mém v oblibě z důvodu, že pracuje i s "nehmotnem" které umírá společně s našim tělem.
neznámy
neznámy | 20.10.2016 10:46
no vidíš a já se kdysi od tchýně naučila vařit čočkovou polívku s nakrájeným bramborem, možná je to špatně, nevím...
neznámy
neznámy | 20.10.2016 10:46
ale chutná to dobře :-)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...