mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

PMS

neznámy
neznámy | 23.5.2013 08:48
Jeste jednou se vratim k tomu sportu. Nektery mesic to jde a zabira. Nekdy me to doslova nici jen si to predstavit, ze se pohnu. Co jsem ale vypozorovala je, ze mam silne tendence se zdrzovat mezi zenami, skupinkou zen, a jen mlcet. To mi pomaha vzdy. (?) -SHAME-
liena
liena | 23.5.2013 09:55
...no vidíš..čo človek,to iná skúsenosť...ja práve poznám takých žien dosť v mojom okolí a aj u mňa to tak je..preto som si to dovolila napísať...ale netvrdím,že je to pravidlo..aj keď sme všetky ženy,každá sme nastavená trošku ináč :)
..a vlastne táto diskusia je tiež toho dôkazom...každej pomáha niečo iné...aspoň si máš z čoho vyberať ;):)
neznámy
neznámy » liena | 24.5.2013 14:09
Napadlo me, jestli ty zeny, kterym se PMS po porodu upravilo, maji spise holciciky, nebo spise chlapecky :) Holcicky pry "ubiraji na krase". Tak se to alespon u nas v Cechach rika. Je na Slovensku taky nejake takove lidove moudro? -ROLL-:)
neznámy
neznámy | 24.5.2013 14:30
To se pravda řiká, ale neznám takovou maminku, které by dcerka ubrala krásu, všechny jen kvetou. Ale třeba jsou to taky jen ty výjimky, co potrvzují pravidlo :-)
neznámy
neznámy | 24.5.2013 17:47
gravidní samička je pro choutky samečka behěm gravidity použitelná jen částečně. je dost možný že kdyby nezkrásněla a tím nevykompenzovala sexuální nepoužitelnost, vystavila by se tím riziku, že jí otec budoucího potomka opustí
liena
liena | 24.5.2013 22:04
..hmmm..tak z tohto pohľadu som sa nad tým nezamýšľala,či pohlavie detí môže nejak ovplyvniť priebeh PMS po pôrode-CONFUSED-
..no nepríde mi to veľmi pravdepodobné..skôr by som povedala,že to súvisí s materstvom ako takým...môžem hovoriť znovu len za seba - ale nikdy som si neuvedomovala a "nevychutnávala" svoju ženskosť tak intenzívne ako počas gravidity,po pôrode a úplne najviac pri dojčení...to boli chvíle,keď ma vyslovene zaplavovali pocity nehy,láskyplnosti,starostlivosti,harmónie,pokoja a súladu samej so sebou...pri dojčení som dokonca zažívala stavy ako pri meditácii :) - totálne som vypla, neexistovalo nič len ja a dieťa - taká "vyživujúca" energia...bolo to tak uvoľnujúce,priam euforické,že naozaj akékoľvek nepríjemnosti,tenzie a bolesti nemali žiadnu šancu :)
Ako deti rástli,tak sa tieto pocity zmierňovali,samozrejme..no už navždy ostali vo mne zakotvené..a možno práve tento "spojovací článok" so svojou vnútornou ženou pomohol k zmierneniu PMS...aspoň u mňa..netvrdím,že je to pravidlo...určite sú mnohé ženy,ktoré sa dokážu naplno stotožniť so svojím ženstvom aj pred pôrodmi...alebo naopak také,u ktorých sa materstvom nič nezmenilo;)

Čo sa týka toho uberania na kráse,aj u nás sa to hovorí :) ...a možno bude na tom kúsok pravdy...mám dve dcéry a keďže sú obidve krásne, niečo z tej mojej krásy mi určite ubudlo..ale vôbec mi to nevadí :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...