Zdravie a výživa -
Nejzdravější kuchyně
Nustričně vyvážená bohatá na vitamíny enzymy stopové prvky, vlákninu, obsahuje fermentované potraviny dušené i čerstvé, správné koření podporuje trávení, málo tučná bez smažení a pestrá.
foto korejského menu z restaurace kam chodí korejští bosové z hyunadje na oběd.
prakticky jejich domácí kuchyně mají v restauraci korejské kuchaře.
akorát jednu výhradu bych měl. trošku méně chilli.
dávám 3 zlaté vařečky. :)
kuriatko z dvora špikované tymiánom v spoločnosti kuriatok z lesa, zľahunka na masle s korením od pana waldemara grešíka
záhradná cukina z plechu pokvapkaná olivovým olejom s bylinkami - moje "čipsy"
no a tak...
k té cukině bych potřeboval ještě i kus masa.
to jsou takové lehké jednohubky.
no pečené, u mně jenom občas.
kousek ryby by k tomu nebyl špatný
směs obilniny(jáhly) se zeleninou
http://img9.rajce.idnes.cz/d0902/9/9979/9979222_d045c0ed7f3912eda96c6edeb865fb21/images/100_6605.jpg?ver=0
u mně musí mít jídlo určitou kluzkost, omáčkovitost, aby klouzalo do zobáčku
nesmí vysušovat. nejlépe dušené na páře(chřest na woku, špenát..).
http://img9.rajce.idnes.cz/d0902/9/9979/9979222_d045c0ed7f3912eda96c6edeb865fb21/images/100_6764.jpg?ver=0
vlevo ty bílé tyčky jsou těstovina nejspíše rýžové noky.
vpředu polívka v nerez misce tam je normální klobáska chutná to jako naše frankfurtská.
malá miska s rýží ta je ke každému obědu.
pak to zelené nejspíše mořská řasa čerstvá.
nad rýží nějaké výhonky.
jedna miska s klíčky z munga nakládané. pak nakládaná okurka.
ještě jedna nakládaná zelenina a to poslední netuším.
v principu je to z větší části o kimči což jsou různé druhy nakládané zeleniny což je nejpřirozenější probiotikum.
nakládají to do omáček koření a nejspíše i trochy tuku.
jenom malá část té zeleniny je vařená. smažené nic.
jó a tam vpravo vzadu je kousky hovězího nakládané v omáčce. to hovězí je uvařené. je ho ale celkově málo. oni jedí masa velmi málo v poměru k zelenině.
minule jsem měl kousek ryby na zelenině. teď tam bylo tohle hovězí.
ta polívka je už ale skoro prázdná měl jsem jí skoro snězenou když jsem to fotil.
´
je mnohem více plochá než wok ideálně rozděluje teplo. původně je na čapátí ale dá se na ní tepelně zpracovat cokoli. a pak železné pánve. čisté železo. žádný povlak. tava je taky čisté železo. a samozřejmě i litinu. švédskou skeppshult.
so železom (s kovom obecne) nemám v príprave jedla priaznivú skúsenosť, možná len nemám túto oblasť preskúmanú moje nezdary na woku s tým súvisia
jediné čo mám v domácnosti kovové je táto handmade lampa
slúži na pálenie šišiek ihličia má sitko i misku na hrejivé aroma oleje je skonštruovaná dômyselne do detailu dokáže stíšiť plameň sviečky atd. geniálna myšlienka ...... ale vo varení na kove fakt neviem
hoď mi sem foto čo používaš a ten princíp spolupráce kov s potravinou, pls.
chcela by som to pochopiť