mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Zdravie a výživa - 

Materina dúška

neznámy
neznámy | 1.6.2017 15:53
úctivo Vás zdravím,,,chcela by som urobiť sirup,,či olej z materinej dúšky,,prosím teda o nejaký dobrý tip,,,,rozmýšľam,že či mám presypávať kvietky hnedým alebo bielym cukrom a tak podobne,,,,len by som chcela zúročiť vaše skúsenosti s touto bylinkou,,vopred ďakujem za odpovede :)
neznámy
neznámy | 1.6.2017 15:59
Třtinovým přírodním. Výborný je demerara.
Olej slunečnicový nebo sezamový.
neznámy
neznámy | 1.6.2017 16:05
jjj výborne to sa aj doma nájde;)
neznámy
neznámy | 1.6.2017 19:30
Trošku iný postup :) ale mimoriadna chuť

Navážiť rovnaké množstvo materinej dúšky a skorocelu, zmes premiešať; 8PL zmesi zaliať 1l vody, ohriať na 80°C, odstaviť, lúhovať 15-20 min., do plochého kastróla dať 8PL medu, zaliať výluhom a zahusťovať pri veľmi nízkej teplote - nie vyššej ako 40°C, zmes sa má zredukovať o 1/3. Skladuje sa v tmavej fľaši vypláchnutej liehom, v chlade. Je veľmi účinný aj pri záchvatoch kašľa, no príjemný aj na bežné používanie do vody :)
neznámy
neznámy | 1.6.2017 19:55
juchú to si ma fakt potešila,,na takéto niečo som čakala... srdečná vďaka,,bude to iste bomba!-THUMBSUP--HEART--THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 2.6.2017 08:16
:) Ak máš materinu dúšku čerstvú, je dobré opláchnuť ju, osušiť, jemne nakrájať a môže sa dať do medu spolu s výluhom, len potom to treba precediť cez husté plátenko -FLOWER-
neznámy
neznámy | 2.6.2017 15:17
čerstvú,,čerstvú aj ľanové plátienko sa najde,,do teraz som trhala dúšku,,bude to paráda-BOW-
neznámy
neznámy | 2.6.2017 15:43
Mi to až sem zavoňalo -YUMMIE- med vie dosiahnuť veľmi vysokej teploty, ako ho ustrážiš na tých 40? Kontroluješ to teplomerom pre istotu a pripadne občas odstavíš z ohňa?
neznámy
neznámy | 2.6.2017 21:28
Áno, teplomer a hlavne nízka a široká nádoba, aby tekutina mala čo najväčší povrch na odparovanie. Sťahujem ho z ohňa pri 40°C, nechám trocha vychladnúť a tak.. inak to odparovanie netrvá príliš dlho - asi 4x opätovné zahriatie.
neznámy
neznámy | 3.6.2017 00:02
super,,,,,ešte si aj olej vyrobím-FLOWER-
milan08
milan08 | 3.6.2017 06:16
mamskusenosti s rekkovym za studena lisovanim,nesterilizovany.
neznámy
neznámy » milan08 | 3.6.2017 10:35
domýšľam si,že s repkovým...
neznámy
neznámy | 3.6.2017 23:12
Vďaka za tp -FLOWER-
neznámy
neznámy | 5.7.2017 16:24
TU JE VELA TIPOV NIELEN NA SIRUPY A OLEJE http://www.brigit.sk/forum/viewforum.php?f=10 pekné popoludnie : )))

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...