mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Zdravie a výživa - 

Mamografia a jej škodlivé účinky

neznámy
neznámy | 1.12.2012 18:22
To je pravda na oslabenie imunyty posobi najviac stres a aj rakovinové bujnenie najcastejsie vznika po oslabeni organizmu v dosledku stresu, len malokto si to uvedomi, kym pride na to, ze ma nador obdobie extremnej stresovej zataze je davno za nim. Stravu som spomenula preto, lebo ta dnesna je o nicom, vsetko sa strieka obera este zelene, prakticky strava obsahuje viac balastu ako vyzivy. Podla niektorych zdrojov za poslednych 20 rokov klesla vyzivova hodnota potravin o 80%. Ono stres a sucasna strava prekysluju organizmus a su aj vedci http://greenliphe.meu.zoznam.sk/preco-sme-chori-/ , no ked si to precitas vlaste zistis, ze stravou sa da aj ten stres eliminovat a imunita... existuju prirodne produkty organicke, ktore imunitu hlavne tu prirodzenu podporuju. Takze podla mna stravou vies eliminovat vsetky faktory vzniku chorob a teda aj nadorov. Pri spravnej strave nenastane oslabenie imunity ani pri extremnej stresovej alebo inej zatazi alebo to oslabenie imunity nebude trvat tak dlho, aby rakovinove bujnenie malo sancu. :)-YES-;)
neznámy
neznámy | 1.12.2012 18:57
Hmm a preco nepises o pyramidach? Ja im tiez verim, moja svagrina vyuziva reiky aj pyramidu mala postavenu v jednej izbe a spala v nej. Kazdemu vzdy poradi nejaky kamen:) ci nerast radsej to nazvem - este sa urazi...:)
Kazdy urcite aspon niekedy uziva nejake doplnky vyzivy - vitaminy, mineraly apod. Preco si nevybrat organicke produkty, ktore posobia komplexne? Minule som pocula reklamu, ktorejsi farmafirmy, ze na lutein - najviac luteinu na trhu, pre tych, co maju niektore problemy so zrakom, Ale naco im je lutein, ked na zrak je potrebny lutein spolu so zeaxantinom v urcitom pomere? a navyse su to karotenoidy, ktore potrebuju urcie latky aby sa vstrebali a organizmus ich vedel vyuzit. Ale toto ten, co sa o to nezaujima, tak nevie a lekari nikdy nepovedia vsetko...
Su ludia, co vidia auru cloveka a aj zmeny v aure vlastne ukazuju, kde je zdravotny problem.
Diverzifikacia je na to, aby sme ju vyuzivali nie?
neznámy
neznámy | 1.12.2012 19:01
Taky jse si to myslela, ale nedávno mě sestra vyvedla z omylu - lékař ji diagnostikoval boreliózu, aniž by měla klíště. Navíc s ní žila pravděpodobně velmi dlouho a nevěděla o tom, jen byla velmi unavená a často nemocná.

Co se týče mamografie, tak fakt nevím....Záření určitě škodlivé je, ale jednou za rok by to snad nemělo mít vyloženě fatální následky-CONFUSED-Na jednu stranu je medicinský pokrok obdivuhodný, na druhou stranu bychom samozřejmě nic z něj nepotřebovali, kdybychom věděli, jak žít.
neznámy
neznámy | 1.12.2012 21:38
Myslím, že som dosť fundovaná v oblasti potravinárstva a nie všetko, čo je tam napísané, je celkom pravda. Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny existovali vždy, ide len o ich vzájomný pomer v prijímanej strave - a ten má mnoho ľudí dlhodobo nevyvážený ... to všetko si robíme sami, lebo väčšina sa o seba zaujíma skôr zvonka, ako z vnútra. "Hltáme" bulvár a pcháme si do hláv kopu nezmyslov o diétach, o chudnutí, o výzore, o outfite (super slovo, nie? :) ... aká to skvelá slovenčina v našich médiách :D )...
No, neviem, strave pri prevencii voči chorobám až taký význam neprikladám :) ... vieš, aj starí Egypťania hovorili: "Polovica toho, čo zjeme živí nás, druhá polovica lekárov." :D
neznámy
neznámy | 2.12.2012 09:45
:) suhlasim s tebou, sucasne potraviny a aj sposob zivota s obmedzenym pohybom nam nedovoluje zjes toho tolko a v takej kvalite, aby sme iba tym co zjeme predchadzali chorobam. Musime pre to robit viac... A ta slovencina v nasich mediach... skoda reci. Skoda len, ze vsetci ti, co sa zaujimaju hlavne o svoj outfit si neuvedomuju, ze na nom sa podpisuje aj to, cim krmime svoje vnutro a teraz neozaj nemyslim iba potraviny... :)
neznámy
neznámy | 2.12.2012 17:31
No však?:)
Nie, žeby som mala niečo proti komerčným televíziám, no myslím si, že väčšina ich moderátorov by mala absolvovať dlhodobú výuku slovenčiny a to aj s výslovnosťou :D ... lenže - čo narobíme, keď našej populácii (česť výnimkám) stačia povrchné informácie (a Facebook :D ... vrátane tých o výžive, životnom štýle a podobne). Hovorím síce, že život každého je výsostne jeho vec, no i tak mi je dosť smutno keď vidím, čo sa deje okolo mňa. A niečo mi teda aj prekáža - trebárs - alkoholik, ktorý si "prechlasce" pečeň, dostane novú v záujme záchrany ľudského života ... moja dcéra, ktorá ako dieťa nešťastne spadla nemala nárok ani na röntgen ... ak by to vtedy boli lekári urobili, tak by sme boli vedeli, že má zlomený atlas a vďaka tomu, že to nebolo fixované, zrástol sa jej zle a dcéra trpí ukrutnými bolesťami hlavy pri akomkoľvek zaťažení chrbtice ... hmmm ... nejako je to na Slovensku naopak ...
neznámy
neznámy | 2.12.2012 19:26
Ahoj, je mnoho případů kdy lékaři pomohli a uzdravili, je mnoho případů kdy klasická léčba selhala a pomohla léčba alternatívní. Je to individuálné a každá bytost potřebuje něco jiného. Je mnoho spůsobú alternatívnéí léčby, homeopatie, pyramída, léčba energijí, akupunktůra, atd atd. Není důležité jak a jakym spůsobem. Důležité je uzdravení.
neznámy
neznámy | 5.12.2012 18:11
Zaujimal by ma ten Tvoj pribeh,co si pisala do najdise.
Raz som bola na mamografii,lekar mi prorokoval,ked som mala 18,ze neskor moze byt nejaka ta rakovinka.
Su zeny,kt.si daju odstranit oba prsniky,lebo maju strach,kedy to na nich pride.
neznámy
neznámy | 7.12.2012 17:01
Z Vašich príspevkov už na prvý pohľad vidieť / cítiť, že ich autorom je laik. Tento typ ľudí charakterizuje výrok "čím menej toho viem, tým je mi všetko jasnejšie...". Neberte to ako urážku - pred cca 20-mi rokmi, keď som sa začal zaoberať o. i. aj alternatívnymi možnosťami liečenia (patril som napr. k prvým priekopníkom v SR, ktorí pomáhali presadiť v oficiálnej medicíne terapiu energiou lineárne polarizovaného svetla), som mal pár podobných, ničím nepodložených názorov. Odvtedy však ubehlo veľa času a štúdiom, sledovaním "všetkého možného", včítane najnovších objavov na poli vedy, medicíny a techniky, ako aj kontaktom s medicínskymi kapacitami som sa mnohých nepresností zbavil a v niektorých (správnych, i keď všeobecne neveľmi rozšírených) názororch utvrdil.
Hlavne som si overil, že aby sa človek mohol k nejakej problematike fundovane vyjadriť, mal by mať čím viac poznatkov a skúseností, a to nielen z jedného odboru. Že je to náročné? Je! Ale iba tak sa dá predísť šíreniu nepresností, domnienok, pocitov, omylov, mýtov či bludov, resp. laických a subjektívnych názorov, prameniacich z nedostatku poznania či skúseností. A že sa šíria čím ďalej tým viac predovšetkým na internete, je úplne pochopiteľné - je to úplne jednoduché, zadarmo, nevyžadujú sa fakty atď. Potom to často dopadne tak, že nezmyselné a falošné informácie (hoaxy), ktorých dlhý zoznam môžete nájsť napr. na www.hoax.cz, musia vysvetľovať a naprávať odborníci (odporúčam túto stránku sledovať a o tom, čo sa dozviete, najmä kriticky ROZMÝŠĽAŤ!!!).
neznámy
neznámy | 7.12.2012 17:15
Tiež viem všeličo vyčítať na prvý pohľad..už z jedného príspevku -THUMBSUP-

Tým že som laik sa netajím. Nikto sa tu nesnaží fundovane vyjadrovať..Ani odborne. A písať si svoje názory - na to je táto diskusia. Do diskusie bolo dané, aby ľudia písali čo si o tom myslia. Zaručené návody a presvedčenia opísané z hoaxov tu nikto nemal úmysel šíriť. Na tomto poli nie je veľký priestor, a ja ani nemám úmysel aby som niekoho poučovala, rozpisovala sa do podrobností o konkrétnych prípadoch a hanobila. Debata je anonymná, niet dôvodov na osobné vysvetľovania prečo sa prikláňam práve k tomu a prečo k hentomu. Ja mám na svoje názory "dôkazov" a dôvodov dosť, rokmi overené "štúdie" ( v mojom okolí) s konkrétnymi výsledkami. Tie sú dôležitejšie, než kontakt s medicínskymi kapacitami. Vy máte svoju cestu a ja svoju.
neznámy
neznámy | 7.12.2012 19:34
Hmm... poznam pripad, ked po transplantacii pecene si to dotycny clovek prakticky nevazi, lebo pije dalej...
Neviem, ale myslim, ze po pade by malo byt RDG povinne, len nie vzdy to rodicia vedia... nieco si jednoducho musime vyhadat. Po pade deti, dokonca aj ked RDG nic neukaze, tak by sa dane miesto malo fixovat alebo preliecit, nakolko dieta ma este na mnohych miestach miesto kosti chrupavku, takze nie vzdy je viditelne poskodenie. Nie som lekar, takze to neviem vysvetlit lepsie, len tak si to pamatam, ked mi to hovoril traumatolog a aj fyzioterapeut, ked som za nimi chodila s mojimi detmi. Pri vnucatach budes mudrejsia. Ale stretla som sa s tym, ze detska lekarka ma neposlala po pade mojej dcery na RDG, len ja som dlhe roky pracovala v nemocnici, sice na financnom oddeleni, ale v nemocnici, takze navstivit, ktorukolvek pohotovostnu alebo odbornu ambulanciu aj bez vymenneho listka, pre mna nebol problem.
Na Slovensku je to tak... ked nemas znamosti... musis mat na uplatky. Je to smutne!? ci skor na zaplakanie!?...-SAD-
neznámy
neznámy | 7.12.2012 19:46
Viete, som laik a mam osobne skusenosti tym, ze samotny lekar ma posle za liecitelom, lebo on nesmie pouzit metodu ci postup, ktory nie je oficialne uznany... Viete niekedy mam pocit, ze medicina smie iba tolko, co jej dovolia farma firmy a to je iba jeden velmi lukrativny biznis.
neznámy
neznámy | 7.12.2012 22:12
s tym suhlasim, ze hlavne pri svojom zdravi treba kriticky rozmyslat a byt hlavne opatrny...lenze treba si polozit otazku, ze preco tie "hoaxy" vlastne vznikaju? nie je to nahodou preto, ze klasicka medicina ani zdaleka nepozna na vsetko odpoved? a to nehovorim ani o vplyve roznych farmaceutickych firiem, ktore chcu z pacientov co najviac financne vytazit...
neznámy
neznámy | 8.12.2012 06:35
No, toto bola skôr neodbornosť lekárky ... dala dohromady 2 stoličky a moja dcéra na nich ležala, lebo mala hrozné bolesti hlavy. A spomínaná lekárka na ňu pozrela so slovami: "Chúďa, ako trpí, tak mi je jej ľúto." A keď som ju prosila o nejaké vyšetrenie, tak ma surovo odmietla s tým, že má detskú migrénu a že koľko detí popadá a nič sa nedeje ... že načo ju zbytočne ožarovať ... ďalšia detská lekárka ju poslala na endokrinné vyšetrenie s tým, že jej to osobne vybaví, pretože sa to malo udiať v Banskej Bystrici - mimo miesta nášho bydliska ... to vybavovanie sa natiahlo o 18 rokov ... a ešte stále sa jej to nepodarilo vybaviť:D ... áno, v hre boli vždy prachy ... poisťovňa by zaplatila za vyšetrenie do Bystrice a tým by predsa odliala peniažky lekárke, ku ktorej dcéra patrila.
Potom som s ňou bola v Bratislave u homeopata a činnosť štítnej žľazy jej ako - tak upravil.
Áno, na Slovensku je to tak ... lenže ja som človek, ktorý si dokáže presadiť kopec vecí aj bez známostí a pritom slušne. To, že chrbtica môže byť zlomená ma nenapadlo preto, lebo vtedy ľudia často zvracajú, upadajú do bezvedomia a podobne ... proste tie príznaky tam neboli, tak ma to pomýlilo a dovolila som, aby mi lekárka diktovala, čo nemám urobiť ...
neznámy
neznámy | 9.12.2012 14:48
-YES-
práve... tolko deti popada a nic sa nedeje... ale detska migrena? Aj migrena ma svoj dovod, to, ze vela zien sa o to nezaujima, este nie je dovod, preco neverit, ze sa to da liecit. Mojho syna tiez zacala pravidelne boliet hlava, ked mal asi 8 rokov. U neho to bolo psychickeho povodu, ale boli sme na vysetreniach v roznych ambulanciach, kym sme vylucili rozne ine priciny. A vyriesili sme to tak, ze sme ho dali prelozit k inej jazykovej ucitelke. Problem mali aj on s ucitelkou aj ucitelka s nim. Bolest hlavy sa uz neopakovala. A ked sa po dvoch rokoch znova stretli v jednej triede, uz nemali ziaden problem...
Hmm jeden pan tu pisal, ze vidiet, ze sme laici... ono to je pravda a ja nehovorim, ze neverim diagnostikam, ja chcem vediet, ci som zdrava a pravidelne chodim na preventivne prehliadky, len ja rozhodnem ako si co dam vysetrit a ktoremu lekarovi uverim. Ono niekedy je to aj o peniazoch, teraz vsak nemyslim uplatky, tie nedavam... Lekari, ktorym verim, ich neberu :), ide o to, ze nie vzdy doverujem klasickej zapadnej medicine a tie ine, (podla mna v niektorych pripadoch ovela ucinnejsie, hlavne preto, ze zapadna medicina tie pripady nelieci iba predlzuje agoniu) si musim zaplatit z vlastneho vrecka, takze solidarnost zdavotneho systemu... ale ja chcem byt vyliecena a nie liecena...
neznámy
neznámy | 9.12.2012 16:44
;)nečítala som všetky príspevky, takže neviem, že niekto povedal, že sme laici ... no sme, ale to neznamená, že sme aj hlupáci :D ... kedysi, po strednej, som chcela ísť na medicínu, no potom som sa rozhodla inak ... a dnes už viem prečo - myslím, že by som bola veľmi nekonvenčná lekárka, čo by sa mi v "systéme nemuselo tolerovať". Dnes už viem, že sa síce chválime obrovským množstvom vedeckých poznatkov, na druhej strane ma určitým spôsobom teší, ako málo vie, hlavne západná medicína, o liečení človeka a potichu dúfam, že to tak aj ostane ... bol by veľmi nebezpečné dať do ruky tak mocnú zbraň ľuďom dnešných čias ... teraz nehovorím o jednotlivcoch, ale o väčšine spoločnosti ľudí na Zemi ...
Pochopila som, že telo je zostrojené tak veľmi dômyselne, že ak chceme, tak si ho dokáže zrekonštruovať každý z nás a zrejme v každom veku ... lenže my nechceme ... dali sme prednosť pohodlnejšiemu spôsobu - nech sa o nás niekto postará ... to je asi trest za to, že sa síce rozvíjame, ale tak sa mi vidí, že smerom dozadu ... (znovu, nemyslím jednotlivcov) a nejako sa tempo ešte aj zrýchľuje -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 9.12.2012 19:08
:) ano samo telo, ked mu v tom pomozeme sa vie vyliecit, skoro zo vsetkeho, niekedy akutne stavy, v tom mu treba pomoct... ale samoliecenie nie je jednoduche, povedala by som dost narocne na sebadisciplinu. Bolo jedno obdobie v mojom zivote, ked som trenovala svoje schopnosti, aj liecitelske... musela som...
Odvtedy niekedy zabudam, ze bol cas, ked aj ja som radsej prehltla tabletku, ako by som si mala pomoct sama alebo inak bez chemie. Ved uz len to, ze pouzivame mydlo, sampon, dalsie cistiace prostriedky... uz to je vela chemie, ktora sa nejako do nasho organizmu dostava...
Ale v tom mas pravdu - my, ludia dnesnych cias, vieme dokonale vsetko vyuzit hlavne destrukcne -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 11.12.2012 18:01
Podľa mňa je samoliečenie veľmi jednoduché ... nevyžaduje takmer nič okrem toho, že si prehádžeme rebríček hodnôt a ono to príde samo. Venovala som sa niekoľko rokov čchi kung a liečenie sa spustilo ... môžem povedať, že telo si samé dalo do poriadku obličky, nadobličky a možno aj také niečo o čom ani neviem, že tam bol problém. Stalo sa mi párkrát, že som sa zobudila na to, že v mieste, kde sa telo liečilo, sa mi spustil pulz ... no a vlastne som sa o nič nestarala a poliečilo sa to samé od seba.:)
neznámy
neznámy | 11.12.2012 23:25
Veľmi zaujímavo to tu píšete obidve
Pridávam teda znova aj ja niečo. Konkrétne nevymyslené príbehy, konkrétne postupy a konkrétne mená, teda žiadne šírenie fám, aké mi bolo pripísané - obsah je o tom, ako to ide aj INAK

http://www.badatel.sk/kpm/efektivne-a-netoxicke-metody-boja-s-rakovinou/

http://www.badatel.sk/kpm/osobna-skusenost-citatelky-dariny-s-liecbou-rakoviny/
(treba pozrieť aj diskusiu k článku)

-FLOWER-
neznámy
neznámy | 12.12.2012 22:27
ahoj na teba teraz myslim casto ako si mi hovorila ze to miesto kde robim je zle veru pravdu si mala hanka nemusela som takto tazko ochoriet keby som bola uverila ale ked to je tak tazke.a presne tento pocit co si napisala ze vsetky vys. ignorujes sa prejavil dnes u mna pleskla som kartu a povedala ze uz nic so sebou nedam robit tie vysetrenia co mi robili uplne stacili odber kostnej drene a gastrofibroskopia bez anestezie bol zazitok.lam.....
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...