mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Zdravie a výživa - 

Evolucia ludstva v oblasti stravovania

neznámy
neznámy | 21.8.2015 22:34
parohy ala zuby
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kabar_pižmový

homosapiens typu ´male´ neimponuje zubami ani parohami - to rozhodne!
neznámy
neznámy | 22.8.2015 17:48
Že by tou evolúciou. Keď naši už skamenený predkovia prežili katastrófu s pred 65 mil.r, pretože zjedli všetko čo nezjedlo ich. Neboli vyberavý v strave. A tá východná pologula, jedia tam mäso len v ovela menšej miere, alebo nemajú mäso.
neznámy
neznámy | 22.8.2015 17:52
Jo, naučili sme sa variť a nejeme surové mäso-PUH-
neznámy
neznámy | 22.8.2015 18:00
A maučili sme sa používať zbrane, nemusíme prekusovať tepnu na krku.
neznámy
neznámy | 22.8.2015 19:45
Ja som sa variť neučila kuchárske knižky nečítam, ja v kuchyni (stejne jak v živote) improvizujem. Surové jem - rybu (sushi) a ak by som bola v núdzi zjem čokoľvek jak neandertálec :D ide o prežitie .........

Pokiaľ ide o zbrane, je to mužská vec! jedno je ale isté a to to, že žiadne zviera, ktoré mi kto prinesie do kuchyne svoju smrť neoľutuje.
-YUMMIE-
neznámy
neznámy | 24.8.2015 07:06
Sushi som ešte nejedol ale taký dobrý tatarák nieje na zahodenie-PUH-. Neandrtálec žil neakú dobu po boku homo sapiens, tak nieje náš predchodca ale len ďalšia vývojová vetva (vyhynutá). A zbrane, nemal som na mysli zbrane hromadné ničenia, ale zbraň ako takú napr. kameň, kyjak,nôž vžetko čím môžeš spôsobiť smrť. Píšeš,že nevieš variť a hneď na to žiadne mrtve zviera neolutuje svoju smrť v tvojej kuchyňi.-CONFUSED-

Ja rád varím, keď mám na to chuť, ale mám radčšej keď mi niekto navarí.
neznámy
neznámy | 24.8.2015 07:53
Píšem, že som sa variť neučila a kuchárske knižky nečítam, čo neznamená že variť neviem. Mám rada dobré jedlo a tým myslím také jedlo, ktoré ktokoľvek chystal s fantáziou a láskou - a také je aj moje varenie. Varím príležitostne a možno je to o tom, že - nemusím :)

S tým neandertálcom si mi pripomenul, že mám doma jednu nedotknutú knižku Y.N.Harari: SAPIENS od zvířete k božskému jedinci

Pustím sa do nej, ďakujem ti za inšpiráciu -FLOWER-

PS: zbraňami som mala na mysli čo ty
(zbrane hromadného ničenia sú sarin tabun ale tiež fast food!)
neznámy
neznámy | 24.8.2015 12:23
Tieš nemusím variť, len keď chcem a ako si napísala s fantáziou a láskou. Si mi pripomenula, keď som prvý krát piekol koláč pre syna, vtedy bol v nemocnici, doniesol som mu ho a keď ho prepustili doma som zistil, že jeden kúsok nezjedol. Na otázku prečo ho nezjedol som dostal odpoveď: chcel som si ho nechať na pamätku:),až ma to dojalo.( na tom kúsku už bol penicilín:D vtedy mal syn 6r.)
Takže variť vieš a daj prosím ťa vedieť aká je kniha, či sa oplatí si ju zohnať-FLOWER-
neznámy
neznámy | 24.8.2015 12:40
deti sú kúzelné -YES- a oukej.
neznámy
neznámy | 17.9.2015 12:20
-THUMBSUP-
vevuska
vevuska | 20.9.2015 10:33
že vraj mäso veľmi nebolo kedysi, takže náš národ bol hlavne zeleninový. Mäso bolo len cez dáky sviatok. Chcem tým povedať, že nie sme mäsoví.

A áno, čo sa týka papania - nepapania mäsa, je to len o zvyku. :) Ja som tiež vegetariánka a mäso mi už dva roky nechýba. Práveže sa cítim lepšie, ľahšie, než som jedla mäso. Aj čo sa týka železa, že najviac je v mäse. Vôbec nie. Je aj v zelenine.
neznámy
neznámy » vevuska | 20.9.2015 11:10
Mne mama hovorila, že ona sa od svojej mamy naučila variť iba pár jedál. Žili v chudobe počas 2.sv.vojny a tak ich jedálniček tvorili zemiaky a kapusta. Krava ak bola tak na mlieko, nie na mäso.
Podľa nejakých historických údajom starí Slovania mali ako základ stravy rôzne obilné kaše a lesné plody, ovocie, hríby a pod. Určite ani zďaleka nemali výber zeleniny, alebo ovocia tak ako je tomu dnes.
Videla som dokumentárny film o živote ľudí na tibetskej náhornej plošine, kde sú zdroje čohokoľvek extrémne obmedzené. Tí ľudia tam jedia jednotvárnu stravu v podstate celý život a nevadí im to, lebo život si nestotožňujú s jedlom.
Myslím že s tým zvykom máš naozaj pravdu. My si dnes zvykáme na hojnosť a pestrosť, však lode a kamióny sem dovezú čokoľvek. Lenže tá jednoduchosť je prirodzenejšia a podľa mňa aj zdravšia.
Ešte mi napadlo čosi iné, tiež dokumentárny film o nejakom stredovekom panovníkovi, bohužiaľ zabudla som ktorý to bol, ale to aj tak nie je podstatné.
Ako mladý kráľ vynikal silou a krásou, často ho zobrazovali na maľbách. Postupne aj na základe jeho stravovania, ktoré tvorilo len mäso a koláče v obrovskom množstve, zeleninu nemal rád, sa z neho stal extrémne obézny muž, napokon mal akýsi problém s nehojacimi sa ranami na tele, ktoré hnisali a páchli.
Ku koncu života kruto trpel, bol takmer nepohyblivý a ľudia sa mu vyhýbali.
neznámy
neznámy » vevuska | 20.9.2015 11:51
Jedz, ako dýchaš .. tým sa kedysi riadili :)
neznámy
neznámy | 20.9.2015 12:11
V tomto mi bola doprianá skromnosť, nemám v sebe túžbu spoznávať jedlá ako sushi a podobne.
Mám rada jednoduché, skromné jedlá, ktoré pozostávajú z čo najmenej ingrediencii, najradšej zo surovín vypestovaných u nás...
Jediného, čoho sa neviem zbaviť je závislosť na sladkostiach, prepchávať sa nanukmi a zmrzlinou, to je moja úchylka -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 20.9.2015 12:31
Tak to ja zase áno, veľmi rada poznávam všetko nové, jedlo samozrejme tiež.
Na dovolenke, alebo kdekoľvek ak mám možnosť ochutnať niečo nové, nepoznané, veľmi rada to urobím.
Ale stravujem sa podobne ako ty, veľmi jednoducho, tiež najradšej z toho, čo bolo vypestované v blízkom okolí.
Mne bola zase doprianá iná skromnosť. Sladkosti a polotovary mi nechutia. :)
vevuska
vevuska | 20.9.2015 23:38
máš pravdu čo sa týka jednoduchosti. Odkedy som vegetarián ( zo zdravotných dôvodov), tak som zistila, že jednoduché potraviny mávam na tanieri. A nič mi nechýba. Hoci sprvu som bola v šoku a nazlostená, že z čoho budem žiť :D Keď veľa vecí už nemôžem jesť, ale zvykla som si. Maximálne tri farby na tanieri na obed a je to super. Teda napríklad zemiaky, vajíčko, alebo grilovaný syr a k tomu dáku zeleninu-mrkva, alebo paradajky. Moja mama je z toho nešťastná, že musí veľa premýšľať nad tým, čo môžem jesť, ale pritom je to veľmi jednoduché. :)
vevuska
vevuska » vevuska | 20.9.2015 23:41
I keď je pravda, že keď som mohla všetko zjesť a bola som v zahraničí, tak som si dopriala ich miestne špeciality, bo som labužník :) Aj Sushi som zbožňovala... už dávno som to nemala. Ešteže ryby môžem :D
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...