Zdravie a výživa -
Aká je tvoja obľúbená čokoláda
kvalitní čoko je tak od 60kč za tabulku, 70-100g.
jde o kvalitu bobů jsou to plody které v podstatě hnijí a v určitém stádiu hnití se proces zastaví. pak se to sterilizuje kvůli bakteriím. suší mele atd. technologicky velmi náročné.
problém je vysoký obsah tuku což zatěžuje slinivku.
doporučená dávka je tak 2 čtverečky denně. only. -SAD-
Jinak charakteristiku podle čokošky neřeším, je to blbost.-LOL-
http://img.delikatesy.online/commodityDetailFuture/images/sea_salt.jpg
a belgická leonidas taky dobrá
http://shop.pralinky.com/fotocache/bigorig/4002480-Tablette-noir-70cacao-50g.JPG
lindt dělá i 99% ale to už je moc, nejradši mám 85-90%. i když sníš celou tabulku ten cukr problém není je ho tam u85 jen asi 10gramů. horší je že se jedná o pražený produkt a pražení sacharidů je fakt pro tělo blbé. -SAD- takže fakt jen 1-2 pcs.
http://static.etrend.sk/uploads/tx_media/blogy/290/Nutella%20zlozenie.jpg