mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Voľný pokec - 

Život na hrane

neznámy
neznámy | 18.5.2017 16:06
S tou závislosťou to bolo spomenuté vyššie, nie v mojom príspevku. Ja som nadviazala, lebo to o adrenalíne a adrenalínových športoch je všeobecne známe.
Dnes sú adrenalínové zážitky vyhľadávanou formou, pretože ľudia hľadajú uvolnenie, adrenalín a endorfíny, keďže inak nevedia ako na to. Ale títo chlapíci sú predsa len niečo iné, to nie sú zážitkoví turisti. Preto sa aj stotožňujem s tým, že majú určité mimoriadne vlastnosti. Len mám v hlave otázku ako je to u nich v iných častiach osobností a to nie je inak vidno.
Bola tu položená otázka do diskusie, tak sa zamýšľam.
To čo som písala, je skôr mojim uvažovaním nahlas, nemám uzávery, len nezodpovedané otázky.
Ale v podstate to nie je téma, ktorá by ma priťahovala viac, takže už nemám čo dodať. :-)
neznámy
neznámy » LoveIsTheLaw | 18.5.2017 16:16
Sexy video.. :P (Oleg)
neznámy
neznámy | 18.5.2017 18:46
Já dodávám že taky nemám co dodat.:)
neznámy
neznámy » LoveIsTheLaw | 19.5.2017 00:33
Kazdy je v niecom najlepsi na svete len to musi najst a ak to zdokonaluje vytvori nieco fenomenalne co sa vymyka ludskej predstavivosti az je to za hranicami schopnosti.
LoveIsTheLaw
LoveIsTheLaw | 23.5.2017 22:07
Sorry, za neskorú reakciu...áno, niečo také, čo ty píšeš, som mal na mysli, len to upresním. Podľa mňa to nie je u nich adrenalínový šport, keď už tak dopamínový – minimálne u jedného z nich. Ako sa vyjadrili, oni z toho nepocitujú žiadny strach, ale príjemné pocity podobné ako sú pri stimulačných drogách, napr. kokainu. Odlišuje ich najmä to, že nepotrebujú na vyvolanie toho stavu žiadnu chémiu. A nielen to! V ich prípade je závislosť veľmi ošemetný pojem, pretože pud sebezáchovy, na ktorom je takmer každý človek závislý, oni na ňom pri svojich kúskoch zjavne neboli. Otázne je, či by to dokázali zopakovať aj pri iných extrémych situáciach, kto vie. Týmto ma napadá, či prekonanie strachu, v ich prípade dokonca strachu zo smrti, vyjadruje určitý duchovný pokrok, ako si napísala ty. Viacerí duchovni majstri preukazovali neuveriteľnú odvahu, čo sa môže zdať, že to môže byť znakom určitého duchovného vývoja. Ale asi najlepšie to vyjadril v Životopise jogína od Jógánandy Tigrí svámi, ktorý bojoval (že vraj) s tigrami holými rukami: „Ale tygrů je mnoho druhů; někteří se potulují v džungli lidských tužeb. Z toho, když srazíš zvíře, neplyne žádná duchovní zásluha. Raději buď vítězem nad šelmami nitra!“ Preto pre nich môže byť napr. strach zo straty niečoho väčší ako stach zo smrti...

Čím som si istý, niektoré športy sa aj vedome približujú k duchovným náukám. Napr. niektorí freediveri sú plnohodnotnými jogínmi: https://yogasynergy.com/blog/pranayama-at-its-highest-level-in-the-practical-sense-william-truebridges-world-record-free-dive-to-124-metres-with-only-one-breath/
neznámy
neznámy » LoveIsTheLaw | 23.5.2017 23:16
Keď som písala do tejto diskusie pred pár dňami, tak som tam chcela priložiť jeden odkaz. Ani neviem, prečo som nie.
Ale tak priložím ho teraz. :)

https://www.aktuality.sk/clanok/214853/sampion-v-potapani-bez-dychu-22-minut/
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...