mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Voľný pokec - 

pomožte mi

neznámy
neznámy | 12.2.2014 22:22
ahojte chcey by som sa vás opýtať tých čo majú skúsenosti s kalciovími injekciami..
doktorka uvažovala že mi ich predpíše zajtra mám ísť na kontrolu..
mám dosť strach pretože mám strach z ihie neviete mi pomôcť
kde sa to pichá? na nete som sa dočítala že sa to pichá do žily to mi zavedú kanylu? a bolí to?

Čítajte viac: http://www.zverokruh.sk/forum/zdravie-vyziva/kalciove-injekcie/#ixzz2t93YQnAl
neznámy
neznámy | 12.2.2014 23:29
Nemám s kalciovými injekciami skúsenosti, ale chvíľu som googlil a vyzerá to tak, že sa to pichá naozaj do žily a s tým skúsenosť máme viacerí. Je to trošku nepríjemné, ale nič hrozné, neboj sa nič. Ak máš strach z ihiel tak sa radšej nepozeraj keď ťa budú pichať. Odporúčam Ti ísť občas darovať krv, keď už máš 18, keď zvládneš ihly v odbernom centre tak ostatné už budú hračka :-) A tam sa báť nemusíš tie sestričky celý deň triafajú žily takže to vedia :-).
neznámy
neznámy | 13.2.2014 01:15
No, magnéziové injekcie sa pichajú do zadku. To je ten lepší prípad, lebo na ten proces človek nevidí. Ale kalciové idú tam, kam píšeš, a naozaj sa dávajú aj vypiť. Podľa toho, na aký účel sa užívajú.
Kvôli kanyle sa nemusíš ľakať. Tá sa zavádza vtedy, keď Ti majú v úmysle podať nejaký liek/infúziu viacnásobne počas dlhšej doby. Napr. keď celú noc púšťajú infúziu, a chcú ju púšťať aj na druhý deň, dajú plastovú kanylu, lebo plast je prispôsobivejší ako kov a keď človek v noci zaspí s tou infúziou a napr. mykne sa zo spania, neublíži mu tá ihla.
Ja osobne tiež neznášam ihly a zblednem už v momente, keď o nich doktorka iba hovorí. Zvykla som si jej povedať, že ja sa hneď na začiatku otočím k stene, nech si behá s ihlami koľko chce, len aby som to nevidela, nech to nekomentuje, a nech neviem, kedy mi ide tú krv zobrať. Lepšie to znášam, keď o ničom neviem...
neznámy
neznámy | 13.2.2014 01:27
Vidím, že Ty sa injekcií asi až tak nebojíš, keď máš také odvážne rady.. -LOL-
Vkuse mi niečo rýpu tí doktori do rúk, ale aby som sa ešte z vlastnej iniciatívy do toho hrnula, musela by som mať myseľ masochistu... (Viem, že to myslíš dobre.) :)
neznámy
neznámy | 13.2.2014 08:12
No ja som dostaval magnezium v injekciach do zily na ruke, v predlakti zvnutra. Nic hrozne. Zaujimavy pocit: ten naval tepla po podani :)
milan08
milan08 | 13.2.2014 08:32
nicoho sa nemusis bat.tie injekcie sa davaju pomali bude ti teplucko a budes mat pocit ,ze si sa pocikala,ale spravna sestricka ta nato upozorni.nicoho sa neboj.
neznámy
neznámy | 13.2.2014 09:22
Mne to zas na potlačenie migrény dávali do svalu asi mesiac, každý druhý deň. Asi som tvoju diagnózu ešte nemala, alebo čo. :) Bolo to dosť protivné, lebo ako to pomaly púšťali, tak som chytala do jednej nohy prudký kŕč, ktorý mi trval 15 minút, kým som ho nerozchodila.
neznámy
neznámy | 13.2.2014 10:29
Báječný nápad-ROLL-Když má někdo fóbii z jehly, tak asi těžko může jít darovat krev. Jednou jsem to zkusila, během chvilky jsem omdlela, křísil mě tým sestřiček, domů jsem se sotva dopotácela. Teď když ukazujou v TV záběry z darování krve musím si zakrývat oči, je to pro mě horší než horor....Ale inejkce určitě tak hrozná nebude.
neznámy
neznámy | 13.2.2014 10:43
On to myslel sumichalek určite dobre :)
Toto je inak zvláštne, moja sestra robí odbery krvi už asi 25 rokov, ale sama má problém ísť si dať pichnúť injekciu a ešte nikdy nedarovala krv, ako sa bojí :)
vevuska
vevuska | 13.2.2014 11:52
Ja tiež neznášam pohľad ihly a krvi, zvlášť ak mi majú brať krv. Nesmiem sa na to vtedy pozerať. No najhoršie to bolo asi pred troma rokmi, keď som bola v nemocnici na infúzkách a celý týždeň, bo som mala zápaľ pľúc aj s horúčkou. Vtedy som bola dopichaná skoro všade po celých rukách .... ku koncu mi to už nemali ani kam dať. A to jednu sestričku som skoro zabila, bo mi to tak divne pichla, až ma to bolelo.
Saffiyah
Saffiyah | 13.2.2014 14:54
Vezmi si obyčejnou jehlu na šití, dej ji na chvíli do plamene, až se rozpálí (dezinfekce) a po vychladnutí se pomalu zkoušej píchnout třeba do prstu a vnímej pocity... Ta jehla je oproti injekčním mnohem tupější.
Až si zvykneš na ten pocit, pokračuj někde na citlivějším místě.
Nejvíc bolí pronikání povrchem kůže. Ty ostatní pocity při aplikaci injekce tady už popsali ostatní :)
neznámy
neznámy | 13.2.2014 15:18
bola som na kontrle predpísala mi ich :( zajtra mám ísť na prvú
radšej by som išla na infúziu lebo tam by raz pichli a potom by som mala pokoj ale predpísala mi injekcie lebo musí v pomaých dávkach :( kde sa to pichá?
neznámy
neznámy | 13.2.2014 16:48
Viem, vyznelo to dosť tyransky ale je to jedna z metód. Neviem ako veľmi sa mamatka bojí ihiel, či sa to už dá nazvať vážnou fóbiou. Tak som sa jej snažil pomôcť podľa vlastnej skúsenosti. Pred ihlami má rešpekt asi každý, aj ja, keď som bol malý tak som robil veľký cirkus pri každom pichaní v ambulancii a až do strednej som sa im vyhýbal ako čert krížu :-D. Vtedy sme sa rozhodli so spolubývajúcim, že to vyriešime darovaním krvi :-). Celý čas pri odbere som sa pozeral na ruku a vnímal som čo sa deje, vnímal som skutočný obraz z reálneho sveta s mojou rukou namiesto toho aby som sa nechal uniesť mojimi predstavami o hrôzach čo sa môžu stať. Odvtedy je všetko v poriadku a ihly síce nevyhľadávam ale je mi jedno či bude injekcia alebo nie. Nám dvom s kamarátom to pomohlo. A na také niečo je asi odberná stanica najlepšia, tam tie sestričky majú naozaj slušnú prax v hľadaní žíl. Keď to človek vyskúša tak riskuje že omdlie ako tu bolo spomínané, ale keď to vyjde tak do konca života má po probléme a ešte aj urobí dobrú vec. Podľa mňa to stojí za to. Mamatka má presne môj vek keď som to tak spravil, aj preto mi to napadlo. :-) Nehnevajte sa na mňa za to. Chcel som dobre.
neznámy
neznámy | 13.2.2014 17:03
Podľa mňa to vôbec nevyznelo tyransky, liečiť strach je dôležité. A tvoja metóda mi príde ako dobrá. Ja mám fóbiu z pavúkov, ale už oveľa menšiu ako kedysi.
Veľmi mi pomohlo, keď sme pred 12 rokmi kúpili chalupu. Riadiť tam pivnicu a podobne je vždy éňo ňúňo, toľko statných pavúkov postretám ako nikde inde. :D
Alebo sú tam nekosené lúky, plné krásnych križiakov, velikánskych a vymaľovaných do nádhery. Užívam si to. -LOL-
Ja som bola darovať krv pred rokmi, pretože mojej príbuznej mali operovať veľkú dieru na srdcovej chlopni a lekári od nej žiadali, aby si našla darcov na 5 litrov krvi, lebo operácia prebiehala s mimotelovým obehom.
Bola to čudná požiadavka, ale dobrá motivácia. Vždy keď tú príbuznú stretnem a vidím ju zdravú a plnú sily, hoci pred tým už nevládala dýchať, som rada, že som tam bola. A išla by som zase. Ale po prekonanej borelióze ma už nechcú.
neznámy
neznámy | 13.2.2014 17:11
teraz som sa pýtal niekoho, komu to pichali, pichali mu to do žily niekoľko dávok, tak ako to predpísali Tebe.
neznámy
neznámy | 13.2.2014 17:30
Pre mňa sú injekcie do zadku tie najhoršie, práve z dôvodu , že na to nevidím. :D
neznámy
neznámy | 13.2.2014 17:38
Kým ten strach nemá hlboký koreň tak sa to dá, ale keď je už hlboko tak je to veľmi ťažké. Ale rád vidím, že to funguje aj u niekoho iného :-) Máš pravdu, darovať krv nemôže každý, mňa už tiež nechcú bral som lieky ktoré ovplyvňujú krvné riečište ale čoskoro už bude rok čo som ich prestal brať, tak budem môcť ísť znovu a asi aj pôjdem, človek z toho aj schudne :-D:-D o pol kila :-D ale to už asi píšem mimo tému takže končím :-D.
neznámy
neznámy | 13.2.2014 19:48
No tak to sme už dve:D reagujem úplne tak isto, ako si napísala
neznámy
neznámy | 13.2.2014 21:04
no neviem ci by som mohla darovat krv mam problem zo srdcom a to mi do zili pichnu kanylu alebo normalnu ihlu napojenu na injekcnu striekacku? a to ihla mi vojde cela do zili celou dzkou?
neznámy
neznámy | 13.2.2014 21:09
ja mam zavrat uz len ked mi niekto chyti predlaktie v mieste kde mi vystupuju zily, aj ked si to miesto chytim sama, takze stav na infarkt ked mi beru krv, zvlast po prihode kedy som pri nepodarenom pokuse sestricky zafrkala stenu krvou....injekcie mi zvlast nevadia ale toto je pre mna horor
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...