mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Voľný pokec - 

obdobie hľadania sa seba samého

neznámy
neznámy | 30.7.2015 00:39
Mali ste také? Ako ste to riešili? Ja mám teraz také blbé obdobie, nejako sa mi nedarí prežívať dni úplne zmysluplne, byť šťastná, mať dobrý pocit z dobre odvedenej práce, z dobre prežitého dňa, do ničoho sa neviem "ponoriť" tak, že si poviem, toto milujem, toto ma napĺňa, toto fakt chcem...jednoducho sa mi zdá, že by som bola rada úplne niekde inde, robila dačo iné, ale neviem prísť na to, že čo. Len túžim po tom pocite správneho uspokojujúceho zaradenia sa v živote.
neznámy
neznámy | 30.7.2015 05:35
Otázka znie: čo je "správne uspokojujúce zaradenie sa" .... hlavne to - zaradenie sa
:)
neznámy
neznámy | 30.7.2015 09:55
ze viem,ze citim,ze chcem byt presne tam,kde som,ze robim presne to,co citim,ze nic ine by ma tak nenaplnalo....:-)
neznámy
neznámy | 30.7.2015 10:41
Jasne, že řešili ;-)
Myslím, že je to přirozený proces, kdy se posouváme jinam. A někdy je nejlepší ten proces nechat být procesem, ať se děje. I když se v tom necítíš zrovna nejlépe. A pomalu si tvořit a snít o tom, co bys ráda a JAK by ses chtěla u toho cítit.
Někdy je období, kdy se rodí nové, přitom staré ještě neodešlo a my jsme někde mezi. To může být ten pocit, kdy se nemůžeš do ničeho "ponořit". Já bych tomu dala čas, ať to vysublimuje v konkrétní podobu, na základě které můžeš pak dělat kroky -FLOWER- Tak to řeším já, když prostě nevím... Ale každopádně se řídím vždycky intuicí.
neznámy
neznámy | 30.7.2015 13:40
ja som zase zažil obdobie dlhodobého strácania sa. neviem či to nesúviselo aj s retrográdnou venušou v radixe, ktorá sa v progresiách otočila až v 33 roku života. tam sa začali veci otáčať. venuša sa týka aj umenia a ja som od umeleckej tvorby skoro úplne odišiel a teraz hľadám formu tvorby z ktorej by som mohol žiť. teraz už viem, že inak to nejde a pokiaľ nenájdem odvahu robiť to čo viem najlepšie, nebudem nikdy žiť.

ak si to uvedomuješ, tak je asi to správne obdobie pre zmenu. ak budeš naladená na príjme a budeš mať "zapnuté detektory", tak môžeš objaviť to čo by ťa napĺňalo. niektoré veci nejde urýchliť, ale rovnako sa im nedá vyhnúť. treba byť naladený na tú vlnu, ktorá prišla, ísť vedome s ňou a zachytiť príležitosti, ktoré ponúka v určitý čas.

venuša je tiež o pocite duševného naplnenia, o radosti zo života a schopnosti vychutnávať si život. všetky osobné planétu sú najbližšie k slnku, ktoré symbolizuje našu sebaidentifikáciu, takže aj osobné planéty svojim vlastným spôsobom hovoria o sebaidentifikácii a teda môžu byť aj o hľadaní samého seba. osobné planéty prežívame na vedomej úrovni a základom vedomia a uvedomenia je slnko (svetlo). osobné planéty sú niečo ako najbližší sluhovia slnka, špecifické funkcie vedomia
neznámy
neznámy | 30.7.2015 15:21
tak k tomuto cieľu vedie len jediná cesta a to cesta pokusov a omylov, sedieť a čakať ťa nikam neposunie (logické) ani dumanie nad sebou, chce to reálne! skúšať nové veci (hovorí sa tomu rozšír si obzor), nechaj sa inšpirovať ľuďmi čo ti každý jeden deň "vchádzajú" do života, počúvaj čím sa kto zaoberá, zdieľaj nadšenie, pridaj sa (vyskúšaj) a medzitým ťa to vždy niekam akoby nasmeruje - jedna vec akoby vyplynie z druhej, pár slovami: maj oči otvorené a uši nastražené

Tento proces môže trvať mesiace, niekedy rok - dva, tri medzitým prídu aj pauzy jak píše chavuša, ktoré treba využiť na spracovanie zážitkov, zhodnotiť čo ti sadlo trochu, čo viac a ver mi, že v okamihu keď príde to správne pre teba! budeš to na sto% vedieť .. to je to čo furt píšem: objaviť svoj talent :)

Ľudia nie sú schopní objaviť svoj talent práve preto, že vyčkávajú, že sa domnievajú že všetko spadne z Neba hotové, nejaké osvietenie a tak))) ale trt pravda je to, treba byť - AKTÍVNA. Niekedy je to úplná maličkosť, ktorá ti tak nejak zasvieti, vnímaj to.

-FLOWER-
neznámy
neznámy | 30.7.2015 17:19
-FLOWER--HEART--THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 30.7.2015 17:20
Ľudia nie sú schopní objaviť svoj talent práve preto, že vyčkávajú, že sa domnievajú že všetko spadne z Neba hotové, nejaké osvietenie a tak))) ale trt pravda je to, treba byť - AKTÍVNA

to je ten večný pôvod nezhody názorov. keď sa dvaja hádajú jeden z nich má pravdu... ale len polovicu. tú druhú polovicu má ten druhý ;)

je to niečo podobné ako "čo má väčšiu cenu.. peniaze, alebo láska?" nedá sa žiť ani bez jedného.
neznámy
neznámy | 30.7.2015 19:19
Hm tak peniaze alebo láska. No ja neviem sokrates ale raz som videla taký pekný dokument od Paľka Barabáša o stromových ľuďoch z Papua N.G. volal sa Pururambo (ten dokument) a tam žiadne peniaze nie sú a nemajú výraz ani pre slovo láska a nažive - boli :)

Zato na ságo (jedlý strom) resp (respektíve) na to čo z neho strúhali a žmýkali mali výrazov hneď celé desiatky!! lebo to ságo tvorilo gro (neviem to preložiť, čo je gro ? help help) ich stravy. Inak pre milovníkov výživy viď téma o cancer, ježiš sorry (prepáčte) o rakovine je ságo čistá vláknina, takže sa tí milí ľudkovia dožívali matuzalemského veku, ten údaj neviem pretože koľko má kto rokov sami nevedia, tam totiž neevidujú - čas. Šťastní to ľudia! :)
neznámy
neznámy | 30.7.2015 19:21
Inak ako si ty došiel na tie biodomčeky ? napíš prosím, chcela by som to vedieť, úprimne ... (pre zaujímavosť, vieš)

-FLOWER-
neznámy
neznámy | 30.7.2015 19:39
Gro je abstraktný výlupok.
neznámy
neznámy | 30.7.2015 19:40
-FLOWER-

Ja som na to takto prišla a aj veľa ľudí, ktorých poznám a stále si s mnohými aktívne pomáhame a v kontakte sme úplne všetci :) .... netreba sa báť žiť (doslova) a držať sa furt len zaužívaného a odmientať to čo nepoznáme keď sme to vlastne ani sami nevyskúšali !! zažiješ veľa srandy -COOL- a vylučovacou metódou sa doberieš toho - KTO SI.

Ja viem, že niektorí ľudia robia niečo (remeslo a tak) preto, že to robil ich otec a dedo a starká a mama a celé generácie ale ja si myslím, že aj keď je to pekné a ten vzťah k tradícii je suprový, stejne je človek originálna bytosť a v prípade, že ťa nenapĺňa to čo robili a robia tvoji predkovia tak to máš jasné - hľadať! a kto hľadá ten aj nájde, to je na betón -FLOWER--FLOWER--FLOWER-

už dávno som sem nedala -HEART-
tak znova -HEART-
a do tretice -HEART-

AMEN.
neznámy
neznámy | 30.7.2015 19:58
peniaze sú len forma hmotného majetku, ktorý nám dáva podmienky pre život a určitú mieru slobody. a tohto majetku a slobody majú divosi možno viac než my. oni si môžu postaviť prístrešok a kľudne aj domisko ak by to vedeli a potrebovali tam kde žijú a nikto od nich nepýta stavebné povolenie, nie sú ani vedení na katastri o vlastníctve pôdy, pretože vlastnia všetku pôdu, ale berú si len toľko koľko potrebujú pre život. takisto neplatia daň z nehnuteľnosti a výňatky zo zastavanej plochy a podobné zderstvá. potom na pálenie dreva a zaobstarávanie potravy nepotrebujú od nikoho žiadne povolenia.
neznámy
neznámy | 30.7.2015 20:20
neviem o tom, že je to biodomček, ale je to z dreva. asi to súvisí s touto témou - s obdobím hľadania samého seba. zbadal som v nitre na agrokomplexe na veľkej výstave altánky a drevostavby a vtedy to do mňa znútra udrelo, že wau! (uau!) - to je presne ono. to by ma bavilo. vždy som to v sebe mal v podvedomí, ale nenapadlo ma realizovať sa v takejto forme. je to ako skladanie z drevených kociek, akurát v tomto máš väčšie možnosti a nie si obmedzovaná počtom a typom kociek. pravý uhol je podľa mňa príliš stiesňujúci. predstav si aké by to bolo, keby sme žili v izbách v tvare trojuholníka. podľa mňa je podobné prejsť z pravouhlej architektúry do mnohouholníkovej a okrúhlej. prejsť z ravouhlej siete izieb do 6 uholníkovej, kde sa susediace izby môžu nachádzať v ktoromkoľvek smere. s pohľadu feng-shuej a energetického pôsobenia sú to úplne iné energie. a drevo samé o sebe je krásna mäkká energia.
neznámy
neznámy | 30.7.2015 23:24
-HEART--HEART--HEART-
neznámy
neznámy | 30.7.2015 23:33
:) aj mňa fascinujú drevostavby, aj často rozmýšľam, ako by sa dal navrhnúť dokonalý dom pre jeho obyvateľov, aj ohľadom prepočtov cez feng-shuej, aj energeticky, aby bol pre nich liečivý, dodával im energiu a aj z hľadiska "reálneho" aké kúrenie, ako tam využiť slnečnú energiu, ako ho zariadiť a pod. :)-LOL-
Kruhové pôdorysy neviem či nenabádajú ku sťahovaniu, lebo veľa príbytkov, kde ľudia žili kočovným spôsobom života, malo kruhový pôdorys, napr. jurta, iglu, stan...
neznámy
neznámy | 31.7.2015 08:53
noja som si tvoj domček tak nazvala, pretože drevo milujem pre ten život (bio) v ňom a jak som bola na píle (potrebovala som drevený plát, z ktorého chcem dať spraviť stôl - neopracovaný solitér v interiér - neviem zrazu aké "i" sa píše, hanba mi) bola som úplne vo vytržení, tie tvary a všakovaký povrch, farby a vône!mmch všimol si si, že keď sa reže strom akú vôňu vydáva ?tak vonia duša stromu a vo vôni každého druhu sú malé nuansy ... :)

K tomu čo si napísal, vidíš tebe tiež "zasvietilo" (uau!) to podvedomie, že ? :) no a pokým si sa na ten agrokomplex dostal tiež tomu kadečo predchádzalo, až si sa ocitol v správny čas na správnom mieste a je to! teraz vyrábaš čo vyrábaš.
-FLOWER-

PS: to čo píšeš k prírodným ľuďom píšeš pekne, je to tak hej, no a k tým "našim" peniazom, áno ja viem ale tak možno ti to chce ešte veci doladiť skrze ľudí (ako neviem, to príde ku tebe) a peniaze (zabezpečenie rodiny) sa stanú len vedľajším (praktickým) produktom tvorby a práce, ktorá ťa teší.

Fandím ti, veľmi -YES-
neznámy
neznámy | 31.7.2015 08:55
premýšľaš o tom - často ? -COOL- nooooooooo ? ... a prvý nástrel je tu! učíš sa rýchlo -MUSIC-
nikav
nikav | 31.7.2015 17:24
Ja si myslím, že jednoducho "podstata".
nikav
nikav | 31.7.2015 17:32
Videla som to aj ja. Tí šťastní ľudia boli aj ľudožrúti /zberatelia lebiek/, takže príležitostne jedli aj mäso. Likvidovali len tých, čo ich ohrozovali, inak boli priateľskí.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...