mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Voľný pokec - 

Netušené súvislosti utečeneckej krízy

smilan
smilan | 9.10.2015 18:33
Je nepochybné, že sa v dnešnej dobe stávame svedkami určitého exodu národov. Do pohybu sa dali masy, ktoré v krátkodobom i dlhodobom horizonte zmenia tvár Európy. A blahobytná Európa vo svojej zaslepenosti netuší, že z tohto vzájomného stretu kultúr výjde napokon víťazne tá, ktorá je duchovne a morálne progresívnejšia. Alebo maximálne zjednodušene povedané tá, ktorá vykazuje intenzívnejšiu vieru v Boha.

Keďže európske národy starnú a to znamená, že v budúcnosti bude čoraz menej ľudí v aktívnom veku a čoraz viac ľudí v dôchodkovom veku, rozhodlo sa Nemecko riešiť túto situáciu prijímaním utečencov, ktorých chce ročne prijať až okolo milióna.

Áno, západný svet je zvyknutý dívať sa na všetko iba cez peniaze. Najskôr vyciciavali africké i ázijské štáty ako svoje kolónie. Neskôr, po ich formálnom osamostatní tak činili prostredníctvom hospodárskeho kolonializmu, čiže ekonomickým ovládnutím všetkých strategických zdrojov daného štátu. A ak sa niektorý z afrických, alebo arabských štátov nechcel dať ožobračovať, alebo ak sa inak vymkol ich kontrole, jednoducho ho zničili vojensky. Viď Líbya, Irak, či teraz najnovšie Sýria.

Okrem toho je ešte treba vziať do úvahy nepriaznivé zmeny klimatických podmienok, spôsobené ekologickým znečistením. Toto znečistenie má opäť v najväčšej miere na svedomí práve takzvaný vyspelý svet, zatiaľ čo jeho najhorší dopad je predovšetkým na africké krajiny.

No a teraz, keď na základe všetkých, vyššie uvedených činiteľov dochádza k masovému exodu ľudí, unikajúcich z neznesiteľných životných podmienok, vo veľkej miere priamo vyvolaných, či spôsobených západným svetom, chce si teraz Západ riešiť vlnou prisťahovalectva svoje populačné problémy.

Avšak z krčahom sa chodí na vodu iba potiaľ, kým sa nerozbije! Masový exodus obyvateľstva islamskej viery bude mať za následok deštrukciu súčasnej podoby Európy, pretože Európa hodnotovo upadá a dôsledkom toho sa dostávajú do popredia hodnoty islamské. Lebo všetko to, čo v je zákonitostiach nášho univerza progresívnejšie si nakoniec musí podrobiť to a zvíťaziť nad tým, čo upadá.

Porovnajme si preto hodnoty priemerného Európana s hodnotami islamských utečencov, aby sme pochopili, prečo musíme padnúť a byť nakoniec porazení. Prečo musíme nevyhnutne padnúť a byť porazení, ak sa hodnotovo opäť neschopíme a tým sa nestaneme vývojovo progresívnejšími. Ak totiž toto nedokážeme, zhltne nás islam! Ale tak to napokon bude spravodlivé, pretože kvôli nášmu hlbokému vnútornému úpadku si ani nič iného nezaslúžime.

Európa bola postavená na kresťanských hodnotách a prostredníctvom nich dospela k svojmu rozkvetu. Tisíce chrámov, katedrál i obyčajných kostolíkov po celom území Európy sú toho rukolapným dôkazom. Viera kresťanskej Európy v Boha a s touto vierou spojené hodnoty predstavovali teda onen progresívny základ, z ktorého vzniklo všetko, čo tu dnes máme.

Rozkvet, smerujúci až do súčasnej podoby blahobytu mal však za následok bujnenie pýchy a domýšľavosti ľudí na to, čo dosiahli. Začali sa totiž domnievať, že všetkého bolo dosiahnuté iba vlastnými silami a že teda náboženstvo, duchovnosť a viera v Boha, ktoré im boli dovtedy životodárnou morálnou oporu už nepotrebujú. Že takéto niečo je už prežitkom. A svoju vieru v Boha nahradili vierou v peniaze, zisk a matériu.

Duchovnosť sa v Európe čoraz viacej stráca a ľudia sa stávajú čoraz väčšími materialistami. A ich materializmus a ateizmus deštruuje a relativizuje skutočné hodnoty, ktoré boli oporou obyvateľstva Európy po celé stáročia.

V prvom rade je relativizovaná základná bunka spoločnosti, a síce rodina. Klasické manželstvo sa pomaly stáva minulosťou a ľudia žijú vo voľných partnerských zväzkoch. Relativizované je však i partnerstvo ako také, pretože partnermi sa môžu stať aj osoby rovnakého pohlavia. Ba dokonca najnovšie je už relativizovaná i sexuálna orientácia každého jednotlivca, pretože túto si je možné v slobodnej spoločnosti úplne slobodne vyberať, ako tvrdí teória rodovej rovnosti.

Túžba ľudí modernej spoločnosti mať čo najviac a čo najviac si užiť má za následok klesajúce počty novo narodených detí, ktorých vyšší počet v rodine vnímajú moderní rodičia ako prekážku vo svojom osobnom, nerušenom užívaní si života.

Média, či už elektronické, alebo printové sú preplnené množstvom nízkosti, vulgárnosti, násilia a plytkosti, ktorých sledovanie je považované za oddych a za určitý spôsob trávenia voľného času.

A navyše, vedomie a podvedomie ľudí je prostredníctvom pôsobenia médií neustále smerované k pseudohodnotám dnešnej západnej civilizácie, ktorými je mať a užiť si. Toto je moderné náboženstvo Európy! Toto je naša modla, ktorej sa klaniame!

No a v protiklade s uvedenými hodnotami priemerného Európana sa teraz pozrime na hodnoty islamského sveta, ktoré ku nám prinášajú davy utečencov.

V prvom rade je to silná viera v Boha. Lebo napriek mnohým negatívam, ktoré je možné vytknúť utečencom, či islamu ako takému, je už iba táto jedna jediná vec hodnotou, veľmi ostro kontrastujúcou s narastajúcou bezbožnosťou Európy.

V bývalých kresťanských chrámoch, ktoré už nemá kto navštevovať, trebárs v Holandsku, sa zriaďujú sklady, obchody, alebo reštaurácie. Mešity však prázdnom nezívajú a na Európskom území je ich naopak budovaných čoraz viac. Toto hovorí samo za seba! Toto nám jasne ukazuje, čo je dnes na ústupe a čo na vzostupe.

A od úpadku viery v Boha sa nevyhnutne a logicky odvíja i úpadok všetkých ostatných hodnôt s tým súvisiacich.

Oproti európskemu rozkladu rodiny preferuje naopak islam rodinu pevnú, z ich pohľadu tradičnú a súdržnú. Nezdravé precedensy, ako napríklad registrované partnerstvá sú v islamskom prostredí pravdivo označené ako niečo, čo nie je správne a preto ani spoločensky prijateľné.

Veriaci islamského náboženstva nie sú natoľko zmanipulovaní blahobytom, aby sa im túžba po užívaní stala prekážkou populačného rastu. Ich populácia bude teda celkom určite perspektívne vrastať, kým ta naša ubúdať.

Okrem toho si islam striktne zachováva svoje osobitosti, neabsorbuje nič cudzie, neprispôsobuje sa a ani sa neasimiluje.

A keďže všetko je v islame pevne spojené s náboženstvom, ich spoločenstvá nepreferujú mediálne šírenie najrozličnejších úpadkových hodnôt, ktorými sa dennodenne sýti bežný Európan. Namiesto každodennej dávky mediálneho balastu sú naopak muslimi každý deň päť krát vyzývaní k modlitbám.

Samozrejme, že existuje veľmi mnoho chýb a nedostatkov, ktoré je možné vytknúť islamskému svetu. Ale zároveň existuje i veľké množstvo toho, čo je možné vytknúť bežnému Európanovi. Avšak z hľadiska základného hodnotového smerovania a z hľadiska vyšších, univerzálnych zákonitosti začína byť islam progresívnejším a z tohto dôvodu je i na vzostupe.

Nech nás totiž nemýli skutočnosť, že utečenci prichádzajú do Európy ako chudáci, potrební pomoci. Tak to síce na prvý pohľad vyzerá, avšak morálne už začínajú mať nad nami navrch. Oni majú vieru v Boha, zatiaľ čo my len vieru v peniaze a hmotu. Ich viera je teda rádovo omnoho vyššia a v zákonoch tohto univerza vždy nakoniec zvíťazí to, čo stojí vyššie. To progresívnejšie totiž nemožno zastaviť! Je to čosi ako evolúcia! Čo sa nie je schopné udržať vo vyšších hodnotových štandardoch univerza musí nevyhnutne ustúpiť z cesty tomu, čo sa stáva hodnotovo progresívnejším. A práve tohto sme dnes v Európe svedkami.

Zachovanie Európy v takej podobe, v akej ju poznáme dnes je možné jedine návratom k duchovným a morálnym hodnotám, na ktorých bola pôvodne vybudovaná a prostredníctvom ktorých dospela k svojmu rozkvetu.

Ak sa však úpadkové, zúfalé relativizovanie všetkých vyšších hodnôt a tupý, prázdny materializmus zažrali do nás až tak hlboko, že toho schopní nebudeme, potom si nezaslúžime nič iného, ako to, k čomu sa v Európe schyľuje. Lebo nami samými zvolená cesta úpadku nie je a nikdy nemôže byť progresívnou cestou ďalšieho vývoja v účinkoch dokonalých zákonov nášho univerza, ktoré takéto niečo z dlhodobého hľadiska ostro vylučujú.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.Š.
Saffiyah
Saffiyah » smilan | 11.10.2015 13:49
Snílku, fantasto... Navrch má ten, kdo drží v ruce meč-WINKIE-
neznámy
neznámy » Saffiyah | 11.10.2015 14:14
Z hlediska evoluce to není prokázané.
Nikoli síla a velikost hrají roli.
Roli hraje spíše ten zvláštní koktejl různých složek z různých poměrů síly a poddajnosti který je zrovna v tom daném místě a čase a konstelaci aktérů nejvýhodnější.
Co například takový david a goliáš. ;)
Saffiyah
Saffiyah | 11.10.2015 21:08
To je na mě moc sofistikované... Nejvýhodnější pro koho?
Ale vzpomeň si, jak se šířily křesťanské ideály:)

A David?

David šel do války volky nevolky
z velké dálky nesl bratrům homolky
v pochodu se cvičil v hodu, dal si pro strýčka příhodu tři šutry do tobolky

Hej hej, kam se valej, dyť sou malej
Takhle Goliáš ho provokuje, David slušně salutuje

Když mu ale obr plivnul do očí
David se otočí, prakem zatočí
Když začínáš, no tak tumáš byl si velkej, já měl kuráž
A jakej byl Goliáš
-LOL-

http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/jezek-jaroslav-voskovec-jiri-werich-jan/david-a-golias-27356
neznámy
neznámy » Saffiyah | 11.10.2015 21:29
Každá žijící biologická jednotka a to i přesto že není vlastníkem proteinové DNA kope přece vždycky sama za sebe.
Sdružují se ve vyšší celky kterým se říká komenzálové, symbionti atd. a soutěží se o potravu-energii. Aby se mohlo pak přistoupit k plození. Více za tím není.
Účel světí vždy prostředky i dnes se světí zbraně dělá to i kardinál duka.
Důležité je jen to, kdo zvítězí. A jakými prostředky se tak stalo? To je jedno. Dějiny se stejně vždycky přepisují.-PUH-
LoveIsTheLaw
LoveIsTheLaw » smilan | 11.10.2015 22:05
Tebe a tebe podobným venujem priamo z pravej komory môjho srdca túto pesničku:

https://www.youtube.com/watch?v=goQtQb-U7OI
Saffiyah
Saffiyah | 11.10.2015 22:30
Jasně, ale nějak nám unikla podstata elaborátu smilana...

Zachovanie Európy v takej podobe, v akej ju poznáme dnes je možné jedine návratom k duchovným a morálnym hodnotám, na ktorých bola pôvodne vybudovaná a prostredníctvom ktorých dospela k svojmu rozkvetu.


Pozdě, Trojský kůň už je za hradbami...:D
neznámy
neznámy » LoveIsTheLaw | 11.10.2015 22:37
Toto je metalovy song o jezisovi

https://youtu.be/8NCIV6ChK1s
neznámy
neznámy | 11.10.2015 22:50
Mňa zase pobavila táto Mládkova pesnička. :D
Platí aj na Slovákov....

https://www.youtube.com/watch?v=_RnqfnJ0ams
Saffiyah
Saffiyah » smilan | 11.10.2015 23:14
Oproti európskemu rozkladu rodiny preferuje naopak islam rodinu pevnú, z ich pohľadu tradičnú a súdržnú. Nezdravé precedensy, ako napríklad registrované partnerstvá sú v islamskom prostredí pravdivo označené ako niečo, čo nie je správne a preto ani spoločensky prijateľné.

Jak se muslim chová k ženám:
https://www.youtube.com/watch?v=iB5eBM09qBE

Náboženství, nebo fanatismus ? Islám:
https://www.youtube.com/watch?v=8nxTPwIEeFw
LoveIsTheLaw
LoveIsTheLaw | 11.10.2015 23:43
ehm, čo ako? :) tá moja pesnička je recesistická, kde môžes miesto ježíša dosadiť iný "izmus", propagujúci takým štýlom ako tu dávkuje svoju "pravdu" smilan...tá tvoja pesnička je naopak vážna - o ježíšovi - len v metalovom šate. :)
neznámy
neznámy » Saffiyah | 13.10.2015 19:40
"Zachování Evropy v takové podobě, v jaké ji známe dnes, je možné jedině návratem k duchovním a morálním hodnotám, na kterých byla původně vybudovaná a prostřednictvím kterých dospěla ke svému rozkvětu."
-Ani se mi podoba dnešní Evropy nezdá taková, aby měla být zachována. O rozkvětu - ten už byl...
Simetro, Trojský kůň nejenže je za hradbami, už vycházejí.:D
neznámy
neznámy | 14.10.2015 09:54
-YES-
milan08
milan08 » smilan | 25.10.2015 09:55
a odnaucia nas jest i bravcove meso,ktore je i podla biblie mesom necistym.
neznámy
neznámy » milan08 | 25.10.2015 14:27
Jelikož sama křesťanská církev, respektive katolíci, měli v posledních dobách mnoho incidentů, utvrdilo to nemalou část ateistů, že náboženství jakékoliv je vlastně zlo. Kdyby byla naše víra spíše zpevńována, zachovávány tradice, neměl by islám u nás šanci jakkoliv se projevit a nebyl by tolerován.
Četla jsem súry z Koránu o napadání a zabíjení křesťanů, o chování se k ženám...od středověku se v islámu neupravilo nic. Údajně diktoval sepsání Koránu prorokovi Mohammedovi archanděl Gabriel...což spíše vyvolává polemizaci, že vůči takové násilnické ideologii to musel být spíše Lucifer, který pouze převzal podobu anděla. Jak jinak totiž vysvětlit nabádání k džihádu, vedení svaté války vůči všem bezvěrcům, zejména křesťanům aj. vírám. Copak může nějaká bytost světla, ještě archanděl, vnuknout něco tak negativního, násilnického?! Určitě ne.
Vždyť křesťané v muslimských zemích zažívají holocaust. Videa a fotky dětí, kterým byly uřezány hlavy a krev vykrvována do misky, aby byla prodávána v lahvičkách bohatým Saudům za 100 tisíc dolarů jedna lahvička. Oni se pak myjí touto krví a údajně to přináší za zabité křesťany jejich spásu a místo v Božském ráji. Je to skutečně náboženství nebo spíše jakýsi kult Satana, když jde o lidské a dětské věřící oběti?! Pro ně zabít křesťana je nutnost a poselství dané Koránem, pro ně svatou knihou. A vést věčný džihád rovněž. Žádný Bůh by tohle nechtěl, leda ten opačný, obrácený. A tohle má zvítězit?! -CRY-
Je chyba v nás, ateistech, křesťanech. měli by jsme promptně u sebe posílit svou víru, než nás tohle zlo naprosto ovládne. Tolerantnost se nevyplácí a už jde o naše další generace, že budou zničeny a vyhubeny. Naši předkové vždy bojovali s muslimy, kteří byli dobyvační od nepaměti a také vyhráli. To jen my jsme zapomněli, jak jsou krvelační a že je nikdy nezměníme, ale naopak oni násilím nás. Bohužel, českému národu socialismus potíráním víry neprospěl a nyní je to vidět. -SAD-
marcie
marcie » smilan | 25.10.2015 14:38
Jasné ako facka ...aspoň máme šancu uvedomiť si, ako na tom sme a ako sú na tom naše deti - naša budúcnosť ... nie preto, aby nás utečenci neprevalcovali, ale preto, aby sme videli, ako sme sa odklonili od cesty a kam sa rútime ... -NOOO-
milan08
milan08 » smilan | 5.11.2015 13:16
iba sa naplnaju proroctva!
neznámy
neznámy » smilan | 5.11.2015 13:28
pomoc ,,cítim obavy-NOSMILE-
neznámy
neznámy » smilan | 5.11.2015 23:28
Škoda, že nekomunikuješ, mohli bychom si vzájemně zaspekulovat .. :)
Myslím, že se velmi podcenilo Německé smýšlení, když se předpokládalo, že poválečné rozdělení Německa přinese jeho oslabení. Duch Velkého Německa vše přežil a rozhodně nemarní čas. Pozvání syrských utečenců má svůj význam do budoucna ve smyslu " Jak více geneticky posílit Němce, aby měli neomezenou moc v Evropě? " Obyvatelstvo stárne, děti se nerodí a nabízí se genetické vylepšení o bojovnost, vytrvalost, neústupnost, smysl pro rodinu .. několik generací to sice potrvá, ale tradiční německá trpělivost a snaha ekonomicky podporovat strategická místa na Balkáně i v evropském regionu leccos naznačuje o připravenosti. Jsme vystrašeni islámem a bráníme svá území proti utečencům, a přitom "neviditelné" důsledky migrace nám unikají. Vnoučata našich dětí budou dozajista vědět víc ..
neznámy
neznámy » smilan | 6.11.2015 00:23
Co sa upadku hodnot, etiky a moralky tyka, v tom mas zial uplnu pravdu. O upadku duchovnosti (vseobecnej, nemusi byt nutne podporena nabozenstvom) ani nehovoriac.

Co sa islamu tyka, v tom vidim trochu klise, ze islam je hrozba a podobne. To skor radikalizovani ludia, zneuzivajuci volny vyklad koranu na svoje egoisticke ucely su hrozba. Je to rovnake ako s katolikmi, ked najprv prevalcovali vsetky nabozenske smery, likvidovali odporcov (kedysi aj protestantov), pricom rigidny dogmatizmus dosahoval najvyssej urovne, vratane pokrytectva Vatikanskej "neviestky".
Islam v podstate prechadza svojim temnym obdobim, tak ako krestanstvo kedysi...


Odpoved na rigidne nabozenske presvedcenie je ateizmus (odpor).
Odpoved na upadok viery v duchovny zaklad cloveka je materializmus (teda postupne krystalizovanie bytosti).

Tiez by som nezabudol na zneuzivanie sexualnej energie... (!)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...