mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Voľný pokec - 

LEVÁ = ZENA, PRAVÁ = MUŽ? Je to tak, nebo naopak?

neznámy
neznámy | 10.2.2017 10:19
Jak je to vlastne s levou a pravou stranou tela a ji odpovidajicimu vztahu k zenskemu a muzskemu principu?
Nekdo tyhle veci neresi, mozna je nestranny, nebo vsestranny :) Nekdo dava rovnitko: leva = zena (srdce, to bych chapala), prava = muz (rozum, dalo by se diskutovat...)

Snazila jsem se napasovat na sve "problemy" z pohledu pohledove diagnostiky apod., pripadne dohledat u druhych, ale...porad mi neco nesedelo.

Az nedavno jsem narazila na knihy Dr. Luule Viilmy, ktera to mela, dle meho, uplne postavene na hlavu. Vnitrne jsem s jejim pohledem bojovala. Jenze, cim vic jsem cetla, vnimala a dohledavala ve sdelenich sveho tela, tim vice se mi to cele skladalo do logickeho celku. Tim samo neupiram nikomu jakykoli jeho pohled, nazor, pristup. Ne ze by to bylo zivotne dulezite tema. -LOL-

Vlastne me na cele veci nejvic zaujala otazka, kde se vzaly tyhle odlisne pohledy?
Ze by poevropstely pristup k moudrosti vychodu? Nebo to plati jinak na severni a jinak na jizni polokouli? -BIGEYE-
Anebo uz mi rachoti v te moji kouli -THUMBSUP-

Dekuji za nazory, postrehy, zkusenosti.
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 10.2.2017 10:49
Ľavá strana- ženská stránka, emocie, minulosť.
Pravá strana- mužská stránka, racio, budúcnosť.

Tak sa to traduje v našich končinách. Ako je to inde, by bolo zaujímavé popátrať.
neznámy
neznámy | 10.2.2017 10:56
Nepoznám tie knihy, ktoré spomínaš, skús to trochu viac rozpísať.
Pravá mozgová hemisféra ovláda ľavú stranu tela, je to tá intuitívna. Ľavá logická ovláda pravú stranu. Je to tak prekrížené.
V súčastnosti spoločensky dominuje mužský logický prístup a ľaváci tvoria len asi 10 percent spoločnosti. Podľa archeologických výskumov, to bolo v praveku pol na pol. Dokazujú to vtedy používané nástroje a zbrane. Patriarchát teda v histórii, aj antropológii urobil svoje.
Napríklad extrémne patriarchálna moslimská spoločnosť používanie ľavej ruky považuje za nečisté. Ľavačka je na utieranie zadku a pravačkou sa je. -NOSMILE-
Ja som sa narodila ako ľaváčka, ale spoločenský tlak v tej dobe bol taký, že ľaváctvo nebolo tolerované, takže som sa musela preučiť. Dokonca u nás existuje nadávka pre ľavákov, ľavačka je grňa a ak je niekto nešikovný, hovorí sa, že je grňavý.
Je to tak, akoby tá ženská, intuitívna časť bola menejcenná a nemala právo na svoj prejav.
Nedávno som sa trochu zaoberala homeopatiou a konštitučnými typmi. Je jeden typ tzv.Lykopodium, nazvaný podľa rastliny. Je to veľmi výrazne mužský typ. Telesné problémy sa u neho prejavujú poruchami na pravej strane tela. Ani to srdce ako orgán nie je náhodou vysunuté do ľava.
V čom spočíva ten odlišný pohľad?
nikav
nikav | 10.2.2017 11:59
Ľavá strana mozgu je mužská - logická, pravá strana ženská - emócie, intuícia. V oblasti štítnej žľazy sa to kríži. Zjavne mám pravú ruku /dlaň,prsty/ masívnejšiu ako ľavú a rovako aj pravé chodidlo oproti ľavému - vždy som si musela kupovať topánky podľa pravej nohy, teda podľa tej "mužskej". Dávno si všímam hlavne v časopisoch, ako majú mnohí ľudia svoje ľavé oko posadené trochu vyššie ako pravé, nikdy som to nevidela naopak. Teda celá ľavá strana hlavy /nielen mozog/ je mužská a pravá ženská. Pokiaľ má človek vyrovnané mužské a ženské energie, nemusí to byť príliš viditeľné. Nezabudnem na jednu astroprednášku keď pán prednášajúci mal ľavé ucho masívne ako sa na muža patrí,
/sedela som blízko/, ale pravé mal jemnejšie a okrúhlejšie, akoby ženské. :)
nikav
nikav » nikav | 10.2.2017 12:08
Ešte mám aj pravé lýtko trochu hrubšie ako ľavé. Nebola by som to vedela, ale všimli si to moji kolegovia v práci. -LOL-
neznámy
neznámy » nikav | 10.2.2017 12:10
Vraj existuje spôsob ako zistiť podľa tváre ako sme na tom, keď si tvár predelíme a pozorujeme len jednu polku.
Jedna polovica môže vypadať smutnejšie, staršie, unavenejšie. Podľa toho, v ktorej oblasti sa prejavuje nejaká disharmónia.
Napríklad unavená, či smutná pravá polovica tváre môže znamenať, že žijeme viac na vonkajšej, aktívnej úrovni a tú jemnejšiu skrytú oblasť zanedbávame, alebo emočne trpíme.
Alebo ak je to naopak a strhanejšia je je ľavá polovica, môže to znamenať, že aktívny vonkajší svet príliš vyčerpáva a ťažko sa zvláda.
neznámy
neznámy | 10.2.2017 12:27
Nieco na tom moze byt ja mam na lavej strane tvare vela jaziev.Teraz ale neviem v ktorej oblasti zivota viac trpim ci vo vnutri ci vonku?,,,kazdopadne ma to len posilnuje.:)
neznámy
neznámy | 10.2.2017 12:32
To vypadá, akoby si vonkajšiu realitu, aktívny mužský princíp žil bojovne a sem tam utŕžil zranenie. :)
fiohattu
fiohattu | 10.2.2017 12:47
Vieš mi napísať názov knihy? Díky :)
neznámy
neznámy | 10.2.2017 12:48
Keď mi robil diagnostiku homeopat prístrojom EAV, po skončení mi povedal, že som ľaváčka. Ale v zmysle, že všetky problémy ktoré mi našiel, mám na ľavej strane tela.
Ale srdce mám v poriadku :)

A ako píše nikav, chodidlo mám o niečo dlhšie ľavé.
Teraz idem skúmať do zrkadla tvár -WINKIE-
nikav
nikav | 10.2.2017 12:49
Podobne sme sa zabávali už v škole, keď sme si na fotografiu tváre priložili stredom cez nos obojstranné zrkadielko a potom sme sa bavili na odlišnostiach tých našich "nových" tvárí.
neznámy
neznámy » fiohattu | 10.2.2017 14:39
https://uloz.to/!shMMn51b/dusevni-svetlo-luule-viilma-pdf
neznámy
neznámy | 10.2.2017 14:44
Ta knížka je zdokumentovaná praxe ruské lékařky. Je lepší přečíst, asi to takhle zplacu nedám (https://uloz.to/!shMMn51b/dusevni-svetlo-luule-viilma-pdf)

O křížení v oblasti krku vím, o ruku-podání levé na východě jsem četla v krásné knížce Moje bengálská přítelkyně ;) zajímavé zkušenosti.

Před lety jsme v jedné diskuzi levo-pravo řešili. Všichni tvrdili to, co se běžně užívá. Jedna holčina nám odporovala, že četla v knize...a my se do ní pustili jako sršáni.
No a dnes to tu řeším taky -LOL-
neznámy
neznámy | 10.2.2017 14:54
Někde jsem četla, že složily dvě levé poloviny tváře (a pak dvě pravé) u Hitlera a Stalina.
Prý má člověk dvě duše, jedna pro všední den a jedna pro svátek -LOL-

A ti dva pantáti ukázali v levém "portrétu", co tajili. V pravém, jak jej vidí okolí.

Levá polovina mozku je ovládána Jupiterem, pravá s Neptunem.

Cévka mi prdla v pravé části mozku, ale dohledat, co mi tím chtěl Boží Autor říct, nějak nedokážu.
Tedy vím, proč se mi to stalo. Ale nevím, jak to ovlivňuje moji pravo-levo. :)

Fakt je, že moje krátkodobá paměť dostává na prdel. Co si nenapíšu, to nevím. Dohledávat, na kterém lístečku je co napsané, je fakt zábavné.
-BIGEYE-
neznámy
neznámy » nikav | 10.2.2017 14:55
Tak to děkuji za tip. Uvažovala jsem, že si oba portréty udělám, jen jsem nevěděla jak.
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 10.2.2017 15:58
presne to iste - vsetko vlavo a chodidlo dlhsie :)
neznámy
neznámy | 10.2.2017 16:10
uz sa mi z toho lavo-pravo toci hlava :)

co tak STRED?
neznámy
neznámy | 10.2.2017 16:17
Ja to nechapu.Tak co to znamena kdyz je prava koncetina chlupatejsi nebo jsou zvetseny pravy jednotlivosti tela?A kdyz je vic jizev nalevo?
neznámy
neznámy » nikav | 10.2.2017 16:19
Ja mam asi pravou stranu tela masitejsi,oko vetsi,palec delsi.:DA problemy s pravou stranou tela znamenaj co?Treba problem s kloubem a cevama?Ze se vic pouzivaj a tim opotrebovavaj...Co postizeni pulky tela znamena?
neznámy
neznámy | 10.2.2017 16:21
Tu pravou nohu bych oholila. To ostatní nevím ;)
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...