mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Voľný pokec - 

Kto je Goliasovec a kto Davidovec

neznámy
neznámy | 14.3.2012 22:38
Kto bude krmit svojou myslienkou Goliasa stane sa nim,kto bude krmit svojou myslienkou Davida stane sa nim,toto bolo napisane na strope v Spanielskom kostole a vystihuje vsetko,ludia si neuvedomuju silu svojich myslienok a tym padom sa zahravaju s velmi vaznou chybou ktora sa im vryva pomali postupne systematicky do podvedomia az sa stane prioritnou a prekypne do vedomia tym ze sa o tom akusticky zmienujeme,davame tomu vaznost a zhmotnujeme myslienku,len hlupak to nevie a preto je tu taky portal ako tento a v nom volny pokec aby sa mohlo cim viac nevedomych hlupakov dozvediet ako to moze ovplivnit osud cloveka a celeho zivota.
neznámy
neznámy | 14.3.2012 22:49
Erik Leitner
Musím Vám niečo napísať...

Strach je nevedomosť. Pozrime sa na seba. Niektorí sú malí, veľkí, chudí, tlstí, majú žltú, hnedú, bielu, čiernu pokožku, sú chudobní, bohatí, zamestnaní, nezamestnaní, ale napriek tomu majú všetci kosti, krv, rozum, nervy, orgány, ale predovšetkým srdce. To srdce môže mať strach, ale aj radosť, môže mať stres, ale aj milovať, môže byť zavreté, ale aj otvorené.

Napriek rozdielom sme všetci na tejto zemi jedno. Sme ľudská jednota. Robíme správne a nesprávne veci, správne a nesprávne činy, správne a nesprávne rozhodnutia, ale aj tak ostaneme človekovia.

Sme nahnevaní, ale aj vyrovnaní, či vysporiadaní so svojou cestou na zemi. Môžme žiť v klamstve alebo umrieť s pravdou na perách, byť klamári alebo zbabelci sami pred sebou alebo preberieme zodpovednosť za každú minútu svojho života. Stále sme ľudia a to človečenstvo nás spája. Preto sme všetci jedno.

A ako zmeníme svoj život ? Nebudeme míňať čas na sledovanie negatívnych informácií v televízii, ale ju jednoducho vypneme alebo prepneme na iný kanál. Nekúpime si noviny, ktoré ukazujú negatívne obrázky, riešia nešťastia iných. Tým, že to sledujeme, dávame tomu energiu, čas a peniaze a tým tieto negatívne energie na zemi posilňujeme a oslabujeme svoj život. Spomeňme si akú máme náladu po dráme, horore alebo uplakanom filme. No presne takú istú. Chceme to ? Ak áno, potom nenariekajme, že život je len samé nešťastie, pretože nie je.

Prečo sú na svete deň a noc, jing a jang, biela a čierna, malý a veľký, lebo svet vnímame ako dualitu v protikladoch. Koľko negatívnych informácií dostávame a koľko pozitívnych ? Z médií je drvivá väčšina negatívnych.

Prečo ? Aby nás cez strach, smútok, nešťastia a bôle udržiavali v neustálej obave o svoj život, aby nám mohli nakukať, že sa o nás starajú. Figu drevenú sa starajú. Oni nás ovládajú. Ničia naše životy, otravujú nás liekmi, aby v nás vypestovali závislosti. Máš problém, vezmi si brufén, či iný fén a pomaly zvyšuj dávky, aby sme my boli bohatí a ty závislý, človeče. Len papaj lieky a my sa budeme mať stále lepšie a lepšie a ty človeče len horšie a horšie.

Vyhoďme príčiny našich problémov zo svojich životov a nebudeme musieť znášať následky. Zmeňme svoj život. Život je krásny, len sa ho nesmieme báť, lebo to Oni to tak chcú.

Otvorme si oči raz a navždy, priatelia. A keď Vám budú padať viečka, sladko zaspite. Lebo svet je stvorený pre šťastie, lásku a pravdu a toto im veľmi kazí ich plány s naším prebudením sa zo sna zvaného šedý svet.

Do prebudenia priatelia.
neznámy
neznámy | 14.3.2012 23:12
a ty co tu robis ty si vedomy hlupak potom mi to tak vychadza inak na čom fičíš mariška,kokain ci nieco ine.
neznámy
neznámy | 15.3.2012 11:12
chápem že ťa chytá zúfalstvo, keď sa pozrieš na to, ako tento svet nefunguje a vnímaš že by fungovať mohol, no ak máš pocit že je potrebný portál pre nevedomých hlupákov, tak ho vytvor, a zhmotni si na ňom svoje myšlienky, vytvor si na tam svojich hlupákov, tento portál na to celkom určite vytvorený nebol... ;)
neznámy
neznámy | 15.3.2012 17:37
Ahoj, Jantchi,
prečítala som si tvoje príspevky a niektoré myšlienky v nich znejú veľmi pekne aj odvážne. S tým, že netreba bezhlavo prijímať cudzorodé negatívne myšlienky, tak s tým súhlasím, veď by to bolo holé fiasko, keby sme sa nedokázali kriticky postaviť k myšlienkam druhých. Ale zakrývať oči pred nešťastím a vypnúť telku, keď sprostredkujú negatívne informácie, tak to by bolo utekanie pred prítomnosťou, v ktorej žijem.
V tomto prípade naozaj dobre viem, o čom hovorím, pretože to mám odskúšané na vlastnej koži. Čisto psychologicky:), v živote sa prejavujem práve ako typ človeka, ktorý má tendenciu obchádzať veci, ktoré sa mu nepáčia, nepočúvať negatívne informácie, takže tvoje slová mám odžité.
A poviem ti zo srdca, že práve vďaka tomu som mala možnosť cítiť sa ako nevedomý blbec, lebo som následkom uvedeného nevedome obišla veci, ku ktorým treba zaujať nejaký postoj a nejako ich riešiť.
Okrem toho, ten článok je dosť rozporuplný, sám sebe si oponuje. Na jednej strane hovorí o tom, že tento svet je svetom duálnych protikladov - jin a jang, čo sa mi zdá čím ďalej, tým pravdepodobnejšie, na druhej strane nabáda ignorovať tmu. Princípy jin-jang som síce nejaký čas odmietala ako ľudskú ilúziu ženského a mužského princípu, ale tiež preto, že som celú vec zle uchopila.
Zaujať radikálny postoj voči všetkým negatívnym informáciám a nasadiť si na tvár ťažký úsmev, môže byť síce príjemné, ale dosť monotónne a šedé. Veď práve vtedy, keby sme nepoznali nešťastie a bolesť, nedokázali by sem si vychutnať radosť z prichádzajúceho šťastia. A keby sa nebodaj v živote čosi zomlelo - lebo ten tak jednostranný nie je, tak naša nepripravenosť na negatívne stránky by nám to teda pekne zrátala.
Pozitivistické myslenie je síce trendom dnešnej doby, ale na druhej strane jej odporuje, tak ako aj starším náboženským systémom, hoci využíva ich životné poznanie (jin-jang). Vezmi si napr. taoimus. Tiež verí, že zlé skutky narúšajú rovnováhu medzi prirodzenými silami jin a jang, fyzickým a duchovným svetom, ale jeho stúpenci nezatvárajú oči pre zlými skutkami, ale usilujú sa získať za ne odpustenie, takže musia o nich v prvom rade vedieť.
Ale v istom zmysle máš pravdu, tiež si myslím, že by sme sa viac mali sústrediť na vlastné skutky, ako len sledovať na obrazovkách nešťastie a negatívne činy druhých.
neznámy
neznámy | 15.3.2012 17:59
Ešte by som ti chcela odporučiť film Kurz negativního myšlení. Tento film, ak si dobre pamätám nórsky, celkom vtipne parodizuje práve pozitívne myslenie a jeho reálne pozadie v živote ľudí.
Ona
Ona | 15.3.2012 23:24
Teda Jantchi - toto je velmi krasny prispevok.
Velmi suhlasim s tym, aby sme si pestovali pozitivne myslenie a aby sme nedopustili, aby nas ovladol negativizmus z medii.
neznámy
neznámy | 16.3.2012 21:44
Keď sa pýtali Dalajlámu, čo ho na ľudstve najviac prekvapuje, odpovedal: Ľudia. Pretože obetujú zdravie, aby zarobili peniaze; potom obetujú peniaze, aby znovu získali zdravie; potom sa tak znepokojujú budúcnosťou, že si neužívajú prítomnosť, a tak nežijú ani v prítomnosti, ani v budúcnosti. A žijú tak, akoby nikdy nemali zomrieť, a potom zomrú bez toho, aby predtým žili.
vevuska
vevuska | 16.3.2012 22:59
Jantchi, mám pocit, že ti niečo uniká.... toto je reálny život a nie život v kláštore. To je rozdiel. To, že Dalajlámu prekvapuje ľudstvo, teda ľudia, to nie je nič nenormálne. On sa zaoberá ľuďmi, ich chápaním, ich fungovaním a podobne. Ale to, že nevyužívajú svoju prítomnosť ako takú a nerelaxujú a podobne čo si tu popísal... tak to je veľmi poznačené reálnym životom, spoločnosťou, v ktorej žijeme a zákonmi v spoločnosti. Jednoducho realita je taká, že spoločnosť nás relatívne núti k tomu, aby sme chodili do práce, zarábali a makali až do vyčerpania. Resp. až dovtedy, dokým nám na to sily a energia stačí. Bohužiaľ ja zo vzduchu žiť neviem a tipujem, že väčšina ľudí. Takže ja potrebujem zarábať, aby som mohla myslieť aj na seba, na svoje zdravie, na svoju budúcnosť. A niektorí aj zdravie obetujú, len aby sa mala jeho/ jej rodina lepšie ako on/ ona. Po finančnej stránke. Znie to síce majetnícky, ale na to, aby sme mohli občas aj oddychovať, potrebujeme aj dáke finančné zabezpečenie. Ako sa vraví.... dreme pre naše deti, aby sa mali lepšie. Aby sme sa nemuseli báť, že sa raz ocitneme na ulici, aby sme sa nemuseli báť, že nebudeme mať čo do úst. A to je všeobecne realita. A kto vie, ten si popri práci dokáže nájsť aj chvíľku času pre seba, pre oddych a ako tu píšeš aj na tie myšlienkové pochody o sebe a tak ďalej.
neznámy
neznámy » vevuska | 20.3.2012 20:41
A tebe to neunika,je to mozne?nie je tu pomaly s kym pokecat ,lebo vecsina sa tu chodi ztazovat,to uz tu fakticky len ludia vidia veci tak zle alebo to ste sa naucili od rodicov lebo sa bojite ze vam bude niekto vase stastie zavidiet?ja pracujem tiez tazko od rana do vecera,som tesar a staviam sa k zivotu pozitivne a preto mam vela priatelov a penazi a vsetkeho co potrebujem aj dobrej nalady,snazim preniest do kazdodennej prace pozitivnu stranu a to napriklad ze lozenie po rebriku hore dole my len spevnuje kondicku,ze nosenie tazkych tramov my spevnuje moje svaly a charakter a preto som hrdy na seba lebo som v harmonii a ze ked vysim na lane tak je to pre mna strecing,mam rad svoju pracu a tesim sa ze vobec niekto my za to aj zaplati aby som mohol rozhadzovat ,vsetko stoji prachy to je tak ale co teraz budem kvoli tomu nariekat,uz nie uz to je tak nezmenis to iba svoj pohlad mozes zmenit a ked ty chces byt princezna a na to nemas tak sa ti necudujem ze places,aj ja by som plakal keby som chcel byt kralom,lenze ja som kralom striech a slnka a vetru a vrcholov hor a udoli chapes,prekvapuje ma tvoj pesimizmus a este ta fotka s tym bubnom asi by som sa hanbyl na tvojom mieste,ved bubenik by mal rozdavat radost a lasku,a nie depky.ked budes mysliet len zle tak sa budes mat zle a+ este rozdavas to zlo dalej co cakas ze ta niekto pochvali za to co robis,a ze preco si samotarka,nehnevaj sa uz ti musim napisat a vlastne to je na tebe ci sa budes hnevat ,mne tym neuskodis iba sebe,a vsetko zle co si pripustis ti odoberje tvoju nadej na stastie,my sme robili aj ked bolo -17 a tesil som sa,vsetci sme ok a nikto nenarieka lebo vieme ze nikto ti nepomoze tie casy su uz prec ked nam mama utierala slzy,otoc pohlad a smej sa s toho blazniveho zivota ved to je na smiech,nestaraj sa co bude o 20 rokov lebo ked si budes robit starosti teraz tak tvoje deti ta budu napodobnovat a budu tiez iba nestastny,co si neveris,vies co znamena slovo allah? je to arabsky nazov pre vsemohucneho all ah,vsadepritomneho a vies co znamena slovo satan, to pochadza tiez od arabov a je to od slova sultan,len postupom casu sa to ,,L,, prestalo hovorit,takze v podstate zlo neexistuje,zlo je len pokus o dobro na zlom mieste v zlom case a s nespravnym sposobom,uvedom si to a skus sa nad tym zamysliet,verim ze mas v sebe aj dobro len sa ho nauc chapat vedome a nie mechanicky,uvidis ze vsetko sa ti zlahci a budes spokojna,dakujem za pochopenie,allah s tebou
vevuska
vevuska | 20.3.2012 23:15
fíha... ako pekne si to zo seba dostal..:) to sa mi páči a to som aj chcela :) ďakujem, že si sa takto otvoril. ( neber to teraz ironicky,ale naozaj ). Pre tvoju informáciu, ja som veselý človek, no keďže som v znamení Váh s ascendentom Panny - čo je zemité znamenie, tak to mi robí to, že som zodpovedná, poriadkumilovná a stojím pevnými nohami na zemi a panny sú aj pesimistické. No prevaha je zo znamenia Váh, čo je radosť, umenie, smiech a podobné pozitívne veci. Básnik tým chcel povedať, že ja sa na svet nepozerám negatívne, ale zodpovedne. Veselo ale s určitou opatrnosťou. So smiechom, s láskou na všetko, čo je okolo nás, mňa, teba a vôbec neovplývam pesimizmom a negatívnou energiou. Keď si spomínal Alaha... tak áno, neverím v Boha a ani nič podobné, pretože to nemá pre mňa význam. Podotýkam pre mňa. Každý má niečo v čo verí. Ja Boha ani v Alaha neverím. Ja verím v iné veci, ktoré sú medzi nebom a zemou. A už vôbec netrpím depkami. :) Som rada, že si veselá kopa, to je fajn. A to že som samotárka, to ja neriešim... proste to tak malo byť. Jednoducho sú isté cesty človeka, ktorými musí prejsť, aby sa niečo naučil. Ja som mala túto cestu spoznať. Mám jednu najlepšiu kamarátku,ktorú poznám asi 21 rokov, má manžela a ročného syna a keď sa stretneme, tak mi vždy povie, že mi závidí. Lebo som voľná, nemám záväzky a detstké starosti. A ja jej na to vždy odpoviem, že nech mi nezávidí. To ja jej závidím, lebo ja som chcela mať vždy muža a dieťa po škole. Takže dúfam, že ti dôjde čo tým básnik myslel. Proste každý človek je na niečo iné určený. To nie je tým, že som vždy chcela byť samotárka, nikdy som nechcela byť. A samotárka úplne nie som, bo mám veľa priateľov okolo seba. :) A prajem Ti, aby si aj ty mal priateľov okolo seba, na ktorých sa môžeš spoľahnúť. :) Pekný deň prajem
vevuska
vevuska | 20.3.2012 23:36
A ešte som na niečo zabudla.... ja som princezná nikdy nebola, ani by som nechcela byť a ani nepotrebujem, aby som ňou bola :) A už vôbec neplačem na materiálnymi vecami. Lebo hodnotné je to, čo máš vo vnútry. Nič v zlom, ale máš sa čo učiť. :) Sám vieš, že život nie je len o harmónii.
neznámy
neznámy | 21.3.2012 11:35
mily jantchi no moj pekny uz som ti to raz napisala slusne no nestacilo , tak skusime inac ked sa ti nepacia tieto stranky tak odtialto vypadni a nezhadzuj druhych co tu pisu a vravia, nemas pravo sudit.salamalejkum kamo.
neznámy
neznámy | 21.3.2012 13:30
-LOL- -THUMBSUP- ..ale si mu dala Janka.. -BYE-
neznámy
neznámy | 21.3.2012 20:12
mam pravo povedat svoj nazor skodova ci sa ti paci alebo nie ,asi si potrebujes uvedomit ze nie len ten tvoj je ten jediny a najdolezitejsi,à propos neplet si pojmy povzbudzovanie so shadzovanim,P.S. to ty rada robis
neznámy
neznámy | 21.3.2012 22:36
ano a prezrad mi co si potrebujes uvedomit ty, tu v tejto diskusii.
neznámy
neznámy | 22.3.2012 12:08
Fiiha ty neveris v Satana? zaujimave, pocula som vyrok ze najlepsie umenie 20 storocia diabla bolo presvedcit ze v jeho najsilnejsom case presvedcil ludi ze neexistuje :-) a Diabol ako aj anjeli su z Boha. Je pravda ze clovek si sam vybera co vnima a berie. Ale v kazdej magii mas bielu a ciranu stranku, iba staromagia je kmbinaciou oboch.
vevuska
vevuska | 22.3.2012 18:11
Súhlasím :) V každej mágii je dobrá aj zlá stránka. Je Biela aj Čierna mágia. Tak isto aj Jin a Jang sú zobrazované čiernobielo s tým, že v bielej ploche je čierna bodka a v čiernej zas biela. A tak isto aj v každom človeku je niečo dobré a niečo zlé. :) všetko zo všetkým súvisí.
vevuska
vevuska | 22.3.2012 18:12
Vieš vôbec aký máš symbol v nicku? Jin a Jang. Dobro a zlo.... tieto dve veci idú ruka v rukáve.
neznámy
neznámy | 22.3.2012 19:49
fascinujúce! stelesnený Paradox
takto si predstavujem člena Mierových jednotiek
milujte sa, lebo strelím!
-THUMBSUP-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...