mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Voľný pokec - 

Akú hudbu - pesničku, by ste si dali zahrať pri vašom pohrebe

neznámy
neznámy | 10.10.2011 20:04
Prepac,ja som tym myslel,aby nerozvijala tuto temu ,,o smrti ,,stejne to nemozeme pochopit,radsej sa bavme na inu temu,viac pozitivnu ,nie ja na negativnu,aky prival alebo osoh mame s tejto bezmocnej energie,len ironiu,a toto sa vam paci,tosi myslis ze je tvoj....
Ona
Ona | 11.10.2011 18:17
Jantchi - súhlasím s Tebou,
ale na druhej strane - nech má každý to, čo si praje - predsa nie je na tom nič zlé,
aj keď sa mi to tiež zdá trochu povrchné a teatrálne.
neznámy
neznámy | 11.10.2011 20:08
Nie všetkým musí sadnúť každá téma, ale netreba hneď súdiť autorku. Na mňa pre zmenu takéto posudzovanie pôsobí povrchne
Čo sa samotnej témy týka, myslím si, že ľudia, ktorí dokážu otvorene hovoriť o smrti, sa jej v podstate neboja, sú s ňou vyrovnaní. Ale tým nehovorím, že medzi nich patrím. Báť sa smrti je podľa mňa prirodzené, hlavne ak má človek rodinu a mimo smrti samotnej ho zaujímajú aj sekundárne veci, ako napr. kto sa postará o deti a podobne.
Lenže ak niekto nemá žalúdok na takúto tému, môže ju pokojne obísť, nie cez ňu upozorňovať na seba tým, že uráža niekoho iného. Veď ak máš informácie alebo argument, ktorý je presvedčivejší, stačí ho napísať. Alebo pochybuješ, že ľudia tu majú vlastný úsudok? Netreba útočiť hneď na autorov textov a liečiť si tak svoje nedostatky - možno nejaký problém z detstva (napr. nedostatok pozornosti, neprijatie rovesníkmi). Tým nehovorím, že je to tvoj prípad, ale že to tak pôsobí. Viem si predstaviť ďalších tisíc dôvodov, ktoré k takémuto výpadu voči niekomu mohli viesť.
Keby som napr. súdila čisto subjektívne a jednostranne z pár príspevkov, ako to podľa môjho názoru urobila pani, ktorá tvrdí, že táto téma je "povrchná" a "teatrálna", mohla by som si taktiež myslieť o každom iba to, čo pasuje môjmu názoru. V jej prípade ide z môjho pohľadu o dogmaticky podmienený astrologický predpoklad. Nakoľko táto pani určite postrehla, že vo Vevuškinom aj mojom prípade je slnko vo vzdušnom znamení, automaticky odsúdila tému na povrchnú a teatrálnu. Vzdušným znameniam sa totiž práve pri nedôkladnom poznaní osobného horoskopu prisudzuje povrchnosť. Veľmi by ma tešilo, keby som sa mýlila, pretože v inom prípade by som musela tento názor pripísať neschopnosti kritického myslenia, ako aj pouhej závislosti na veľmi všeobecných astrologických interpretáciách.
neznámy
neznámy » vevuska | 13.10.2011 15:42
Vevuska, s odstupom roka od zalozena temy davam moj tip, J. Nohavica - Gaudeamus igitur: http://www.youtube.com/watch?v=fgEVcSqvyow /> Ta hudba je dokonala, aspon pre mna :)
vevuska
vevuska | 14.10.2011 18:33
Milý jantchi.... vôbec si nepochopil zmysel tejto témy a za druhé, prečo by som sa nemala touto témou zaoberať? Len preto, že je to téma o smrti? Myslím si, že veľa ľudí sa ňou zaoberá či chce, alebo nie a je dobré sa o tom otvorene rozprávať.
Ale vrátim sa k prvému bodu.... táto téma ma napadla len tak sponntáne, pretože keď som bola na pohrebe mojej príbuznej, tak tam jej dali zahrať jej obľúbenú pesničku. Prekvapilo ma to, pretože som to počas mojej existencie ešte nikdy nepočula, tak som to sem dala ako tému, že čo na to povedia ostatní a čakala som na vaše reakcie. Nič iné som tým nesledovala. No, myslím si, že je to príjemnejšie ako tie tradičné monotónne skladby pri pohreboch. Je v tom určitá kultúra pochovávania. A nevidím na tom nič materializované a ani nič materiálne.
Čo sa týka môjho úsudku a názoru, tak na pohrebe by sme mali pochovať nielen toho človeka, ktorý zomrel, ale aj všetko čo nás s ním spájalo. Myslím tým to duchovné puto a všetky spomienky na neho a nie si doma pustiť jeho obľúbenú pesničku a spomínať na toho človeka. To nie je zdravé. Takže nekážem ti chodiť na cintorín k hrobu, ale nie je zdravé na neho doma spomínať. Treba ísť ďalej.
To čo spomínaš, že musí ísť jeho duša ďalej, tak to viem už dávno. Ak si si nevšimol, tak robím šamanizmus a medzi toto odvetvie patrí aj sprevádzanie duší na druhý svet, aby sa tá duša nezdržiavala v našom svete, ale aby šla ďalej a ďalej sa rozvíjala. Takže takéto veci o smrti a dušiach ovládam. :)
A prepáč, ale ja sa nedám do poriadku .... neberiem to ako urážku, pretože nevieš o mne nič a tak isto .... ja viem čo moju dušu rozvíja a čo potrebujem v tomto živote rozvíjať, takže tieto písmenká, ktoré si mi sem napísal beriem s rezervou a s radou, ale neprijímam. :)
vevuska
vevuska | 14.10.2011 18:36
hihihi... pekne si mu povedala :) A áno, Lucku Bílu milujem a konečne som ju pred mesiacom mohla počuť a vidieť aj naživo a bola fantastická a vôbec sa nepretvarovala a ani nič podobné. Ja by som si ju asi tiež dala. :)
vevuska
vevuska » Ona | 14.10.2011 18:44
Ona a jantchi.... téma o smrti sa vám zdá povrchná? A kebyže sa bavíme o rodení detí a nových duší sa vám bude tiež zdať ako povrchná téma?
vevuska
vevuska | 14.10.2011 19:12
vlnka... súhlasím s výberom hudby, tiež si myslím, že je jedinečná táto skladba. K tomuto ma teraz napadlo, že aj hudba - Dobytie raja je veľmi špecifická a u niektorých ľudí vyvolá zaujímavé pocity. :)
Antonidas
Antonidas » vevuska | 14.10.2011 21:58
No u mňa by hrala prím skladba od zabudnutého klasika Jiri Zmozek / Radek Brzobohaty - Tam u nebeských bran . Jiri Zmozek skomponoval plno krasnych skladieb,mal som šťastie byť na jeho koncerte.
http://www.youtube.com/watch?v=ZoYaRkn8nlw&feature=related
Ona
Ona » vevuska | 14.10.2011 23:44
Vevuska - téma smrti a rodenia detí sa mi nikdy nezdala povrchná - práve naopak - veď zrod, respektíve narodenie je začiatok a smrť je konečný výsledok a zúčtovanie života, kam všetci nakoniec prídeme.

A nemám nič proti tomu ak si niekto dá zahrať obľúbenú pesničku na svojom pohrebe - veď som sa tak aj vyjadrila - nech má každý to čo si praje - predsa nie je na tom nič zlé.

Ja som trochu konzervatívna v tejto veci, a preto som povedala že sa mi to zdá trochu povrchné a teatrálne, ale akceptujem iný názor - preto som sa predtým ani k tejto téme nevyjadrovala.
Ozvala som sa až vtedy keď vyššie niekto slovne"napadol" Jantchiho - na jeho obranu ako obranu akceptácie iného názoru - to je všetko.
neznámy
neznámy » Ona | 15.10.2011 09:33
Milá pani, uvádzam na pravú mieru vaše slová, podľa ktorých niekto vyššie napadol Jantchiho názor:
Jantchi z môjho pohľadu už úvodnou vetou nehájil svoj názor na tému. Túto vetu citujem: "daj sa do poriadku a mysli prosim ta na ine veci ,ktore ta viac rozvyjaju a nie na kokociny ktore ta brzdia vo svojom uceni,ci ty uz vies vsetko,?"
Vám by sa možno páčilo, keby Vám niekto odporučil dať sa do poriadku, ale mne nie. Preto som povedala svoj názor, že na to, aby sme človeku odporúčali dať sa do poriadku, je treba poznať ho bližšie, ako z niekoľkých článkov".
Tvrdíte, že svojim názorom ste reagovali na to, že jeho NÁZOR niekto napadol, presne, " na jeho obranu ako obranu akceptácie iného názoru". Ale z môjho pohľadu napádal on.
Čo sa témy týka, opýtala som sa ho toto: "Prečo si myslíš, že nie je v poriadku, ak si človek sám zvolí pieseň, ktorá ho môže vracať do dimenzie živých?"

Verím, že ste boli pri vyslovovaní vášho súdu nezaujatá. A ak podľa vášho merítka išlo o napadnutie, ospravedlňujem sa Vašim estetickým prijímačom.
neznámy
neznámy | 15.10.2011 11:28
dobry den vo spolok,vam prajem zo srdca,ospravedlnujem sa,tym ktorym som mojou narazkou nechtiac ublizil,myslel som to dobre,chcel som len vediet aky rytmus respektine aky bit pouziva dotycna samanka ku sprevadzaniu nebohych na druhu cestu(myslim to seriozne) dakujem za pochopenie a respektujem vase oponovanie
Ona
Ona | 15.10.2011 18:17
Ak dovolíte budem naďalej stáť pri svojom názore a bola by som rada keby ste to akceptovali.
neznámy
neznámy » Ona | 15.10.2011 19:46
Samozrejme, že akceptujem:) myslite si o téme, čo chcete, som len rada, že si dokážete stáť za svojim názorom. Predpokladám však, že aj vy dokážete akceptovať môj pohľad a nebudete ho ďalej prekrúcať a označovať ho ako napádanie.
neznámy
neznámy | 15.10.2011 19:53
Česť tým, ktorí dokážu rešpektovať, lebo rešpekt odráža pochopenie.
Skutočne rešpektovať pre mňa znamená schopnosť bez hnevu prijať aj odlišný názor, neuraziť sa zaň. Pre mňa schopnosť rešpektovať svedčí aj o dobrom náhľade do seba a túžbe rásť. Klobúk dole:)
neznámy
neznámy | 16.10.2011 12:22
vies atena,nie stale su ludia na rovnakej vlnovej dlzke,niekto medituje viac niekto menej niekto vobec niekto len hovory ze medituje ale skutek utek,a preto niekedy clovek reaguje na situacie nespravne,ale predsa preto sme tu aby sme sa to ucili rozoznat,v mynulosti napr.v egypte mali ustanoveny zakon,ze kazdy par ,muz a zena ,museli chodit do pyramidi meditovat,za doprovodu zvukovych frekvencii,sa spolocne harmonizovaly,u nas je to tak ako to je a kazdy vlastne teraz len objavuje co to vlastne znamena,a este musim dodat ze tato spolocnost brutalistov nema zaujem o jemnohmotne harmonizovanie svojich otrokov,managery musia predsa zarobit vela penazi aby mohli lietat na dovolenky a sa vychvalovat svojim zenam ze aky su dobry,progresivni.Myslis ze by to mohli robit keby sme vsetci vedeli napr.levitovat?z bubnovanim sa to da tiez,urcite nam o tom moze nieco viac povedat samanka,najlepsie ak bude bubon naladeny do F,ka aby to mohlo rozvybrovat nase srdiecka, apotom to uz dalej neviem,necham na odbornikov,PS pekne sa vyjadrujes,klobuk dole
neznámy
neznámy | 16.10.2011 18:32
No pre mňa je, úprimne povedané, levitácia nereálna, pretože svojou telesnosťou sme prirodzene pripútaní k zemi.
Ale ten zákon, o ktorom píšeš by sa najskôr zišiel aj nám. Možno by bolo viac harmonických manželstiev. Účinky hudby sa v podstate využívajú vo všetkých oblastiach, ktoré sa venujú duchovným sféram. Najmä v umení a náboženstvách.
Nikdy som slovami nevedela ten pocit zachytiť, ale osobne ho pociťujem ako "presilu duše" (tak som si nazvala stav, kedy cítim dušu intenzívnejšie, ako telo).
V jednom článku som čítala, že každé náboženstvo, hoc aj zahádzané hromadou nezmyselných pravidiel, si uchováva tajomstvo svätostánku prostredníctvom týchto prvkov: prítmie, kadidlo, monotónna, kolísavá hudba, ktorá vyvoláva somnanbulentné stavy.
Pre toto sa podľa mňa cítime príjemne v divadle, v kostole alebo na iných miestach, ktoré sa spájajú s "presilou duše". Niekedy sa zvykne vyčítať kostolom, že sú prepychové a uvažuje sa, že by mali byť práve výrazom skromnosti. Lenže keď sa nad tým zamyslíme, práve tá zdobenosť odráža ľudskú túžbu po kráse, ktorá sa s nami spája odjakživa. Už prvé nádoby na vodu, ktoré si ľudia vyrábali, boli zdobené jednoduchými maľbami.
Inak, ak budeš mať čas, prečítaj si Platónove dialógy. Píše v nich, že keď duše putovali nebom, na nič z tohto sveta si nespomenuli, iba na krásu. Nieže by som verila všetkému, čo sa tam píše, ale niektoré myšlienky starých filozofov sa snažili zachytiť duchovno naozaj prakticky. Tým, že vytvorili predstavu na základe harmonizácie svojho myslenia a cítenia. No a túto harmonizáciu podľa mňa vyvoláva práve umenie, či už človekom vytvorené, alebo prirodzené. Na mňa nesmierne upokojujúco pôsobí aj to, keď sa pozerám na nebo vtedy, keď padajú snehové vločky:)
vevuska
vevuska » Ona | 17.10.2011 18:12
Ok, beriem. Ja som tiež v niektorých veciach konzervatívna a nemusela by som, takže rozumiem tomu, čo si napísala. :)
vevuska
vevuska | 17.10.2011 18:22
Prepáč Atena, trochu skočím do vašej diskusie.... Jantchi, áno, bubnom sa dá navodiť stav, ktorým kvázi lietaš :) A výborne sa tak dá meditovať, úplne vyprázdniť hlava, myšlienky a len počúvať svoje srdce a prijímať príjemné vibrácie. Dá sa veľa vecí s bubnom aj cestovať do druhých šamanských svetov, kde sa stretávate so svojimi duchovnými radcami. Ale to je už o šamanizme ako o samotnej kapitole.
neznámy
neznámy » vevuska | 17.10.2011 21:49
ja by som si zelala na vlastnom pohrebe Zoe Jane od Staind :)...to by muselo byt ale od milovaneho chlapa....ale inak sa mi take vhodne zdaju napr. Richard Marx- Right here waiting for you, alebo Puff Daddy- I´ll be missing you.
Stránka:
1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...