mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Voľný pokec - 

Aké knihy radi čítate a prečo?

vevuska
vevuska | 23.8.2015 10:22
Ahojte vospolok, možno tu už táto téma bola, no predsalen by som chcela vedieť, že aký máte vkus na knižky. Aké knižky vás posledne oslovili a prečo ? A či radi čítate. :)
neznámy
neznámy » vevuska | 23.8.2015 11:31
Astrid Lindgren.
Yalom.
Fromm.
milan08
milan08 » vevuska | 23.8.2015 14:03
teraz sa snazim pochopit Matrix-energetics
neznámy
neznámy » vevuska | 23.8.2015 15:20
Teď zrovna prolistovávám jednu knihu, kterou jsem koupila jako inspirativní dárek.

Je z cyklu "Slepičí polévka pro duši"
název - "Sladká šťáva z kyselých citronů"
podnázev - "101 působivých, povzbudivých a užitečných příběhů o tom, že i to nejhorší může být k něčemu dobré"
Různí autoři ( Jack Canfield, Mark Viktor Hansen, Amy Newmarková )
neznámy
neznámy » vevuska | 23.8.2015 17:32
chyba mi to prvotne nadsenie ked som cital jak zeravy. ked som si kupil knihu, nebolo nic hodnotnejsie na svete. utekal som domov jak zeravy a furt cital, objavoval nove veci a uveril vsetkemu, lebo je to v knihe :D

teraz uz citat nedokazem, je to vsetko nudne, "zname" klamne a naivne. vynimku u mna tvori len jiddu krishnamurti. to je bager ktory ti vykope dom aj so zakladmi. tolleho si este z nudy pozrem ale ten sa klame v jeho ideale okamihu, ale dobre vravi o egu. este osho dobre vravi o egu ale to bol najvacsi podvodnik v historii duchovna, odpustite mi tieto slova
neznámy
neznámy » vevuska | 23.8.2015 18:31
Sú knihy, ktoré si prečítam len 1-2x kvôli rozšíreniu obzorov (napr. Karma od Svijaša, Ruizove knihy, Vadim Zeland, Valerij Sinelnikov, S. Grof, Oshove knihy, ktoré sú všetky na jedno kopyto, Tolle, Carnegie, motivačná literatúra od Briana Tracyho, Kiyosakiho, odborné knihy, ktoré sa rýchlo naučím, ...), a potom sú tu knihy, do ktorých ma niečo núti nakúkať stále. Takými knihami sú zas tie odborné (keď mi už v aktívnej pamäti figurujú iba odkazy na vedomosti), alebo knihy, ktoré ma obzvlášť zaujali. Medzi takéto knihy patria Transformácie vedomia od Tomáša Keltnera a momentálne aj knihy o sibírskej Anastázii od Vladimíra Megreho, ktoré počúvam v mp3-kách, a veru budem si musieť vypísať niektoré myšlienky ktoré vedú k praxi, lebo je to nad moje sily..
A Kubko a Maťko a Ferdo mravec nemajú chybu. :)
Saffiyah
Saffiyah » vevuska | 24.8.2015 06:13
Sci-fi (Clark,, Asimov...), horory (Poe, King, LeFanu, Stoker...) , životopisy, cestopisy, harlequinky, dobrodružné romány, duchovní literatura...

Písmenka mě provázejí životem od předškolního věku :)
milan08
milan08 » milan08 | 24.8.2015 14:14
A ESTE SCI-FI
vevuska
vevuska | 24.8.2015 17:44
tak začni čítať napínavé knihy ako sú detektívky, abo dobrodružné romány. :)
vevuska
vevuska » vevuska | 24.8.2015 17:54
Vidím, že je tu všehochuť, čo ma teší :) Ja mám rada detektívky : A. Christie, Kepler, ezoterické knihy ako je Jonesova, Weiss, Newton, D.Virtue, L.Hayová, a pod. Ale aj Dänikena - záhady. Knihy o vesmíre od Hawkinga a podobne. Ale aj dobrodružné klasiky ako je J.Verne, či M.Twain, T.Riddle. Aj knihu Duna od F. Herberta. :)
neznámy
neznámy » vevuska | 24.8.2015 18:04
Duna je uplne naj-FLOWER-
Mnohovrstevná, alegorická....

Zo slovenských autorov mám v poslednej dobe rada Veronu Šikulovú a Luciu Piussi.
granko
granko » vevuska | 24.8.2015 18:43
kuchárky
granko
granko » vevuska | 24.8.2015 18:43
kuchárky
dodo41
dodo41 » vevuska | 24.8.2015 20:47
astrologiu, astropsychologiu, kucharky - kvoli rozvoju :)

jednoduche mozno, no neriesim to
vevuska
vevuska » granko | 24.8.2015 23:05
kuchárky? To by si nám mohol rovno napísať, že z akých knižiek kuchárok sa môžeme nechať my ženy ( aj muži, ktorí radi varia) inšpirovať? :)
Argyll
Argyll » vevuska | 25.8.2015 07:41
On myslí knihy s obrázky nahých kuchařek...
neznámy
neznámy » vevuska | 25.8.2015 09:21
Mému horoskopu vládne Jupiter a ve spojení se Štírem je to podle mě dost vidět i na tom, co čtu. Mám ráda sebevzdělávací knihy. Ono to nemusí být vyloženě jako sebevzdělávací, ale taková která mě nějakým způsobem vede k pochopení nových věcí. Ráda objevuju nové obzory, které mě nutí samostatně přemýšlet, dělat si vlastní úsudek, zkoumat teorii na vlastním životě. A nejradši mám tyhle knihy ještě obzvlášť když jsou psané s humorem, to miluju nejvíc. Spojení hloubky, přímosti a humoru mám moc ráda.
Kdysi jsem dost četla Osho, to jsem se nasmála. Bavilo mě jak si protiřečí a přesně jsem chápala co tím sleduje a bavilo mě když mí přátelé četli ty knihy a nadávali u toho, že Osho neví co mluví bo pokaždé říká něco jiného :D Oshovy knihy, ale beru jako jedny z "povrchnějších".
Knihy, které nejvíce inspirovaly můj život do hloubky jsou:
"Životopis Jogína" - Paramhansa Jogananda
"Zasvěcení" - Donald Schnell
"Strovolský Mág", "Oheň v srdci" a "Pocta Slunci" - Kyriacos C. Markides
(ještě bych si chtěla přečíst "Jízda na lvu")
V nynější době mi hodně dávají knihy Berta Hellingera o rodinných konstelacích. Momentálně čtu "Rodinné konstelace Imperativy lásky", kde jsou přímo popsané konkrétní konstelace a komentáře Hellingera a účastníků přímo z konstelačního výcviku (což je taková nádstavba toho mého v reálu).
Dobrá kniha je i "Rodinné konstelace" od Wilfrieda Nellese, ale to je slabší odvar Hellingera (byť jako konstelatér je vynikající).
neznámy
neznámy | 25.8.2015 09:34
To jsi překvapil, protože svého času jsem Krishnamurtiho dost sledovala i na videích a musím říct, že to je i na mě silný odvar. Cítím, že toto je vysoký zasvěcenec a věděl o čem mluví, ale pro mě je jeho zkušenost (ne slova) zatím neuchopitelná to můžu (asi neskromně) tvrdit u málokterého "autora". O nic lepší to není u mě ani s knihami od Alice A. Bailey. Dělala jsem i korekturu internetové knihy, takže jí mám přečtenou od začátku do konce a nepamatuju si nic. No blbě se mi to přiznává, ale vnitřně jsou pro mě tyhle knihy strašně těžké, hutné a technické.
A u Osha :D nenazvala bych ho podvodníkem, myslím že lidem hodně prospěl, ale chápu jak to myslíš. Já jsem ho vždycky vnímala jako kámaráda, se kterým bych šla na kafe, ale ne jako gurua od kterého bych se měla co naučit. Ale bavil mě :-) U něj nemám problém pochopit mentálně i vnitřně (což se nedá říct o předchozích co jsem popsala).
granko
granko » Argyll | 25.8.2015 11:11
nie ja myslím, kuchárky! -PUH- dobrá večera a potom v nich "listovať" až do rána! -LOL-
Saffiyah
Saffiyah » vevuska | 25.8.2015 12:49
Kuchařky - těch mám cca 2 m, ale od doby internetu je vůbec nepotřebuju. Pardon, několik jich používám pořád, například na koláče, cukroví a potom 2 stařičké čínské kuchařky, již v salátovém vydání -LOL-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...