mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Oznamy a akcie - 

Mlčanie

neznámy
neznámy | 18.1.2015 00:18
citujem : netreba byť deprimovaní týmito informáciami. veľa svinstva čo sa pácha je spôsobené iba nedostatkom informácii a nevedomým odsúhlasením toho čo sa robí. a to je práve dôvod, prečo sa takéto veci vo verejných médiách nevysielajú a ututlávajú - pre udržanie moci nad masou neinformovaných


100percentny suhlas z mojej strany
neznámy
neznámy | 18.1.2015 00:24
o podobnych zalezitostiach hovori aj Noam Chomsky- o odvadzani pozornosti od dolezitych zalezitosti tým že nas zaplavuju nedolezitymi informaciami


Strategie odvádění pozornosti

Základním elementem sociální kontroly je strategie rozptylování veřejné pozornosti od důležitých otázek a změn řízených našimi politickými a ekonomickými elitami za použití technik zaplavujících veřejnost nepřetržitým odváděním pozornosti a bezvýznamnými informacemi.

Strategie rozptylování pozornosti je také podstatná k vymýcení veřejného zájmu o základní vědomosti vědy, ekonomie, psychologie, neurobiologie a kybernetiky, ale také ufologie. Tato technika také přesměrovává pozornost veřejnosti od našich skutečných sociálních problémů s důrazem na záležitosti, které nemají žádnou reálnou důležitost. Touto ideou je udržovat veřejnost stále zaměstnanou a neposkytnout žádný čas přemýšlet o nejdůležitějších principech a o jádru faktu skrývajícím se za našimi sociálními problémy.
neznámy
neznámy | 18.1.2015 11:38
volakedy keď som mal viac času, viac som sa zaoberal aj týmito vecami a o naomovi chomskom som počul už skôr.


inak stratégiu odpútania pozornosti využívajú klasickí "cirkusoví" kúzelníci, aby ojekabátili diváka
neznámy
neznámy | 18.1.2015 11:43
inak stratégiu odpútania pozornosti využívajú klasickí "cirkusoví" kúzelníci, aby ojekabátili diváka


hej ale v tom pripade to nie je take nepriaznive pre spoločnost
granko
granko | 18.1.2015 22:46
politici a biznismeni sú najzbytočnejšími ľuďmi na zemi a pri tom najbohatšími a najmocnejšími.. možno preto, že i bežní ľudia nie sú také neviniatka a svoje túžby si aspoň premietajú do tých, ktorí mali tú hrošiu kožu, že sú schopní si moc a majetok vysať ako upír z práce ostatných - na tomto je postavená táto spoločnosť.. hýbateľom udržovania tohto stavu sú potom výjavy vysmiatych boháčov, čoby lákadiel a majákov v mori ilúzie: kadiaľ sa uberať a o čo usilovať.. a zblblý dav potom ochotne podá výkon v často nehumannych podmienkach k tomu priblíženiu sa, ktorý je však vzápetí ukradnutý.. možno sa nájde pár šikovných alebo šťastných; preplávších skrz bariéry spoločenských vrstiev.. avšak hra je privilegovanými nastavená tak, že takýmto snažením ľudia iba posilujú ich postavenie.. na ilustráciu stačí zobrať nejaké data o raste príjmov za desaťročie, dve; komu rástli a akým tempom.. "elita" má moc, pretože davy, masa, plebs sú na ňu upriameni, venujú jej energiu v rôznych formách; či až ako idoly k vhodné k nasledovaniu alebo k hlasnému odsudzovaniu, ktoré kryje vlastnú neschopnosť či závisť..
táto spoločnosť robí všetko preto aby ľuďom zabraňovala uvedomiť si svoju vlastnú existenciu, hodnotu, slobodu a tvorivosť až sú ľudia natoľko vykorenený so svojej skutočnej podstaty, že po zbytok svojho života len pochodujú okolo výkladných skríň, ženúc sa za preludmi a populánymi "zážitkami", hoci stále nevedia prísť na to čo im bytostne chýba..
neznámy
neznámy » granko | 19.1.2015 18:13
tak, zaujimava sebareflexia. Cloveku by sa malo zapnut vyhrazne svetielko ked rozlisuje na tych dobrych a na tych zlych, ako vsak vidime aj tu na fore, je take nieco ohromne tazke. Vzdy je jednoduchsie postavit ohnisko mimo seba.
A to, ze nasa spolocnost je iba odrazom nas samych, a ze bytostne potreby su nenaplnane, to je nadherne itrospektivne a prave preto pravdive:)
neznámy
neznámy | 19.1.2015 18:20
A môžem súhlasiť s obidvoma názormi /granko-janecka/? Mne jeden automaticky nevylučuje druhý a preto súhlasím s obidvoma-ROLL-
neznámy
neznámy | 20.1.2015 05:08
vsak ano, ved ja som s tym grankovym nazorom suhlasila:), mozeme rozvinut ze pokial clovek nezaspi na vavrinoch, a vhlad sa mu nestane brzdou, tak je to ok, akurat, ze sebaklamy dokazu fungovat fantasticky, a byt uprimny sam k sebe je najtazsia vec:)-ROLL-
neznámy
neznámy | 23.1.2015 22:07
chcel by som vytiahnuť zopár dielov mlčania, ktorý je na zverejnenom linku v prvom príspevku.

k omieľanému referendu, ktoré sa chce uskutočniť by som priložil tieto diely ako súvisiace informácie, ktoré nikde nepočuť:

118 lovci detí

219 eutanázia detí

251 dúhové pochody gayov

269 - potomkovia ľudí - toto je ten "vývoj" spoločnosti a globálneho zdravia

95 výroba súhlasu

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...