mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Oznamy a akcie - 

Duševná choroba a tvorivosť

LoveIsTheLaw
LoveIsTheLaw | 12.7.2015 11:46
Poznáte niekoho, alebo ste to vy sami, ktorí trpíte duševnou chorobou a ste umelecky činný? Ak máte záujem dostať vašu tvorbu z „tmy“ na „svetlo“, je tu možnosť ju uverejniť v našom literárno-kultúrnom časopise Slnečník. Každý z nás má v sebe kúsok krajiny sám pre seba, ktorému rozumieme iba my sami, čo z nás robí osamelejšie bytosti voči vonkajšiemu svetu. U duševne chorých ľudí je to vo väčšej miere. Z toho sublimácia do tvorby môže byť intenzívnejšia a uveritelnejšia ako u bežných ľudí, keďže vyjadruje hlbinné nevedomé vzorce, čo má každý z nás. Uvítal by som tvorbu skôr obrazovú než písomnú, keďže nevedomie sa lepšie a prirodzenejšie vyjadruje skrz obrazotvornosť (obrazy, maľby, kresby a pod.) ako jazyk. Keďže sme dostali na časopis grant, rozhodol som sa môj dávnejší nápad zrealizovať do viditelnej podoby. Dúfam, že niekoho z vás tým poteším. Link na prvé číslo máte tu: http://files.slnecnik5.webnode.sk/200000005-4ccdd4ec3d/slnecnik1_online_verzia.pdf. Ďalšie minimálne 2 čísla by mali byť po obsahovej stránke viac pestrejšie. Bližšie informácie vám môžem zdeliť na loveisthelaw125@gmail.com. Tak smelo do toho! :)
milan08
milan08 » LoveIsTheLaw | 12.7.2015 14:30
ano moj znamy trpi schizofreniou,krasne maloval aj sochy robil.ale choroba sa viac a viac prejavovala,musel byt umiesteny do ustavu kde jeho cinnost skoncila
LoveIsTheLaw
LoveIsTheLaw » milan08 | 12.7.2015 18:26
ked vsetko pojde ako ma, buduci tyzden zajdem aj do ustavoch, resp. mozno ten dalsi...
neznámy
neznámy » milan08 | 12.7.2015 20:36
neznámy
neznámy | 13.7.2015 14:53
keby mu vyrovnali copper v tele a zvyšok takby mu vylieč. schizofreniu a prečo sa to nerobí ? lebo farma firmy liečia iba chemikaliami nie tym čo je ozaj v tele :D
neznámy
neznámy | 13.7.2015 14:55
a ani chudak doktor nemože použit metodu kt. zabera aj keby k nej došiel lebo to je zase system :D
neznámy
neznámy | 13.7.2015 15:34
Ty by si liečila schizofréniu jak hurvínek válku, lenže ona tá nekompaktná duša je tak indiferentný "materiál", že ..

Tento jav sa vyskytuje štatisticky a to nemenne (čo je zaujímavý údaj si myslím) u ľudí 1:100 a bol vypozorovaný dokonca u ľudí prírodných! ktorí ho ovšem neoznačujú za chorobu naopak - využívajú ho ako médium. Myslia si totiž, že duša schizofrenika je polovicou s duchmi a polovicou s ľuďmi. No len si pomysli aký je to svet ..

Pokiaľ ide o umelcov, tak asi najznámejším schizofrenikom bol Vincent van Gogh a to vie každý, čo už každý nevie (lebo si to skrátka nevšíma) je technika akou maľoval, čím nemyslím farby ale spôsob nanášania - obrazy sú vytvorené ukladaním čiarok pekne jednej vedľa druhej. Vieš prečo si odrezal ucho ? aby nepočul hlasy ...

Mohla by som ti rozprávať hodiny všelijaké (z nášho pohľadu) bizardnosti, s ktorými som sa mala možnosť stretnúť a pozorovať to, ale načo ? každý by len všetko "liečil". Schizofrenik v civilizovanom svete to nemá ľahké a kvalita jeho života závisí od IQ (náhľad).
neznámy
neznámy | 13.7.2015 15:41
Však dobre, ale ked je niekto zatvoreny v ustave v civilizovanej spoločnosti a dopuju ho chemikaliami to asi nie je prenho nejake super.
Ja netvrdim že nie su aj nejake ine príciny schizofrenie- spiritualne ako som uviedla ale v tom pripade by to človeka možno tak neobmedzovalo a vedel s tym pracovat-
lenže ja tieto veci potom ani nepovažujem za schizofreniu- nadprirodzene aj ked aj v ne verím tiež.
neznámy
neznámy | 13.7.2015 15:43
Liečit to treba iba vtedy ak si to ten človek praje lebo ho to obmedzuje napr. to už od neho zavisí a myslim že psychiatri to hadžu všetko do jedneho mechu- aj ozajstnu schizofreniu a tie nadprirodzene veci.
neznámy
neznámy | 13.7.2015 15:49
A neviem ako riešil hurvínek válku :D.

Války podla mna to su zase nepotrebné záležitosti.
neznámy
neznámy | 13.7.2015 15:55
Ten človek si v relapse priať nevie vôbec nič, lebo on nevie kde je (jeho duša je inde než jeho telo v tej chvíli) .........
Mozog je zložitý orgán, ktorý veda nemá preskúmaný, byť ho patológovia krájajú jak salámu tak dušu tam nenašli.
neznámy
neznámy | 13.7.2015 15:56
Tento jav sa vyskytuje štatisticky a to nemenne (čo je zaujímavý údaj si myslím) u ľudí 1:100 a bol vypozorovaný dokonca u ľudí prírodných!


ktovie, však ide o to že u tých prírodnych to može byt niečo iné aj ked je to označene za schizofreniu, ale myslim si že 1 jav aj ked vyzera že je to to isté- nemusí to byt to isté plus aj ked to vyzera ako to isté tak to može sposobene roznymi /inymi vecami= inymi pričinami :)
neznámy
neznámy | 13.7.2015 15:59
Ma neštvi žienkavkrabičke ;) ... rýpeš do mňa s tými vitamínami, ja ťa vidím -COOL-
neznámy
neznámy | 13.7.2015 16:02
Ja mam iba take informacie že psychicke veci sa daju niekedy aj zlepšiť biochemicky , ja mam pyroluriu= mala som uzkost na biochemickom podklade- nie za to že som zažila nejaku traum. udalost a viem že mi to zlepšilo kvalitu života ked to riešim ako to riešim.

Respektíve to ako sa človek správa je sposobene roznymi prícinami a psychiatria to nema obsiahnute všetko si myslim.

mozog a duša su podla mna uplne iné veci, ved duša je neviditelna nie ?
neznámy
neznámy | 13.7.2015 16:03
ja to myslim všeobecne :) a hovorím skoro vždy všeobecne resp. vačšinou ale ludia to často nechapu, myslia že to hovorim osobne na nich :)
neznámy
neznámy | 13.7.2015 16:10
Poviem ti toto: všetci sme latentne na hlavičku
Ide o ten spúšťač!

Podvedomie, sny, už len taká zamilovanosť dostáva človeka do stavu nepríčetnosti haha, mozog je skutočne pozoruhodný orgán a najviac sa mi páči keď nejaký zarytý materialista (akým som bola i ja) dostane na frak (ako som dostala ja) a hneď je všetko inak. Samozrejme že sny a zamilovanosť - tiež choroba ? nie sú zas až tak rizikové ako keď si niekto tlačí do mozgu lysohlávky alebo hoci len "obyčajný" canabis a to nezriadene a do toho zapojí amatérsky výskum LSD. (ako to robil môj syn)

Všetkého veľa škodí.
A preto ja hovorím, činnosti treba prestriedať, žiaden extrém, lebo človeku hrábne.
Samozrejme sú ľudia, ktorí sa "mimo" už narodili se vším všudy a tí sú tu pre nás - učia nás!
neznámy
neznámy | 13.7.2015 16:16
Mozog versus duša mnoo povedala by som, že mozog je pre dušu projektor :)
Biochémia zvládne hodne no vždy len na úrovni hmoty (mozog). Duša je jaksi furt z obliga - no a to je tá "potiaž".

Kdesi v pralese je schizofrenik šaman, v civilizovanom svete vyvrheľ.
Každopádne nie je schizofrenik jak schizofrenik, ako som povedala záleží od IQ! a okolia - tolerancia. Prijať ľudí takých akí sú a pomáhať im tak jak sú a tam kde sú.
Môj syn na schizofrénii vyštudoval vysokú, má prácu a psa :)
neznámy
neznámy | 13.7.2015 16:16
ja som chcela povedat iba že ten spúštač može byt rozny- tak sa dohodneme nakoniec :) a ved doktori aj tak spuštač neriešia , riešia iba symptomy a pre mna je
rozhodujuce či to ako to riešia je prinosne pre človeka

ja tu sice vypravam o biochemickych pričinach, ale materialista nie som ani zdaleka :D
neznámy
neznámy | 13.7.2015 16:19
Môj syn na schizofrénii vyštudoval vysokú, má prácu a psa :)- tak kde je vlastne problem ?
neznámy
neznámy | 13.7.2015 16:34
Poviem ti toto: všetci sme latentne na hlavičku-
sorry za uprimnost ale taketo kecy nemam rada- jak z krčmy- a aj tak pre druhých je človek často nenormálny lebo robí veci inak ako oni alebo má iné názory- pre mna nie- ja práve mam rada rozdielne uhly pohľadu a individualitu
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...