mesiac
Nedeľa, 28.4.2024
Meniny má Jarmila

Láska a vzťahy - 

Žena a dieťa

neznámy
neznámy | 17.2.2013 16:15
-THUMBSUP--BYE- Z mojej osobnej skusenosti, najvyssieho stastia, naplnenia a komplexnej regeneracie mozu dosiahnut prave jeden skrz druheho, lebo boli jeden pre druheho storeni. Inak nemam co dodat.:)
neznámy
neznámy | 17.2.2013 19:44
Ahoj Barborka. Ja si o ženách, ktoré nechcú mať deti nemyslím nič. Len ich akosi neviem pochopiť. Neber to odo mňa v zlom. Viem, že máš na to teraz osobné dôvody, prečo o dieťatku nesnívaš. Ale ak si v minulosti po ňom tak túžila, ako si písala, tak niekde hlboko v duši tú túžbu určite máš. To len strach a obavy ťa nejako zablokovali. Ja som vyrastala s piatimi súrodencami a matkinej lásky sa mi dostávalo ako druhorodenej najmenej. Aspoň ja som to tak cítila a aj dodnes to tak vnímam. No aj napriek tomu nedostatku, dokážem tú svoju odovzdávať môjmu synovi najviac ako sa len dá. Myslím si, že byť matkou je pre ženu ten najkrajší dar, aký môže v živote prijať. Žiadny iný sa mu nevyrovná. Samozrejme ak je matka psychicky na tom v poriadku, alebo ak nieje na niečom závislá (alkohole, drogách, ...). Pre mňa je môj syn mojím najväčším šťastím, radosťou a zmyslom v mojom živote. Aj keď ma niekedy potrápi. Bez neho by môj život bol prázdnym a nudným. Neviem si predstaviť, krajšiu lásku ako tú materinskú. A tú môžeme zažiť len my ženy. Prajem ti, aby si sa správne rozhodla. Pekný večer. :)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 18.2.2013 14:28
Je samozrejmé, že žiadna žena, ktorá už má deti, nikdy nepovie že jej život bez detí by mal zmysel. To by išla proti sebe, proti svojim detom.. Deti sa nedaju len tak odlozit, vyskusat ci na to mame, ci nas to bude bavit.. Je to samozrejme o obeti, o sebazaprení a velkej láske.
Ale s tym sa neda uz nic robit, ked zena tie deti ma. Uz nema na vyber.. Moja kamoska ma 4r syna a stale do mna hustila, kedy uz budem mat bábo ja.. Ale v slabej chvílke mi priznala, ze kludne mohli s dietatom este pockat, lebo je psychicky a fyzicky vycerpana.. Takze ono je to vsetko krasne tie slova o SILE ŽENY, ODVAHE, LÁSKE a neviem čo ešte..
Ale súhlasím v tomto skor s Curry a Synthiou..
Navyše, je to velmi individuálne.. Ja som napr. velmi tuzila po dietati ale nechcela som si priznat ze sme nemali celkom vyriesenu financnu situaciu s priatelom. Nehovorim, ze niekedy ju budeme mat, v dnesnej dobe je to podla mna velmi tazke ale tak mam vela zaujmov, vrhla som sa na studium a sice vo mne občas hlodá ten pocit, ze mi uteká čas ale vždy si poviem, že je to len príroda, je to len jedna z možní ale je len na mne, aby som zvážila svoje schopnosti a možnosti a mám právo si vybrať.
neznámy
neznámy | 18.2.2013 14:34
A o tom či je žena psychicky v poriadku by si mala byť vedomá hlavne ona sama :)
Ja môžem mať o sebe pochybnosti, a možno neprávom, ale v mojom okolí vidím toľko "psychicky labilných" žien, ktoré si svoje hnevy, komplexy a pod. riešia prostredníctvom svojich detí, že je to až neuveriteľné. Viem, že dokonalá matka neexistuje, ale keby som uz mala mať dieťa, tak mu chcem dať dobrý základ na to, aby z neho vyrástol inteligentný, slušný človek. A hoci nechcem byť skeptická, keď sa poobzerám okolo seba, na dobu v akej žijeme, tak mám pocit, že radšej do tohto sveta človiečika neprivediem a ušetrím jemu aj sebe kopu problémov a sklamaní.
neznámy
neznámy | 18.2.2013 18:06
pekne si to napisala-FLOWER-. A myslim, ze to velmi presne vyjadril aj Chalil Dzibran, ked povedal, ze nemyslite si, ze laske dokazete urcovat smer, pretoze laska, ak jej skutocne stojite za to, urci smer vam:)http://www.youtube.com/watch?v=0ObpLvoQ5CE
neznámy
neznámy | 18.2.2013 18:51
Video naozaj plne vystiznych slov.-YES- Vdaka Vandi za tento prispevok.-HEART-
neznámy
neznámy | 21.2.2013 19:19
aj mne sa pacia tie slova, v sucastnosti to je ako sol nieco take-HEART-
neznámy
neznámy
neznámy | 21.2.2013 22:50
Ne jenom žena, ale každy člověk má svou svobodnou volbu. Také je potřeba přímout a zvládnout reakce okolí. To jsou přesvědčení a názory každého jednotlivce. Důležité je to , aby tá dotyčná at se rozhodne proděti č ine , pak se netrápila osouzením a byla ve svém středu a nic neřešila(odsouzení drby atd) Oč je horší žena která se rozhodne proží tsvůj život naplno bez dětí a je fajn oproti ženě která pordí dítě-děti v neštastném manželství, plnym hádek a neporozumění ? Tím se nechci doktknout žen ktré milovali a dnes něco prožívaj. Sama jsem si užila v obráceném slova smyslu, potatila jsem, prodělala spousty zákroků,bolestivych vyšetření a zákroků , abych si nic nemohla vyčítat ,že jsem ještě nemohla něco udělat pro to abych měla své vytoužené dítě. Nakonec máme adoptivní. ZNOVU ZDŮRAZNUJI ,JE TO NA CÍTĚNÍ ŽENY A NE NA JEJÍM OKOLÍ. žENY ŽIJTE ŽIVOT TAK JAK HO CÍTÍTE VY,NIKDO NEMÁ VÁS PRÁVO VÁS HODNORTIT A POSUZOVAT! Důležité je aby vy ženy jste byly ok! Na druhou stranu, pokud žijete v partnerském vztahu, pokud by jste dítě nechtěli ,je potřeba to zdělit partnerovi a domluvit se.
neznámy
neznámy | 21.2.2013 23:33
Mas uplnu pravdu - Ty si vyberas, ale aj tak musite byt dvaja, ked chces, aby dieta malo aj otca, neda sa vynechat... Ale - si stale mlada...
Zas v mojom veku, uz rozmyslam, ze by som nemala tolko trpezlivosti na babo - ale k tomu mas este daleko. Mat dieta je velky napor na fyzicke aj psychicke sily, kazdej mamy, ale dieta vie milovat bezpodmienecne a to je balzam a najlepsi regenerator vsetkych sil - aj ked to niekedy trva dlhsie.
Neviem v akom zmysle ste nemali vyriesenu financnu situaciu, lebo normalni ludia v tejto republike nemaju vyriesenu financnu situaciu uz od 1989 roka. Istoty odisli s neznou revoluciou. Tym chcem povedat iba jedno - zmena je zivot - je vzrusujuca ale vacsina ludi ju nema rada, boja sa neznama, vysledok nikdy nie je isty...
neznámy
neznámy | 22.2.2013 06:33
Ja osobne po dieťati vôbec netúžim,a ani si to neviem predstaviť,že by som mala porodiť dieťa..a keď ma to náhodou aj napadlo,tak pri predstave čo to všetko obnáša,ma ten nápad aj rýchlo prešiel :-)
Ale aj napriek tomu si myslím,že ano mať dieťa je zmyslom života,takým tým pravým zmyslom,o tom vlastne život je..Keď raz bezdetná žena zostarne,tak si uvedomí aký je život bez detí prázdny,aj keby bol plný iných prežitkov.
Ale je fakt,že niektoré ženy je lepšie keď sa matkami nestanú,pre tie deti hlavne..
neznámy
neznámy | 22.2.2013 08:14
Podelím sa trochu o moju skúsenosť.Nikdy som deti moc nemusela,navyše som dosť veľký introvert.V dvadsiatke som nečakane otehotnela ,nič som neriešila a postupne si začala zvykať na novú situáciu.Dnes som rada že dieťa mám a myslím si že materská láska je jedna z najväčších na svete.Na druhé dieťa som sa nikdy nedala nahovoriť a myslím si že keby som neočakávane neotehotnela s dcérou,deti plánovane určite nemám.V živote je veľa sebarealizácií a pre ženu to nemusí byť len materstvo-BLUSH-
neznámy
neznámy | 22.2.2013 11:43
Zrovna asi před 14 dny jsem si tuto knihu pořidila. Stojí jen pár korun a je to balzám na nervy. Krásná, nevtíravá, moudrá slova -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 22.2.2013 18:34
pekna kniha-FLOWER- Riadit sa tym co hovoria ludia nie je nic bohvieco. :)
neznámy
neznámy | 23.2.2013 14:52
Ľutujem každú ženu,ktorá nemá dieťa.Mať dieťa,maznať sa s ním,pozerať sa ako sa z niečoho nemohúceho stáva skvelý,múdry,vtipný,láskavý....aký len chcete jedinec,ako sa uplatňuje v živote a Vy vo vnútri cítite hrdosť,zadosťučinenie,spokojnosť... čo len chcete...pocit,že aj keď už nič dôležité nevytvoríte,nezanecháte po sebe žiadnu stopu,žiaden objav,žiaden majetok...on tu po Vás ostane.A ja osobne sa už veľmi teším na vnúčatko,fasciuje ma tá hra prírody a génov... proste nemať deti...pre mňa by to bol trest a vtedy by som si určie nejaké aspoň adopovala:)-HEART-
neznámy
neznámy | 26.3.2013 16:03
žena, která se rozhodne nemít bäbetko a potýká se proto s kritikou okolí, má ve skutečnosti často pošramocený vztah sama se sebou. Když se naučí brát sama sebe se vším, co v ní je, stát si za svým rozhodnutím,často se změní i reakce jejího okolí:)

(jinak v širší -společenské - kmenové rovině, je to asi cítěno tak, že žena je nositelka - dárkyně života, díky ní kmen nevymře. ve chvíli, kdy se rozhodně děcko nemít, vlastně (v rámci historických pudových struktur) na to může doplatit celý kmen - vymřením. proto ty někdy hysterické reakce:)

Pane odpusť jim, oni nevědí, co činí..
neznámy
neznámy | 26.3.2013 19:37
dovoľ sa mi zasmiať :D:D:D
adelaida
adelaida | 26.3.2013 20:00
Dnes jsem se dívala na Cestománii o Borneu a zaujala mě pohádka, kterou tamní maminky vypráví svým dětem.
Bylo jednou jedno netrpělivé děťátko, které bylo stále hladové a dožadovalo se od maminky jídla. Maminka ho chtěla naučit trpělivosti a vysvětlovala mu důvody proč musí počkat: "Ještě jsme neobdělali pole, ještě jsme nepřipravili rýži k setbě, ještě jsme nesklidili. Ještě jsme rýži neočistili, neuvařili, nepřipravili talíře" Ale dítě se stále dožadovalo jídla a nedočkavě se sápalo po talíři. Najednou dítěti vypadla lžíce z ručky a s ní spadla i jeho useknutá hlava....:D
neznámy
neznámy » adelaida | 26.3.2013 20:11
-CONFUSED- co si tym chcela naznacit?
adelaida
adelaida | 26.3.2013 20:21
Vůbec nic. Jen jsem si na to vzpomněla v souvislosti s s tím příspěvkem, kde se píše o kmenové strategii...a pro odlehčení. Musela jsem se tomu zasmát jaké pohádky mají na Borneu. Vím, že to nebyl příspěvek Tvůj, ale Tvůj byl poslední, tak jsem to připojila k němu. Žádný jiný skrytý význam to nemá ;)
Stránka:
1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...