mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Láska a vzťahy - 

fyzická podoba partnerov

neznámy
neznámy | 6.4.2017 22:18
A ako to podla teba funguje na na nevedomej urovni? Nie som si ista, či presne rozumiem, ako to myslíš.
Moja generácia žien si vyberala mužov prevažne inštinktívne, nevedome. Muž nás musel priťahovať. Ak prišlo k vedomému výberu, tak až v druhom pláne. napr.Priťahuje ma, ale nie je pre mňa z toho a toho dovodu vhodný.
Dnes je asi viac v hre racio, kalkul.
Ach, tá dnešná doba.:D

Moja dcéra má zábavku, že vyhodnocuje výsledok spojenia rodičov, fyzický výzor detí, podľa toho, ako sa rodičia "nakombinovali" (napríklad nosatý by podľa nej nemal mať deti s nosatou:D)...
neznámy
neznámy » magdi12 | 6.4.2017 22:25
Páry vznikajú na dvoch principoch, bud na princípe podobnosti alebo na princípe odlišnosti. Podľa toho, čo hľadáš....
vevuska
vevuska | 6.4.2017 22:54
ja som mala bývalého, s ktorým som bola rok a pol a keď som si pozrela fotky, tak som sa až zľakla, že akí sme si podobní v tvári. :) Len škoda, že bol poriadny egoista a sebec :(
neznámy
neznámy | 7.4.2017 07:12
Ono to dává smysl. Podobné je většinou samo se sebou v harmonii. A harmonii vyhodnocujeme jako štěstí... -FLOWER-
magdi12
magdi12 | 7.4.2017 08:01
Súhlasím, ale len v prípade podobnosti/odlišnosti podľa povahy partnerov. Nie podľa výzoru. Skôr by som povedala,že u mňa je tendencia hľadania mužov vzhľadovo podobných môjmu otcovi, keďže ja sama sa na neho veľmi podobám. Ale povahovo je priateľ je iný. Spočiatku som si aj myslela, že akí sme rovnakí, ale časom sa ukázalo, že v niečom podobní, v niečom úplne rozdielni a v niektorých veciach sa dopĺňame. Neviem potvrdiť či inklinujem k podobnosti alebo rozdielnosti, ale vždy som si našla jemného, pokojného chlapa, tzv. ,,ženský typ" s nulovou navonok prejavovanou agresivitou. A tieto veci sú u mňa veľmi zmiešané v závislosti od situácie.
neznámy
neznámy | 7.4.2017 08:03
Je ista "veda", ktora sa zaobera prave crtami tvare. Neviem rychlo ako sa vola. A tym sa to vysvetluje. Kazda crta tvare symbolizuje urcitu povahovu crtu, napriklad uzke pery ako pomlcky maju prisny ludia, prilis huste a az spojene obocie u muzov symbolizuje agresivitu. Takze ak sa partneri velmi podobaju, tak maju povacsine rovnake vlastnosti a tym padom si viac rozumeju. Ti, co sa tak nepodobaju, tak sa vlastnostami skor doplnaju. A este cloveku sa povacsine pacia podobny jemu samemu.
Napriklad mojej svagrinej sa pacila jedna moderatorka a stale hovorila, ze to je jedna nadherna zena. Pre mna bola skor atypicka, ale jej sa velmi pacila. A preco? Lebo mali rovnako atypicky zjav. Aj som jej povedala, ze sa velmi podobaju.
milan08
milan08 | 7.4.2017 08:08
ano vsimol som si to!
milan08
milan08 | 7.4.2017 08:08
ano vsimol som si to!
neznámy
neznámy | 7.4.2017 08:20
Každý v sobě máme specifické informace a vzorce, mozek ohledně této záležitosti pracuje, aniž bychom si to uvědomovali, když tak nějak zjišťujeme, že se nám někdo líbí, zdá se být zajímavý apod, mozek má již dávno jasno, zapadl do naší formy, tvary si neodporují , kdy zároveň probíhá plno jiných procesů, a uložení a pochopitelně spouštění, kdy vzniká euforie. Nakolik dnes ovšem převládá finanční stimul nad ostatními, typickými pro dření nadledvinek a vypouštění specifických látek pro zamilovanost není třeba polemizovat :) Přesto schopnost podobat se na partnera je i jistý druh přírodní parazitní strategie, mozek, další věc kterou tvor tedy i člověk netuší spolupracuje s přáním a touhámi svého světa, tělo je svět, které se formuje na základě podmínek, což proniká vně. Jistý pavoukovec Lineatypes Ameacia, proniká do mraveniště zcela přijímán jindy jinak velmi ostražitými mravenčími vojáky, kteří okamžitě likvidují vše co neodpovídá pachu, tvaru, doteku. Tento pavoukovec poté mravence, ničí, požírá ze zásob a taktéž je samotné. U člověka jde o ten samý počin, podoba je základ vytváření pevných societ a v každé societě je zároveň určitá část parazitů.
neznámy
neznámy | 7.4.2017 10:18
Neznie to prave romanticky-PUH-, ale niečo na tom bude. Parazitovanie sa však neprejavuje len pri podobných druhoch, ale aj pri odlišných. Napr. parazitujúce rastliny žijú často v ideálnej symbioze s rastlinami, na ktorých parazitujú, pričom je to výhodné pre oba druhy. Pokiaľ je zachovaná rovnováha, je to v poriadku, oba možu ideálne funovať. Akonáhle však parazitujúca rastlina rastlina získa prevahu, domovská začína strádať a hynie. Podobne to niekedy funguje aj medzi ľudmi, symbioticky sa navzájom akoby vyživujú. Pokiaľ symbioza funguje na úkor jedného z partnerov, poškodzuje ho to.
neznámy
neznámy | 7.4.2017 10:26
Mne sa páčia ženy takého typu, ako som ja, ale muž musí byť iný.:)
Odjakživa. Zaujímavé je, že ide o dosť vyhranený typ muža, ktorý sa typovo nepodobá ani na mojho otca, ani na brata, ani na deda.... ani na nikoho, ale tí, čo sa mi páčia, sa navzájom na seba podobajú. Nuž, matka príroda....;)
neznámy
neznámy | 7.4.2017 10:40
Ja som si všimla, že muži častokrát vyhľadávajú partnerky, ktoré im výzorovo pripomínajú matky v ich mladosti.
Aj to, čo píšeš, že ženy obyčajne považujú za pekný typ, ktorý sa im podobá.
Krása je vecou zvyku očí asi. -ROLL-
neznámy
neznámy | 7.4.2017 10:44
Moj muž a jeho bratia si vybrali uplne iné partnerky ako je ich matka:D-COOL-
neznámy
neznámy | 7.4.2017 10:46
No bohvie.... -PUH-
A zrejme to závisí aj od vzťahu k tej matke. Či je nejakým vzorom, ktorý chce dotyčný hoci aj podvedome zopakovať.
neznámy
neznámy | 7.4.2017 10:53
no ved to to;)
neznámy
neznámy | 7.4.2017 11:00
Nie som síce muž ale predstava sexu so ženou ,ktorá sa podobá na mamu sa mi veľmi nepáči :)
neznámy
neznámy | 7.4.2017 12:06
Asi si to predstavuješ doslova. Ja som myslela typovo. Tak ako sa aj ženám typovo páčia ženy, ktoré sú im podobné.
A písala som v mladosti. Tak ako sa vpečatila do podvedomia spomienka na matku, keď bol ten muž maličký človiečik. Nie matku v rokoch. :D
Určite nemyslím vedome poznatelnú podobnosť, to by už bolo príliš. :)
neznámy
neznámy | 7.4.2017 14:07
To je také dosť rozšírené klišé, že si vyberáme partnerov na základe podobnosti s rodičmi. Takto to nefunguje.
neznámy
neznámy | 9.4.2017 18:33
Jasněže. Je to jako když kus skály otesává stejný tesař. -ROLL-
neznámy
neznámy | 10.4.2017 00:19
My sa podobáme, jsme krásní. :-D

Jo, lidi říkají že jsme si podobný... ale lehce, žádný šusťákovky... rysy v obličeji nee, spíš typově..
Stránka:
1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...